餐厅: 天仁茗茶
资讯:

2021-03-29 96 浏览
一向系天仁茗茶的粉丝,913鲜奶茶不加糖少冰,用了$25现金劵後才知道不加糖有减$2,店员之前又唔提醒我,实在可改善的地方。913茶王的茶底本身其实真系唔错,好有茶味! 选鲜奶茶就系谂住健康D,唔洗咁多反式脂肪。始终饮珍奶真系要有甜先至好饮既。

2021-03-19
2021-03-14 75 浏览
今次试左经典款913奶茶,另外加左珍珠。佢既珍珠煮到岩岩好,烟韧好好咬,而且有非常浓既黑糖味,应该系用黑糖酱直接煮,相当入味。另外913奶茶既茶味会比较重,相比起一般珍珠奶茶更加好饮,Like!
职员挂住倾计忘记嗌我个order,害我一身拎住劲重野等左接近半个钟。本来唔出声等佢嗌号码,见佢地咁忙。但原来其他人嗌冻饮(成十几个人),我以为顺number 嗌,点知过左我number 一问之下,我嗰杯热饮原来一早已整好,佢唔记得嗌(因为我一早见到有杯似热饮系佢做野嗰度,唔系枱面,我以为之前人地架!)The worse exp that I had for takeaway. I had ordered my drink and wait for over 30 mins knowing that there are 10 orders queuing before me but finally found out that my hot drink was ready around 30 mins ago when the staff are chit chatting and forgot to call my order. I feel disappointed as I was taking a lot of heavy stuffs with me at that time

I feel disappointed as I was taking a lot of heavy stuffs with me at that time for waiting 30 mins for the hot drink.
外卖自取
2020-12-08 151 浏览
今次试左佢个茶叶蛋,觉得比预期中好食,佢好入味,同埋好够热啲蛋,啲壳仲好好剥。另外再叫左佢个热嘅香橙绿茶,唔系好饮到橙味,有啲似系甜嘅绿茶,绿茶有少少苦涩,不过不失。
2020-11-27 111 浏览
TGIF 之少不了甜品嘅滋润🤤呢排好多pancake shops都想食 但系琴日食穷左自己 唯有分享番之前几抵食嘅pancake - 913茶王梳乎厘班戟 $42呢个价钱同葵广个啲小店差唔多 有两旧食 比起啲百几蚊嘅铺抵好多 913茶味又出 同朋友行街行到攰坐底食下野几开心 仲有啲珍珠咬下 梳乎厘蛋香味都好浓 系抵食之选Overall推介指数:3.5/5留意番唔系间间天仁茗茶都有得买 呢次系系九龙湾食 个次都等左几耐下 等佢叫number 有进帐真系觉得人生有希望 希望衣家过左开张热潮会好啲
TGIF 之少不了甜品嘅滋润🤤

- 913茶王梳乎厘班戟 $42

Overall推介指数:3.5/5
2020-11-16 89 浏览
除左成日饮佢既913奶茶/香芋奶绿次次行过都对佢既铁观音梳乎厘Pancake好有兴趣不过次次都食饱左先经过今日睇完戏终於记得佢试左铁观音梳乎厘Pancake好松软 食到铁观音味 微甜 仲有多到食唔晒既珍珠 下次要试下其他口味
除左成日饮佢既913奶茶/香芋奶绿
仲有多到食唔晒既珍珠
下次要试下其他口味
铁观音梳乎厘Pancake
铁观音梳乎厘Pancake
《铁观音冰淇淋🍦》$25 天仁茗茶嘅铁观音雪糕真系好好食😋 无论食几多次都唔会厌,今次仲买一送一,真系超抵!仲要唔使排队!讲返雪糕先,天仁茗茶嘅雪糕出名大杯,一拎上手就feel到有几重手,一定食到你饱饱满足🥰 虽然咁大杯但系唔会觉得好漏,因为佢系茶味嘅雪糕,唔会好似朱古力焦糖嗰啲咁甜咁漏,至於奶味就适中,整体来讲真系好唔错嘅雪糕🤤🤤🤤 PS: 九龙湾分店有几张枱可以堂食食物质数:8.5/10 环境质素:7/10 抵食指数:8.5/10 (买一送一)回头率:8/10
《铁观音冰淇淋🍦》$25
PS: 九龙湾分店有几张枱可以堂食
食物质数:8.5/10
环境质素:7/10
抵食指数:8.5/10 (买一送一)
回头率:8/10
铁观音雪糕
2020-10-04
铁观音雪糕
2020-10-06 60 浏览
今日收工去开九龙湾口痕想饮杯珍珠奶茶就谂起呢个商场有间天仁呢到好特别有得卖埋pancake嘅睇落佢d款都唔错但今日一心想饮珍珠奶茶!每次去天仁都必饮913珍珠鲜奶茶 +茶浓 微甜呢间都冲到个水准
今日收工去开九龙湾
口痕想饮杯珍珠奶茶
就谂起呢个商场有间天仁

