餐厅: 大快活
资讯:

2024-02-08 71 浏览
我今日經過大快活,見到下午茶好抵食 ,於是,我點左H16的港式脆豬包+迷你雪菜肉絲湯米粉$35,餐飲是熱奶茶。米粉份量夠,味道好好;脆豬包是炸魚,炸魚做得皮脆,魚肉不乾,咬起來口感不錯!

2023-08-24 195 浏览
抵食下午茶,只需30文就有熱狗及雪菜肉絲米,熱狗是迷你的,有焗過,加上生菜及沙律醬,味道不錯,雪菜肉絲份量不少,湯底有味,另加多隻烤雞亦,好香蒜味,奶茶比較普通,不夠香滑,但價格實惠,可以接受。
2023-04-20 254 浏览
復活節嘅第一日,我哋去鑽石山掃墓.然後一直行到荷里活廣場,差不多1點30分左右.已經感覺肚餓.就想搵間快餐店醫肚.咁啱見到大快活係附近,就行入去叫咗兩個套餐.班蘭風味套餐:參巴魚柳煎得香口.班蘭椰漿飯有D乾和凍,可能已經過咗中午,D飯唔夠熱.班蘭椰汁糕煙煙靭靭.幾好食.熱奶茶,茶味濃郁.正.咖哩牛腩飯套餐:咖哩牛腩沒有薯仔,咖哩又唔夠香滑,不及我之前係屯門食嗰間大快活咁好食,所以每間嘅質素都不一樣的.薑蜜奶茶,有薑汁嘅奶茶,唔錯.
咁啱見到大快活係附近,就行入去叫咗兩個套餐.
班蘭風味套餐:參巴魚柳煎得香口.
班蘭椰漿飯有D乾和凍,可能已經過咗中午,D飯唔夠熱.
班蘭椰汁糕煙煙靭靭.幾好食.
熱奶茶,茶味濃郁.正.
薑蜜奶茶,有薑汁嘅奶茶,唔錯.

2023-04-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
2022-08-07 564 浏览
大快活速食午餐有一定水準!排隊不算多人,店面寬敞!陳皮鴨腿湯飯!用料足夠、透個冬瓜調味、整個湯都很入味,鴨腿肥美、多肉多汁!整個湯飯都很開胃、吸引進食、消暑必食!
大快活速食午餐有一定水準!排隊不算多人,店面寬敞!

2022-05-12 378 浏览
難得晨早跨區做嘢,搵間餐廳坐低食早餐是常識吧橙色呢間就絕對係係穩陣之選,三十幾蚊早餐,有蘿蔔糕,即磨咖啡,炸魚略細件但會跟片檸檬算有誠意!仲有大碗火腿通粉,2片火腿不過通粉就有點過淋!36蚊份量十足飽到lunch啦
難得晨早跨區做嘢,搵間餐廳坐低食早餐是常識吧

2022-03-24 275 浏览
今日你哋大快活邊度食嘢,大快活不嬲比我嘅水準都非常之高,我去過唔同嘅分店入邊食,但係我覺得呢間皂基真係幾唔錯,有叫佢出嚟嘅可樂,會加好多冰所以飲落去嘅時候啱啱好加上嚟到就可能會比佢哋淡味左
2022-01-13 364 浏览
天氣凍,又冇夜市堂食,唯有到大快活簡單解決晚餐。估唔到,有煲仔飯外賣!仲可以成個沙煲攞返屋企歎!就揀佢:北菇滑雞臘味煲仔飯😁首先,啲飯乾爽、有飯焦👍🏻臘腸肥美👍🏻北菇肥厚多汁😋如果多啲煲仔飯豉油會更正,下次會叫姐姐俾多包煲仔飯鼓油😬最正係可以連埋沙煲帶番屋企,成個煲仔飯風味好完整。個煲你鍾意嘅話可以留番自己用,或者洗乾淨,攞返去店鋪換張$8現金卷。簡單啲講:CP高🤗

