2020-07-12 735 浏览
2/5烧得还行,肉类该有的口感有保留着,没有腌得过火。调味基本上都一模一样,有点闷。脆炸鲮鱼球,外面包着薯仔粒,不过里面的肉变得太少块,吃不太到,鲮鱼肉本来的面粉也偏多。It's okay skewers, the meat should have a good taste, and it's not over marinated. The seasoning is basically the same, a bit boring. Crispy fried mud carp balls, with potato grains on the outside, but the meat inside becomes too little to eat, and the flour of mud carp meat is too much.#queenbeoly_middine #foodblogger #foodporn #food #foodie #foodphotography #instafood #foodstagram #foodlover #foodgasm #yummy
2/5

#queenbeoly_middine #foodblogger #foodporn #food #foodie #foodphotography #instafood #foodstagram #foodlover #foodgasm #yummy #delicious #QueenBeoly
依间舖头当你专登去, 系唔会开档既唔怪得之无咩新食评........睇左都应该都4,5年了星期五晚11点路经, 终於开档有得食坐低, 都算贵喎 $1x 一串咁都唔死心, 试下啦烧物其实不外乎都系个十几廿款差在汁及调味......黎得依度, 梗系食 "疆"味鱼腐, 羊肉, 鸡扒, 茄子 ...... 都不外如是印象疆味应该系各种不同香料的配搭, 蒜头唉~~~ 共有牛扒做得出色! 有香料既味道羊肉都无落香料...... 整体都唔系太咸既.....但唔通"疆"只系佢个名...... 我谂多咗 个新字....新疆.....总括黎讲经过无野食....可以食一点....无需特登去.....
依间舖头当你专登去, 系唔会开档既

唔怪得之无咩新食评
........睇左都应该都4,5年了
星期五晚11点路经, 终於开档有得食
坐低,
都算贵喎 $1x 一串
咁都唔死心, 试下啦
烧物其实不外乎都系个十几廿款
差在汁及调味......
黎得依度, 梗系食 "疆"味
鱼腐, 羊肉, 鸡扒, 茄子 ...... 都不外如是
印象疆味应该系各种不同香料的配搭, 蒜头
唉~~~ 共有牛扒做得出色! 有香料既味道
羊肉都无落香料...... 整体都唔系太咸既.....

总括黎讲
经过无野食....可以食一点....无需特登去.....
烧茄子
鱼腐牛扒
烧鸡扒
2017-11-03
鱼腐牛扒
  • 烧牛扒
2017-02-13 2255 浏览
话说寻晚约左朋友去咗食宵夜,之前朋友都有介绍过,咁等埋男朋友收工,着好衫,就揸车过大角咀食串烧。初时以为都只不过系一间好普通嘅串烧店,但系原来佢唔系只系买串烧咁简单😎因为一行到过去见到人用刀叉切紧一块羊扒😳 羊架睇落啱啱好唔会话太生或会话太熟,而且个叔叔食得好享受咁😝之後到我地一班人坐低左,朋友疯狂地推荐一定要食鼎鼎大名「酱爆腩肉粗」😍食咗绝对返唔到转头! 不论味道、质素及份量都令人难忘。腩肉半肥瘦,味道酱汁都足够去捞一碗米线❤️哗!讲起都想食返碗😍串烧就好好味,材料新鲜,就算唔落调味都好正🌝 睇黎依家食串烧又多左个新地点啦👏🏻

串烧就好好味,材料新鲜,就算唔落调味都好正🌝
睇黎依家食串烧又多左个新地点啦👏🏻
酱爆腩肉粗
2016-06-29 1922 浏览
HK能吃到羊肉串就不错了,从奥运站走到那里还是有一段距离的,大概10-15分钟吧。解解馋啦,价格是大陆的double还要多点,味道却是一半都不如。但是这里毕竟不这种烧烤的产地,所以不能要求太多。蔬菜和肉的价格差不多,都是9-11块左右,很平均,连软饮都是,只有2种啤酒。不能要求太高啦,已经算不错了。味道很甜,很港式。孜然也怪怪的,像五香粉的味道,不是真正的孜然。

