由ARTĒ Madrid 與香港海景嘉福洲際酒店攜手推出之The Fluttery Garden 下午茶🔥結合幸福氛圍、迷人風味、感官享受於一身🌸出自行政總廚 Jean-Marc之手,精心策劃一系列美味可口甜點佳肴,以味覺完美呼應ARTĒ Madrid VIVIANA 系列的精髓👏🏻完美呈現大自然靈動之美,帶來愉悅典雅的感官體驗💯The Fluttery Garden 下午茶💖咸點✨🔸魚子醬和煙熏三文魚薄煎餅將奢華魚子醬、煙熏三文魚配以鬆軟薄煎餅,滑順絲柔帶著點煙燻風味,口感豐富😆🔸鴨肝慕斯係我最愛既香滑鴨肝慕斯,味道香濃、入口細膩柔軟,配上暖暖香料紅酒果凍及鬆脆奶油面包,滋味滿分💯🔸慢煮豬肉絲漢堡手撕豬肉鮮嫩可口,以慢煮方法鎖住肉汁!配紫色沙律、熱烘烘牛油面包,迷你SIZE造型相當可愛呢💋🔸煙熏火雞批鬆脆木炭餡餅包裹著煙熏火雞胸肉、紅菜頭雞蛋沙律、爽脆青瓜全新演繹經典菜肴,層次豐富又有口感🥰甜點✨🔹法式馬卡龍呢款法式招牌甜品滿載水果香味,色彩繽紛絢麗,內餡軟綿甜蜜🌸🔹鑽石朱古力單一產地黑朱古力相當濃郁,完美結合柚子柑橘香,入口如奶油般柔滑🍫🔹日式絲滑藍莓芝士餅珍稀日本芝士蛋糕配以香濃

The Fluttery Garden 下午茶💖

咸點✨

🔸魚子醬和煙熏三文魚薄煎餅

🔸鴨肝慕斯

🔸慢煮豬肉絲漢堡

🔸煙熏火雞批

甜點✨

🔹法式馬卡龍
呢款法式招牌甜品滿載水果香味,色彩繽紛絢麗,內餡軟綿甜蜜🌸

🔹鑽石朱古力

🔹日式絲滑藍莓芝士餅
珍稀日本芝士蛋糕配以香濃野生藍莓果醬,輕盈軟滑不會過膩,酸甜清新🫐🧀

🔹蝶豆花檳啫喱
清爽果凍融入蝶豆花及香檳,鮮艷色調相當吸晴,清爽悅目,帶來輕盈雅緻感覺🎊

🔹香芋撻
薄脆牛油撻殼盛滿微甜紫色芋頭,味道口感層次和諧又豐富😍

🔹英式鬆餅
新鮮出爐特別蓬鬆,充滿濃郁牛油香,內層柔軟帶點濕潤,配以牛油忌廉、藍莓果醬,絕佳組合🤩

享用午後精緻美食同時更可品嘗特色飲品 -- Butterfly-tini🍸用上杜松子酒、藍莓糖漿、柑橘和蝴蝶豆花茶調制而成,迷人精緻,係下午茶既完美搭配💡

此外,每位享用下午茶既賓客均可獲贈由 ARTĒ 寶石雕琢而成的特別版 VIVIANA 紫蝴蝶吊墜 (價值港幣 880 元) 🌟象徵當代女性不屈不撓精神,以及價值港幣 300 元現金券🎫可在香港指定ARTĒ Madrid 店鋪使用🥳🥳

❇️The VIVIANA Collection❇️
系列包括三款不同的珠寶組合,分別是:VIVIANA 蝶舞花間、VIVIANA 花漾庭園和 VIVIANA皇室花床,以項鍊、戒指及耳環身姿呈現。每件作品皆展現了現代女性大膽無畏、率直奔放的自信特質,同時以細節注入浪漫迷人的雅緻魅力💗

