2019-08-17 56 浏览
喺大中华饭店食完晚饭後,店员俾咗隔离大中华甜品嘅点餐纸我哋,咁就试下佢啲甜品啦!点左个鲜杂果凉粉、榴槤pancake、益力多味沙冰(餐牌上个名唔记左)甜品送咗过嚟隔离大中华饭店俾我哋,甜品要先俾钱。杂果凉粉里面有西瓜、火龙果、菠萝,凉粉好够冻加埋花奶,超好食!榴槤pancake好足料,我cream同榴槤嘅比例啱啱好!益力多沙冰味道好浓,加埋椰果同包住,口感好特别,酸酸甜甜、冻冰冰好适合咁热嘅天气食,超级透心凉
甜品送咗过嚟隔离大中华饭店俾我哋,甜品要先俾钱。

榴槤pancake好足料,我cream同榴槤嘅比例啱啱好!

2019-08-15
2019-08-14 40 浏览
我同家人每次系格黎大中华度食完晚餐,都例牌一定会黎呢边叫埋个甜品而且一定要系榴槤千层蛋糕!第一次食既时候,老板已经话试过就知道,会系你食过最好食既我地个阵都以为佢讲第,不过因为大家都好中意食榴槤,所以都叫左黎try try。食左第一啖!真系返唔到转头!会劲想继续食!因为真系太正!见到入面劲多榴槤,而且个蛋糕真系好多层,睇得出好用心整架所以以後每次黎都会食。有时会加多个榴槤pancake,都好大旧榴槤系入面,食到我地成家上哂瘾!
而且一定要系榴槤千层蛋糕!

第一次食既时候,老板已经话试过就知道,会系你食过最好食既

食左第一啖!真系返唔到转头!会劲想继续食!因为真系太正!

见到入面劲多榴槤,而且个蛋糕真系好多层,睇得出好用心整架

所以以後每次黎都会食。

• 榴槤千层蛋糕
2019-04-07 206 浏览
夜麻麻做完运动就出去食糖水呢间糖水店位於长沙湾,旁边有属於佢嘅饭店。同朋友两个叫咗热既木瓜雪耳糖水,当然味道就普普通通,但系当中嘅材料都叫做唔少。嚟到呢度最好建议热食,会比较新鲜!
夜麻麻做完运动就出去食糖水

嚟到呢度最好建议热食,会比较新鲜!
2018-12-21 250 浏览
系大中华食完晚饭,就紧系要食埋个甜品啦!因为系晚饭嗰边有限时,所以我地就直接去咗铺头食啦。我一向都锺意食中式甜品,因西式甜品又冻又甜。我依啲老人家实在系吃不消。所以依间甜品铺就真系啱晒我。天气有点冷,最近又有几声咳。所以我叫咗个黑糖桃胶雪梨水,个名无写但有桂花。唔会太甜,好润,仲有三片雪梨。食完成个感觉都健康咗!十分推介系冬天食依个👍🏼👍🏼👍🏼

唔会太甜,好润,仲有三片雪梨。食完成个感觉都健康咗!
十分推介系冬天食依个👍🏼👍🏼👍🏼
2018-10-26 203 浏览
同朋友附近食晚饭,倾计意犹未尽,找甜品吃,又行到这里,附近又没有特别甜品店吃,所以又来多一次光顾系店舖前放张枱给我们「街边食」,廿令三十蚊一碗~抵食红豆凉粉、绿豆沙、热芝麻糊、芝麻糊炖奶、合桃糊炖奶合桃糊炖奶冻嘅炖奶+热合桃糊=好夹,好滑热芝麻糊

系店舖前放张枱给我们「街边食」,廿令三十蚊一碗~抵食

红豆凉粉、绿豆沙、热芝麻糊、芝麻糊炖奶、合桃糊炖奶

合桃糊炖奶
冻嘅炖奶+热合桃糊=好夹,好滑
热芝麻糊
2018-10-24
$32 (宵夜)
**正野大分享**位於 九龙城 城南道3A地舖🎉🎊🤩新开既甜品店🤩大中华甜品去试一试猫山王榴连先🤤🤤我同老婆两个人食叫左个 极上级榴槤盛宴 $168/份够两个人食卖相同味道都一流👍🏻👍🏻最正系 猫山王榴槤拿破仑👍🏻👍🏻老婆至爱火焰榴槤焦糖炖蛋🎊🎉我既至爱个炖蛋真系一流 👍🏻👍🏻 一定会再食下次要试埋个榴槤千层蛋糕 🤤🤤🤤如榴槤玉露同榴槤雪糕味道可以更显露整体必定更出众👍🏻👍🏻🤩
**正野大分享**

