2018-08-09
天羽壽司係巷仔入面,完全唔起眼,因為附近有好多裝修得好靚既日本舖,你好多時就會錯過左。我都係有幸有朋友係附近工作,先有機會試到。你可以堂食,又可以外賣,但我今次堂食經驗一般,因為冷氣機滴水,中左招壽司質素好好,好新鮮,值得推介係蟹子蟹肉腐皮壽司($8),甜甜地既腐皮包住爽口既蟹子,味道清新又好食三文魚加州卷($25) 唔錯,超大舊,三文魚都多,令人好滿足帆立貝壽司($8) 新鮮肥美,要encore鰻魚飯($55) 望落細細兜,但係好夠飽,熱辣辣,好香好肥美,汁又夠多火灸芝士玉子($6) 芝士醬同玉子好夾,食落漿住個口,大推火炙芝士皇帝蟹棒($12) 必點,條蟹棒一啖係塞唔晒入口,要分兩啖食焦糖鵝肝($28) 最最最正,焦糖既外層令你咬落會脆脆地,又甜甜地,入面又好軟滑,而且油香滲埋落飯到,融合一齊真係世界級享受海膽手卷($35) 係足足半版海膽架,先$35,非常抵,好鮮甜,好想再食呀大家記得預佢即整,會等得耐少少架,我自己最耐係等左超過八個字,但為左食,等一陣都值得💪🏿
帆立貝壽司($8) 新鮮肥美,要encore
火灸芝士玉子($6) 芝士醬同玉子好夾,食落漿住個口,大推