💌供應推廣期及價格💌
日期: 2023 年 11 月 1 日至 12 月 31 日
價格: 每套下午茶為港幣 688 元 | 於 11 月 11 日或之前預訂可享有 7 折早鳥優惠,即港幣 482 元,
兩位用,另加一服務費(以原價計算)
時間: 下午 3 – 6 時
2023-10-31
2023-11-28 26 浏览
The Fluttery Garden 下午茶 - ARTĒ Madrid 和香港海景嘉福酒店聯乘最近香港海景嘉福酒店和ARTĒ Madrid 聯乘了一個花香飄動The Fluttery Garden 下午茶,花花草草嘅裝飾同令人夢瑰的蝴蝶,令我即刻感受到西班牙嘅浪漫氛圍同美麗風景。呢個「The Fluttery Garden Afternoon teaset 」唔單止有靚到爆嘅花朵同蝴蝶,仲有啲淡淡花香,真係有種夢幻感。珠寶的設計靈感嚟自西班牙嘅拉格蘭哈皇家宮殿,彷彿伊甸園咁夢幻嘅地方。VIVIANA 系列以獨特而永恆嘅設計同精緻嘅珠寶工藝,捕捉咗大自然嘅細緻活力同永恆之美,帶你進入一個充滿浪漫明媚嘅璀璨花園,充滿典雅同迷人嘅特色。行政總廚Jean-Marc亦都提及佢啲菜式係同ARTĒ嘅VIVIANA系列係非常契合。最值得一試,就係魚子醬同煙熏三文魚薄餅、鴨肝慕斯、司康餅,仲有甜品,例如士多啤梨紅絲絨杯子蛋糕、紫色芋頭酥皮撻同滑嫩嘅芝士蛋糕。唔好唔試佢哋嘅招牌紫色雞尾酒,係以gin酒為基底!如果你係咖啡迷,記得叫杯latte,上面仲會有latte art!別忘了每位客人嘅禮物都超吸引
The Fluttery Garden
唔好唔試佢哋嘅招牌紫色雞尾酒,係以gin酒為基底!
別忘了每位客人嘅禮物都超吸引,有價值880港元ARTĒ嘅VIVIANA紫色蝴蝶吊墜,同埋喺香港ARTĒ馬德里專賣店都可以用到嘅300港元現金券。啲吊墜仲可以當頸鏈戴㗎,象徵緊貼現代女性嘅堅持同精神。
以下為menu 作為參考
2023-11-06
用餐优惠
試食活動
The Fluttery Garden
The butterfly garden紫色下午茶給我留下了深刻的印象。這個地方迷人的環境和精緻的食物讓整個用餐體驗變得特別而難忘。首先,他們的鹹點真的很惹味。小點心的外觀精美,每一口都散發著誘人的香氣。鹹點豐富的口味和層次感。新鮮的食材和多種醬料的結合讓它們的味道非常清新。鬆餅的鬆脆外皮和美味餡料的組合則讓我愛不釋手。甜點方面,紫色蝴蝶下午茶也絕對不會讓你失望。這裡的甜點真的非常精緻,每一道都像一件藝術品般美麗。它們的甜度適中,每一口都帶來了滿足感。水果和巧克力的搭配讓甜點更加豐富多樣化,我無法抗拒它們的誘惑。飲品方面,他們的伯爵茶真的很濃郁香醇。它的味道非常平衡,茶香和單寧的結合讓它成為下午茶的絕佳選擇。此外,他們的紫色cocktail也非常出色,它們的顏色鮮豔,口感豐富。搭配鹹點和甜點一起享用,真的是一個完美的組合。最後,每位惠顧顧客都能夠獲得一個蝴蝶吊墜作為禮物。這個小小的禮物讓整個用餐體驗更加特別,也讓我對蝴蝶花園的用心和感激之情有了更深的體會。整體來說,蝴蝶花園的紫色下午茶給我留下了美好的回憶。從鹹點到甜點,從伯爵茶到紫色cocktail,每一道菜和飲品都展現了高品質的味道

整體來說,蝴蝶花園的紫色下午茶給我留下了美好的回憶。從鹹點到甜點,從伯爵茶到紫色cocktail,每一道菜和飲品都展現了高品質的味道和創意。加上贈送的蝴蝶吊墜作為禮物,這裡不僅提供了美味,更提供了一種獨特的體驗。我強烈推薦蝴蝶花園的紫色下午茶,讓你也能夠享受這個迷人的地方所帶來的美食和愉悅。
The Butterfly Garden紫色下午茶
The Butterfly Garden紫色下午茶
I saw their afternoon tea set promotion on web and decided to give it a try.The afternoon tea set came and it was packed with food up to 4 layers.Service was excellent here. My favorite food item was the rare cheesecake with yuzu. In view there was so much food, despite they accidentally missed the strawberry scone, it was still enough and we didn't request it back.The cup of berries came later.Despite the lovely tea set, I can only give OK for this review(actually had the food been not this goo

