餐厅: 大家樂
资讯:

2024-03-19 38 浏览
今日收工到大家樂食晚餐,點了個新出品:麻辣酥炸鷄翼粉,不食得太辣的人士可以嘗試,至於鷄翼要另外分裝,因為浸在湯上,炸粉溶曬在湯内,令口感與賣相不好,而薯粉也浸得過諗,如糊仔般。。。要有侍改善。枱姨姨同經理的服務態度友善,值得讚揚。
2024-03-19
等候时间
20 分钟 (堂食)
2023-12-19 18 浏览
平時都會幫襯呢間,因為附近冇乜好揀,但今次太離譜了。張單寫切油雞飯,佢就俾唔知係鵝定鴨我,啲雞大部分都係頸,翼尾,冇一件係食得既,可睇下圖。我聲都唔聲,驚佢加料。其實老實講,有病都唔使用咁既方法博炒,點解唔去攞綜緩,而要走出嚟害人。可一不可再,虛有其表,要懂優劣,有比較才有進步,我地先有好野食,thanksI am a regular customer because there is not a lot to choose nearby, but this time it was too outrageous. I ordered poached and soy sauce chicken, but what I got in the dish i don’t know if that is goose or duck. However, most of the chicken is the neck, and wings of wasted part, and not one can be able to eat. You can see from the picture belo
I am a regular customer because there is not a lot to choose nearby, but this time it was too outrageous. I ordered poached and soy sauce chicken, but what I got in the dish i don’t know if that is goose or duck. However, most of the chicken is the neck, and wings of wasted part, and not one can be able to eat. You can see from the picture below. I didn't say anything, because I am afraid the guy would split saliva in my dish. In fact, to be honest, if you are sick, you don’t need to use such methods to get fired. The solution is to get the CSSA, to withdraw harm to others.
Only by comparing can we make progress, we will have tasty food to eat, thanks
2023-12-19
2023-08-02 38 浏览
今日諗唔到食咩,所以去咗樓下食久違的叉燒飯😃我叫左叉燒拼台式肉燥飯,我仲叫左多汁😋飯量好大,每次食完都飽一日肉燥同叉燒的份量都算多,夠撈飯~仲有棵菜,均衡飲食

今日諗唔到食咩,所以去咗樓下食久違的叉燒飯😃

我叫左叉燒拼台式肉燥飯,我仲叫左多汁😋

飯量好大,每次食完都飽一日

肉燥同叉燒的份量都算多,夠撈飯~

仲有棵菜,均衡飲食
2023-04-29 77 浏览
下午茶有時又唔想食咁多,但係又驚太細份唔夠飽。所以有時都唔知食啲咩好。叫咗一個叉燒湯瀨粉配蜜糖燒雞翼雞翼,再加多杯熱奶茶。👍👍本身個餐係可以配米粉,或者配其他小食。如果唔想食粉面亦都可以叫飯。叉燒湯瀨粉個湯底非常濃味,亦都好清甜。😀最正嘅係可以加薑蓉,懶粉連薑蓉食非常之正。😋😋叉燒入味入得非常之夠,唔會好清淡。🥳🥳蜜糖燒雞翼十高水準,火候控制得啱啱好亦都有足夠嘅蜜糖味。再配多杯熱奶茶、一個完美嘅下午茶就係咁,非常之正。

