2011-04-29 238 浏览
上星期五同老婆行沙田, 本來去沙角村火鍋, 但D人態度極惡劣... 跟本唔想做我地兩個人既小生意, 唔幫我地搵位... 又推比第2個... 之後睇左下面既食評, 就來左E間... 惡夢既開始去到都9:00, 見有4-5張打緊, 因好累就坐低....... 我已經問左, 食到幾點, 會唔會話邊樣無? 佢地話樣樣都有, 可食到10:45湯低都係一般個D, 餐具....... 嘩!!!!!!!!!!!!!!!街坊野就預左要洗, 個小撈基,....... 我用埋隻手一個個洞用牙簽了走D野, 我放棄, 我想叫賣單...老婆話都要比錢, 算啦.... 唔好咁, 之後叫經理換左新既都係咁上下... 成餐都無用.出去拎醬, 有好幾款, 但係部份醬上面有野飛.... 我只要了是油..出到去要食物, 一眼睇曬... D食評講到幾多野食.... 我想加埋無30款,其中菜都去左一半, 仲有好多碎頭碎尾我想食丸, 得兩款, 肉丸同不知明既丸, 我又再一次黑面想賣單走... 呀姐問咩事, 同佢講... 佢真係好好人, 入去搵丸比我, 之後都有成廿粒, 5-6種唔同既丸, 個心情好返D想食蝦 - sorry, 無

想食蝦 - sorry, 無

想食肥牛 - 出面既都係放到黑色, 我又厚面皮問呀姐, 呀姐好好人咁再次搵比我, 出來的牛用OK的 一大碟..

成餐就係食丸, 牛肉, 汽水(不是支裝的)

唔信就入去試下, 包你100%應為樓下既食評係食神
2011-04-22
  • 百事可樂
2010-08-29 72 浏览
好抵好抵,呢度係自助形式,唔係落order等野食,,坐底就可以自己去拎野食野飲~雖然要行,總好過呆等呀,分量又可以自己定,正!!打邊爐~~~有活蝦,啤酒任飲,埋單價$78~無錯~係埋單價!!!佢既調味料好夠,可以任溝!!肥牛無限供應,有牛百頁,有好好味既芝心丸,蟹子丸!粉絲加公仔麵再加蒜泥真係一絶~不過大家要有心理準備d碗d盤會爛爛地同唔係完全清潔..但係整睇真係好ok,六點開始....最遲可以食到十一點,食少少野飲啤酒又得,食多多野又得!真係好抵好抵呀!!!去到多數都唔洗等位,可以坐個位對住電視,一大班人一齊去極佳!
好抵好抵,呢度係自助形式,唔係落order等野食,

2010-08-22
  • 活蝦,芝心丸,蟹子丸
2010-05-23 35 浏览
唔想去明星飲茶~又唔想去稻香~ 上黎呢度睇下有咩好介紹見KC都有黎過仲要比好WOR~近近地就去飲個下午茶啦~星期六的下午一半人到喇~大家都坐得好舒服~ 冷氣都唔大~ 坐耐D都OK!一坐得就睇下佢有咩特價點心, 食物啦~好耐無食過燒鴨瀨, 叫左一個, MAMA就叫左個腩仔米另外再叫左3個點心~雞扎, 黑椒爽肚(我叫錯左), 菜苗餃點心好食~不過我誤會左黑椒爽肚=金錢肚不過都好食~我最喜歡個雞扎個芋頭~好化呀~正菜苗餃 多料同爽~OK bor個燒鴨瀨d 燒鴨太腍了~唔太好食~不過件數多~ 碗粉夠熱又幾好食~都係mama叫個個腩仔好食好多~之後多一個人黎食~再叫左個炸雲吞,我絛食~不過聽到好脆身~佢地話唔錯~食得好飽~ 坐低睇下雜誌歎下茶~ 咁又個幾鐘~位位30hkd飽足~
唔想去明星飲茶~又唔想去稻香~ 上黎呢度睇下有咩好介紹

見KC都有黎過仲要比好WOR~

近近地就去飲個下午茶啦~

星期六的下午一半人到喇~

大家都坐得好舒服~ 冷氣都唔大~ 坐耐D都OK!

