2020-12-22 245 浏览
冬天不太想飲凍飲,不是太多茶店有多款熱飲,所以始終都是到了天仁。今次選了暖身的福圓薑奶($25)加珍珠($4),選了半糖,甜道適中,薑味香,珍珠如常的煙韌下單時不用等候,而且店內只有兩人,但是剛好碰上有deliveroo單,所以需要等候5分鐘左右才有飲品。

外卖自取
Always like trying new things and oatmeal products seem so popular lately, after the pizza layer with oatmeal(which is goood), now drink also adding some oatmeal, lol, but not always good choice to pick new flavor sadddThis time I got Hot Oatmeal Green Tea Latte with bubbles, its simply a mistake for a mix, it's like a cereal breakfast lolll, the taste is weird, im drinking my breakfast lolllli only drank few of them lollllNo next time for hot oatmeal drink here!

Hot Oatmeal Green Tea Latte
2020-07-08 171 浏览
番工咁辛苦,放假當然要食雪糕relax下~💆🏻‍♀️好中意食雪糕嘅我💃🏻之前已經食過呢款🍦幾次😛鐵觀音雪糕 $25好香鐵觀音嘅味道☕,雪糕應該落咗好多打得好細碎嘅茶葉一齊整,雪糕依然香滑,甜度剛好,餘味有茶甘! 幾大杯,份量充足,滿滿雪糕食到筒底都仲有😜,雪糕筒都好脆!😙總括而言,茶味幾特別,坊間嘅雪糕店比較少有鐵觀音味,幾有特色,而且又係我中意嘅茶味😍,食完好清新,完全唔會有飽滯感覺! 🏄
番工咁辛苦,放假當然要食雪糕relax下~💆🏻‍♀️

好中意食雪糕嘅我💃🏻之前已經食過呢款🍦幾次😛

鐵觀音雪糕 $25

鐵觀音雪糕

2020-07-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
鐵觀音雪糕
2020-02-07 207 浏览
天仁愈開愈多,開到就黎緊有一間係你附近咁~我每日食Lunch諗唔到飲咩都一定會買佢,我個人最鐘意飲香橙綠茶~好有橙香味,飲落去有種好fresh o既感覺價錢又唔會好貴~加埋珍珠先$28
我個人最鐘意飲香橙綠茶~
好有橙香味,飲落去有種好fresh o既感覺

價錢又唔會好貴~加埋珍珠先$28
2020-02-07
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 香橙綠茶
2018-10-15 477 浏览
而家天仁茗茶越開越多,連西灣河都有啦!而且佢仲有三種口味嘅雪糕,每日都有指定提供的味道!每次黎我都會買913少糖去冰,每次等候時間大約係5分鐘,茶味好香,珍珠又夠彈牙,真係好值得買嚟飲!

2018-08-29 372 浏览
西灣河岩岩開左間天仁茗茶冇耐,就係正我屋企樓下,真係好鬼邪惡,仲要日日排哂長龍。今日終於忍唔住排隊麵要買黎似下913珍珠奶茶少糖去冰茶味香濃,口感幼滑,珍珠十分彈牙,超級好咬!
今日終於忍唔住排隊麵要買黎似下

913珍珠奶茶少糖去冰

茶味香濃,口感幼滑,珍珠十分彈牙,超級好咬!