2020-01-18 412 浏览
朋友介紹一定要喝的飲料店終於有機會路過來試試看很可惜還有幾天就暫停營業了🥺◾#芝士草莓雪沙 HKD $40入口鹹香的芝士奶蓋鹹味適中 奶味很重很香芝士味相對比較淡一點口感很厚實細滑 配飲料超好喝的😳🍓草莓雪沙 有很香的草莓香味正常甜度 覺得很剛好不會很甜編覺得草莓的味道可以再濃一點雪沙中有新鮮的草莓果肉帶點微酸👍🏻-◾#芝士牛油果雪沙 HKD $42🥑牛油果味道蠻濃的感覺用了很多牛油果的樣子😍喝下去綿綿的 很細滑也是正常甜度不會很甜配奶蓋喝很豐富滋味😋(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗環境分數: 🌕🌕🌕🌑🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌗🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑總分數: 🌕🌕🌕🌗🌑-夏茶 (元朗)🍴元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖🕐 12:30-22:00
朋友介紹一定要喝的飲料店

感覺用了很多牛油果的樣子😍
喝下去綿綿的 很細滑
也是正常甜度不會很甜
配奶蓋喝很豐富滋味😋

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌗
夏茶 (元朗)
🍴元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
🕐 12:30-22:00
2019-11-01 352 浏览
成日都飲佢嘅奶蓋飲品~最鍾意係佢地嘅芝士草莓雪沙❤️呢杯野嘅奶蓋係有粒粒草莓混合喺奶蓋到,奶蓋係淡粉紅色,有微微士多啤梨味🤤 雪沙都用新鮮草莓即打,成杯野都好濃草莓味好Fresh好解渴🤩
2019-10-12 275 浏览
—友人提起過呢間幾好飲開咗咁多飲品鋪仲生存到 應該有實力同定時有新口味留到或吸引食客有日放工經過見唔係好多人排就嗌咗杯嘢飲試下芝士椰子雪沙($42)喺隔離鋪頭買完盒淡忌廉就有得拎即整都算幾快手芝士奶蓋creamy帶來鹹香又唔會太膩一吸就吸到喺底嘅椰子肉碎幾有嚼勁增加咗口感整體都有椰香味幾易入口唔太甜但就少貴 唔可以成日去飲——————————————————夏茶 Ha Cha元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖

友人提起過呢間幾好飲
開咗咁多飲品鋪仲生存到
應該有實力同定時有新口味留到或吸引食客
有日放工經過見唔係好多人排
就嗌咗杯嘢飲試下
芝士椰子雪沙($42)
喺隔離鋪頭買完盒淡忌廉就有得拎
——————————————————
夏茶 Ha Cha
元朗康樂路8號康樂廣場地下3號舖
2019-09-23 257 浏览
依間係元朗開左甘耐既台式店,反而一次都未飲過今日係附近食完lunch餐無跟野飲,就想起過黎一試兩個人share 一杯 芝士椰子雪沙先飲奶蓋, 芝士味夠,質地濃厚,但唔知點解有些少苦澀味,係其他奶蓋店都無依種味,得依間有再飲下面既椰子雪沙,初頭以為雪沙即係冰沙,點知唔係,似係椰奶加椰子水再加碎椰子肉,椰子味夠哂濃,三者配合得好好,椰子肉仲加左少少口感,真係唔錯但點解佢叫雪沙呢?諗唔明。。除左奶蓋差甘d, 下面椰子部分係正既,但要$42 一杯,見人見智啦店內有ig 打卡位set up 好,你擺杯野就可以影到靚相
依間係元朗開左甘耐既台式店,反而一次都未飲過

今日係附近食完lunch餐無跟野飲,就想起過黎一試

芝士椰子雪沙

兩個人share 一杯 芝士椰子雪沙

但點解佢叫雪沙呢?諗唔明。。

店內有ig 打卡位set up 好,你擺杯野就可以影到靚相

2019-09-22
等候时间
3 分钟 (堂食)
芝士椰子雪沙
2019-09-04 232 浏览
久聞夏茶嘅大名,遠道走去一試,終於有機會飲到。當日好熱,好需要一杯解渴解暑嘅野飲,我地掛住叫自己鍾意嘅野飲,唔記得試下佢地嘅茶,都幾可惜下。芝士菠蘿雪沙 $38菠蘿冰沙,菠蘿味好香,但飲得出加咗糖醬,而且糖味唔夾芝士西瓜雪沙 $36西瓜味偏淡,都有加咗糖醬,期待好似飲緊西瓜嘅會失望。兩杯嘅芝士都會有顆粒感,好似奶粉未沖開嘅texture,雖然好解暑,但性價比較低,比較失望,希望再有機會試下佢地嘅茶類。

