餐厅: 大都烤鸭
资讯:

2019-09-07 8723 浏览
#小秘书 呢晚约咗 #孙太 食 #生日饭🥳 适逢系 #星期五 嘅晚上,街外嘅人特别多,#千辛万苦 先可以上到车,由 #金钟站 过去 #尖沙咀,比预期时间迟大到😅好在我一早已经喺 大都烤鸭 订咗位,唔使 #主角 喺街等😉 最终我迟咗廿分钟嚟到餐厅,大家大致上已经谂好食乜🍚 我咁就得人,当然系无意见😚 嚟到「大都」当然要试吓佢哋嘅 #烤鸭 啦。不过我哋得三个人,就要半只试吓先🥢 #师傅 手功精巧,可以薄薄将鸭皮片出,薄到就连毛孔都见到🤩 一层皮、一层肉、再加 #京葱 #配菜 同 #甜酱,夹喺 #麽麽皮 入面,无油腻嘅感觉,层次感丰富👍🏻 之後我哋仲有叫咗 #小笼包、#素饺🥟 一样皮薄馅靓👍🏻 至於 #醉鸡、#剁椒什菌鲜淮山 就无咩特别,我觉得後者汁酱太浓... 一般啦!最後 #主角 要求加个 #虾仁炒饭,无谂过 #师傅 会加埋 #咸旦黄 落去炒,虽然真系炒得几 #乾身 同 #香口 嘅... 不过就 #胆固醇爆煲 罗😅埋单嘅时候,我哋先知道原来用 #银联卡 系有75折㗎🤩 谂住可以悭返一笔啦... 点知人哋张 #银联卡 过咗期、#ApplePay 又话唔Support😅 #侍应 见我哋咁失望

埋单嘅时候,我哋先知道原来用 #银联卡 系有75折㗎🤩 谂住可以悭返一笔啦... 点知人哋张 #银联卡 过咗期、#ApplePay 又话唔Support😅 #侍应 见我哋咁失望,补句话可以用 WeChat 微信 - 香港 比钱㗎... 不过无折罗🤨 系咪玩嘢先?
2019-09-06
2020-01-01 848 浏览
除夕相约旧同事饭聚,拣咗依间餐馆试试。我本人一向锺意食片皮鸭,故此有一定期望。先讲餐馆环境,系几高档舒适。至於服务,都不过不失。食物路喎,最值得一提嘅,就系一坐低就有嘅前菜:生果小食!真心觉得特别嘅,唔系一般嘅酸菜、花生,系哈蜜瓜同提子!好食!但埋单时发现,原来每位要$15,唔系化???我地5个人,净系两碟细细碟嘅生果前菜已经收咗我哋$75加一!?另茶钱每位$15。主菜方面,片皮鸭好味嘅。其他就正常水准,没有惊喜亦没有失望!甜品反而有惊喜,贝勒燕麦番薯好好食,推介!👍🏼
除夕相约旧同事饭聚,拣咗依间餐馆试试。

我本人一向锺意食片皮鸭,故此有一定期望。

先讲餐馆环境,系几高档舒适。至於服务,都不过不失。

主菜方面,片皮鸭好味嘅。

其他就正常水准,没有惊喜亦没有失望!

