餐厅: 大家樂
资讯:

2021-12-12 144 浏览
抵食之選😀😀放工去買下午茶,見到就買左來食😊😊明爐香烤谷BB鴨:好大碟只係$69,鹹鹹哋,無咩肉,但好香,有些似臘鴨咁,送飯一留。😀😀😀😂😂😂
抵食之選😀😀

放工去買下午茶,見到就買左來食😊😊

2020-09-27 146 浏览
今天星期六心情特別興奮,因為今天帶 Lotso 去野餐,不過先到大家樂打打底。第一站碧湖大家樂,這裡的食物改善了很多,大大進步不少。🍴香煎楓糖雞扒,厚切雞扒份量十足,皮脆肉嫩滑溜溜的啖啖肉啖啖可口。😋☕️我最愛的醒神咖啡,雖然咖啡豆一般般,但喝起味道還不錯,溫度剛剛好。這裡的服務也好了很多,開心喔!👏👏
第一站碧湖大家樂,這裡的食物改善了很多,大大進步不少。
這裡的服務也好了很多,開心喔!👏👏

2020-09-26
用餐时段
早餐
2020-01-06 56 浏览
大節過後總想清淡一下,今早就到大家樂食一份無糖麥食烚蛋多士早晨。咖啡豆屬普通貨不太難飲,烚蛋大大隻有蛋香,多士烤得香脆,可任選牛油或果占。該店實在太貼心,體會到我想食清淡,不過清淡到如此我就未必接受,麥皮同水比例是 1:9 ,是否沒有麥皮廚房照煮嗎?集團對食物份量可有表準呢?有點憤怒了!

2020-01-06
$25 (早餐)
2018-11-11 128 浏览
在連鎖店吃下午茶, 有一個好處就是選擇多, 餐牌上梗有一款啱你掛, 為咗飲杯紅豆冰 ,我就揀鴨米配紅豆冰餐($29)。呢個餐鴨肉較薄身同有d肥,湯底較鹹,米粉就可以喇,仲有條菜心添!紅豆冰唔係太甜,紅豆夠淋, 不過卡路里就高dd😛, 飲完呢杯就要多做d運動呀!

2018-11-11
2017-10-09 152 浏览
因為哥哥一家四口返阿嫂外家做節,所以中秋正日晚餐得返我同爸B媽咪,我決定落大家樂十吓十吓!唔洗煮又唔洗洗碗,方便又快趣!因為出咗ssp一轉,回程坐270B喺尖山塞車,結果成8點先返到粉嶺!去到想叫嘅三強海上鮮同飛魚籽魚清已經沽清!冇計,咁我同爸唯有叫豚肉同牛肉各一個,跟住媽咪据扒!香蔥豬扒。特色腸味道一般啦!勝在有大量意粉,夠飽肚!美國穀飼牛鍋每個火鍋都配有一份獨立包裝好嘅牛肉。牛肉份量都過得去啦!爸B揀咗沙嗲湯底,佢話整沙嗲牛肉喎!爸B話ok!(佢基本上乜嘢都話ok!)特盛四寶盒一隻灣仔碼頭韭菜餃~無特別!兩粒手打豬肉丸~幾好唔錯!一個粉絲腐皮福袋~一般!一份炸魚皮~都脆嘅!六色菜盤紅色蟹柳~好味,唔係平價粉團蟹枊。橙色南瓜~我唔食嘅,爸B食咗話好甜!黃色粟米~我食晒兩舊,一舊夠稔,另一舊煮得冇咁耐比較硬d。綠色唐生菜~新鮮翠綠,灼幾秒即食,爽脆!啡色本菇~無乜特別。黑色雲耳~質感軟滑,有降血壓、抗凝血嘅療效亦含有豐富鐵質,有益健康!丹麥優質豚肉鍋豚肉仍然未解凍,肉質比較鞋口。我揀咗豬骨濃湯,但味道較淡。凍O樂喺水吧位放咗醬汁大本營,蔥花,指天椒,生蒜茸,炸蒜,辣椒油同沙茶醬。快餐店

香蔥豬扒。特色腸
味道一般啦!勝在有大量意粉,夠飽肚!
美國穀飼牛鍋
特盛四寶盒
一隻灣仔碼頭韭菜餃~無特別!
兩粒手打豬肉丸~幾好唔錯!
一個粉絲腐皮福袋~一般!
一份炸魚皮~都脆嘅!
六色菜盤
紅色蟹柳~好味,唔係平價粉團蟹枊。
橙色南瓜~我唔食嘅,爸B食咗話好甜!
黃色粟米~我食晒兩舊,一舊夠稔,另一舊煮得冇咁耐比較硬d。
綠色唐生菜~新鮮翠綠,灼幾秒即食,爽脆!
啡色本菇~無乜特別。
丹麥優質豚肉鍋