叫咗一個叉燒湯瀨粉配蜜糖燒雞翼雞翼,再加多杯熱奶茶。👍👍

叉燒湯瀨粉個湯底非常濃味,亦都好清甜。😀

最正嘅係可以加薑蓉,懶粉連薑蓉食非常之正。😋😋

叉燒入味入得非常之夠,唔會好清淡。🥳🥳

叉燒湯瀨粉配蜜糖燒雞翼、熱奶茶

2023-04-29
叉燒湯瀨粉配蜜糖燒雞翼、熱奶茶
2023-02-17 54 浏览
收工好攰,諗住求其食,食完早啲設屋企沖涼休息,就黎呢間大家樂叫個燒味四寶食啦。食完,真心覺得唔掂。我叫左餐,等叫no。等左陣,見到燒味部放左個飯出黎,又放左杯汽水上去,諗緊係唔係我呢?但係望牌,又冇我號碼喎。跟住又見到第2碗飯放左出黎,又有第3碗......如是者等左約十分鐘,見到嗰幾碗飯好寂寞地排住隊,我終於忍唔住行埋去問:係咪我架?原來真係我架😵😵😵我同碗飯原來互望左成十分鐘😔😔😔😔,問佢地點解整好左都唔叫飛?佢地只係講句:唔好意思。。。。。唉!!!佢地都係打份工姐,費時問佢地咁多啦。。。叉燒喺買飛嗰陣講左要肥既,拎到係瘦既😑😑😑叉燒面就濕濕地,但咬落係乾既😒😒好奇怪望到我碗飯嗰幾塊紅腸,竟然有頭又有尾😱😱😱😱乜紅腸咁短咋?其他咸蛋同雞翼都冇乜特別,正正常常。呢間已經唔多人,點解仲會咁??諗住快手食個頹廢餐姐,點會食到自己都頹埋?呢間真係多乜謝,唔怪得連晚市都咁多位啦。。。
食完,真心覺得唔掂。
其他咸蛋同雞翼都冇乜特別,正正常常。
呢間真係多乜謝,唔怪得連晚市都咁多位啦。。。

4寶飯
4寶飯既紅腸
2023-02-17
4寶飯既紅腸
2019-12-11 359 浏览
今日晏左收工,又凍就求其食d野啦~去到大家樂,好多餐賣晒,選擇唔多下揀左中式牛柳。細個食開係甜甜地,但大家樂竟然係咸既😟個底仲墊左薯仔,奇怪既配搭。唯一叫正常只係個燉湯🥱
今日晏左收工,又凍
就求其食d野啦~
去到大家樂,好多餐賣晒,選擇唔多下揀左中式牛柳。
細個食開係甜甜地,但大家樂竟然係咸既😟
個底仲墊左薯仔,奇怪既配搭。
唯一叫正常只係個燉湯🥱
2019-09-30 184 浏览
其實細個已經好鐘意食柴魚花生粥但細個賣粥的舊區以前呢種粥叫做(鴛鴦鮑) 其實唔知係咩來ge~但每次都會去時就點呢隻(鴛鴦鮑)。。。就係覺得好好味~但自從舊區拆了就食唔返呢隻味了有一次去大家樂食柴魚花生豬骨粥。。。嘩,點解同細個食的味道一樣,原來鴛鴦鮑=柴魚花生豬骨粥當然知道後就試過唔同粥店試唔同ge柴魚花生粥,但係有d話係太淡,有d就係豬骨味over左都係大家樂最像細個時食的味道所以今早返工前又要去食返碗花生粥作精神食糧
其實細個已經好鐘意食柴魚花生粥

有一次去大家樂食柴魚花生豬骨粥。。。
嘩,點解同細個食的味道一樣,原來鴛鴦鮑=柴魚花生豬骨粥

都係大家樂最像細個時食的味道

所以今早返工前又要去食返碗花生粥作精神食糧
2019-01-06 157 浏览
這間集團水準一向穩定,不知何故就是此間有點不一樣,水準有差別,就簡單一個下午茶雞翼可以乾到個點,連肉都無味,粟米白烚過火一點甜味都沒有,還好杯咖啡不錯,否則簡直浪費我金錢同時間。
2019-01-05
用餐时段
下午茶
2018-10-29 108 浏览
秋風起,天氣凍凍地,屋企又無飯食,最好就係打邊爐啦。一人一鍋,okay無甩拖。一個要左雙牛鍋,一個要海鮮鍋。平平地,都算食得過。海鮮鍋豬骨豆腐湯夠晒清,餸料都係嗰啲嘢,份量好夠食。有魚腐,wasabi火腿丸,手打肉丸、魚片頭、腐皮、兩粒迷你餃、一碟肥牛、兩片石斑、魷魚、一隻蝦、南瓜、生菜、米線、烏冬、本菇、炸魚皮。肥牛有啲羶。海鮮嗰幾樣,無樣好食。蝦🦐有黑色腸 😩 石斑魚唔新鮮,雪到冰咁,食落仲幾腥.. 😖 魷魚條骨仲原條喺度,令人驚嘆。而其他,好彩,都好食嘅。另一個雙牛鍋要左蕃茄湯。料無左海鮮,變多碟肥牛。肥牛真係好肥,差少少成塊係白色 😂 雖然都係唔太新鮮,但都食得過嘅。。。okay嘅~食火鍋點少得降溫汽水?!嗌凍檸樂飲 👍🏻 多冰夠凍又多汽。