甜品反而有惊喜,贝勒燕麦番薯好好食,推介!👍🏼
2019-12-31
2019-12-30 661 浏览
好耐冇食过咁有水准既片皮鸭。。。见佢舖仔细细。。都知要订定位不过真系好彩有试。。真心好味因为得两条友。叫得三样野。。半只烤鸭。皮脆肉味燶。调料。酱汁恰到好处叉子烧饼。配鸭肉粒。炒得好好。又香又够燶味小笼包。好多汁。系好味既女女突然想食片皮鸭。不过之前食过几间都麻麻。美中。咩琴。都唔系好得尖沙咀呢间真系性价最高。会再食食物:超值。想试多D款式环境:多卡位。有大枱。舒服总括:好味。底食。正。。。。。。。
好耐冇食过咁有水准既片皮鸭。。。
见佢舖仔细细。。都知要订定位
不过真系好彩有试。。真心好味
因为得两条友。叫得三样野。。
半只烤鸭。皮脆肉味燶。调料。酱汁恰到好处
叉子烧饼。配鸭肉粒。炒得好好。又香又够燶味
小笼包。好多汁。系好味既
尖沙咀呢间真系性价最高。会再食
食物:超值。想试多D款式
环境:多卡位。有大枱。舒服
总括:好味。底食。正。。。。。。。
2019-12-23 653 浏览
First of all, 系香港主打做烤鸭的餐厅其实不太多。🤩🤩🤩🤩 自己本身都中意食烤鸭食间「大都」佢地系用左北京嫩鸭,🧄🧅🥒🌶仲有明火挂炉 - open kitchen(果木燻烤) 你系门口都睇到佢地整野食。感觉系几卫生既做法因为赤裸裸报比客人睇到🍽 十分好食落去肉质会更细嫩,肥而不腻!鸭香:❤️❤️❤️❤️/5整体味道:💜💜💜💜💜/5配料:💛💛💛/5堂片鸭系伴埋秘制酱汁佐料,独有口味,唔系度度都食到!菜式揉合传统与创新,系几有惊喜

🤩🤩🤩🤩 自己本身都中意食烤鸭

食间「大都」佢地系用左北京嫩鸭,🧄🧅🥒🌶
仲有明火挂炉 - open kitchen(果木燻烤)
你系门口都睇到佢地整野食。
感觉系几卫生既做法
因为赤裸裸报比客人睇到🍽 十分好

食落去肉质会更细嫩,肥而不腻!

鸭香:❤️❤️❤️❤️/5
整体味道:💜💜💜💜💜/5
配料:💛💛💛/5

堂片鸭系伴埋秘制酱汁佐料,独有口味,唔系度度都食到!

菜式揉合传统与创新,系几有惊喜
2019-12-21 613 浏览
叫了一只招牌片皮鸭,片皮鸭的皮很热,每一块都有点心纸盖好,超有心!但鸭的其他部份另食就要加钱先有,唔平架所以冇另外加。小笼包皮好薄,朋友都觉得好味!如果现在银联信用卡仲有75折,平了很多!
2019-12-19
  • 烤鸭
  • 淮扬灌汤小笼包
同一班朋友聚会,大家都想食中式菜, 尤其想食片皮鸭。成日听人讲乜乜鸭子物物鸭子既餐厅,乜香港除咗X X鸭子餐厅,就冇其他食片皮鸭嘅餐厅咩?好彩上嚟OpenRice搵到呢间大都烤鸭!餐厅质素唔错,服务普通,价钱中上唔算平,不过都适合大夥儿食饭嘅!放啲相俾大家睇睇先!个人最喜欢系豆皮卷,腐皮中间包裹着蔬菜,腐皮大一点点脆口,不会太淋身,好惊喜!反而他们的卖点烤鸭就一般般了,感觉任何一间烤鸭店都能食到这个质素其他菜式都OK嘅,中上水准

放啲相俾大家睇睇先!

其他菜式都OK嘅,中上水准

2019-12-14
团年饭
2019-12-12 703 浏览
心血来潮无啦啦想食片皮鸭,朋友介绍下就去左试呢间。先黎一个口水鸡,佢唔会鸡皮配埋一大旧肥膏果d,非常好,酱汁好惹味👍🏻片皮鸭皮同肉分开,个皮系脆既,绝对唔会食落去肉多过皮,有惊喜👍🏻👍🏻包住鸭的皮都好薄!值得赞,一定要去试下。荷叶饭,好香荷叶味,饭里都好足料,好多肉。这个系花胶鱼翅唔知咩,唔记得个名,呢度菜几有新鲜感,不过不失啦,可以一试,但唔会再叫第二次🙊试其他野好过。不过不失,没什麽特别。仲有个小笼包,忘记影相,皮薄又多汁,好味👍🏻👍🏻👍🏻赞赞赞成餐六个人食,请埋生日果个食都系三百有找,性价比高,会再帮衬!
心血来潮无啦啦想食片皮鸭,朋友介绍下就去左试呢间。

