2019-09-19 235 浏览
在得宝商场,环境虽少,亦不会太舒服但食物是非常新鲜,有点出乎意料之外鱼生井好好味,有蟹肉个种最正但个人觉得在这位置,而这种价值算比较贵要100多元一碗饭,在牛头角不值这个价
在得宝商场,环境虽少,亦不会太舒服
但食物是非常新鲜,有点出乎意料之外
鱼生井好好味,有蟹肉个种最正
但个人觉得在这位置,而这种价值算比较贵
要100多元一碗饭,在牛头角不值这个价
2019-08-10 196 浏览
突然间知道今天晚上家里没有饭吃,所以就立即找了一位也在附近工作的朋友一起吃晚饭喔!由於是即兴,所以就问了同事有没有餐厅介绍。同事就介绍我到她家楼下的日本餐厅。一到餐厅,感觉餐厅虽小但很有日本风情!我们看了看餐牌,见到有晚市定食,就不想太多,直接点这个。定食配沙律、茶碗蒸及味增汤:很喜欢茶碗蒸,因为鸡蛋很滑还有冬菇鸡肉呢!三点刺身:三文鱼、油甘鱼、帆立贝,全部厚切,三文鱼肥美,油甘鱼爽弹,帆立贝鲜甜什锦天妇罗:南瓜、蕃薯、海老、茄子天妇罗揸得刚刚好,不会太油腻,十分脆口香葱拖罗蓉手卷:寿司饭都经过调味,拖罗蓉则入口即溶!迷你冷手荞麦面:夏天最好吃冷面,所以这个荞麦面就最好不过,面质 Q 弹朋友就点了二点刺身:时令鱼,甜虾寿司:三文鱼、白身鱼、蟹籽、芥辣八爪鱼、海胆拖罗蓉卷迷你紫菜汤乌冬朋友跟我都觉得这间日本餐厅性价比高呢!

一到餐厅,感觉餐厅虽小但很有日本风情!

我们看了看餐牌,见到有晚市定食,就不想太多,直接点这个。

味增汤

茶碗蒸

三点刺身:三文鱼、油甘鱼、帆立贝,
全部厚切,三文鱼肥美,油甘鱼爽弹,帆立贝鲜甜

三点刺身:三文鱼、油甘鱼、帆立贝

三文鱼

什锦天妇罗:南瓜、蕃薯、海老、茄子
天妇罗揸得刚刚好,不会太油腻,十分脆口

什锦天妇罗:南瓜、蕃薯、海老、茄子

香葱拖罗蓉手卷:寿司饭都经过调味,拖罗蓉则入口即溶!

迷你冷手荞麦面

朋友就点了
二点刺身:时令鱼,甜虾
寿司:三文鱼、白身鱼、蟹籽、芥辣八爪鱼、海胆拖罗蓉卷
迷你紫菜汤乌冬

朋友跟我都觉得这间日本餐厅性价比高呢!
三点刺身:三文鱼、油甘鱼、帆立贝
三文鱼
迷你冷手荞麦面
2019-08-03 122 浏览
约了朋友到九龙湾吃饭,这次我们在得宝商场吃日本野。看看餐牌食物种类选择非常多,还有产地直送的飞机货。我们点了两个定食,定食套餐有沙律、茶碗蒸和面豉汤,非常经济实惠。我点了个套餐H ,二点刺身:分别是白身鱼2件和拖罗蓉海胆。另外还有唐扬炸鸡,炸鸡外脆内嫩滑多汁,相当好吃。十胜豚丼,豚肉用酱油烤过,味道香且配饭一流,好快就吃完一碗饭。朋友点了另一定食,有一件拖罗、白身鱼薄切4件、三文鱼2件、油甘鱼2件、甜虾1只、刺身新鲜,杂锦天妇罗亦炸得香脆。整体味道不错,值得一试。
约了朋友到九龙湾吃饭,这次我们在得宝商场吃日本野。