Despite the lovely tea set, I can only give OK for this review(actually had the food been not this good, I would give a poor review). The problem was this Lobby Lounge seems to also act as the sitting area for those waiting to check-in. It was quite noisy and the children while waiting for check-in were dashing around the area despite the staff's best control and randomly a child would just sit on our sofa. I understand they are hotel guests too but if you want the Lobby Lounge to be a restaurant, then manage it as a restaurant. If you want the Lobby Lounge to be a resting area for the hotel guests while waiting for check-in, that's ok but you can consider serving the afternoon tea at another restaurant of the hotel.
2023-08-19
自從多了時間四圍走,可以做自己最開心既事,就係飲飲食食。以往好少接觸下午茶,原以為是女士們的專屬領域,但細心感受,卻是另一片天地。以往每次到海景嘉福洲際酒店,9成都是光顧海景軒,就連母親最後一次壽宴都是找梁師傅寫菜單。是日晚上另有聚會,正好有時間試試酒店饒有特色的Afternoon Tea Set。甜點師選用了品牌 Republica del cacao,結合Bailey甜酒,設計出充滿了南美風情的下午茶,而供應期至明年一月底,兩位享用不過$538(另加10%服務費)摒棄一般的三層架,換上了一個猶如收藏金銀珠寶的木箱,既獨特又有趣。就連餐單都分為中英兩個版本,正好睇Menu學英文。鹹點檸檬香草醃蝦多士講起蝦多士,相信好多人會第一時間諗起懷舊菜,但今次係個美麗的誤會。原隻鮮蝦配以檸檬dressing及香草,味道清新怡人,不錯。牛肉芝士玉米片小巧的一件,牛肉軟熟可口,與芝士的組合,又沒有違和感。甜粟米雞粒釀墨西哥辣椒小心一拎上手就會散開,墨西哥辣椒感覺不太辛澎湃,反而辛香刺激了食慾,都幾好味。煙三文魚牛油果脆餅大家有無發覺,除了鬆餅,三文魚係下午茶佔了一個好重要地位,可以話係常客。好多時三
自從多了時間四圍走,可以做自己最開心既事,就係飲飲食食。

就連餐單都分為中英兩個版本,正好睇Menu學英文。

鹹點

檸檬香草醃蝦多士

牛肉芝士玉米片

小巧的一件,牛肉軟熟可口,與芝士的組合,又沒有違和感。
甜粟米雞粒釀墨西哥辣椒

煙三文魚牛油果脆餅

好多時三文魚係配麵包類,而今次甜點師配以牛油果脆餅,效果又幾好喎。

甜點

番石榴杏仁啫喱配意大利藍芝士香草蛋糕

賣相簡單不過,外表睇毫無殺傷力,但內裡暗藏玄機,因為Blue Cheese 味道濃烈,一咬之下,芝士味洶湧而出,其實真係好極端,喜歡重口味芝士的朋友,相信不會失望。
牛油果醬黑朱古力紅桑子忌廉脆餅

驟眼睇仲以為係鹹點,咬落先見真章,本身都幾甜,但有紅桑子作平衡點,又有牛油果醬的滑溜,我喜歡。
花生醬牛奶朱古力熱情果蛋糕

置頂以為係花生粒,原來是金朱古力 Dulcey,因為在製造過程中加入焦糖化的牛油,令它帶有金黃色外表與焦化牛油的味道,味道非常獨特,但相對甜度較高。
百利甜酒海鹽焦糖粟米餅

家陣下午茶已不單是飽腹又或是消磨時間,而是在視覺效果上有所要求。

這個迷你粟米,象真度極高,質地軟綿,在甜香中夾雜少許海鹽及酒香,味道非常獨特,超鍾意。
百利甜酒朱古力咖啡迷你蛋糕

有點玩味,在迷你蛋糕插上吱吱筒,內裡是Bailey甜酒,食之前把甜酒注入蛋糕,令口感多了一朕濕潤的酒香。
亞馬遜黑朱古力帽

賣相別緻可愛,黑朱古力濃度高,係我杯茶,入口感覺甘甜,加入爆炸糖好特別。
提子乾英式鬆饼
英式濃縮奶油及果醬

好多時都會覺得鬆餅太大件,兩款口味共4個,食到一半已經覺得好飽,往往會食剩。

想不到今次遇上迷你版,仲好,從中撕開兩半,分別塗上Clotted Cream 同果醬,掃光無難度。
餐後來杯摰愛的Earl Grey Tea,慢慢感受佛手柑的幽香,消弭舌尖上的甜膩感,真好!

