約咗成個月先約齊人, 搞到原本食生日飯, 而家仲加多一個目的, 就係食埋聖誕果餐............臨出發前, 响OR睇下d食評同地圖, 開頭睇個地圖, 仲以為响外圍, 但原來响公廁轉入果d街仔, 真係難搵...........搵到佢, 又開唔到明, 明明寫住係拉, 但其實度門係趟的, 都唔緊要, 因為一眼就睇得出, 只係睇唔出度門咁難趟啫~ 又冇人幫手, 入到去我都唔夠力趟返埋, 所以由得佢, 入到嚟又冇人招呼, 好彩我朋友到咗~由於肚餓關係, 都係叫d飽肚嘢食先, 但點知真係飽得濟, 冇位叫佢d串燒呀小食呀果d嚟試~
牛肉炒烏冬呢個真係抵食, 通常都係烏冬多過牛肉, 但佢竟然牛肉仲多過烏冬, 莫非佢d烏冬仲貴過牛肉? 不過佢d烏冬又真係幾彈牙幾好食, 應該係手打烏冬, 整體嚟講, 都炒得唔錯, 係屬於濕炒, 好多汁, 而且好多椰菜、芽菜、彩椒等一齊炒~
鰻魚炒飯夠哂甜, 可能加咗鰻魚汁去炒, 但又唔會好濕, 粒粒飯都有汁, 不過鰻魚就少咗d, 多數都係食到d彩椒粒~
雜錦壽司拼盤(極上)有13舊壽司, 其中3舊係卷, 其餘有帶子、吞拿魚、三文魚籽、海膽、北寄背、海膽墨魚、蝦、三文魚、同埋唔知咩魚, 飯同刺身的size比例OK, 而且都幾新鮮, 但就貴咗D~
花枝軟殼蟹卷成條卷切開6舊, 入面卷有花枝同軟殼蟹, 圍邊滿哂蟹籽, 底仲有沙律醬, 整體配搭都幾好, 好彩舊花枝唔係好un咋~雖然係星期五晚, 又係日本嘢, 但佢都唔算爆場, 但一路都keep住有客, 而又唔會限時, 都幾好, 但d人好少主動斟水, 好彩我地坐近放水的地方, 唔駛等佢招呼, 自斟自飲~…查看更多
2013-12-27
慶祝紀念