而家佢哋加入左新嘅外賣平台仲方便我,之前要喺舖頭等,而家我可以喺外賣平台買方便好多方便住得遠或懶得落街買嘅客人,而且佢哋係用錫紙包住串燒,送到嚟嘅時候仲係熱㗎!

外卖送餐
2020-07-12 1924 浏览
2/5燒得還行,肉類該有的口感有保留著,沒有醃得過火。調味基本上都一模一樣,有點悶。脆炸鯪魚球,外面包著薯仔粒,不過裡面的肉變得太少塊,吃不太到,鯪魚肉本來的麵粉也偏多。It's okay skewers, the meat should have a good taste, and it's not over marinated. The seasoning is basically the same, a bit boring. Crispy fried mud carp balls, with potato grains on the outside, but the meat inside becomes too little to eat, and the flour of mud carp meat is too much.#queenbeoly_middine #foodblogger #foodporn #food #foodie #foodphotography #instafood #foodstagram #foodlover #foodgasm #yummy
2/5

#queenbeoly_middine #foodblogger #foodporn #food #foodie #foodphotography #instafood #foodstagram #foodlover #foodgasm #yummy #delicious #QueenBeoly
依間舖頭當你專登去, 係唔會開檔既唔怪得之無咩新食評........睇左都應該都4,5年了星期五晚11點路經, 終於開檔有得食坐低, 都算貴喎 $1x 一串咁都唔死心, 試下啦燒物其實不外乎都係個十幾廿款差在汁及調味......黎得依度, 梗係食 "疆"味魚腐, 羊肉, 雞扒, 茄子 ...... 都不外如是印象疆味應該係各種不同香料的配搭, 蒜頭唉~~~ 共有牛扒做得出色! 有香料既味道羊肉都無落香料...... 整體都唔係太咸既.....但唔通"疆"只係佢個名...... 我諗多咗 個新字....新疆.....總括黎講經過無野食....可以食一點....無需特登去.....
依間舖頭當你專登去, 係唔會開檔既

唔怪得之無咩新食評
........睇左都應該都4,5年了
星期五晚11點路經, 終於開檔有得食
坐低,
都算貴喎 $1x 一串
咁都唔死心, 試下啦
燒物其實不外乎都係個十幾廿款
差在汁及調味......
黎得依度, 梗係食 "疆"味
魚腐, 羊肉, 雞扒, 茄子 ...... 都不外如是
印象疆味應該係各種不同香料的配搭, 蒜頭
唉~~~ 共有牛扒做得出色! 有香料既味道
羊肉都無落香料...... 整體都唔係太咸既.....

總括黎講
經過無野食....可以食一點....無需特登去.....
燒茄子
魚腐牛扒
燒雞扒
2017-11-03
魚腐牛扒
  • 燒牛扒
2017-02-13 2682 浏览
話說尋晚約左朋友去咗食宵夜,之前朋友都有介紹過,咁等埋男朋友收工,著好衫,就揸車過大角咀食串燒。初時以為都只不過係一間好普通嘅串燒店,但係原來佢唔係只係買串燒咁簡單😎因為一行到過去見到人用刀叉切緊一塊羊扒😳 羊架睇落啱啱好唔會話太生或會話太熟,而且個叔叔食得好享受咁😝之後到我地一班人坐低左,朋友瘋狂地推薦一定要食鼎鼎大名「醬爆腩肉粗」😍食咗絕對返唔到轉頭! 不論味道、質素及份量都令人難忘。腩肉半肥瘦,味道醬汁都足夠去撈一碗米線❤️嘩!講起都想食返碗😍串燒就好好味,材料新鮮,就算唔落調味都好正🌝 睇黎依家食串燒又多左個新地點啦👏🏻

串燒就好好味,材料新鮮,就算唔落調味都好正🌝
睇黎依家食串燒又多左個新地點啦👏🏻
醬爆腩肉粗
2016-06-29 2208 浏览
HK能吃到羊肉串就不错了,从奥运站走到那里还是有一段距离的,大概10-15分钟吧。解解馋啦,价格是大陆的double还要多点,味道却是一半都不如。但是这里毕竟不这种烧烤的产地,所以不能要求太多。蔬菜和肉的价格差不多,都是9-11块左右,很平均,连软饮都是,只有2种啤酒。不能要求太高啦,已经算不错了。味道很甜,很港式。孜然也怪怪的,像五香粉的味道,不是真正的孜然。

