今日地鐵半價,作為慶祝元宵節。引中剛好收到會員apps通知,元宵節指定產品買一送一。反正去拜年,順便買咖啡來送人。來到黃大仙北館,商場人山人海,而此店大排長龍,店內滿座。幸好自己是外賣,無需為座位煩惱。  付款後,几分鐘內,二杯啡到手。自備飲品杯手挽,快快趣送到朋友家。 玫瑰鮮奶咖啡此店主力賣啡,所以在三款指定買一送一的玫瑰飲品裡,堅持選啡。反正是買一送一,即是半價,要拎盡優惠,要grande。手感:二杯Grande好聚手。到達朋友家,咖啡仍是溫暖的。視覺: 啡面泡泡不多,應該是運送途中爆破了。難怪杯頂沒有滲漏  側邊無漏出來 。泡泡下方淺啡色的Latte,啡跟奶已完全相融。嗅覺: 有微微的花香,不知是枱頭的花香,還是Rose Latte的香。口感: 知道是使用大品牌的真-牛奶,並非人工合成的白色液體植脂未,所以放心選擇Latte。真-牛奶有真牛脂,當然口感滑滑!  味道: 自己偏愛black coffee的甘,所以沒有在Rose Latte加砂糖。 但Rose Latte除了玫瑰味,還帶著微微的甜味。也許使用了玫瑰糖漿,所以有花香,也有甜味。 幸好這是Latte,有了真牛奶,中和了咖
今日地鐵半價,作為慶祝元宵節。
引中剛好收到會員apps通知,元宵節指定產品買一送一。
反正去拜年,順便買咖啡來送人。
來到黃大仙北館,商場人山人海,
而此店大排長龍,店內滿座。
幸好自己是外賣,無需為座位煩惱。
付款後,几分鐘內,二杯啡到手。
自備飲品杯手挽,快快趣送到朋友家。
玫瑰鮮奶咖啡
此店主力賣啡,
所以在三款指定買一送一的玫瑰飲品裡,堅持選啡。
反正是買一送一,即是半價,
要拎盡優惠,要grande。

手感:
二杯Grande好聚手。
到達朋友家,咖啡仍是溫暖的。
視覺:
啡面泡泡不多,應該是運送途中爆破了。
難怪杯頂沒有滲漏  側邊無漏出來 。
泡泡下方淺啡色的Latte,啡跟奶已完全相融。
嗅覺:
有微微的花香,
不知是枱頭的花香,還是Rose Latte的香。

口感:
知道是使用大品牌的真-牛奶,
並非人工合成的白色液體植脂未,
所以放心選擇Latte。
真-牛奶有真牛脂,當然口感滑滑!

味道:
自己偏愛black coffee的甘,
所以沒有在Rose Latte加砂糖。
但Rose Latte除了玫瑰味,還帶著微微的甜味。
也許使用了玫瑰糖漿,所以有花香,也有甜味。
幸好這是Latte,有了真牛奶,中和了咖啡強烈的甘,
才可透出玫瑰味。
2024-02-24
3 分钟 (外卖自取)
$21.5 (下午茶)
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
優惠券
  • 玫瑰牛奶咖啡
2020-07-05 721 浏览
是日病假,一早起身睇完醫生,想快手食個Brunch 之後返屋企繼續做嘢,又唔想太飽,所以去咗診所樓下Pacific Coffee食三文魚Bagel,暫時食過Pacific Coffee 咁多間分店,味道都唔會太參差。叫熱食嘅話,職員會幫手整熱先serve,但係咁就會夾扁咗個Bagel,令到賣相唔係咁吸引,亦都會令佢變乾咗少少,好彩個三文魚Bagel 有少少cream cheese,整體食落唔會太乾。Bagel本身都夠大,而且相當足料,幾乎每一啖都食到煙三文魚,食量唔多嘅話絕對足夠做Brunch。相比起小店Cafe,Pacific Coffee 嘅 Cappuccino 冇咁苦,味道比較淡,所以咖啡味好容易俾奶味蓋過,但相比起 Starbxxks 仍然算濃郁,而且Cappuccino 嘅泡亦都非常之厚實,連鎖咖啡店來講算係有水準。