一坐得就睇下佢有咩特價點心, 食物啦~

好耐無食過燒鴨瀨, 叫左一個, MAMA就叫左個腩仔米
另外再叫左3個點心~

雞扎, 黑椒爽肚(我叫錯左), 菜苗餃

點心好食~不過我誤會左黑椒爽肚=金錢肚不過都好食~

我最喜歡個雞扎個芋頭~好化呀~正

菜苗餃 多料同爽~OK bor

都係mama叫個個腩仔好食好多~

食得好飽~ 坐低睇下雜誌歎下茶~ 咁又個幾鐘~

位位30hkd

飽足~
2010-05-22
  • 雞扎
2009-12-02 29 浏览
八月下旬‧晴是另一天的操練,完課後要找東西吃,很自然的又來了這裡,因為是又平又大堆頭。第一次來是吃任吃火窩,第二次來三個人,吃小菜吧。先來啤酒,見藍帶啤做緊特價,15蚊三支,細支裝的,還想什麼?就來三支。講真,其實便宜的樽啤款款味道也差不多,最緊要是平,而這裡也是連冰桶上的,也夠凍,已很好。所以是晚是先來三支,三支又三支;跑友也是格價王,就在是日特價的餐牌裡尋寶。燒味併盤45蚊,已有燒鴨、燒肉、油雞及海蜇的四款,不深究味道,都抵食。咕嚕肉還是脆口的,酸度不夠,是甜甜的,但三十幾蚊的小菜,算交了功課。臘味炒芥蘭都不錯,芥蘭爽甜好吃,臘腸臘肉都不是好貨色,不過油份夠,在操練完吃就剛好了。還是菜甫肉碎煎蛋角最得我心,煎得外皮乾身夠香,內裡肉碎好吃,吃起來也夠鬆軟,很不錯。一人兩個飯,每人三支啤酒,吃了4個菜,埋單六十多,吃得飽飽,又喝得夠皮,是經濟抵食的。
八月下旬‧晴

燒味併盤抵食!
咕嚕肉不夠酸,但也脆口的
臘味正好補充必需的能量
個人而言,最愛是煎蛋角
當然少不了來幾支細藍帶
個人而言,最愛是煎蛋角
當然少不了來幾支細藍帶
  • 煎蛋角
八月上旬‧晴跑友的慶功宴,大伙兒拉隊來這裡吃自助火窩,地膽說:「78蚊全包,好多野食,一定滿意!」這裡是屋村酒樓,地方很大。六十人坐滿幾圍,也相當高興。所謂的「任食」,也連「任飲」,小樽裝的Skol或藍冰,要幾多有幾多。不喝酒的,還有樽裝汽水或蔗汁,大家飲完又飲,真的飲個夠本。飲的慷慨,吃的也很有陣容。一盤盤的火窩生料,一字排開,有三、四十款的,相當壯觀。食物太多,我胃口卻小,唯有精選來吃。有肉蟹可選,是小隻的,但新鮮,不錯;生蠔是桶蠔,但今時今日有幾多地方會比即開蠔大家吃?尤其是任吃的火窩,所以也收貨;肥牛是大大片的,當然不什麼「雪花」,但也真的是吃到最後,也照常供應的;雲吞、水餃也不錯,還有貴妃蚌、好幾款菜等等,連芋絲也吃不下了。幾款糖水,放在甜品車中,大家想吃幾多也可以的。埋單真的78蚊,在座的都是「重量級」人馬,皆摸著肚皮說抵食。我覺得,真的幾抵吃,但個人而言,想吃好一點,因為真的吃不得太多。
八月上旬‧晴

這裡是屋村酒樓,地方很大。六十人坐滿幾圍,也相當高興。

幾款糖水,放在甜品車中,大家想吃幾多也可以的。

就是這個全包任吃火窩...
生料一字排開,壯觀!
這邊是海鮮
雲吞、水餃源源不絕
醬料也有很多選擇
啤酒、汽水也是任飲
真的是幾抵食的
就是這個全包任吃火窩...
生料一字排開,壯觀!
雲吞、水餃源源不絕
醬料也有很多選擇
啤酒、汽水也是任飲
真的是幾抵食的
2009-10-11 21 浏览
呢間野打邊爐真係超底吃!!78全包蚊任飲任食,最正的係 (鮮蝦)全部都跳跳下生猛蝦,唔係死蝦!!!呢問自助式的相要咩乜吃就自己去拿想吃幾多就拿幾多,唔洗畫單叫人拿咁就唔會出現貴野走單的情況,呢點我好鐘意所有野都任食:肥牛、鮮蝦...都係任食,飲的有:可樂、橙汁、氣水、涼茶...啤酒都係任飲!!!吃完埋單走人$78蚊 就搞掂,真係超平超值!
呢間野打邊爐真係超底吃!!

吃完埋單走人$78蚊 就搞掂,真係超平超值!

