餐厅: 天仁茗茶
资讯:

2021-05-14 240 浏览
自从要戴口罩之後,出街食小食,或者饮茶饮嘅次数都大大咁减少,因为大家都唔想除口罩,所以呢每一次都会系拣最锺意嘅茶饮店先会买啦加上成日饮珍珠奶茶其实都真系几鬼肥,之後比我发现咗原来佢有一杯鲜橙绿茶,有几好饮个喎,好似果汁咁而大有阵阵嘅绿茶香味,是我最锺意嘅都系叫小冰,味道啱啱好,去呢一杯就冇得特别去调至微甜,可能本身其实都唔使特别去落糖嘅关系! 鲜橙汁嘅比例同绿茶啱啱好,会同时饮到两款嘅味道,大家下次都可以试吓,同埋都几清新,我都系比较锺意啲解渴嘅饮品同埋我见到佢啲茶叶价钱都平平哋,买咗呢一个茉莉花茶去试吓,下次再报告俾大家知啦

2020-11-30 699 浏览
位置都算偏僻!在诚品𥚃面!但都多人帮衬之前试咗葵芳店嘅冰沙!感觉一般,唔够茶味!今次试珍珠鲜奶緑(少甜少冰)奶茶都系配红茶比较适合!真珍偏甜,但都够烟韧!不过啲职员都系好Cool!眼见冲调只得一个人!所以都要等一阵子!
位置都算偏僻
!在诚品𥚃面!但都多人帮衬
!所以都要等一阵子!
2020-11-29
$25 (其他)
今日咁岩去到海港城 突然间劲想饮手摇咁就去咗星光行2楼诚品书店入面嘅天仁茗茶 叫咗杯古早味冬瓜茶($23)再加珍珠 ($4)首先想讲嘅就系职员冇乜礼貌 可能我太迟先过嚟佢哋差唔多收工 好似唔系好想做我生意 比较少系手摇店受到咁既待遇😢冬瓜茶叫咗微糖去冰既 但系一饮落去都仲系好甜💀💀仲要系死甜嗰只添 可能下次要小冰会好啲👎🏻 反而冬瓜味道唔系好出 反而珍珠嘅味道几好但系就有少少过淋 口感一般🙄呢度27蚊平平地 性价比中等啦 除非咁岩经过又好想饮 如果唔系既话回头率50%😳

2020-05-20 779 浏览
心血来潮想饮珍珠奶茶就走左去尖沙咀诚品间天仁茗茶叫左杯热既珍珠奶茶,哗!一饮就觉得极极极极难饮!未试过饮一间天仁茗茶可以冲到咁难饮架,我仲以为天仁茗茶系有质数既保证,就算难饮都唔会令我打咁多个极👎🏼👎🏼👎🏼失望透了对这间。我只系食到黑糖味,d奶茶无茶味?大佬买茶d野无茶味?沟劲多水,要热既俾杯暖既但多人买既,前面买左5,6杯先有人出黎冲,仲要好哪求其,好惊!又要隔劲耐先会再敢试!真系好恐怖!
外卖自取
2020-03-14 552 浏览
个日系尖沙咀码头行到攰一攰想饮奶茶,一search最近就系呢间😂我个路痴都搵佐阵先搵到😳佢都几隐蔽😂系诚品书店入面😂个日冇嗌奶绿嗌佐杯珍珠奶茶黎饮😳点知就有啲不妙😂佢个奶茶唔知点解酸酸地😂直到过多排去其他分店再买黎试先知佢原本只味应该系唔会酸酸地😂😂希望佢地可以改善下😳😳

珍珠奶茶
2019-11-21
2020-03-11 308 浏览
今次呢间分店嘅奶茶由我买个刻到行返公司大约10分钟,饮落好淡,好似沟左好多水咁,照计就算溶咗少少冰,都未至於咁淡,同之前饮相差好远淡到完全饮唔到有茶味,珍珠质素都系麻麻地,又唔够淋,硬硬地。饮过咁多间珍珠奶茶,天仁茗茶都饮过好多次,今次呢间系最低分,唔知系咪个别冲茶员工问题,但系如果比$29买呢杯野我觉得真系唔值,宜家已经少左人帮衬,冇人排队,质素仲要咁差....宁愿买快餐店啲奶茶,起码够味,我谂我呢排应该都唔会再饮呢间..

913鲜奶茶加珍珠
2020-03-11
用餐优惠
优惠券
2020-01-11 412 浏览
10/1下午,在尖沙嘴星光行的诚品买一杯天仁茗茶喝,排队的人算多。一如往常,天仁茗茶的制造过程是需要比较多的时间,冰沙会再久一点。等了大约五分钟,店员第一句话就是”抱歉让你久等了”,这句话在台湾每个店员几乎都会说,来到香港已经不奢望听到了,听到这句话真是无比感动,等再久都值得了😂😂😂味道很浓郁没有碎冰块(很多家天仁最後都会有两三块大冰块在底部),他们家打的非常细👍🏻👍🏻👍🏻谢谢亲爱的店员,让一整天心情很好❤️