火鍋點少得降溫汽水?!嗌凍檸樂飲 👍🏻 多冰夠凍又多汽。
2018-10-14
等候时间
8 分钟 (堂食)
2018-08-04 143 浏览
lunch唔知食乜,於是係樓下求其搵間快餐店買個外賣食啦。最後買左大家樂😂我買左鎮江骨飯,一打開見到份量都幾夠,賣相都OK,以為味道都ok啦,點知係唔好味既😂完全唔似平時食開個d鎮江骨既味,d味好淡,d汁好似溝左d水落去咁超級稀,真係幾難食☹️仲有呢個飯,真係都係好難食,d料就好似張相咁好少,就係得表面呢一d送,底下完全冇料,鮑片又靜係得2塊,d豆好似唔熟咁,生生地既感覺,真係好差好求其既感覺
lunch唔知食乜,於是係樓下求其搵間快餐店買個外賣食啦。

2017-09-06 179 浏览
本來以為今天會掛上8號風,怎料今早睡醒連3號也沒有,其實是十分開心的因為可以出街,來到藍田,其實都沒有什麼好吃,而我的心裡比較想吃焗豬扒飯,所以趁它轉下午茶前,我們便來這裡吃,難得它是新鮮焗起,所以味道十分好吃,豬扒又夠軟熟,如果每次來都可以吃到就好了
2017-09-03
  • 焗豬扒飯
2017-07-30 114 浏览
因為返完夜班的關係,又要等入境署開門所以就到大家樂食早餐先。炒麵過油及份量同雞扒一樣大,以往食過其他分店都沒有這樣的。失望連我這胃口小小的人都不足夠飽。希望店家能夠改善下
連我這胃口小小的人都不足夠飽。
希望店家能夠改善下
2017-06-10 132 浏览
Miss Winnie 在匯景花園匯藝坊 教完學生畫漫畫,仲有時間就喜大家樂又食的 窩蛋番茄 免治牛肉飯!食落蕃茄味好濃,D蕃茄粒粒好新鮮鮮甜,肉碎都算林,窩雞蛋🐔都 煎得好脆邊,正
2017-05-07 227 浏览
週末也要上班的同事們發現了下班的小確幸就是平日毫不起眼也絕少討論的連鎖食肆「大.家.樂」這期推出的二人餐不知何故經常浮現在我腦海這天下班後便和同事即興來嚐一嚐本來也抱著我不入地獄誰入地獄的心態點的心想就算不好吃也只是八十八塊錢而已每個人才四十多 在港島區隨便一個午餐都超過這個數目了飲料本來想換成熱奶茶但原來套餐是固定的 換飲料要多付十一塊錢所以還是免了檸檬他他醬烤雞二人餐 88等了五分鐘左右已經出餐了上桌時熱氣騰騰 整隻雞都在冒煙用膝蓋想也知道不可能是現點現烤 不過食物熱真的加分很多 除了壽司之類的啦栗米很燙很清甜 不過稍微軟了一點 我喜歡有點嚼勁的薯餅不過不失 挺大一塊米飯份量有點少 薄薄一層 味道不錯 飯粒偏乾重頭戲當然是一隻雞 說實在真的好吃到我可以一個人吃完一整隻雖然心理上還是會覺得這隻雞經過一些特殊手法處理但入口的感覺會讓你願意遺忘這件事就算是雞胸也非常入味滑嫩我真的沒有誇張 雞腿肉的口感簡直跟魚肉沒什麼兩樣再搭配檸檬他他醬真是一絕酸酸溜溜的 解了烤雞的油膩大家如果支出有限不妨來這裡試一試我不保證每一間分店或每一隻雞都做到這種水準啦 可能只是今晚比較幸運 不過88元實在沒什
週末也要上班的同事們發現了下班的小確幸

以上
2017-05-06
檸檬他他醬烤雞二人餐
2016-12-21 136 浏览
今日公司搞聖誕party, 今年同事竟然話想食火雞,於是乎就幾日之前去咗呢間大家樂到訂,攞外賣嘅時候發覺真係非常重手,我估隻雞都十分大隻,開箱之後發覺真係十分大隻連公司個大焗爐都放唔落, 唯有叫就近嘅同事攞番屋企加熱。 火雞外觀十分美麗,金黃色,遠遠都聞到浸好香嘅火雞味。火雞一般肉質都比較鞋,但係我試咗第一啖雞胸之後,就覺得呢隻火雞整得真係唔錯,因為連雞胸肉都係好滑嘅 食一啖雞髀肉, 同平時食嘅雞髀嫩滑程度係冇分別㗎,而且佢仲有兩款醬汁送埋畀我哋點, 值得一讚就係大家樂嘅員工服務態度十分之好,抵讚
外卖自取