呢排食左兩個tea 都幾值得講下,先講第一個,來自一間我好有感情嘅酒店,海景嘉福洲際酒店,熟悉我都知呢間係我結婚嘅酒店,逢親推介呢間嘢都特別有啲感情分。 美酒同朱古力你都熱愛嗎?如你同樣喜愛,呢個下午茶一定要介紹你。 海景嘉福洲際酒店聯乘Baileys 甜酒以及南美朱古力品牌Republica del cacao出左個tea set,仲要有staycation優惠,不過當日已經準備入住隔離個間Rosewood staycation ,於是就食個tea算。 當日就係大堂食呢個tea,係度食特別有感而發,結婚兩年,就發生社運再Covid,記得以前話走就走,而家無旅行去,想走都無得走。 提子乾英式鬆餅配英式濃縮奶油及果醬係必要,當然不能同文華同日而語,但有啲質素。 鹹點有檸檬香草醃蝦多士,牛肉芝士玉米片,甜粟米雞粒釀墨西哥辣椒、煙三文魚牛油果脆餅,三樣都好精彩。 當中甜粟米雞粒一定最正,用上鮮甜日本粟米,好特別,你會想單點多一件。鹹點有檸檬香草醃蝦多士,牛肉芝士玉米片,兩種都係好似墨西哥嘅style一樣,如果你同樣鍾意南美嗰種乾身又多酸味而又開胃嘅風情,你

當中甜粟米雞粒一定最正,用上鮮甜日本粟米,好特別,你會想單點多一件。鹹點有檸檬香草醃蝦多士,牛肉芝士玉米片,兩種都係好似墨西哥嘅style一樣,如果你同樣鍾意南美嗰種乾身又多酸味而又開胃嘅風情,你一定會鍾意。

甜點有六種,番石榴杏仁啫喱配意大利藍芝士香草蛋糕,牛油果醬黑朱古力紅桑子忌廉脆餅、花生醬牛奶朱古力熱情果蛋糕、百利甜酒海鹽焦糖粟米餅、百利甜酒朱古力咖啡迷你蛋糕,Baileys 甜酒嘅甜品就當然會令人為之著迷,其他如朱古力紅桑子忌廉脆餅、加上牛油果醬後,味道令人難以忘懷。

不過要講最特別,就一定係番石榴杏仁啫喱配意大利藍芝士香草蛋糕,咬落去就係一件非常之正常嘅甜品,但係之後藍芝士味突然蜂擁出來,如果你一個不留神唔係芝士迷嘅話,相信呢個會係你嘅惡夢,但如果你同我老婆一樣都係芝士迷,你應該會想食多一件。

最推薦一定係黑朱古力帽,南美嘅朱古力品牌Republica del cacao真係未試過,食落去嗰種濃烈都幾令人喜歡,人人都話食黑朱古力可以健康減肥,我希望可以食多幾件。

最驚喜係當日竟然見到大廚,大廚見到我哋仲講吓佢點準備呢個下午茶添。 第一次嚟呢度食Tea,整體感覺真係覺得幾好,同下間推薦都一樣唔錯,下次同你介紹Rosewood嘅蝴蝶房。
2021-11-14
✨整體一般✨.最近去咗海景嘉福洲際酒店staycation,當中包括咗IPSA外帶下午茶及自助早餐~呢篇主要略寫呢兩樣✨.外帶下午茶:.自助早餐:.IPSA外帶下午茶整體正常,賣相冇特別靚,味道屬「擺得入口嘅質素」🤣唔差嘅~沒有期待就沒有失望,同埋好似特別細件,所以都唔洗擔心食完會食唔落晚餐😚..至於自助早餐同樣係普普通通,無論環境定食物或服務,都比唔上我早排去嘅港島海逸君綽酒店( ˃ ⌑ ˂ഃ )沒有對比便沒有傷害~..外帶下午茶外觀:.自助早餐環境:
✨整體一般✨
外帶下午茶:

自助早餐:

沒有對比便沒有傷害~

外帶下午茶外觀:

