2025-06-09
跟朋友去荃灣大會堂聽音樂會,之後就黎咗大戶屋食野。食物味噌醬煮吉列熟成豬扒鍋定食 $126每次好肚餓一定叫呢個,因為好多汁,送飯一流!個豬扒會切到一口大晒,易入口!個鍋入面仲有菜、蔥同蛋,非常好味!鯖魚定食 $104條魚非常大條,朋友食唔晒添!不個夏天蘿蔔蓉就好苦~我自己覺得幾間大戶屋分店水準煮法都差唔多,叫自己叫開果啲一定唔會伏。服務原來大戶屋變左QR code落單,要用會員優惠先叫店員落單。呢度要收加一,個服務費應該就係包不斷斟茶~幾欣賞啲員工繁忙時間唔會大聲講野吵吵鬧鬧。環境之前只係去過康怡同中環分店,發現呢間格局唔同,啲檯冇咁密,似日式飯堂咁,最欣賞佢地有圓檯,見到真係有一家大細包括老人家一齊野,覺得幾溫馨!折扣原來荃灣分店又唔同中環,星期六日冇得用會員三選一優惠。埋單比嘅現金券又只適用於荃灣店,可惜~黃昏離開,從遠處見到大戶屋頭頂有美麗的月亮~
食物
味噌鍋豬扒定食
味噌醬煮吉列熟成豬扒鍋定食 $126
鯖魚定食 $104
鯖魚定食
條魚非常大條,朋友食唔晒添!不個夏天蘿蔔蓉就好苦~
折扣
黃昏離開,從遠處見到大戶屋頭頂有美麗的月亮~