呢到好特别有得卖埋pancake嘅
睇落佢d款都唔错
但今日一心想饮珍珠奶茶!

每次去天仁都必饮913珍珠鲜奶茶 +茶浓 微甜
呢间都冲到个水准
  • 913珍珠鲜奶茶
2019-10-29 932 浏览
是日出开九龙,路过九龙湾淘大,见有位就即刻黎食!其实由天仁出PANCAKE果阵已经好想好想试下,但一直以黎呢间天仁都排长队,一系就冇位,所以都多次黎到都冇机会试天仁既PANCAKE。好好彩今次黎到刚好有位,就即刻去买我既PANCAKE!向来饮天仁茗茶,我都必定系叫913奶茶,而PANCAKE我当然系最想试913茶王味啦!点知.........竟然卖晒,好彩都仲有铁观音味。咁最尾我就叫左铁观音味PANCAKE同一杯MATCHA LATTE。因为PANCAKE已经有珍珠,就废是又叫杯珍珠奶茶啦!咁我饮住杯MATCHA LATTE等PANCAKE啦都等左半个钟,终於有得食喇!铁观音味既cream配上珍珠都几好味,有茶味,pancake非常松软。配埋珍珠系好特别既感觉,好有咬口!虽然等左都颇长既时间,不过即叫即整,又抵食又好味,等一等都值得!希望下次可以试埋913茶王味啦!
是日出开九龙,路过九龙湾淘大,见有位就即刻黎食!

好好彩今次黎到刚好有位,就即刻去买我既PANCAKE!
点知.........竟然卖晒,好彩都仲有铁观音味。
因为PANCAKE已经有珍珠,就废是又叫杯珍珠奶茶啦!

咁我饮住杯MATCHA LATTE等PANCAKE啦
都等左半个钟,终於有得食喇!
配埋珍珠系好特别既感觉,好有咬口!
希望下次可以试埋913茶王味啦!
2019-10-19
  • 铁观音梳乎里班戟
2019-10-12 388 浏览
天仁茗茶好少分店有梳乎厘班戟,今日行开淘大一於试吓啦。但系就令我好失望。睇佢整嘅过程系好治癒,松厚蛋浆倒落去个pan,但拎上手食就真系麻麻地唔同味道嘅班戟其实系同一个底,只系面头个汁唔同,913茶王饮当然好饮,但系变咗cream放上去个班戟到茶味就唔太出,又放喺常温,唔够冻。个班戟蛋香味唔够,用叉食吉落去,抷上黎,成块皮痴左落个底度。珍珠唔系放喺嘢饮入面,而系喺软属嘅班戟隔离做伴碟,应该要林啲衬返个班戟,但佢偏偏好硬。。。但胜在环境靓,出面又有位坐,俾返高少少分啦

但胜在环境靓,出面又有位坐,俾返高少少分啦
913茶王梳乎厘班戟
天仁茗茶呢个传统既台式奶茶名字,相信大家都唔会感到陌生,最近於淘大开店,当然要试试😊😊晚上7点左右,人流不算很多,据友人说淘大开业时大排长龙,而且更推出全新茶王雪糕及蛋糕系列,让一众粉丝排队支持☺️☺️简单点了一款913茶王,贪其简单味道,最能体验「天仁茗茶🍵」传统台湾茶香威力,友人建议加$4加配黑糖珍珠,但提醒最好半糖,因黑糖糖粉相对高,半糖正好达至甜度平衡🥰🥰珍珠入口烟韧,微香,有咬口,而经典913茶王带点乌龙茶清香及绿茶微薰,让呢杯茶王更值会票价😚😚😚