看看餐牌食物种类选择非常多,还有产地直送的飞机货。

我点了个套餐H ,二点刺身:分别是白身鱼2件和拖罗蓉海胆。另外还有唐扬炸鸡炸鸡外脆内嫩滑多汁,相当好吃。

整体味道不错,值得一试。
2019-08-02 98 浏览
呢一日收工系附近搵野食,唔讲唔知原来得宝商场开左几间新野,我地想食日本野,所以就拣左呢间啦😬我地点左两个晚市定食,这样就唔使拣来拣去啦,因为定食包左一个茶碗蒸,沙律和面豉汤,都算经济实惠👍🏻五点刺身 HKD208包左一件拖罗,白身鱼薄切4件,三文鱼2件,油甘鱼2件,甜虾1只,刺身都算新鲜,而且三文鱼好厚身,口感不错杂锦天妇罗食日本野点杂锦天妇罗少得天妇罗呢,呢个杂锦就有齐咁多款蔬菜,南瓜和番薯都好好味😋朋友食左另一个二点刺身和唐扬炸鸡,炸鸡好嫩滑估唔到细商场都有水准的日本野食👍🏻👍🏻

五点刺身 HKD208

杂锦天妇罗

食日本野点杂锦天妇罗
朋友食左另一个二点刺身和唐扬炸鸡,炸鸡好嫩滑

估唔到细商场都有水准的日本野食👍🏻👍🏻
2019-08-02 77 浏览
食完再食,好味之极!之前食过午餐,发觉唔错,於是又走嚟食过晚餐,叫咗个二人前,呢个隐世食府,真系有啲唔食唔得呀!包括前菜一渍物三点,沙律一松叶蟹钳野菜沙律,刺身一用三文鱼2切油甘鱼两千八爪鱼两切,甜虾两只。卷物一海胆香葱拖罗断四件,蒸物一黑松露茶碗蒸。烧物一串烧牛肩胛骨。煮物一清酒清酒煮蚬。食事一冲绳猪软骨汤乌冬。甜品雪糕。呢个二人前埋单348但要食之极!前菜渍物三点用嚟醒醒味觉,小食即可。松叶蟹钳野菜沙律蟹钳肉定冇畀沙律抢晒镜头,食到尾都依然见佢嘅踪影, 好正呀!刺身三文鱼2切油甘鱼两切八爪鱼两切甜虾两只讲到刺身唔使多讲,只要食材新鲜,乜嘢味道都返晒嚟呀!海胆香葱拖罗断四件见到拖罗又见海胆,海胆放上面,最好就海胆再多啲,就更加好啦!黑松露茶碗蒸 呢次成片黑松露,在面上就好少有啦!非常满意呀!烧牛架骨肉小食再提味蕾,香口嘢点会唔正呀!煮物清酒清酒煮蚬 蚬都几大粒,一路食都一路食唔晒,好正!冲绳猪软骨汤乌冬乌冬就唔系好多喇,刚刚好食咗咁多嘢,清清哋加个汤底清一清喉咙。甜品雪糕 食早又系芝麻一个绿茶非常正呀!
食完再食,好味之极!

前菜渍物三点
用嚟醒醒味觉,小食即可。

松叶蟹钳野菜沙律

刺身
三文鱼2切
油甘鱼两切
八爪鱼两切
甜虾两只
讲到刺身唔使多讲,只要食材新鲜,乜嘢味道都返晒嚟呀!

海胆香葱拖罗断四件

黑松露茶碗蒸
 呢次成片黑松露,在面上就好少有啦!非常满意呀!

烧牛架骨肉
小食再提味蕾,香口嘢点会唔正呀!

煮物清酒清酒煮蚬
蚬都几大粒,一路食都一路食唔晒,好正!

冲绳猪软骨汤乌冬

甜品雪糕
食早又系芝麻一个绿茶非常正呀!

2019-08-01 37 浏览
行经德宝商场 有间好吸睛既日本野 menu系一set set既定食 好吸引拣左个超丰富既set A! 餐厅先来个吞拿鱼手卷 最令我惊喜系啲饭本身已经带豉油 唔系斋寿司饭👍🏻紫菜好香趣 吞拿鱼非常新鲜 天妇罗即炸 蕃薯够甜 餐内仲有我最爱既茶碗蒸 蛋唔会蒸得太老 味道唔会太咸 岩岩好 食完个人暖笠笠 刺身方面 食落口唔会带雪味! 三文鱼够肥美 荞麦面好弹牙 建议食前落少少wasabi 味道会变得丰富 又唔会太抢味 非常开胃! 整体黎讲 有诚意之作 绝对会再帮衬