不能要求太高啦,已经算不错了。
2016-06-27
2016-05-25 1504 浏览
够强美食,饭前想食D嘢,点咗2串烤羊肉 , 10元1串,抵,羊肉串即叫即烤 ,用既系木炭,羊肉食起来烫热松软, 冇乜骚味,上面加了不少孜然粉和辣粉,非常入味,好有四川重庆风味。
外卖自取
2013-06-28 1708 浏览
   上次与正交谈,无意中提到这家我已光顾过多次的串烧店。仍记得第一次去时,老板看起来是多麽的自由,他那悠然自得的风采至今我仍记忆犹新,然而自从我转职到现在的工作後,面对那繁复的工作,已不能如之前那般逍遥,所以再也没有到过这家食店了。   说到这里,心中不禁又回想起它的各种美食,完成工作後,就与正同往这家食店怀缅一番。   然後当我再临这家食店,发现一切都已经变了,它不只卖米线,更开始卖荷叶蒸饭,昔日供应的凉茶也消失了,那悠然自得的老板转战了幕後,处於主战场的已经变成了一个年轻人,如无意外可能是他的儿子吧。   所谓自古英雄出少年,就让我尝尝他有没有传得老板的身手吧。   先来的,是冬菇与胜瓜,以下照片中的食物都有可能是残缺不堪的,但有…总比没有好吧?   胜瓜多汁,做得很好。然後冬菇则更强大,未咬下去,与它接触的一刻,已令我神魂颠倒,我感受到初吻的感觉,同时不禁令我回想起众多不堪的往事…我甚至不忍咬下去,因为在那一刻,我真的把它当成了她的嘴唇。但它的香味把我唤醒,仿佛提醒我它不是她,回神过来後我黯然一下,立即想也不想就咬下去。   可恶的冬菇,竟敢愚弄我!?   然後在咀嚼的期间,我

所谓自古英雄出少年,就让我尝尝他有没有传得老板的身手吧。
冬菇&胜瓜
   可恶的冬菇,竟敢愚弄我!?
   然後在咀嚼的期间,我已经原谅了它,我明白到它也是有自己的苦衷的,像她的咀唇,错不在它,问题是源於我自身。
   也罢,这种事就由它去吧。它的汁液在我的口中爆破,香味散到口腔内的每一处,我从没有在别处吃过这麽出色的冬菇。
   然後再来的是猪大肠。

烧猪大肠
   香脆,甘香且味美。
   接着是鸡软骨及鸡翼。

烧鸡软骨
烧鸡翼
罐装可乐
   鸡软骨有点燶,但没苦涩味,然後鸡翼就只是一般货色。
   一餐普通的宵夜就这样完结,坦白说,回忆从前老板亲手主理,皮脆肉滑的鸡翼,我就认为那年轻人还没有得到老板的真传。
   不过这都是没有办法的,继承的过程绝不容易,更非常痛苦,始终两代人的起点并不一样,老爸烧串烧,是因为他想做;儿子烧串烧,是因为他有一个烧串烧的老爸。
如果单纯为了继承而做,不如不好做,要做就交个心出来做,以不输给所有人的努力去做。
不是为了继承,也不是为了应酬老爸,而是为自己而做,只背负自己的精神勇往直前吧。
总括来说:香料只是风味,食物才是主角,值得赞赏!
冬菇我给满分!
2013-06-22
$50 (宵夜)
冬菇&胜瓜
烧猪大肠
罐装可乐
2013-02-04 921 浏览
绝对唔会再食!平时见到d人讲到呢间野有几正,就同老公,个女去试下啦,叫左牛肉米线,细碗,非常普通,中下级。鸡翼,得两只,都系普通。牛肉,牛柳,烟鸭胸,要用差黎形容,前两样劲鞋直头叫难食,後者超薄,佢串得到果下真劲,因为太薄,烧到乾哂,食落会硬罗。鸡软骨,火鸡肾算ok,最好算冬菇。食左$190,唔知点解感觉系比人搵左笨咁,好有呃钱既感觉,绝对绝对唔会再去
2013-02-04
2012-03-14 554 浏览
正餐之前,跟朋友来这里打底。有下场,加上我们的胃纳极有限,当然不能吃太多,只牛羊各一串。柯打後,也等上好一阵子才有得吃,但看着他即烧,感觉也良好。先吃羊串,没什麽的羶味,同埋调味不浓,吃得不够过瘾。至於牛,同样是偏淡口,还好肉质不韧,及有点肥,也不致太差。若不是下着雨,开张摺台,坐在外面吃又别有一番风味。
正餐之前,跟朋友来这里打底。

若不是下着雨,开张摺台,坐在外面吃又别有一番风味。
外卖自取
2012-01-20 396 浏览
这间店在大角咀多年,由最初没有太多人客,到今年每晚都很多人客,可真是见证着它的成长好了闲话休题,昨天跟友人又再战了这间够强美食 座下先点了两碗米线分别是酱爆腩肉捞米和水煮牛肉米线酱爆腩肉捞米的腩肉爆得不错,入口很有镬气的感觉,入面的酸菜也配搭得很好,配合特别的酱汁非常好吃!水煮牛肉的辣味比较港式,没有四川的风味,但也不错然後当然是串烧了!这排爱吃翠肉瓜,点了两串,烧得多汁味美!点了串(九)菜,较多渣,咬唔烂也点了串新出的烧卖,这个出奇地好食!没有了鼓油,但烧得很香口,配合香草与小辣,味道真的不错!这店的串烧是目前为止我吃过最好的!不知道为何现在也不太出名,虽然在大角咀算是有名的了

好了闲话休题,昨天跟友人又再战了这间够强美食
座下先点了两碗米线
分别是酱爆腩肉捞米和水煮牛肉米线

水煮牛肉的辣味比较港式,没有四川的风味,但也不错

然後当然是串烧了!
这排爱吃翠肉瓜,点了两串,烧得多汁味美!