2019-09-18 191 浏览
等紧电影开场嘅时候去咗淘大天仁想叹返杯913鲜奶茶🤩点知原来呢度有卖913茶王pancake!!即刻买咗个!!告示上面写要等15分钟,就真系等咗15分钟😂不多不少😂$42茶王pancakePancake Topping有士多啤梨同珍珠,而pancake整体口感都几软熟,美中不足嘅系茶味冇想像中咁出,小失望,冇乜惊喜,整体就系中规中矩,天仁爱好者都可以一试嘅~913鲜奶茶+珍珠野饮方面就好多都好正。913鲜奶茶+珍珠都系我其中一个常饮嘅combination,茶味+奶味融合得恰到好处,再加入天仁烟硬且带有蜜糖味嘅珍珠,简直绝配!天仁珍珠大赞
告示上面写要等15分钟,就真系等咗15分钟😂不多不少😂
$42茶王pancake
913鲜奶茶+珍珠
2019-08-30
2019-09-09 168 浏览
铁观音芋圆冰沙难得今日放假,终於嚟到期待已久想去咗几次但都去唔成嘅天仁茗茶淘大分店。今日天气32度,去到门口见到menu有冰沙,立即眼前一亮,其中menu有铁观音冰沙,感觉较为特别,就决定一试。等咗大约十五分钟先有,出到嚟外观非常吸引,叫得做冰沙,已经知道佢唔会系绵绵冰嘅感觉。一食入口感觉很不错,铁观音嘅味道淡淡的但仍然能够食到铁观音嘅味道,冰沙不会太甜, 见到图入面有三款不同嘅芋圆,仙草,仲有两粒汤圆。汤圆比较硬身一粒芝麻一粒花生,味道正常,不过不失。 芋圆烟韧但唔系好食得出三款有咩分别仙草亦是不过不失。总括而言38蚊嘅价钱性价比合理, 可以一试。
铁观音芋圆冰沙

仙草亦是不过不失。
总括而言38蚊嘅价钱性价比合理, 可以一试。
2019-08-28 88 浏览
 天仁茗茶(九龙湾淘大店)913茶王梳乎厘pancake 听过咁多人讲话佢地d pancake吾错 前排终於去左试天仁茗茶的梳乎厘pancake 😆 首先个味道又真系吾差 虽然蛋香吾够 但有啲奶味得来吾会太甜🤔 质地都系我中意的口感 佢吾会太软太一patpat 反而督落去真系有质感👍🏻 中意食啲实小小的pancake呢个会啱你👀 面头加上好多的913奶茶cream😂 茶香就冇乜 但吾会过甜 cream都打得好滑又香😛 配料的珍珠就系我地一般饮珍珠奶茶个d 冇咩特别🙈 最怪系加左士多啤梨 好酸得来又吾夹 扣左分☹️ 到服务!买个阵话10-15分钟咁谂住都ok 点知最尾系等左我半!个!钟!得一个人做嘢单就一大叠🤢 等到我都冇心机系咁想去追🤷🏻‍♀️大家记得要早d买左先好去周围行下啊🧐 特登去就吾会了 除非经过啦 但系香港咁的价钱有两大旧 性价到都ok既
 天仁茗茶(九龙湾淘大店)
913茶王梳乎厘pancake
2019-08-18
2019-08-21 68 浏览
今日行过淘大天仁,见到有新出沙冰食,天气热热地,於是念住试下。芒果芋圆沙冰$38 - 卖相都几吸引!有三色芋圆,可惜唔太Q弹,口感略硬沙冰芒果汁太淡,无芒果甜味芒果果肉酸到开眼沙冰口感略粗硬,不太细绵唯独珍珠好食,口感烟靭。不过下次不会再食,完。

沙冰芒果汁太淡,无芒果甜味
芒果果肉酸到开眼
沙冰口感略粗硬,不太细绵
唯独珍珠好食,口感烟靭。

不过下次不会再食,完。
2019-08-19