刺身方面 食落口唔会带雪味! 三文鱼够肥美
整体黎讲 有诚意之作 绝对会再帮衬

2019-07-30 40 浏览
喺九龙湾同朋友睇完戏,朋友知我锺意食日本野就带咗我嚟呢间大渔屋台!我都几锺意呢度嘅环境,日式风味十足!至於食物方面,我就觉得佢哋个晚市定食相当唔错啦!价钱合理又多嘢食👍🏻晚市定食J -三文鱼刺身三件-吉列炸蚝-牛肉汤手打乌冬-日式蒸蛋我自己系好钟意食乌冬嘅,觉得呢度嘅乌冬够弹牙👍🏻好食啊!三文鱼刺身都好正啊!够多油脂同埋够新鲜,一啲雪藏味都唔会有,抵赞!至於日式蒸蛋就够晒滑口感一流!咁我本身就唔锺意食一啲味精味好重嘅日式蒸蛋,而呢度嘅蒸蛋就完全冇呢个问题啦!淡淡地食到蛋香味!晚市定食B 三点刺身 杂锦天妇罗 香葱拖罗蓉手卷 迷你冷荞麦面 日式蒸蛋我朋友就叫咗B餐,好丰富呀!刺身都有三款~试咗一啖佢个拖罗手卷,好正啊!拖罗用油脂多口感顺滑,个饭本身又有调味!味道一流👍🏻

晚市定食J

-三文鱼刺身三件

-吉列炸蚝

-牛肉汤手打乌冬

-日式蒸蛋

我自己系好钟意食乌冬嘅,觉得呢度嘅乌冬够弹牙👍🏻好食啊!

晚市定食B

三点刺身
杂锦天妇罗
迷你冷荞麦面
日式蒸蛋
我朋友就叫咗B餐,好丰富呀!刺身都有三款~
2019-07-30 38 浏览
旅行回来,约朋友吃吃饭见见面。到了九龙湾,这里对我们来说都比较方便。朋友的同事介绍了位於得宝商场里面的一家日式餐厅。地方细小但环境舒适。我们各自点了个套餐,我的是《二点刺身》,而她的是《三点刺身》。《二点刺身》有时令鱼2切,甜虾2只,肉质鲜甜。寿司方面有6件,分别是三文鱼,白身鱼,蟹籽,芥辣八爪鱼,海胆拖罗蓉卷2件。这里的寿司饭全部都是已经调味过的。因为我这个餐是以寿司为主,所以吃完这6件已经饱饱。除此之外,还有面豉汤,沙律和蒸蛋。面豉汤不会很咸,蔬菜清甜,蒸蛋很滑。再加一个很弹牙的乌冬,有两片很香的紫菜,简直是满足的一餐呀!

时令鱼刺身

蒸蛋
  • 白身鱼
  • 时令鱼
2019-07-28 1095 浏览
晚餐时间来到了得宝花园的大渔屋台。小店内播放着日文歌,挂了充满日本元素的挂饰,真是有点日本feel 呢!定食定价亲民,有齐刺身,丼饭, 沙律,面豉汤,百来二百元就有交易,比日式连锁餐厅便宜得多。定食H ($138)二点刺身刺身有两款,包括拖罗茸海胆及白身鱼(鲂鮄鱼)两件。海胆色泽鲜亮, 味道新鲜无腥,甜美有回甘。拖罗茸鱼味浓郁,口感柔软嫩滑。一啖吃下两种海鲜,鲜甜dounle up!鲂鮄鱼我是第一次吃呢!虽然鱼油不算丰富,但味道鲜甜清爽,有鱼味,无腥味。想不到一份百多元的定食,其刺身的质素也如此对办!十胜豚丼豚肉用上猪腩的部位,边位烧得焦香,带点脆脆的口感。豚肉肥瘦相间,有油脂香,口感爽弹,加上照烧汁及海量的蛋丝,相当惹味,三扒两拨就KO 一大碗饭。唐扬炸鸡炸鸡炸得香脆,炸粉有点甜甜的味道。而鸡肉亦很嫩滑。茶碗蒸蒸蛋蒸得好滑,而且材料丰富,有鸡肉,冬菇,鱼旦,白果等,材料味道跟蒸蛋混成一体,简单但好吃。一个餐有齐几款食物, 而且样样有质素, 真是物有所值, 令我喜出望外!
定食H ($138)
二点刺身刺身有两款,包括拖罗茸海胆及白身鱼(鲂鮄鱼)两件。

想不到一份百多元的定食,其刺身的质素也如此对办!