荷叶饭,好香荷叶味,饭里都好足料,好多肉。

不过不失,没什麽特别。

仲有个小笼包,忘记影相,皮薄又多汁,好味👍🏻👍🏻👍🏻赞赞赞

2019-12-09
  • 淮扬灌汤小笼包
  • 烤北京填鸭
  • 荷叶包鸭饭
2019-11-08 1448 浏览
突然间好想好想食小笼包同埋片皮鸭,谂住搵间坐得舒服D嘅中菜,所以就决定咗【大都烤鸭】喇😋【烤北京填鸭】每块片皮鸭咬落去都脆卜卜,好似食紧紫菜咁🤣而且鸭肉好嫩,一d都唔韧,果然系招牌菜👍🏼【淮扬灌汤小笼包】上枱热辣辣出晒烟嘅小笼包,望到都流晒口水🤤🤤🤤咬开表皮,入面嘅汤汁多到接近满泻😮猪肉馅鲜甜够juicy,正呀😍【荷叶包鸭饭】每啖饭都充满荷叶香,而且好足料有好多鸭肉🤩

【荷叶包鸭饭】每啖饭都充满荷叶香,而且好足料有好多鸭肉🤩
荷叶包鸭饭
荷叶包鸭饭
2019-10-21 1414 浏览
呢晚去红馆睇演唱所以去左尖沙咀食饭又想食片皮鸭...所以去左k11 大都烤鸭因为一收工就去拎位..加上时间仲早所以唔多人虽然有套餐.但唔系样样岩食所以决定散嗌小食叫左鸡丝粉皮由於太肚饿关系..好快已经食清光小笼包好多汤汁好味烤北京填鸭重点黎喇..热辣辣仲入口即溶..好满足酸菜鱼呢个汤就偏咸咗少少...送饭就刚刚好三丝伊面好大碟..又唔会太淋..不错乾煸四季豆呢个就好似周围食都差唔多咁.系好食既贝勒燕麦番薯呢个甜品最惊喜.热辣辣外面又脆口...蕃薯食落又唔乾
呢晚去红馆睇演唱所以去左尖沙咀食饭

呢个就好似周围食都差唔多咁.系好食既

贝勒燕麦番薯
呢个甜品最惊喜.热辣辣外面又脆口...蕃薯食落又唔乾

2019-10-20 1023 浏览
依加同朋友聚餐真的不太容易,难得一班老友话照旧,所以朋友介绍这间❤️大都烤鸭!有名你叫:大都烤鸭必定要点烤鸭啦,真的不错,皮脆肉滑,只可惜叫了一只🦆份量唔太多!松子鱼🐟也好好味,只系不够热!
2019-10-04
用餐优惠
信用卡优惠
2019-10-01 1532 浏览
朋友叙会拣左这间「大都烤鸭」,餐厅位置有小小难找,在暗角位内。以物其名,当然我地要试试烤鸭,味觉果然不错皮上一点肥膏也没有,而且十分噿口,配上热热地的包皮 但当包皮冻左就no good, 所以要快食。叉子烧饼 ,是以鸭肉切成细粒炒成 ,再配合烧饼或生菜享用,当时先来生菜加鸭肉,食後感觉新鲜感,由於烧饼等了太久,就向待应追追,她竟然说柯打错了,因为只能配上烧饼或生菜,最後也有补上烧饼,但她即时收起我们余下的2片生菜(感觉不够大方,相信她收起也是掉的😧)
但当包皮冻左就no good, 所以要快食。
烤鸭
四季豆
水晶鸭舌
大乾妈茄子牛聊
叉子烧饼
烤鸭
四季豆
2019-09-30 711 浏览
生日成家人食饭,我地想食中菜,睇咗好几间,决定嚟「大都烤鸭」,见到网上有啲负评,但想同大家讲,我地食过又觉得几好食喎!😳即刻讲下招牌菜「北京烤鸭」我哋五个人叫咗半只,食完都觉得好满意。虽然每人得两三块唔系好够喉,但系块块都好高质,个烤鸭好嫩滑,外脆内软,好有鸭味,连埋个够晒薄嘅皮,加上唔同嘅配料,只萝卜丝、青瓜丝、蜜瓜、京葱、仲要加上自家制嘅京酱,口感非常之好,暂时系我系香港食过最好食嘅片皮鸭啊!🥰🥰之後要介绍嘅就系「江南松子鱼」食落去甜甜酸酸,好开胃,个鱼炸得好好食,再用上新鲜嘅菠萝,尽显心思!🤣另外我哋将个片皮鸭嘅肉,整咗做肉碎,配埋芝麻馅饼,将馅料放入饼入边,连埋一齐食,口感好丰富,一方面食到咸咸地嘅鸭肉,另一方面食到香脆嘅芝麻饼🥳我会将呢间中菜推介俾大家,价钱方面唔算好贵,嘢食亦都好高质,暂时食每一样野都有好嘅水准!😆👍🏻