不能要求太高啦,已经算不错了。
2016-06-27
2016-05-25 1696 浏览
夠彊美食,飯前想食D嘢,點咗2串烤羊肉 , 10元1串,抵,羊肉串即叫即烤 ,用既係木炭,羊肉食起来燙熱鬆軟, 冇乜骚味,上面加了不少孜然粉和辣粉,非常入味,好有四川重慶風味。
外卖自取
2013-06-28 1774 浏览
   上次與正交談,無意中提到這家我已光顧過多次的串燒店。仍記得第一次去時,老闆看起來是多麼的自由,他那悠然自得的風采至今我仍記憶猶新,然而自從我轉職到現在的工作後,面對那繁複的工作,已不能如之前那般逍遙,所以再也沒有到過這家食店了。   說到這裡,心中不禁又回想起它的各種美食,完成工作後,就與正同往這家食店懷緬一番。   然後當我再臨這家食店,發現一切都已經變了,它不只賣米線,更開始賣荷葉蒸飯,昔日供應的涼茶也消失了,那悠然自得的老闆轉戰了幕後,處於主戰場的已經變成了一個年輕人,如無意外可能是他的兒子吧。   所謂自古英雄出少年,就讓我嘗嘗他有沒有傳得老闆的身手吧。   先來的,是冬菇與勝瓜,以下照片中的食物都有可能是殘缺不堪的,但有…總比沒有好吧?   勝瓜多汁,做得很好。然後冬菇則更強大,未咬下去,與它接觸的一刻,已令我神魂顛倒,我感受到初吻的感覺,同時不禁令我回想起眾多不堪的往事…我甚至不忍咬下去,因為在那一刻,我真的把它當成了她的嘴唇。但它的香味把我喚醒,仿佛提醒我它不是她,回神過來後我黯然一下,立即想也不想就咬下去。   可惡的冬菇,竟敢愚弄我!?   然後在咀嚼的期間,我

所謂自古英雄出少年,就讓我嘗嘗他有沒有傳得老闆的身手吧。
冬菇&勝瓜
   可惡的冬菇,竟敢愚弄我!?
   然後在咀嚼的期間,我已經原諒了它,我明白到它也是有自己的苦衷的,像她的咀唇,錯不在它,問題是源於我自身。
   也罷,這種事就由它去吧。它的汁液在我的口中爆破,香味散到口腔內的每一處,我從沒有在別處吃過這麼出色的冬菇。
   然後再來的是豬大腸。

燒豬大腸
   香脆,甘香且味美。
   接著是雞軟骨及雞翼。

燒雞軟骨
燒雞翼
罐裝可樂
   雞軟骨有點燶,但沒苦澀味,然後雞翼就只是一般貨色。
   一餐普通的宵夜就這樣完結,坦白說,回憶從前老闆親手主理,皮脆肉滑的雞翼,我就認為那年輕人還沒有得到老闆的真傳。
   不過這都是沒有辦法的,繼承的過程絕不容易,更非常痛苦,始終兩代人的起點並不一樣,老爸燒串燒,是因為他想做;兒子燒串燒,是因為他有一個燒串燒的老爸。
如果單純為了繼承而做,不如不好做,要做就交個心出來做,以不輸給所有人的努力去做。
不是為了繼承,也不是為了應酬老爸,而是為自己而做,只背負自己的精神勇往直前吧。
總括來說:香料只是風味,食物才是主角,值得讚賞!
冬菇我給滿分!
2013-06-22
$50 (宵夜)
冬菇&勝瓜
燒豬大腸
罐裝可樂
2013-02-04 996 浏览
絕對唔會再食!平時見到d人講到呢間野有幾正,就同老公,個女去試下啦,叫左牛肉米線,細碗,非常普通,中下級。雞翼,得兩隻,都係普通。牛肉,牛柳,煙鴨胸,要用差黎形容,前兩樣勁鞋直頭叫難食,後者超薄,佢串得到果下真勁,因為太薄,燒到乾哂,食落會硬囉。雞軟骨,火雞腎算ok,最好算冬菇。食左$190,唔知點解感覺係比人搵左笨咁,好有呃錢既感覺,絕對絕對唔會再去
2013-02-04
等候时间
15 分钟 (堂食)
2012-03-14 600 浏览
正餐之前,跟朋友來這裡打底。有下場,加上我們的胃納極有限,當然不能吃太多,只牛羊各一串。柯打後,也等上好一陣子才有得吃,但看著他即燒,感覺也良好。先吃羊串,沒什麼的羶味,同埋調味不濃,吃得不夠過癮。至於牛,同樣是偏淡口,還好肉質不韌,及有點肥,也不致太差。若不是下著雨,開張摺檯,坐在外面吃又別有一番風味。
正餐之前,跟朋友來這裡打底。