豚肉仍然未解凍,肉質比較鞋口。

我揀咗豬骨濃湯,但味道較淡。
凍O樂
水吧位放咗醬汁大本營,蔥花,指天椒,生蒜茸,炸蒜,辣椒油同沙茶醬。快餐店嚟講已經好好!
2017-10-04
2017-07-26 63 浏览
好耐無食過大家樂早晨,見今早仲有時間就去食個醒晨早餐,我叫左份雞扒太陽蛋多士餐,連杯熱咖啡盛惠$30.50 ,居然意外地比我見到一件 「跌落碟間的雞扒」雖然話咩都貴,但都收$30.50 就切多小小好睇點啦!件雞扒仲要勁鞋勁鹹。
雖然話咩都貴,但都收$30.50 就切多小小好睇點啦
!件雞扒仲要勁鞋勁鹹。
雞扒太陽多士早晨
2017-07-26
等候时间
5 分钟 (堂食)
$30.5 (早餐)
2017-03-30 101 浏览
每到大家樂食下午茶時間我都會點呢個C2嘅套餐,裏面有一個細榨菜肉絲米、奶油豬仔包半個同一杯紅豆冰,價錢只係需要$23,所以現場好多人都鍾意叫呢個餐,因為真係超級抵食又飽肚。肉絲米夠清淡,奶豬油香脆,紅豆冰唔會太甜仲會起沙,正!
2017-01-23 53 浏览
尋日屋企冇人煮飯,所以經過大家樂就買咗呢個焗豬扒飯做晚餐,因為佢價錢抵,豬扒份量又多,返到屋企打開,陣陣焗豬扒香,切開豬扒裏面覺得好juicy,豬扒又嫩又滑,配埋個焗飯啱啱好,而且個番茄汁同豬扒好夾,開胃又好味!
2016-12-17 93 浏览
今晚落左大家樂試新出嘅蜜糖芥末烤雞2人餐 $88蜜糖芥末烤雞烤雞都大隻但肉質偏嚡,説好的蜜糖芥末味呢?!只係普通烤雞味。另外完全唔夠熱,建議應該用錫紙包住保溫。蜜糖甜薯完全唔夠熱,如果熱辣辣應該會好味。芝士火腿扭紋粉濃濃芝士配洋蔥扭紋粉,可惜只有芝士香,完全無味道,大廚係咪無落鹽,啖而無味,真係勁失望。粟米粟米有用錫紙包住,到最後食都仲熱,但粟米唔甜無味,如果加少少牛油應該會香啲。特飲可以免費升級特飲,凍薑檸樂&凍竹蔗馬蹄水。完全好驚喜大家樂嘅特飲好足料,味道唔錯。後記:碧湖大家樂太多人等位,等左有10分鐘。太多人食火鍋,個環境又好窄,真係勁熱。樓面姐姐唔夠人手,要叫幾次先黎執枱。
今晚落左大家樂試新出嘅蜜糖芥末烤雞2人餐 $88