首先,啲飯乾爽、有飯焦👍🏻

臘腸肥美👍🏻北菇肥厚多汁😋

如果多啲煲仔飯豉油會更正,下次會叫姐姐俾多包煲仔飯鼓油😬

最正係可以連埋沙煲帶番屋企,成個煲仔飯風味好完整。

簡單啲講:CP高🤗
北菇滑雞臘腸燒味飯
2021-12-16 328 浏览
今日去左食大快活既早鳥晚餐,試食左啱啱新推出既肉燥豬柳茄子飯配凍綠茶少冰,感覺唔錯。豬柳唔肥同無骨,茄子口感不錯,配埋凍綠茶就啱啱好。個環境都ok,坐得舒服,仲有送餐服務添!
2021-08-31 703 浏览
好耐冇試過同媽咪食lunch,想搵個位坐低傾吓計,就搵到呢一間大快活,我哋分別嗌左一個馬蹄肉餅飯同埋蕃茄素肉丸飯。蕃茄素肉丸飯入面有兩粒素肉丸,椰菜花,同埋蕃茄仔,都算好豐富,味道都唔錯。👍🏼👍🏼👍🏼
"餓冧"越式牛檬連荷葉包雞和雞翼套餐"越食越好味!牛湯檬面上舖滿莞茜香葉很有越風!細心地把青檸和辣椒分開外放在小碟,你喜歡就加,有幾塊牛肉片,牛腩條,牛柏葉,牛孖筋,牛丸等,配菜, 通常越式湯河喜歡把林料放底,中間放河粉,面上舖配菜!加上小吃雞翼,荷葉包鷄青檸梳打畫龍點睛!晚餐更有禮貌的送餐!最好還有熱誠的服務!意想不到的餓冧海報!最重要這店做到防疫隔距和措施,大門外開空氣流通,安心吃餐!
越式牛檬連荷葉包雞和雞翼套餐"
"餓冧"越式牛檬連荷葉包雞和雞翼套餐"越食越好味!
牛湯檬面上舖滿莞茜香葉很有越風!
細心地把青檸和辣椒分開外放在小碟,
你喜歡就加,

有幾塊牛肉片,牛腩條,牛柏葉,牛孖筋,牛丸

加上小吃雞翼,荷葉包鷄

青檸梳打畫龍點睛!

晚餐更有禮貌的送餐!

最好還有熱誠的服務!

意想不到的餓冧海報!

最重要這店做到防疫隔距和措施,
大門外開空氣流通,
安心吃餐!
题外话/补充资料: 越食越好味!
越式牛檬連荷葉包雞和雞翼套餐"
  • 越式牛檬連荷葉包雞和雞翼套餐
2021-08-14 329 浏览
平時叫得最多都係咕嚕肉飯或者皇牌焗豬扒飯。不過今日想食辣野,所以轉轉新口味,今晚叫左一份口水雞。口水雞既味道最緊要辣得黎唔可以遮蓋雞既味道。而呢個辣係合適,雞肉好滑唔鞋,仲有少既花生。整個份量啱啱好。
外卖自取
2021-08-03 253 浏览
香港最常見的連鎖快餐店,主要對手為大家樂,除名字外,賣的食物和價錢都差不多,很多見到電視有播大快活咖哩牛腩的廣告,最近經過這間分店時便叫了一客回味一番。真係幾似以前食開的味道,香濃又不算太辣,牛肋肉都幾諗,整體都算唔錯。
2021-07-31 312 浏览
晚餐諗唔到食乜 其實揀大快活嘅焗豬扒飯實冇死每一次都保持到好好嘅水準 豬扒夠大份火候焗得啱啱好 面頭嘅菠蘿蕃茄都仲係好Juicy架而且好鍾意佢份量夠大份 一個男人食都覺得飽啊配低糖凍綠茶 解渴又健康朋友叫咗晚市嘅小菜咕嚕肉最近有個餐係素翅跟小菜黎到發現碗素翅都好大碗不過就冇乜料到啦少少幾條蟹柳 味道唔錯嘅不過主要都係想食佢嘅咕嚕肉大快活嘅咕嚕肉真係炒得唔錯呢度買個餐埋單100頭其實呢個價錢呢個質素真係算係咁都值得晒經常食
晚餐諗唔到食乜 其實揀大快活嘅焗豬扒飯實冇死

呢度買個餐埋單100頭
其實呢個價錢呢個質素真係算係咁
都值得晒經常食

2021-01-29 1191 浏览
大快活嘅下午茶真係又平又好味,我成日等到230先去買。幾十蚊就有曬我中意食嘅嘢,我叫咗蜜汁燒雞翼、西多士同埋碗仔翅。蜜汁好香口,啲雞都幾滑,太好味好快食曬,早知叫多兩隻!西多士好肥好邪惡,不過真係好好味,仲可以加煉奶,我最中意!碗仔翅好大碗,加咗少少醋好滋味!
大快活嘅下午茶真係又平又好味,我成日等到230先去買。
蜜汁好香口,啲雞都幾滑,太好味好快食曬,早知叫多兩隻!
西多士好肥好邪惡,不過真係好好味,仲可以加煉奶,我最中意!
碗仔翅好大碗,加咗少少醋好滋味!
Introduction: Fairwood is a Hong Kong-style fast-food chain with a menu offering a wide variety of local Chinese and western dishes.Fairwood serves with both Chinese and Western cuisines in standardized set meals and operates in 4 main sessions includingBreakfast, Lunch, Tea, and Dinner.  I had a dinner there. FoodTaste:   below averageQuantity: Not enoughAttractiveness: AveragePrice: Over-pricedServicesTable service: self-yourself styleEmployee attitude: Can't complainLighting, atmosphere, and

Food
Taste:   below average
Quantity: Not enough
Attractiveness: Average
Price: Over-priced

Services
Lighting, atmosphere, and environment: Fancy

Comment: Overall the experience is not very good for one reason: the food is not better than an ordinary ChaaChanTeng, but it's much more expensive.
2020-11-01