2018-04-19 384 浏览
個日約左朋友係附近行過,所以黎醫醫肚的,諗住試下野我地係有少少選擇困難症,都揀左好耐先揀呢間,全靠點指兵兵唔知食咩所以叫左個2人餐,有一籠蒸蝦飯同半隻雞,再加多碟蒜炒時蔬蒸蝦飯係香既,但略嫌蝦唔係好夠食,蝦肉有少少林得濟,飯比例比較多,蒜蓉都唔係好夠多,好多都係白飯黎霸皇雞肉質一半,未至於好鞋口,有少少肥,不過都夠味個日時蔬都係白菜仔咁,冇咩可圈可點之處,不過都新鮮兩個人178二人餐,如果個籠蒜蓉蝦飯水準好D都算OK既
個日約左朋友係附近行過,所以黎醫醫肚的,諗住試下野
我地係有少少選擇困難症,都揀左好耐先揀呢間,全靠點指兵兵
霸皇雞肉質一半,未至於好鞋口,有少少肥,不過都夠味
個日時蔬都係白菜仔咁,冇咩可圈可點之處,不過都新鮮
兩個人178二人餐,如果個籠蒜蓉蝦飯水準好D都算OK既
2017-05-21 770 浏览
放假與男朋友出街食晚飯,今晚近近地,食樓下間茶餐廳。一坐低,樓面會先比個例湯你飲,正常味道。揀左二人餐,$178,有半隻薑葱霸王雞,一份籠仔蒜茸蒸蝦飯,一碟蒜茸炒時蔬,我地揀左西蘭花。$178包左咁多嘢食,一開頭覺得幾抵食。但當啲餸菜黎到,就頓時覺得唔算抵,份量其實唔多。食食下,覺得唔夠餸有飯剩,叫多個什果咕嚕肉,心諗$65既咕嚕肉,應該都正常份量掛,點知都係好細份。味道就不過不失啦。但霸王雞煮得太耐,啲肉好老好鞋。蒜茸蝦飯,啲飯明顯太乾身,蝦唔新鮮,但蒜茸味好夠,已蓋過一切,好多飯,應該有四碗。全晚最好味既竟然係蒜茸炒西蘭花,新鮮爽口,好香蒜茸我諗下次會去試其他餐廳

但霸王雞煮得太耐,啲肉好老好鞋。

全晚最好味既竟然係蒜茸炒西蘭花,新鮮爽口,好香蒜茸

我諗下次會去試其他餐廳

2016-09-24 934 浏览
今次專程來試這個冰鎮咸猪手,做法有點特別,賣相都OK,不過吃起來似燒腊店的燻蹄,比較淡口,肉質爽脆,點蒜蓉醋或者日本芥辣豉油各有特色,原隻都算大碟, 總括嚟講三二知己,佐酒品嚐道ok
2015-07-19 966 浏览
幫襯過好幾次的好主意餐廳,今晚又再來吃飯, 餐牌上見到原隻黑椒脆皮咸豬手$108,叫咗一隻,鉄板上,黑椒汁分開上老闆說客人可應自己喜歡放上去,豬手炸得很脆斬件上,淋上美味黑椒汁,非常惹味,餸酒一流,另外叫咗清蒸紅鮋,白菜仔炒牛肉,西檸雞,茄子班腩㷛,各樣都有水準
2015-07-18
  • 咸豬手
2015-05-28 888 浏览
街坊舖仔,寫篇食評,希望進步。下午茶時段,叫個西多士餐+凍飲,滿足晒肥仔口腹。熱辣辣,牛油啱啱溶,無得頂。夾心老細話係用花生醬,肥就肥D,但真係惹味。價錢算合理,但坐位唔太好坐 (卡位例外啦),張張櫈太大張太重,好左訂。估唔到小店都有八達通嘟卡機,方便,Like!
街坊舖仔,寫篇食評,希望進步。

下午茶時段,叫個西多士餐+凍飲,滿足晒肥仔口腹。
西多士

估唔到小店都有八達通嘟卡機,方便,Like!

2015-05-25
2015-01-07 1137 浏览
有驚喜!小店送菜有水準,一定再黎!我本人對呢種炸豬手,情有獨鍾!因為佢係用酥炸形式煮成,香脆內軟更覺甘香惹味,加上此店配上之酸甜汁,簡直絕配!店員推介雞煲下次試試去!
炸豬手!必食!
招Yim 鮮油
當然要配青島啦
  • 炸豬手
2014-06-28 587 浏览
同太太同埋小朋友喺竹園附近探完人,夜晚經開就諗住食埋先返屋企。入到去,地方都好光猛四正。叫咗:蒸肉餅,咖哩牛腩煲同炒菜,仲有蒜蓉包。蒸肉餅:可以,純粹叫俾小朋友食咖哩腩:幾香,炆得幾淋,好味!估唔到蒜蓉包好好味,點咖哩汁,一流!呢餐可以呀,咁嘅價錢算幾值。服務算幾好,有機會會再幫襯。
蒸肉餅:可以,純粹叫俾小朋友食
咖哩腩:幾香,炆得幾淋,好味!
估唔到蒜蓉包好好味,點咖哩汁,一流!
呢餐可以呀,咁嘅價錢算幾值。
服務算幾好,有機會會再幫襯。
2014-04-26
  • 咖哩牛腩
2013-11-01 236 浏览
舊同學飯局,有人話去黃大仙新開的小菜館,一早留了枱。舊同學係街坊,之前食咗幾餐,覺得有D水準,由她安排。第一道菜是鹽水浸蜆,上湯用大頭菜切絲,再加粉絲,簡單的配答,好match。跟住上預訂的咖哩炒蟹,記得叫豬仔包或蒜茸飽,點下D咖哩汁,正!清炒白菜仔,係我覺得幾好食的一味,炒得剛好,可見廚師幾有功底。最後,同學安排雞煲,大家可以慢慢烚下烚烚玩足一晚。雞肉幾鮮,汁好濃,待應話食完D雞先再打邊爐,反而雞煲的味比起有些專門店更好一點,係今晚最抵贊的一味菜。今晚幾滿意!美中不足係待應好似新入行,發緊夢咁,希望佢地會改進,唔係廚師再努力都比佢地扣晒D分。
舊同學飯局,有人話去黃大仙新開的小菜館,一早留了枱。
鹽水浸蜆
咖哩炒蟹
炒白菜仔
奇味雞煲

题外话/补充资料: 待應好似發緊夢,希望下次佢地醒返。老板話可自定菜色或海鮮餐,詳情我都唔多清楚,要自己問
2013-10-25
鹽水浸蜆