若不是下著雨,開張摺檯,坐在外面吃又別有一番風味。
外卖自取
2012-01-20 435 浏览
這間店在大角咀多年,由最初沒有太多人客,到今年每晚都很多人客,可真是見証著它的成長好了閒話休題,昨天跟友人又再戰了這間夠彊美食 座下先點了兩碗米線分別是醬爆腩肉撈米和水煮牛肉米線醬爆腩肉撈米的腩肉爆得不錯,入口很有鑊氣的感覺,入面的酸菜也配搭得很好,配合特別的醬汁非常好吃!水煮牛肉的辣味比較港式,沒有四川的風味,但也不錯然後當然是串燒了!這排愛吃翠肉瓜,點了兩串,燒得多汁味美!點了串(九)菜,較多渣,咬唔爛也點了串新出的燒賣,這個出奇地好食!沒有了鼓油,但燒得很香口,配合香草與小辣,味道真的不錯!這店的串燒是目前為止我吃過最好的!不知道為何現在也不太出名,雖然在大角咀算是有名的了

好了閒話休題,昨天跟友人又再戰了這間夠彊美食
座下先點了兩碗米線
分別是醬爆腩肉撈米和水煮牛肉米線

水煮牛肉的辣味比較港式,沒有四川的風味,但也不錯

然後當然是串燒了!
這排愛吃翠肉瓜,點了兩串,燒得多汁味美!

點了串(九)菜,較多渣,咬唔爛

2011-07-13 468 浏览
我由奧海城行過去都係15分鍾左右,而且唔算難搵。環境就普通,係開d枱仔係出面俾你,而且夜晚仲會自己拉d燈出黎作照明,好o岩三五知已黎食住野大聲講大聲笑。一般都係8-10蚊一串串燒我兩個人叫左翠玉瓜,冬姑,燒賣,雞翼,牛柳,墨魚咀,雞賢,禾花雀,雞軟骨。特別要讚個牛柳燒得o岩o岩好,d香料同牛柳又好夾。其他都係水準之上。我會再去既。
我由奧海城行過去都係15分鍾左右,而且唔算難搵。

一般都係8-10蚊一串串燒
唔好認錯
燒串燒既地方
好重香料味~幾正
menu

特別要讚個牛柳燒得o岩o岩好,d香料同牛柳又好夾。
其他都係水準之上。

我會再去既。
2011-07-09
唔好認錯
燒串燒既地方
好重香料味~幾正
menu
  • 牛柳
2011-05-17 280 浏览
12點夜晚後先去..今次唔駛等就試佢啦!試左 羊肉串..得3粒...第1粒試唔出咩肉..第2粒開始有..感覺似曾相識..第3粒原全覺係食梗羊..好彩"因為幫人買牛肉..怕混淆左食錯肉..講返羊...同係老街食既無乜太大分別..人地2$人仔..件數亦多dla..所以呢度8$真係好x貴..仲要份量小到唔知夠了牙定醫味蕾..之後 豬頸肉..算最ok一款..但都係得3粒..唉...肉未算好爽口..有味過羊起碼..最後雞翼..好一般..街邊5$兩隻的話差不多..佢地既彊意思我估係回彊呱..服務方面..:竟然比之前燒好左既腸+雞翼地返燒..腸見隆得好明顯..問佢點好..佢話隆先好..先脆...我心諗..你唔好成條整黑佢..!!衛生好難比合格la..出面見抽風口鋪哂塵..冷氣機又滴水..
12點夜晚後先去..今次唔駛等就試佢啦!
最後雞翼..好一般..街邊5$兩隻的話差不多..
我心諗..你唔好成條整黑佢..!!

$24 (宵夜)
2010-11-20 236 浏览
三條友淨食串燒食左$500蚊,仍然係抵食過d貴價日本爐端燒,可以平平地開懷大嚼新疆調味料非常惹味! 之前都寫過post,今次補返幾張相,唔寫咁多喇,詳情睇上一篇食評啦~d雞翼燒得好正,好開胃,不過唔記得左影羊鞍架第三張圖一圈圈果d係九菜黎架,串得好過隱,不過翠肉瓜,蒜心好味d!
新疆調味料非常惹味!