2019-09-11
  • 烤北京填鸭
  • 芝麻饼
2019-09-24 504 浏览
从来冇想过片皮鸭都可以有咁多种食法:水晶鹅肝片皮鸭拿破仑红梅片皮鸭烤北京填鸭4个人最後传统d都系叫咗一只烤北京填鸭, 小笼包,金沙虾仁炒饭。先讲片皮鸭,上枱既时候总共2大碟,每碟都分开皮和肉,配菜都有四款,至於佢块烤鸭饼,竟然每块之间都有用一张纸分隔开,保证唔会两块黐实,超细心,酱汁除咗甜酱之外还有砂糖, 几样野配合埋一齐一d油腻感都冇,正小笼包质素普通,皮薄但系好容易穿。金沙虾仁炒饭都知一定有咸蛋炒,见佢卖相炒得十分乾身,一啖食落下估吾到系超多咸蛋蓉,令到喉咙超乾涸,要即刻狂饮水😂
从来冇想过片皮鸭都可以有咁多种食法:
水晶鹅肝片皮鸭
拿破仑红梅片皮鸭
烤北京填鸭

小笼包质素普通,皮薄但系好容易穿。

• 大都烤鸭
2019-09-20 451 浏览
同朋友食饭 拣左呢间想试好耐既餐厅银联卡有promote 主餐牌75折 本来想叫传统半只片皮鸭 见佢餐牌有只拿破伦红梅片皮鸭 就试下点知劲唔抵 $358 得8旧上菜已经冻哂 感觉十分一般 仲衰过美心个只🙄另外叫左个鸭碎夹饼 反而个鸭碎好好味😝其他上海菜有惊喜黄金炒饭 好重蛋黄味 虾又多😍醉鸡都好出色 花鵰味好重 🙂另外小笼包汤好多☺鸡丝粉皮 生煎包 水准都好高😋31/8
同朋友食饭 拣左呢间想试好耐既餐厅

另外小笼包汤好多☺
鸡丝粉皮 生煎包 水准都好高😋

31/8
2019-09-11 760 浏览
其实好多年前间店岩岩开果阵我帮衬过几次,果时冇乜客人,套餐价钱平过依加一半。最近因为好想食片皮鸭,原本想去果间好臭串吾接受walk in客,所以我决定再去依间。排队等左半个钟头终於有位,上菜速度好快。水晶鸭舌,冇软骨架喎,外层旧啫喱系鸭汤黎架,几好食。水晶鸭肝片皮鸭,纯粹为新鲜感而叫,以前都冇依款菜式,可能我太耐冇帮衬。块皮脆到咬落有声,鸭肝外围俾鸭汤啫喱包住,味道浓郁。鸭丝汤羹,依个汤由开业到依加仲有提供,基本上系几好饮,鸭丝多汤底浓。茄子炒鸭件,其实系因为我想食茄子先叫,鸭肉比较实。最後埋单有75折优惠,当堂好抵!
水晶鸭舌,冇软骨架喎,外层旧啫喱系鸭汤黎架,几好食。
水晶鸭舌

茄子炒鸭件,其实系因为我想食茄子先叫,鸭肉比较实。

最後埋单有75折优惠,当堂好抵!
水晶鸭肝片皮鸭
2019-06-01