点了串(九)菜,较多渣,咬唔烂

2011-07-13 416 浏览
我由奥海城行过去都系15分锺左右,而且唔算难搵。环境就普通,系开d枱仔系出面俾你,而且夜晚仲会自己拉d灯出黎作照明,好o岩三五知已黎食住野大声讲大声笑。一般都系8-10蚊一串串烧我两个人叫左翠玉瓜,冬姑,烧卖,鸡翼,牛柳,墨鱼咀,鸡贤,禾花雀,鸡软骨。特别要赞个牛柳烧得o岩o岩好,d香料同牛柳又好夹。其他都系水准之上。我会再去既。
我由奥海城行过去都系15分锺左右,而且唔算难搵。

一般都系8-10蚊一串串烧
好重香料味~几正
menu

特别要赞个牛柳烧得o岩o岩好,d香料同牛柳又好夹。
其他都系水准之上。

我会再去既。
2011-07-09
好重香料味~几正
menu
  • 牛柳
2011-05-17 259 浏览
12点夜晚後先去..今次唔驶等就试佢啦!试左 羊肉串..得3粒...第1粒试唔出咩肉..第2粒开始有..感觉似曾相识..第3粒原全觉系食梗羊..好彩"因为帮人买牛肉..怕混淆左食错肉..讲返羊...同系老街食既无乜太大分别..人地2$人仔..件数亦多dla..所以呢度8$真系好x贵..仲要份量小到唔知够了牙定医味蕾..之後 猪颈肉..算最ok一款..但都系得3粒..唉...肉未算好爽口..有味过羊起码..最後鸡翼..好一般..街边5$两只的话差不多..佢地既强意思我估系回强呱..服务方面..:竟然比之前烧好左既肠+鸡翼地返烧..肠见隆得好明显..问佢点好..佢话隆先好..先脆...我心谂..你唔好成条整黑佢..!!卫生好难比合格la..出面见抽风口铺哂尘..冷气机又滴水..
12点夜晚後先去..今次唔驶等就试佢啦!
最後鸡翼..好一般..街边5$两只的话差不多..
我心谂..你唔好成条整黑佢..!!

$24 (宵夜)
2010-11-20 214 浏览
三条友净食串烧食左$500蚊,仍然系抵食过d贵价日本炉端烧,可以平平地开怀大嚼新疆调味料非常惹味! 之前都写过post,今次补返几张相,唔写咁多喇,详情睇上一篇食评啦~d鸡翼烧得好正,好开胃,不过唔记得左影羊鞍架第三张图一圈圈果d系九菜黎架,串得好过隐,不过翠肉瓜,蒜心好味d!
新疆调味料非常惹味!

d鸡翼烧得好正,好开胃,不过唔记得左影羊鞍架
最正系瓜菜串烧!
2010-11-18
最正系瓜菜串烧!
  • 串烧:翠肉瓜,蒜心,羊扒,墨鱼圈
2010-09-03 156 浏览
同朋友两人去,因为当晚落大雨,所以几乎得我地一台客。其实呢几年都黎过好多次,我唔系住大角咀都会耐唔耐突登走黎食,只因真系又平又好味,觉得系时候应该补返篇食评俾佢。同埋唔知起高铁会唔会有影响呢?好担心第时冇得食呀... 最爱香料孜然味,即叫即烧,自选辣度~肉类串烧羊扒**,必食,肉汁丰富 牛扒,本人不吃牛,但友人强烈推介,同样肉汁丰富 (我睇见都好想食)20几蚊就食到好味烧肉扒,一定要试!扒系用碟上,会俾刀叉你,good!羊肉串**,8蚊串,平平地又好好味,香料味浓,是相对贵的羊扒的代替品,可以食多几串~牛肉串,友人话好好食~鸡中翼,虽然比较普通咁,但烧得好好味~鸡软骨,同上~禾花雀,普通,但香港比较少见,未食过不妨试试,鳗鱼**,极肥美,唔会乾争争,必食推介~墨鱼圈**,爽口,香料味浓,必食推介~ 海中虾,爽口甜美瓜菜类串烧极度欣赏佢烧d瓜菜烧得咁多汁,因为佢烧的时候不断扫d汁上去,所以唔会乾食~ 食左咁多肉,要食返d瓜菜中和一下,一样咁好味架,又平喎(冇记错好似大约6蚊串),食多几串都唔怕~ 烧瓜菜需时较耐,最好一黎到就快d点左先~冬菇,好多汁,必食推介~翠肉瓜,好多汁,必食推介~胜