三文魚Bagel

2020-06-01
早餐
三文魚Bagel
2019-10-01 536 浏览
地方夠大,光線十分充足,環境舒適,而且地點十分就腳,方便我呢個上班族,趕時間,買個外買返公司食。返工當然要一杯咖啡啦!點左一杯tall size mocha要skimmed milk。skimmed milk 相對健康及低脂但咖啡香味就無全脂牛奶咁香,所以大家選擇既時候就要取捨啦。不過,最重要係成日都會覺得佢地既咖啡唔夠熱。仲點左一杯apple yogurt cup!好推薦大家點呢杯yogurt食!佢下面低層係蘋果果醬,上面配有山楂餅乾碎加堅果粒,酸酸甜甜,又有口感。重點,食完一定唔會便秘,食左腸道都健康左!
2019-07-12 333 浏览
一天一咖啡今次相約保險在這裡開會點了一杯小杯來品嚐 38元快餐式咖啡標準化既製作泡夠細滑,咖啡味不濃,甜度剛好另外也點了一件麵包,這裡人不多,可以好好地休憩一下的地方
一天一咖啡
今次相約保險在這裡開會
點了一杯小杯來品嚐 38元
快餐式咖啡標準化既製作
泡夠細滑,咖啡味不濃,甜度剛好
另外也點了一件麵包,這裡人不多,可以好好地休憩一下的地方
2019-07-12
2018-07-30 495 浏览
今晚同朋友食完飯都仲係好早,諗起七月底前凡購買或單次增值Perfect Cup卡滿$300或以上,可免費享標準裝手調飲品一杯,難得今晚有時間就去咗黃大仙中心北館一樓嘅Pacific Coffee ,店鋪喺商場入面環境不錯,裝修都幾好,又有sofa,最啱同朋友傾計飲嘢。增值左$300之後,要即時換埋杯手調飲品,我要左杯caffe mocha tall size (價值$37),朱古力味好濃,朋友就要左個石榴檸檬汁$26,石榴味濃,加入檸檬清香,夏天飲至啱。
2018-07-30
其他
2018-02-17 403 浏览
本身是咖啡怪,除了喜歡飲咖啡之外,也喜歡食和咖啡相關的東西,除了咖啡味的芝士蛋糕之外,相信就是Affogato就是我另一至愛。有著咖啡和雪糕的混合,雖然落單到食要等待需時,但看到一杯靚靚的Affogato,都覺得值得。雪糕有除了雲呢拿味之外,也能選擇朱古力味,不過我自己覺得咖啡和雲呢拿味雪糕比較夾。當咖啡流落雪糕時,會看到雪糕慢慢溶掉,食下去不但相當濃郁,也會有一種細滑幼嫩的感覺,配上雪糕的甜味,真的食不停。不過每次食完之後,就會覺得意猶未盡,雖然少少的一杯,但咖啡因都幾高,所以不敢食得太多。

2017-06-22 488 浏览
Super good whenever to have a coffee when start of the day..We had breakfast here, after we visited wong tai sin temple.There is not much people or customer, we can enjoy the sofa..I ordered a mocha with cream, it was so refreshing..The salmon pie was a bit sour, but hot enough. .

2017-06-21
$70 (早餐)
2017-03-06 415 浏览
老公今日要OT,放工之後去竹園邨做針灸,上去之前醫肚先~老公話想飲杯咖啡,上網search到黃大仙商場北館有Pacific coffee,就起行了!喺黃大仙地鐵站B出口一出就見商場入口,搭電梯上2層,行前少少就見到㗎喇!星期六有好多學生哥2個人坐4人枱溫書做功課,又有啲家庭一家四口喺度篤電話,場面非常寫意,好彩我哋喺茫茫人海中都搵到個位可以坐低食嘢飲杯咖啡!我哋點咗個blueberry cheesecake share, 老公飲cappuccino, 我就飲hazelnut latte... 我鍾意多奶嘅咖啡,呢杯啱我!而blueberry cheesecake如一貫嘅味道,甜度剛好,亦有足夠嘅芝士味!對連鎖快餐店嘅要求,就係間間分店嘅食物味道都應該要一樣!我覺得Pacific Coffee做到呢一點!
老公今日要OT,放工之後去竹園邨做針灸,上去之前醫肚先~