绿抹茶冰沙

谢谢亲爱的店员,让一整天心情很好❤️
绿抹茶冰沙
2019-09-16 605 浏览
五分甜常温913黑糖珍珠鲜奶茶 可能有黑糖缘故 五分甜也是十分甜😶自感太甜了.但是黑糖味道的珍珠真的很有嚼劲🤤此款茶味不够浓但是奶味道偏重,比较腻,喝完真的很饱。如果食完饭後或者食饭前就真的不推荐喝这款咯。
五分甜常温913黑糖珍珠鲜奶茶
2019-07-29 418 浏览
今日又照旧买左杯珍珠鲜奶绿,店员好快手就帮我落左单,因为今日系红日,所以等左15分钟先拎到野饮。天仁啲珍珠一向都唔会令我失望,一如既往咁甜,啱晒中意甜野既我。不过我一直都觉得天仁实在太细杯,唔太够喉😂
今日又照旧买左杯珍珠鲜奶绿,店员好快手就帮我落左单
,因为今日系红日,所以等左15分钟先拎到野饮。
天仁啲珍珠一向都唔会令我失望
,一如既往咁甜,啱晒中意甜野既我。
不过我一直都觉得天仁实在太细杯,唔太够喉😂
珍珠鲜奶绿
2019-07-29
15 分钟 (外卖自取)
珍珠鲜奶绿
2019-07-22 217 浏览
柠檬绿茶沙冰 ($31) ❄ 好浓茶味, 同时柠檬既酸味似+C汽水味天气每日都好热31℃+, 好想即时有极致冰凉嘅感觉, 好想饮拣冻饮解暑! 要起尖沙咀搵冻饮绝对唔难, 周围都有各式各样各个名牌或新铺~不过因为汇丰信用卡做紧买1送1, 所以就想去试新口味~ 因为做推广既关系, 好多人排队买. 如果唔系有朋友1齐排队陪住等, 应该唔会为左少少优惠排差唔多半个钟头队😱尖沙咀诚品虽然大, 但容许可以排队买嘢食嘅位置唔大, 好迫~因为个推广系要求买1送1嘅产品必须系: 同款*同甜度*同冰度*同热/冻, 所以除非你同朋友咁啱都1齐想饮同1样嘅饮品, 或者食同1款嘅雪糕, 又或者你想1次过食2份~

柠檬绿茶沙冰
2019-07-13
25 分钟 (外卖自取)
用餐优惠
信用卡优惠
2019-07-18 206 浏览
作为一名健身教练,行到热就食杯雪糕先今日热得黎又大风,都未算热到发皮气,条街咁多人,行过海港城紧系要黎诚品入面既天仁茗茶啦。环境都唔错,够冷气又唔算太多人,唔洗热辣辣咁系街等, 排左阵队,决定要杯绿茶雪糕。第一次食有绿茶粉既雪糕,因为有绿茶粉既关系,口感唔算细滑,食得出呢个雪糕系用牛奶做底,但每一啖都系非常浓郁既绿茶,正正是这些绿茶粉慢慢溶入口腔,味道随着温度上升而散发出来。25蚊杯唔算贵呀唉!又要做返1个钟运动喇!拜拜!!!
作为一名健身教练,行到热就食杯雪糕先

25蚊杯唔算贵呀

唉!又要做返1个钟运动喇!
拜拜!!!
2019-07-13
15 分钟 (外卖自取)
2019-07-16 168 浏览
呢间不嬲都好多人 可能因为近码头同系商场入面有时夏天真系好口渴要买野饮!不过系海港城入就有啲烦又要经过好多人又要落一层 唔熟路都要搵好一阵架不过好彩都系冷气地方都好舒服呢排佢地promote紧洛神花茶 $18 所以就叫左黎试下 叫左少冰同3分糖 其实本身佢都系糖桨 所以叫3成都应该ok既 洛神花茶比较酸 夏天饮酸仲更加解渴! 3分糖可能会比较酸未必个个接受到 但我觉得都刚刚好 始终唔想饮咁甜嘛 天仁不嬲都有保证唔洗惊有伏野!
呢间不嬲都好多人 可能因为近码头同系商场入面
不过好彩都系冷气地方都好舒服

2019-06-30
$18 (其他)
2019-07-09 84 浏览
$20 珍珠奶茶,通常会叫少甜少冰,最钟意天仁既珍珠,煮得岩岩好,唔会un甜味又够,而家有得拣鲜奶都好,加一蚊就有,不过每一次黎都好多人,次次都要等成十分钟以上。my favourite bubble milk tea, usually called less sweet and less ice. It’s sweet enough. However, I have to wait for more than ten minutes every time.
2019-06-13 224 浏览
我最爱雪糕,第一次食铁观音味,几特别,几好味,推介!铁观音冰淇淋 $23好大支,我食左接近半个中,应该有3支麦记新地筒份量。份量充足,筒底都满满雪糕。5中意太甜或者5中意奶味既人应该几岩食,始终佢系茶味,5会好甜,奶味都冇乜。不过雪糕不太滑,而且太冻,会食到唔少冰粒仔。雪糕筒就普普通通,个人认为不够脆,比较软。整体而言,茶味几特别,但价钱不平,所以试下一两次就算,可能下次会试其他味,真的很不错,值得试下。
我最爱雪糕,第一次食铁观音味,几特别,几好味,推介!

铁观音冰淇淋 $23

雪糕筒就普普通通,个人认为不够脆,比较软。

外卖自取
2019-05-19 239 浏览
作为珍珠奶茶爱好者,试过咁多间台式饮品店,都系最锺意天仁茗茶个人认为913 奶茶比普通奶茶好饮,茶味更浓厚, 加上珍珠更有口感,亦多一份甜味,价格比一般珍珠奶茶贵一点,不过是物有所值的。