d雞翼燒得好正,好開胃,不過唔記得左影羊鞍架
最正係瓜菜串燒!
2010-11-18
最正係瓜菜串燒!
  • 串燒:翠肉瓜,蒜心,羊扒,墨魚圈
2010-09-03 172 浏览
同朋友兩人去,因為當晚落大雨,所以幾乎得我地一檯客。其實呢幾年都黎過好多次,我唔係住大角咀都會耐唔耐突登走黎食,只因真係又平又好味,覺得係時候應該補返篇食評俾佢。同埋唔知起高鐵會唔會有影響呢?好擔心第時冇得食呀... 最愛香料孜然味,即叫即燒,自選辣度~肉類串燒羊扒**,必食,肉汁豐富 牛扒,本人不吃牛,但友人強烈推介,同樣肉汁豐富 (我睇見都好想食)20幾蚊就食到好味燒肉扒,一定要試!扒係用碟上,會俾刀叉你,good!羊肉串**,8蚊串,平平地又好好味,香料味濃,是相對貴的羊扒的代替品,可以食多幾串~牛肉串,友人話好好食~雞中翼,雖然比較普通咁,但燒得好好味~雞軟骨,同上~禾花雀,普通,但香港比較少見,未食過不妨試試,鰻魚**,極肥美,唔會乾爭爭,必食推介~墨魚圈**,爽口,香料味濃,必食推介~ 海中蝦,爽口甜美瓜菜類串燒極度欣賞佢燒d瓜菜燒得咁多汁,因為佢燒的時候不斷掃d汁上去,所以唔會乾食~ 食左咁多肉,要食返d瓜菜中和一下,一樣咁好味架,又平喎(冇記錯好似大約6蚊串),食多幾串都唔怕~ 燒瓜菜需時較耐,最好一黎到就快d點左先~冬菇,好多汁,必食推介~翠肉瓜,好多汁,必食推介~勝

最愛香料孜然味,即叫即燒,自選辣度~
肉類串燒
羊扒**,必食,肉汁豐富

牛肉串,友人話好好食~
雞中翼,雖然比較普通咁,但燒得好好味~
雞軟骨,同上~
禾花雀,普通,但香港比較少見,未食過不妨試試,
鰻魚**,極肥美,唔會乾爭爭,必食推介~
墨魚圈**,爽口,香料味濃,必食推介~

海中蝦,爽口甜美

瓜菜類串燒
冬菇,好多汁,必食推介~
翠肉瓜,好多汁,必食推介~
勝瓜,個人認為冇翠肉瓜咁好食,因為皮厚,但大件d~
蒜心***,極度香口,多汁,呢個真係必食~!!!

九菜,未試過可以一試,唔係突別好味(d菜有時有d老),但一圈圈串住黎燒好過隱~
鋪內有多種冰凍罐裝飲品~ 有幾乎消聲匿跡的楊協成~ 消熱氣呀~~~
環境方面,係響路邊開張接檯俾你架咋,平平地就唔好要求咁多,食煙朋友就可以開懷地食~ 而因為係舊區,街邊就一定會有小強架喇.... 怕咪唔好去囉,仲有,唔好expect個toilet乾淨。招呼方面,老細都好友善架,不過好多時人客多,掛住燒串燒好忙都唔得閒招呼~ 不過街坊鋪仔,自便得啦~
2010-08-23
  • 羊扒,墨魚圈,鰻魚,冬菇,翠肉瓜,蒜心
2010-01-13 233 浏览
之前食過一次, 只係食串燒,仲要飲醉左先食, 今次終於真正去試過啦!一黎到, 叫左禾花雀, 羊扒, 牛扒, 翠肉瓜,尖椒, 牛肉,羊肉, 豬頸肉, 鰻魚, 墨魚圈, 雞軟骨,豆角 ,藍妹~再忍唔住叫左個水煮魚米線~禾花雀~街度好少食到, 有D似乳鴒,羊扒,~少少SO, 我就鍾意羊 有SO味啦, 牛扒,正喎, 多汁嫩口~翠肉瓜~要REORDER既野, 有人食左一啖就搶食曬~尖椒~我就唔覺辣,,但某人食左一啖仔就飲左一罐蘆妹~牛肉,~都係咁啦羊肉,~ 都係再SO D 開心D豬頸肉,~好肥~鰻魚,~想食多串墨魚圈,~可以唔叫雞軟骨,~香脆夠味, 送酒一流~藍妹~自己入去雪櫃拎, 幾咁有屋企 FEEL呀~豆角~有翠肉瓜就覺得冇咁好食囉水煮魚米線~奇~!!!鲩魚片新鮮,煮得爽脆有甜味, 一D都冇過火, 辣又唔覺得太辣, 又唔會太油, 但係又夠味, 真係奇....
再忍唔住叫左個水煮魚米線~

禾花雀~街度好少食到, 有D似乳鴒,
羊扒,~少少SO, 我就鍾意羊 有SO味啦,
牛扒,正喎, 多汁嫩口~
翠肉瓜~要REORDER既野, 有人食左一啖就搶食曬~

尖椒~我就唔覺辣,,但某人食左一啖仔就飲左一罐蘆妹~
牛肉,~都係咁啦
羊肉,~ 都係再SO D 開心D
豬頸肉,~好肥~
鰻魚,~想食多串
墨魚圈,~可以唔叫
雞軟骨,~香脆夠味, 送酒一流~
藍妹~自己入去雪櫃拎, 幾咁有屋企 FEEL呀~
豆角~有翠肉瓜就覺得冇咁好食囉

水煮魚米線~