蜜糖芥末烤雞

蜜糖甜薯
完全唔夠熱,如果熱辣辣應該會好味。

芝士火腿扭紋粉

粟米

特飲
可以免費升級特飲,凍薑檸樂&凍竹蔗馬蹄水。
完全好驚喜大家樂嘅特飲好足料,味道唔錯。

後記:
碧湖大家樂太多人等位,等左有10分鐘。
太多人食火鍋,個環境又好窄,真係勁熱。
樓面姐姐唔夠人手,要叫幾次先黎執枱。

蜜糖芥末烤雞2人餐
2016-12-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
2015-09-14 219 浏览
好鍾意大家樂既鐵板餐,因為晚市食鐵板要可以$60左右既選擇都唔太諗到。蘑菇湯- 唔錯,都有好多蘑菇,唔會好稀好水,都幾creamy揚枝甘露- 都唔太甜,有芒果肉,亦唔會好似剩似芒果汁咁餐包- 係牛油餐包,跟埋牛油,暖暖地,都好鬆軟,同本身餐包都好有牛油味鐵板夠晒熱,落汁時的確會炸炸餐豬仔脾- 好味!有香草味又唔太咸雞排- 煎過,都係有香草味! 芝士扭紋粉- 唔夠多芝士總括:會再食,性價比高!
揚枝甘露- 都唔太甜,有芒果肉,亦唔會好似剩似芒果汁咁
鐵板夠晒熱,落汁時的確會炸炸餐
豬仔脾- 好味!有香草味又唔太咸
雞排- 煎過,都係有香草味!
芝士扭紋粉- 唔夠多芝士
總括:會再食,性價比高!
2015-05-27 173 浏览
本身我都唔係太鍾意食大家樂呢類快餐店 ,但因為唔想自己係屋企煮飯,就走左出黎搵食,其他餐廳都食到厭啦,所以迫於無奈走左黎大家樂 。我叫左個牛扒餐食。果然係我預期之內,冇乜特別 。塊牛扒切極都切唔斷 ,司華力腸同出面既冇咩分別。意粉都算ok既,都煮得夠林 。個黑椒汁都幾好咁 ,不過食落就好似太辣,cover左塊牛扒既味 。唯一真係好好既就係店員既服務態度好好 ,又主動問我使唔使幫我拎個餐去個位度 ,真係好好態度!
本身我都唔係太鍾意食大家樂呢類快餐店
。我叫左個牛扒餐食。果然係我預期之內,冇乜特別
。塊牛扒切極都切唔斷
,司華力腸同出面既冇咩分別。意粉都算ok既,都煮得夠林
。個黑椒汁都幾好咁
,不過食落就好似太辣,cover左塊牛扒既味
。唯一真係好好既就係店員既服務態度好好
,又主動問我使唔使幫我拎個餐去個位度
,真係好好態度!
2015-05-19
2014-06-08 343 浏览
見到報紙上有買焗飯送汽水嘅優惠券,即刻剪低佢黎食先。午市黎到,唔算多人,好快揾到枱。但係焗飯賣哂,收銀話要等三十分鐘先焗好第二輪喎,無計啦,佢個焗豬真係好好食,耐啲都等。千呼萬喚終於出黎嘅皇牌焗豬扒飯,賣相好正,睇見到流口水。厚切豬扒有咬口就唔會韌,焗到啱啱好,飯炒底再加上焗出飯焦,好香口。蕃茄菠蘿鮮甜,紅汁亦唔錯,好好撈飯。友人食嘅焗海鮮飯,配料有魚柳,魷魚,蝦等,都幾豐富,飯同樣炒底,雖然話係白汁,但黃黃地又甜甜地,友人話可能加左南瓜喎。汽水要有可樂,大大杯又夠凍,啱哂夏天。
見到報紙上有買焗飯送汽水嘅優惠券,即刻剪低佢黎食先。

汽水要有可樂,大大杯又夠凍,啱哂夏天。
2014-05-08
用餐优惠
優惠券
2012-07-05 29 浏览
下午茶,成日食開茶記,咪轉下新口味囉!!! 無咩好叫,叫左個茶餐,有炒麵有腸仔有墨魚丸。黎到有2塊腸仔,腸仔味道正常,但係凍的!墨魚丸2粒,都係凍的,一團粉,但味道總算可以炒麵,真係難食得好過份! 好乾、d麵又淋、有d甜甜地的醬油味、真係唔知點形容,總之難食!奶茶,無茶味,唔香,得個甜!我都知去食大家樂唔應該有咩要求,我只係想正正常常有一餐! 雖然係大集團式,唔該都用心做! 依個難食茶餐都要成$25架! 同茶餐廳價錢差不多,但食物真係有質素好多!!!!!唔該俾值$25的食物俾客食!
黎到有2塊腸仔,腸仔味道正常,但係凍的!
墨魚丸2粒,都係凍的,一團粉,但味道總算可以
奶茶,無茶味,唔香,得個甜!

睇就好好睇,食就...............
2012-06-28
2012-04-14 34 浏览
大家樂,間中也會來幫襯,趕時間,快餐店,又是最好不過了。今天到粉嶺行山,早上來到這裡的大家樂,要了一份早餐。當中南冰魚柳,魚柳口感比一般龍脷柳好,但外層炸粉有點過厚及硬身,感覺到...水準似不及以前好。原本想要滑蛋,但今天只得煎蛋供應,無辦法中要了熟蛋。那片烘多士還算脆口,塗上牛油已是不錯了。而凍奶茶,似乎亦欠缺了茶香,但仍能盡喝...。早餐算是合格的,盼望做足壹佰分啦!餐後,時間亦不早了,立即趕出粉嶺車站會合隊友了。(No.610)
大家樂,間中也會來幫襯,趕時間,快餐店,又是最好不過了。
今天到粉嶺行山,早上來到這裡的大家樂,要了一份早餐。
感覺到...水準似不及以前好。
原本想要滑蛋,但今天只得煎蛋供應,無辦法中要了熟蛋。
那片烘多士還算脆口,塗上牛油已是不錯了。
而凍奶茶,似乎亦欠缺了茶香,但仍能盡喝...。
早餐算是合格的,盼望做足壹佰分啦!
餐後,時間亦不早了,立即趕出粉嶺車站會合隊友了。
(No.610)
用餐时段
早餐