自助早餐環境:
依家無得飛✈️好多朋友都會選擇去staycation我地都唔例外 👧🏻呢排去左呢間酒店 一連三個post 會同大家share 下今次嘅嘢食排💕👧🏻 #feiching_staycation👦🏻👧🏻 #feiching_foodie下午茶👦🏻🌟Afternoon tea set $538 for Two Persons 因為係package 關係 唔同平時會係餐廳食今次就係以外賣形式 雖然無左個打卡三層架但外賣嘅包裝比人嘅感覺都好高質😍佢嘅質料非常硬淨 唔錯唔錯食呢個tea set 嘅時候比較飽 所以都唔係每一樣嘢都細味品嚐🤭價錢黎講 如果以正常價黎講就算係普遍酒店價位但呢間嘅嘢食係相對上比較多 賣相都幾吸引嘅🥳值得一提嘅係 提供下午茶嘅套餐會係酒店大堂享用而個段時候會撞正一大堆人check in 如果想去嘅話 就要考慮埋呢樣野啦🙈Afternoon tea set 包括以下呢啲嘢食😉🌟煙三文魚及三文魚籽香草酸忌廉小麥餅🌟香煎鮮蝦配牛油果醬青瓜片🌟香烤意大利青瓜配香草芝士及燒蕃茄卷 🌟黑魚籽魔鬼蛋 🌟巴瑪火腿、軟芝士杏甫多士 🌟Moët & Chandon 香檳啫喱伴金箔覆盆子慕絲 🌟
依家無得飛✈️好多朋友都會選擇去staycation

🌟煙三文魚及三文魚籽香草酸忌廉小麥餅
🌟香煎鮮蝦配牛油果醬青瓜片
🌟香烤意大利青瓜配香草芝士及燒蕃茄卷
🌟黑魚籽魔鬼蛋
🌟巴瑪火腿、軟芝士杏甫多士

🌟Moët & Chandon 香檳啫喱伴金箔覆盆子慕絲
🌟荔枝白朱古力醬撻
🌟Moët & Chandon 香檳士多啤梨法式蛋糕
🌟玫瑰纸杯蛋糕
🌟Moët & Chandon 香檳馬卡龍

🌟原味英式鬆餅及香橙提子乾英式鬆餅 配德文郡奶油及草莓果醬

📎staycation 資訊
今次join 左嘅係海景嘉福洲際酒店嘅staycation package
成個package $1782 入住期間會包三餐🤩
雙人Moet & Chandon香檳下午茶
雙人3道菜海鮮晚餐連Moet & Chandon香檳2杯
雙人自助早餐
同埋 會送一支大概200mL 嘅Moet & Chandon香檳比大家拎走
提提大家 如果想加床 可以預先致電酒店book 埋架
⚠️注意:不是廣告

📍#尖沙咀 #尖東

📌海景嘉福洲際酒店 Lobby Lounge
尖沙咀麼地道70號
🚇尖東港鐵站 (P1 出口) 及紅磡港鐵站大概十分鐘路程
外卖自取
️海景嘉福洲際酒店與IPSA crossover 的下午茶。❇️頂層甜點:藍莓迷你蛋糕、燕窩草莓啫喱配朱古力撻、覆盆子馬卡龍❇️中層鹹點:厚切煙三文魚香檸法蔥酸忌廉、香煎帶子及黑魚子配青瓜、雪莉甜酒醬油醃西冷牛柳多士、香草魔鬼蛋、巴馬火腿軟芝士杏脯多士❇️底層甜點:幻彩柚子芝士慕斯餅、紅豆抹茶泡芙❇️另外,還有原味及提子乾英式鬆餅配濃縮奶油及草莓醬🌀整體而言,底層的甜點比較出色,紅豆抹茶泡芙的抹茶味香濃,有啖啖的茶香,而且還有紅豆蓉,有雙重口感。幻彩柚子芝士慕斯餅味道清新,口感非常滑溜👍 其餘的甜品不過不失啦!鹹點的味道比較普通,沒有太大驚喜。另外,送上IPSA 護膚品試用裝😊❇️茉莉花茶、伯爵茶🌀第一次飲TEATW 1837 的茶包,茉莉花味好香濃👍 伯爵茶的佛手柑味重👍❤️個人都好喜歡這兩種茶。