Blueberry  cheese  cake  +  cappuccino + hazelnut  latte
2017-03-04
2016-05-01 773 浏览
荔枝乳酪沙冰 Grande杯裝 $41清新的荔枝甜香拼以酸咪咪的純乳酪,冰塊磨得微碎,入口有即溶的口感, 每啜一口荔枝乳酪沙冰,它那馥郁的果香在口腔中徘徊,為自身送上消暑冰涼感。
荔枝乳酪沙冰 Grande杯裝 $41

题外话/补充资料: 味道 4 環境 3.5 服務 3 衛生 3.5 抵食 3
$41 (其他)
2016-04-12 441 浏览
春天已到,已經開始好熱了~悶熱既天氣令人忍唔住叫杯凍飲抖一抖!初時以為Mocha Brownie Chillino係會有一件細Brownie係面,點知原來係無既!~雖然有點失望,但杯Mocha Brownie Chillino入口咖啡同朱古力味濃郁,而且非常夠凍咖啡同朱古力味濃郁而不苦,反而都幾甜!!!當D CREAM溶左杯野飲入口更滑~
Mocha Brownie Chillino

Mocha Brownie Chillino
2015-10-07 589 浏览
經過一年的裝修,龍翔中心終於重新開業...咳...現在應該稱為黃大仙中心北館才正確。商場大部份商店尚未進埸,而且還在裝修。雖然沒有之前的麈土飛揚,但依然有一陣陣的天拿水味。晚上路過,發現Pacific Coffee已經開業,但由於本人堅持晚上不飲咖啡因飲料,所以留待第二天早上再去。當晚回家後,就在Pacific Coffee的Facebook發現了咖啡買一送一優惠券,適用任何以18/25 Altura咖啡調配的手調飲品,但只限黃大仙中心分店。(註:18/25 Altura咖啡要加$3)雖然其他Pacific Coffee分店都有放這一種枱燈,但不知為什麼,我總覺得這枱燈很配合Temple Mall的主題。景觀開揚,可以令人輕鬆地品嘗咖啡和食物。榛子牛奶咖啡:咖啡味重,榛子味不突出,不會太甜,可能因為榛子糖漿快將用完,加得較少的原故。雲呢拿牛奶咖啡:帶有一絲絲甜甜的雲呢拿香氣,很是誘人。奶味較重,但不失咖啡味,口感香滑。和榛子牛奶咖啡一樣,雲呢拿牛奶咖啡使用了雲呢拿糖漿,糖漿份量適中,不用再額外加糖。飲用咖啡期間,發生看到了兩件小事,但任何一件,都足夠令我為服務打出5分滿分。首先,我看到
景觀開揚,可以令人輕鬆地品嘗咖啡和食物。
榛子牛奶咖啡
雲呢拿牛奶咖啡

首先,我看到一個女店員為老婆婆介紹食物和咖啡,婆婆問了很多問題,引來附近食客注意,但女店員保持微笑彎著身子,為坐著的婆婆解釋,很貼心。
突然,有一位伯伯走近我的坐位,說他昨天在同一坐位遺留了錢包。之後,伯伯去了找店員,原來店方有撿到錢包,對過資料後,男店員就把錢包交回伯伯手中,失而復得令伯伯面上多了笑容。
大型連鎖店給人的感覺一向冰冷,難得看到對長者有善的情景,值得讚賞。
题外话/补充资料: 店員指因為商場線路未接駁好,雖可以購買The Perfect Cup Card,但還未能於該店使用。
2015-10-04
$21 (早餐)
用餐优惠
優惠券