2009-10-10
  • 生猛新鮮蝦
2009-09-24 15 浏览
今日病左, 下晝同老公去左博康邨多喜茶樓飲茶, 下午茶又扺又好食, 之前去過兩次, 都係病左或唔舒服, 知道佢有生滾粥, 所以今日再去飲茶.開左茶, 叫左一碗皮蛋肉片粥, 一碗滑牛粥, 一碟叉燒腸, 一碟春風得意腸(唔知係咩材料, 問個阿姐, 佢話係腸粉包春卷, 叫我地試吓), 一籠燒賣皇, 一籠豉汁鳳爪, 6樣野.先上兩碗生滾粥好大碗, 份量仲多過外面粥店, 都算足料, 皮蛋肉片粥夠香, 滑牛粥亦唔錯; 再黎係腸粉, 即蒸熱辣辣, 叉燒腸夠滑, 配埋豉油味道岩岩好, 好正! 而春風得意腸更有驚喜, 腸粉軟滑, 包住既春卷好新鮮, 春卷皮脆卜卜, 餡料亦好味, 估唔到屋邨茶樓都可以食到咁有質素既點心; 然後再有豉汁鳳爪, 鳳爪大大隻, 豉汁唔會太咸, 好好味; 最後係燒賣皇, 唔算好好, 但都OK.最令人意外既係點心價錢平, 我地下午茶時段去, 大中小點只係$8.8, 而我地埋單都只係$67, 食到捧住個肚走, 呢個價錢有呢D點心, 而且份量唔細, 品質唔差, 真係平靚正! 值得一試再試!

2009-09-23
$33.5 (下午茶)
夏天想打邊爐,本來第一選擇係新廣發,但係冇冷氣,太難頂經朋友介紹後就黎左呢間多喜價錢同新廣發差唔多,埋單價78,包晒所以野,任飲任食講食物種類就當然唔夠新廣發多同好,雖然大部份都係d大路野(肥牛,丸,魚皮,腐竹,生根,粉腸,雞,滑牛等),但亦有少部份有驚喜,例如瀨尿蝦同蟹(不過都比較細)而第一輪既肥牛又厚又o鞋,但好彩第二輪就好返好多;魚皮就好怪...唔推薦,,其他d野味道都係咁上下任飲就有啤酒,汽水同涼茶,都算唔錯總括黎講,夏天任食都會黎返呢度,人少又有冷氣,明碼實價唔取巧
夏天想打邊爐,本來第一選擇係新廣發,但係冇冷氣,太難頂
經朋友介紹後就黎左呢間多喜
價錢同新廣發差唔多,埋單價78,包晒所以野,任飲任食
任飲就有啤酒,汽水同涼茶,都算唔錯
男友想打邊爐~~他的細佬建議來這一間佢尋日先食完~今日又食~似乎會唔錯~但本身對屋村酒家不包厚望~入到去~多人到傻~~~係自助咁拎嘢食的~唔算話太多選擇~但丸類~肥肉~係必有的更有蝦~花甲~不過最令人意外的~係佢有豆苗大家都知~豆苗算係貴價菜因為佢本身一斤煮熟都係得好少不過呢度提供任拎的豆苗~唔係平貨~係新鮮的~真係估唔到呢到有咁抵!!!!!不過若果你都想去~一定要早d去~早d去可以用到石油氣爐~如果唔係~只會得好弱的gas 爐而且太夜去~仲會冇鴛鴦的鍋~$78係包埋任飲汽水的~包埋加一tim~埋單真係一人78就ok豆瓣醬唔太辣~好好味其他東西~呢個價錢~呢個地方~~別要求太多了
男友想打邊爐~~他的細佬建議來這一間

佢尋日先食完~今日又食~似乎會唔錯~

但本身對屋村酒家不包厚望~
入到去~多人到傻~~~
係自助咁拎嘢食的~

唔算話太多選擇~但丸類~肥肉~係必有的
更有蝦~花甲~

不過最令人意外的~係佢有豆苗

大家都知~豆苗算係貴價菜
因為佢本身一斤煮熟都係得好少

不過呢度提供任拎的豆苗~唔係平貨~係新鮮的~
真係估唔到呢到有咁抵!!!!!