❇️底層甜點:幻彩柚子芝士慕斯餅、紅豆抹茶泡芙

❇️另外,還有原味及提子乾英式鬆餅配濃縮奶油及草莓醬

另外,送上IPSA 護膚品試用裝😊

❇️茉莉花茶、伯爵茶
2021-07-03 350 浏览
最近忙,開左新ACC好耐都未得閒寫食評今次寫既呢篇已經係成個幾月前食的.好啦新ACC第一個食評寫比海景嘉福酒店既3層架 ******************************首先比大家睇下酒店既Logo先大堂唔錯光,猛闊落(不過去到已有幾個人坐喺大堂,所以唔方便影相)大概景象可去佢地既官網睇******************************中間有個小插曲驚喜既係職員態度良好願意補救所以心情未受影響******************************介紹反個3層架先一入到去個職員會比張menu你望等你知道有咩食落左order2個字後會先到飲品而3層架就落order後約30分鐘先到因為佢地係等埋幾個3層架一齊上的所以要比D耐性喔~等左半個中到終於黎到啦港女打卡就必然架啦太餓啦只係影左大部分野食就逐項介紹下啦******************************煙三文魚配香蔥忌廉芝士幾好,個香蔥忌廉芝士好香黑松露蛋白火雞三文治愛食黑松露既會覺得幾香而且火雞肉唔"鞋"發達芝士乳酪青瓜卷還好啦不過我唔好發達芝士所以覺得有點"蘇"但"蘇"既程度都係接受到既~椰子奶油香
最近忙,開左新ACC好耐都未得閒寫食評
今次寫既呢篇已經係成個幾月前食的.
好啦

等你知道有咩食

落左order2個字後會先到飲品
而3層架就落order後約30分鐘先到
因為佢地係等埋幾個3層架一齊上的
所以要比D耐性喔~
等左半個中到終於黎到啦
港女打卡就必然架啦
太餓啦
只係影左大部分野食
就逐項介紹下啦
煙三文魚配香蔥忌廉芝士
幾好,個香蔥忌廉芝士好香
黑松露蛋白火雞三文治
愛食黑松露既會覺得幾香
而且火雞肉唔"鞋"
發達芝士乳酪青瓜卷
還好啦
不過我唔好發達芝士
所以覺得有點"蘇"
但"蘇"既程度都係接受到既~
椰子奶油香草柑慕思球
一粒粒既杏仁食落去幾有咬口
雲呢拿法式燉蛋配橘子占
最中意呢個
撻皮鬆脆
蛋滑,但因為加左橘子所以覺得唔膩

鬆餅
三層架必備架啦
都OK,點都好食過我上一間我食過的
最後一定要介紹呢個紅絲絨小點
真係有驚喜

切落去係好creamy既cream cheese
中意食cream cheese的會比Like.
(完)
CheeseRose
2021-05-22
用餐时段
下午茶
  • 雲呢拿法式燉蛋配橘子占
  • 紅絲絨小點
2020-10-13 624 浏览
酒店大堂酒廊來講,海景嘉福唔算係一個有名嘅選擇, 起碼附近幾間酒店比較有名。不過如果想要一個唔太多人嘅寧靜舒適環境傾偈,呢度都唔係一個差嘅選擇。面積唔算好大,座位都唔係好多,但由於客人都唔多,相對就比較寫意。Staycation嘅最後一日,星期日下午叫一杯fruit punch,享受寧靜嘅一個小時,都算唔錯。另外一樣我好喜歡嘅係我叫嘅一杯凍飲佢哋冇比飲管我。我覺得這是對環保的一種責任。飲管其實唔係必要,但對環境傷害就好大。

2020-10-11
用餐时段
下午茶
2017-12-31 1703 浏览
行開尖東,去咗附近一間酒店 high tea。入咗海景嘉福酒店lobby lounge。$88加一可以嘆到一件蛋糕及熱飲。有三種美點可以選擇。我點咗綠茶蛋糕及一壺熱奶茶。員工服務態度好。個lounge佈置到好重聖誕氣氛。棵聖誕樹好高。裝飾好靚。樓底好高。面對大堂門口及receiption。樓上有個咖啡廊。可以聽到鋼琴伴奏。個綠茶蛋糕好重綠茶味。好似食緊蓮蓉月餅。好重綠茶味。杯熱奶茶好香濃。因為有一壺份量,可以嘆三至四杯。三五知己黎呢度最好。可以聊一整天。係呢度嘆茶看小說屬最好去處。
可以聊一整天。係呢度嘆茶看小說屬最好去處。
綠茶蛋糕及一壺熱奶茶
熱奶茶
题外话/补充资料: 個綠茶蛋糕好重綠茶味。好似食緊蓮蓉月餅。
2017-12-30
等候时间
5 分钟 (堂食)
$96.8 (下午茶)
綠茶蛋糕及一壺熱奶茶
熱奶茶