十胜豚丼
唐扬炸鸡
炸鸡炸得香脆,炸粉有点甜甜的味道。而鸡肉亦很嫩滑。
2019-07-22
  • 十胜豚丼
  • 拖罗茸海胆
2019-07-25 583 浏览
旧年嚟食过大渔屋台已经很难忘, 难忘日本旅行的滋味,因为呢间选食材系好新鲜呢!厨师好有心机制作,侍应生又热情招呼,所以今日再嚟再嚟食大渔🐟 环境依旧冇变,好有日本feel🏮侍应生笑容满面😁至於厨师手势👍当然一绝冇失手势啦👍我哋都系食二人晚餐👩👨因为唔使谂咁多呀嘛,个晚餐都好丰富呢👍👍有9样食物,长长久久呀嘛。我谂系挂!哈哈😂😂前菜:渍物三点,蒜蓉好香脆口㗎!仲有冻豆腐添。沙律:松叶蟹钳野菜沙律,蟹钳都几肥美,再配埋鱼子卜卜声,食落口好鲜好爽口。刺身:有三文鱼 油甘鱼 八爪鱼和甜虾各2件卷物:海胆香葱拖罗蓉卷四件蒸物:黑松露茶碗蒸 烧物:串烧牛肩胛肉 着物:清酒煮蚬 食事:冲绳猪软骨汤乌冬 甜品:雪糕刺身胜在够鲜味就系挂住呢仲味到喇海胆拖罗我的至爱啊!鲜味到呢! 串烧牛肩肉 肉质淋和够牛鲜味大大粒的蚬肉再饮埋汤让味蕾有少少微辣好合配本人觉得加少少七味粉配猪软骨好夹呢我哋将佢变成鸳鸯雪糕每人都食到豆腐味绿茶味

前菜:渍物三点,蒜蓉好香脆口㗎!仲有冻豆腐添。

刺身:有三文鱼 油甘鱼 八爪鱼和甜虾各2件

食事:冲绳猪软骨汤乌冬

甜品:雪糕

刺身胜在够鲜味
就系挂住呢仲味到喇

海胆拖罗我的至爱啊!鲜味到呢!

串烧牛肩肉

• 海胆香葱拖罗蓉卷
  • 串烧牛肩胛肉
  • 清酒煮蚬
2019-07-25 36 浏览
是晚与友人到九龙湾购物,刚好可以帮衬这间之前想试的日式食店。食店位置方便,环境不俗,定食价钱吸引而且很丰富。时令鱼2切当日的时令鱼是池鱼剌身,肉质鲜嫩,味道清新。甜虾2只甜虾很新鲜,味道鲜甜。三文鱼寿司油脂平均,肉质嫩滑。白身鱼寿司鱼肉光泽,味道清淡好味。蟹籽寿司口感爽脆,食物很新鲜。芥辣八爪鱼寿司芥辣味道较重,配上八爪鱼爽爽辣辣很好味。迷你紫菜汤乌冬乌冬硬度适中,口感很好,汤底不会太咸,份量刚好。除价钱吸引,而且食材新鲜且份量多,确实难得。
食店位置方便,环境不俗,定食价钱吸引而且很丰富。