最爱香料孜然味,即叫即烧,自选辣度~
肉类串烧
羊扒**,必食,肉汁丰富

牛肉串,友人话好好食~
鸡中翼,虽然比较普通咁,但烧得好好味~
鸡软骨,同上~
禾花雀,普通,但香港比较少见,未食过不妨试试,
鳗鱼**,极肥美,唔会乾争争,必食推介~
墨鱼圈**,爽口,香料味浓,必食推介~

海中虾,爽口甜美

瓜菜类串烧
冬菇,好多汁,必食推介~
翠肉瓜,好多汁,必食推介~
胜瓜,个人认为冇翠肉瓜咁好食,因为皮厚,但大件d~
蒜心***,极度香口,多汁,呢个真系必食~!!!

九菜,未试过可以一试,唔系突别好味(d菜有时有d老),但一圈圈串住黎烧好过隐~
铺内有多种冰冻罐装饮品~ 有几乎消声匿迹的杨协成~ 消热气呀~~~
环境方面,系响路边开张接台俾你架咋,平平地就唔好要求咁多,食烟朋友就可以开怀地食~ 而因为系旧区,街边就一定会有小强架喇.... 怕咪唔好去罗,仲有,唔好expect个toilet乾净。招呼方面,老细都好友善架,不过好多时人客多,挂住烧串烧好忙都唔得闲招呼~ 不过街坊铺仔,自便得啦~
2010-08-23
  • 羊扒,墨鱼圈,鳗鱼,冬菇,翠肉瓜,蒜心
2010-01-13 193 浏览
之前食过一次, 只系食串烧,仲要饮醉左先食, 今次终於真正去试过啦!一黎到, 叫左禾花雀, 羊扒, 牛扒, 翠肉瓜,尖椒, 牛肉,羊肉, 猪颈肉, 鳗鱼, 墨鱼圈, 鸡软骨,豆角 ,蓝妹~再忍唔住叫左个水煮鱼米线~禾花雀~街度好少食到, 有D似乳鴒,羊扒,~少少SO, 我就锺意羊 有SO味啦, 牛扒,正喎, 多汁嫩口~翠肉瓜~要REORDER既野, 有人食左一啖就抢食晒~尖椒~我就唔觉辣,,但某人食左一啖仔就饮左一罐芦妹~牛肉,~都系咁啦羊肉,~ 都系再SO D 开心D猪颈肉,~好肥~鳗鱼,~想食多串墨鱼圈,~可以唔叫鸡软骨,~香脆够味, 送酒一流~蓝妹~自己入去雪柜拎, 几咁有屋企 FEEL呀~豆角~有翠肉瓜就觉得冇咁好食罗水煮鱼米线~奇~!!!鲩鱼片新鲜,煮得爽脆有甜味, 一D都冇过火, 辣又唔觉得太辣, 又唔会太油, 但系又够味, 真系奇....
再忍唔住叫左个水煮鱼米线~

禾花雀~街度好少食到, 有D似乳鴒,
羊扒,~少少SO, 我就锺意羊 有SO味啦,
牛扒,正喎, 多汁嫩口~
翠肉瓜~要REORDER既野, 有人食左一啖就抢食晒~

尖椒~我就唔觉辣,,但某人食左一啖仔就饮左一罐芦妹~
牛肉,~都系咁啦
羊肉,~ 都系再SO D 开心D
猪颈肉,~好肥~
鳗鱼,~想食多串
墨鱼圈,~可以唔叫
鸡软骨,~香脆够味, 送酒一流~
蓝妹~自己入去雪柜拎, 几咁有屋企 FEEL呀~
豆角~有翠肉瓜就觉得冇咁好食罗

• 鳗鱼
  • 仲有直接问佢有咩好食
(非会员)
2009-11-16 104 浏览
小弟帮朋友庆祝生日, 佢又锺意串烧, 所以先食意味, 再特登去呢间, 因为锺意新疆孜然味, 去之前仲怀念北京, 上海, 苏州既羊肉串. 充满期待.点了7串, 但只来了6串, 明明2串鸡软骨, 只有1串, 无点翠瓜, 偏偏有1串. 少左串尤鱼仔, 要我追问先有, 都唔明跟单做, 男师傅都系做错......讲番味道, 好同意楼下版主所讲, 同北方既惹味仲差好远, 闻2闻, 系几香, 但唔够味道, 一味问我地要唔要辣, 其实正宗新疆串烧, 唔系好辣, 系有浓烈既香料, 胡麻, 孜然味, 肉又唔见得好有肉汁, 仲有几味系微温.价钱平搭够, 俾50分.

价钱平搭够, 俾50分.
  • 尤鱼仔