不過若果你都想去~
一定要早d去~
早d去可以用到石油氣爐~
如果唔係~只會得好弱的gas 爐
而且太夜去~仲會冇鴛鴦的鍋~

豆瓣醬唔太辣~好好味

其他東西~呢個價錢~呢個地方~~別要求太多了
  • 任食豆苗
(非会员)
2007-12-25 20 浏览
博康村商場唯一一間酒家已經多次轉換老闆,假如一間係好酒樓唔出意時常改名或轉換老闆情況.多喜海鮮酒家之前叫博康酒,花園酒家等..本人係博康村住幾十年,本人亦酒樓飲幾十年茶,今次多喜海鮮酒家裝潢幾靚,但係枱與枱位置太窄.本人時常去食早,午或晚,價錢唔可以講好平,只係普普通通,至於覺得價錢合不合見人見至. 不過本人唔鍾意之前下午茶大中小點同價,不久之前無大中小點無同價,中午特價餐完全無為食素人士著想過,至於泰式粉面都OK,我估計所有飽都係又大陸運來.多喜海鮮酒家人手方面要睇幾點去食,平時唔繁忙時間整間人手不足10個.”我唔知道大家有冇人聽過,居然酒樓都會玩政府遊戲?”多喜海鮮酒家之前時常轉酒樓注意原因二個:1).酒樓多老闆和股東傾聊唔成功.2).酒樓主要老闆和股東係完全支持"博康村區議員"和之前博康村區議員兼現任立法局議員亦兼某副主席".另外我最憎恨每逢跑馬日星期六,日及公眾假期差不多整間電視機都播馬,就算原本唔係播馬,那班博康村現任區議員和現任立法局議員兼副主席支持居民轉台,當有酒樓職員轉回原本電視台,居然會被那班支持者居民鬧,佢地亦會向酒樓經理投訴,那間酒樓經理知道職員無辜都要鬧,因為酒

多喜海鮮酒家之前叫博康酒,花園酒家等..

”我唔知道大家有冇人聽過,居然酒樓都會玩政府遊戲?”

多喜海鮮酒家之前時常轉酒樓注意原因二個:
1).酒樓多老闆和股東傾聊唔成功.

另外我最憎恨每逢跑馬日星期六,日及公眾假期差不多整間電視機都播馬,就算原本唔係播馬,那班博康村現任區議員和現任立法局議員兼副主席支持居民轉台,當有酒樓職員轉回原本電視台,居然會被那班支持者居民鬧,佢地亦會向酒樓經理投訴,那間酒樓經理知道職員無辜都要鬧,因為酒樓有些經理都害怕佢地背後支持議員惡勢力.

大家想一想,現任區議員和現任立法局議員兼副主席支持者有幾惡佈?

我和多位朋友亦從酒樓經理和老闆口中得知道一件事,現任博康村區議員係今年區議會選舉之前幾個月,他知道有電單車轉入博康村時候反車,他見死不救.

最重要他亦要找支持詢查博康村居民誰唔知道佢.

本人覺得現時叫"多喜海鮮酒家"分數0-(-100),唯一我會比分數係有職員唔理會經理及老闆和股東命令繼續 "敬業樂業".
2007-05-23 18 浏览
又一間裝潢好之後再開既一間街坊茶樓去過食晚飯真係好平佢有個SET係炸子雞同清蒸海上鮮個雞又好大碟連條魚個SIZE係係人地個D喜宴食到個D SIZE又好食最恐怖係呢個SET都係150蚊4個人食加多2個菜都飽突了而下午茶方面就認真平同OK多野食D泰式粉面都係9.8一碗但係係好大碗點心好平~~~不過就麻麻地好食~~~人手都OK不過又係個句啦~~~樓面同廚房D人好有問題明明入左單係電腦度都會甩左我地呢張單眼乳檯枉都有點心上係我地無仲要等好耐個下真係唔好受最後搞到要催單大家如果發現等左15MINS都未上點心就要問啦~唔好好似我地咁等左成半個鐘發現有問題先問呀!而座位方面係好好的因為唔多人又夠疏!下面個價係指下午茶時段
又一間裝潢好之後再開既一間街坊茶樓

最恐怖係呢個SET都係150蚊

4個人食加多2個菜都飽突了

而下午茶方面就認真平同OK多野食

D泰式粉面都係9.8一碗但係係好大碗

點心好平~~~不過就麻麻地好食~~~

人手都OK

不過又係個句啦~~~

樓面同廚房D人好有問題

明明入左單係電腦度都會甩左我地呢張單

眼乳檯枉都有點心上係我地無仲要等好耐個下真係唔好

最後搞到要催單

大家如果發現等左15MINS都未上點心就要問啦~

唔好好似我地咁等左成半個鐘發現有問題先問呀!

而座位方面係好好的

因為唔多人又夠疏!

下面個價係指下午茶時段