时令鱼2切
当日的时令鱼是池鱼剌身,肉质鲜嫩,味道清新。

甜虾2只
甜虾很新鲜,味道鲜甜。

三文鱼寿司
油脂平均,肉质嫩滑。

白身鱼寿司
鱼肉光泽,味道清淡好味。

蟹籽寿司
口感爽脆,食物很新鲜。

芥辣八爪鱼寿司
芥辣味道较重,配上八爪鱼爽爽辣辣很好味。

迷你紫菜汤乌冬
乌冬硬度适中,口感很好,汤底不会太咸,份量刚好。

除价钱吸引,而且食材新鲜且份量多,确实难得。
2019-07-22
2019-07-20 33 浏览
住在九龙湾附近也满常到这间大渔屋台吃晚饭的!环境挺有日式风味的!今次2个人来就简简单单一人一个晚市定食就好了!食物种类有好几款我是挺喜欢的👍🏻!晚市定食B $178(三点刺身 杂锦天妇罗 香葱拖罗蓉手卷 迷你冷荞麦面 日式蒸蛋)刺身好新鲜!三款入面我就最爱三文鱼,厚度适中而且油脂多😋好好食! 香葱拖罗蓉手卷也非常出色,真的好高质!饭本身有调味的,但不会过重味抢了拖罗的鲜味!👍🏻拖罗份量又不少!日式蒸蛋超级滑,口感太好了!而味道方面则是偏淡味~晚市定食J(三文鱼刺身三件 吉列炸蚝 牛肉汤手打乌冬 日式蒸蛋)三文鱼刺身很好吃,这个餐有三块!好满足喔~我本身就好喜欢吉烈炸蚝了,外脆内软入面又鲜味十足~手打乌冬够弹牙,不错喔~

日式蒸蛋超级滑,口感太好了!而味道方面则是偏淡味~

三文鱼刺身很好吃,这个餐有三块!好满足喔~
我本身就好喜欢吉烈炸蚝了,外脆内软入面又鲜味十足~

手打乌冬够弹牙,不错喔~

2019-07-18 36 浏览
和女友途经牛头角,在商场竟然发现了这间优质餐厅。餐厅格局非常像日本居酒屋,置身其中,宁静的气氛,非常适合情侣或朋友前来。餐厅有不同套餐选择,有着不同的口味,有拉面,乌冬和饭。叫了一个带饭的套餐,最後後悔了,不是因为难食,而是份量极度充足,差点吃不完。首先上的是面豉汤,不同其他餐厅的是,面豉汤非常之热,像是即整的,非常有诚意。接着就是它的套餐,刺身出奇地新鲜,当中拖罗最肥美,吃完一口鲜味,大满足。天妇罗也是炸得非常香脆可口,最令我印象深刻的就是他的炸虾,非常酥香鲜甜。吃着几口炸物,鱼生,吃几啖白饭,真是饱上心头。

吃着几口炸物,鱼生,吃几啖白饭,真是饱上心头。

2019-07-05 40 浏览
偶尔经过,见几多人排队就谂住试下。午市一个餐都几抵,嗌左个手握寿司御膳,呢个价钱仲有茶碗蒸同前菜,真系好抵食!而且味道都唔错!如果系附近做野我一定餐餐过黎食xd
偶尔经过,见几多人排队就谂住试下。
而且味道都唔错!
如果系附近做野我一定餐餐过黎食xd
2019-07-01 69 浏览
👭大渔屋台(九龙湾)👭1️⃣极上花鱼生丼 $128个丼一上到枱,38即时感到有啲失望😅刺身较薄,味道都唔算好鲜甜,而且饭量十分少,一个女仔食哂都唔会够饱🤔不过值得一赞既系佢啲饭整得几好食,寿司醋既份量岩岩好,而且唔会好散。2️⃣定食C $158呢个set相比起个丼显得抵食好多,成个set有刺身、寿司、乌冬、蒸蛋同沙律。佢刺身得虾同另一款是日刺身,38都唔识呢款叫咩刺身,只见佢个边皮有些许格纹,食落十分爽口弹牙,好有咬口,令38劲惊喜🤪其他食物都比较平均,但特别在於佢碗蒸蛋有瘦肉系入面...食落有啲奇怪😂3️⃣关东煮 $52餐厅提供好多款食材比客人自己搭配,38就拣左竹轮、黑蒟蒻、鱼饼、年糕福袋同淮山鱼卷。汤底富有萝卜既甜味,可惜汤底份量较少,满足唔到38饮汤既欲望🙈,配料基本上都唔错,唔会过软/硬,而且又好吸汤👍🏾推荐度:7/10🏠牛头角牛头角道3号得宝商场地下123号舖🕐11:30am-3:00pm & 6:00-11:00pm
👭大渔屋台(九龙湾)👭

1️⃣极上花鱼生丼 $128

2️⃣定食C $158
呢个set相比起个丼显得抵食好多,成个set有刺身寿司、乌冬、蒸蛋同沙律。佢刺身得虾同另一款是日刺身,38都唔识呢款叫咩刺身,只见佢个边皮有些许格纹,食落十分爽口弹牙,好有咬口,令38劲惊喜🤪其他食物都比较平均,但特别在於佢碗蒸蛋有瘦肉系入面...食落有啲奇怪😂

3️⃣关东煮 $52

推荐度:7/10