2025-06-04
老公帶我食 「天の五段定食」,日式風格,但概念源於港版車仔麵,自己揀三款餸定四款餸,我哋揀咗南瓜薯餅,葡汁燒鰻魚,煙三文魚,雞翼,車厘茄,和式牛肉,海鮮釀蟹蓋,梅酒豬軟骨,日式小便當,精緻小巧,兩個人有八個餸!睇佢個樣細細碟,但原來係好夠飽。呢款日式木盒設計,似曾相識?冇錯,就係去日本旅行嘅時候喺溫泉酒店嘅早餐經常出現㗎!又比老闆諗到,用呢個概念嚟做定食,係有趣新奇嘅!我最欣賞特濃蝦湯,點烏冬食又得點麵包食,正呀!一個價錢,有糖心蛋 ,漬物,配多士,我就加咗$8轉bagel 。麵底可選擇烏冬 / 蕎麥麵 / 拉麵,唔食麵,可以揀沙律。真係超自由選擇。啱晒我同老公,經常想食唔同類型嘅嘢。最緊要男士都夠飽,又可以滿足到港女打卡願望。挪威焦糖芝士瀑布現烤吐司塔超級有驚喜,呢個芝士吐司,好有互動㗎,會喺你面前刨啲芝士出嚟,你唔叫停啲芝士都唔停㗎!好玩!食落都好有驚喜呀!鹹鹹甜甜又配上麵包,感覺好特別!飲品呢我哋揀咗,開心果三重奏,荔枝梳打,好打卡嘅富士山🩵。一個好有心思嘅位呢係只要你係特飲就會有貓咪公仔陪住你啦。招牌淺草「炙燒軟心巴斯克蛋糕」呢個正呀,上碟之後會用火槍燒一下個焦糖,蛋糕中間流心
挪威焦糖芝士瀑布現烤吐司塔
招牌淺草「炙燒軟心巴斯克蛋糕」
呢個正呀,上碟之後會用火槍燒一下個焦糖,
蛋糕中間流心,完全就係食到停唔到口。