2025-03-23
尖沙咀加連威老道太興,提供簡單快捷的港式風味小菜、五星級燒味、燉湯、冰鎮奶茶等。燒味雙拼:招牌叉燒色澤紅潤,邊位焦脆誘人,配上甜甜哋既蜜汁,香氣十足;燒肉肥瘦相當均匀,肉質軟腍,外皮鬆化,不會有油膩感,的確做得很出色。雪菜鵝絲炆米粉:鵝絲腌得很入味,份量幾多,雪菜既味道唔會太咸,米粉炒得濕潤,唔會好乾,係我喜歡既煮法。煙三文魚菜粒炒飯:煙三文魚肉質鮮甜,菜粒爽脆,飯炒得粒粒分明,再灑上魚䰵,擺盤好靚。瑤柱響螺紅棗雞湯:香濃雞湯底,淡淡海味響螺,加上干瑤柱和養顏紅棗,滋補又好飲。鯪魚粉葛赤小荳湯:湯底濃厚,材料豐富,鯪魚肉、粉葛、赤小荳、瘦肉,健康營養高。雞蛋西式多士:煎得外表金黃,充滿蛋香味,塗上厚厚既牛油和香甜既糖漿,極度邪惡美味。冰鎮凍奶茶:採用斯里蘭卡優質茶葉,以黃金比例沖出來既港式奶茶,入口絲滑,一試難忘。總結,餐廳地點方便,食物有水準,店員服務態度有善,星級茶記之選。