下次要试埋个榴槤千层蛋糕 🤤🤤🤤

如榴槤玉露同榴槤雪糕味道可以更显露

整体必定更出众👍🏻👍🏻🤩
2018-06-08
$80 (宵夜)
极上级猫山王榴槤盛宴
2017-08-07 572 浏览
与友人打完边炉,见时间尚早,友人话要介绍我地食甜品。行到大中华门口,好似唔多觉系食甜品地方🤔坐低拣野食,老板好热情招呼,仲好风趣😂三个榴槤控紧系食榴槤啦!佢介绍食新上市既D24榴槤雪山加紫米豆豆底,另外我地再叫咗D24榴槤千层蛋糕同埋D24榴槤班戟。首先黎咗D24榴槤雪山加紫米豆豆底,热辣辣食雪山好正,外貌吸引,佢真似好似雪山咁样👍🏻而且有好香既奶味,侧边既榴槤都好好味之後黎咗个D24榴槤班戟,呢个的确榴槤系同普通既香好多然後黎咗个D24榴槤千层蛋糕,老板放低既时候讲咗句:榴槤撞朱古力系好正!我食第一啖,哗!真系好好味呀!真系好好好好好好味!原来榴槤同朱古力系好夹!三个甜品入面,榴槤千层蛋糕虽然系迟黎但最快清晒,因为真系好好味👍🏻外貌吸引,又好食!我地拣既系呢间舖比较贵既甜品,但比起出面出名既都唔算贵!其余既见价钱好实惠👍🏻 有时又真系唔系要过百或者星级酒店先好食

之後黎咗个D24榴槤班戟,呢个的确榴槤系同普通既香好多

2017-07-27
  • D24榴槤千层蛋糕
由于同朋友系隔日本菜倾得唔够喉朋友建议不如食个甜品!其实路经咁多次都无食过 今次终于有机会一试首先我地系坐系大街食的 三十几度既夏天黎讲都几有风味!朋友念都唔洗念一定要食焦糖布甸话好好食 份量的的骰骰 所以小小唔抵 由于份量唔多佢仲叫多个杨枝甘露!mr. monster就腐竹糖水+蛋 只蛋滑黎滑去 睇住佢食认真搞笑!而我就因爲选择唔多而拣唔落手 最後叫左什果凉粉 俾自己抖1抖 凉1凉~份量Ok 味道正常 凉粉都够冻 而且椰汁份量都足够 所以整体Ok啦!
由于同朋友系隔日本菜倾得唔够喉

朋友建议不如食个甜品

其实路经咁多次都无食过 今次终于有机会一试
$50 (宵夜)
2015-09-13 563 浏览
因为在大中华饭店吃饭, 所以想继续在饭店吃甜品, 就只好帮趁大中华甜品. 而且他们一早把甜品menu放在房肉, 令大家闷闷地等吃饭时一早已看定有乜甜品. 成功搵生意.但其实甜品quality就一般. 生果加雪糕, 都系咁味无走鸡. D24榴槤pancake都好强劲既榴槤香味的. 这个外表是最吸引的. 但拿破伦的皮是很难弄得好脆的. 它也不是立即做的. 中间吉士OK.Overall 价钱有点贵. 要不是大家柴娃娃都说吃我也未必会吃.

但其实甜品quality就一般.

生果加雪糕, 都系咁味无走鸡.
D24榴槤pancake都好强劲既榴槤香味的.
2015-09-06
宵夜
2014-12-14 451 浏览
晚饭过後,由朋友带路来到这小型甜品店。当中有很多不同类型的甜品,而虽然现在是炎寒的天气,仍点选了一个冻的甜品来品嚐一下。这个奶冻的外表实而不华,没有很多的花巧,但味道就真一絶了。朱古力味真的很浓,但一点苦涩都没有,然而也不会过甜。味道掌控得真的非常好,絶对值得推介。
特浓朱古力奶冻
2014-12-13
特浓朱古力奶冻
2014-09-20 179 浏览
路过食个甜品, 质素同个几间都系差唔多我估佢地来货都系同一堆公司有D绿茶味, 有D红豆同一般绵绵冰无咩分别, 又无咩突破但环境比其他甜品店来讲就无咁舒服价钱方面,都系公价咁啦, $4X一个
路过食个甜品
质素同个几间都系差唔多
我估佢地来货都系同一堆公司
有D绿茶味, 有D红豆
同一般绵绵冰无咩分别, 又无咩突破
但环境比其他甜品店来讲就无咁舒服
价钱方面,都系公价咁啦, $4X一个