芝士菠蘿雪沙 $38
菠蘿冰沙,菠蘿味好香,但飲得出加咗糖醬,而且糖味唔夾

芝士西瓜雪沙 $36
西瓜味偏淡,都有加咗糖醬,期待好似飲緊西瓜嘅會失望。

2019-08-10 210 浏览
芝士牛油果雪沙 $42作為牛油果愛好者當然要試一試這飲品本想要少甜但店員告知飲品是預設少甜 不能調甜度一試之下果然是少甜呢整體味道偏淡芝士的味道也沒有很濃沙冰融掉很味道就更淡了(是我這個口味偏淡的人也覺得淡)雖然感覺挺清新的但個人更喜歡家中自己製作的牛油果奶昔
芝士牛油果雪沙 $42
果然是少甜呢
整體味道偏淡
芝士的味道也沒有很濃
沙冰融掉很味道就更淡了
(是我這個口味偏淡的人也覺得淡)
雖然感覺挺清新的
但個人更喜歡家中自己製作的牛油果奶昔
2019-08-06 198 浏览
飲過喜茶、奈雪之茶,但小編始終覺得本地薑夏茶既🧀奶蓋做得最為出色🙆🏻‍♀️當中最鐘意既係佢地既🍓芝士草莓雪沙,可惜夏天唔係草莓當造既季節,舖頭暫停供應,唯有叫住其他先😢今次叫咗🥑芝士牛油果雪沙($42)同🥥芝士椰子雪沙($42),估唔到都有驚喜🥳兩杯芝士奶蓋都好濃厚,咸咸地飲落好香,但又唔會太傑身搞到好難飲到🙊;前者係夏茶首創,牛油果味好濃郁,質地都極之creamy好足料🤩; 後者既椰子水則較為清甜,入面仲有啖啖椰子肉,同濃濃既芝士奶蓋一齊飲時,有種微妙既感覺,飲落唔會太膩😝同行友人話佢差唔多飲哂成個menu既飲品🤣,佢話🥭芝士芒果雪沙都唔錯架🤗舖頭係攞飲品既櫃位隔離,仲有個影相角落📸,放哂靚靚擺設🌸,店員知道你要影相仲會好貼心咁幫你開燈💡,啱哂鐘意打卡既朋友🤫------------------------------‼️必飲‼️🍓芝士草莓雪沙($38)(舊menu價錢)呢杯野簡直係夏茶鎮店之寶💁🏻‍♀️,冇飲過芝士草莓雪沙千祈唔好話自己飲過夏茶🙅🏻‍♀️因為呢款雪沙既奶蓋係最為特別,係有粒粒草莓果肉係入面架😍,奶蓋顏色呈淺粉紅,飲落去既每一啖連奶蓋都有濃濃既草莓味😋,除咗係夏茶外,未飲過咁正
‼️必飲‼️
🍓芝士草莓雪沙($38)(舊menu價錢)
因為呢款雪沙既奶蓋係最為特別,係有粒粒草莓果肉係入面架😍,奶蓋顏色呈淺粉紅,飲落去既每一啖連奶蓋都有濃濃既草莓味😋,除咗係夏茶外,未飲過咁正既芝士奶蓋🤤
可惜既係而家唔係草莓當造季節,新menu暫時停咗呢款飲品,想飲既大家(包括我😭)可能要冬天請早喇😫
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 芝士草莓雪沙
2019-07-26 143 浏览
元朗開左好多茶飲店要突圍而出真係唔係咁容易平時隨街買一杯芝士茶可能廿蚊都有一杯依間就要成40大元但係質素就真係好高今次我飲左芝士牛油果沙冰真係好好飲好高質呀牛油果味道香濃,一啲都唔淡唔會覺得溝左水個芝士奶蓋都夠結身同埋好有鹹香味真係好好飲依度會有唔同嘅芝士水果沙冰最出名嘅士多啤梨就唔係日日都有嘅之前試過青提同香印都好好飲好足料同埋我地等茶嘅時候 可以見到店員親手制作真材實料黎開元朗一定要試啦😚😚
元朗開左好多茶飲店
要突圍而出真係唔係咁容易

平時隨街買一杯芝士茶可能廿蚊都有一杯
依間就要成40大元
但係質素就真係好高

今次我飲左芝士牛油果沙冰
真係好好飲好高質呀
牛油果味道香濃,一啲都唔淡唔會覺得溝左水
個芝士奶蓋都夠結身同埋好有鹹香味

同埋我地等茶嘅時候
可以見到店員親手制作
真材實料
黎開元朗一定要試啦😚😚

元朗既夏茶,因為諗住落order 既時候,想叫既士多啤梨味, peach, mango 都冇得order, 好唔好彩呀☹️所以就order 左呢杯既芝士牛油果雪沙,反而咁就有意外驚喜!值得一讚既係佢既芝士,真係超好食超creamy, 芝士係勁勁勁厚,芝士味勁勁勁重,好多好多芝士,飲左好多啖都係芝士,對於我呢d 好中意食芝士既人黎講係愛不惜手。但芝士可能搶左好多牛油果既味道,所以飲落去就唔太夠牛油果味!但份量就係大杯既,飲到好飽,好滿足的一杯野飲!
芝士牛油果雪沙

但份量就係大杯既,飲到好飽,好滿足的一杯野飲!
芝士牛油果雪沙
我係一個超怕熱嘅人👦🏻只要係過左25度 我都盡可能唔出街 係屋企嘆冷氣🐒但係如果發掘到有好野食 無論有幾熱我都會去食🙋🏻‍♂️-我發現原來自己好耐無去元朗🙈而且不知不覺間bookmark咗好幾間食店所以決定放自己一日假 休息一下順便去覓食我第一間去嘅就係飲品店🥤天氣實在太熱🙈 我需要一杯冰凍飲品~聽講有一間飲品店嘅芝士奶蓋系列都幾好飲而且我好鍾意芝士奶蓋😍 所以我就去試下🤤-芝士蜜桃沙冰 ($40) 第一啖嘅感覺係好Fresh 好自然🌿 沙冰嘅甜度適中 唔會話好甜(我覺得喜茶嘅半糖芝士桃桃比較甜🥺)蜜桃味感覺好天然 有少少果肉可以食到🍑感覺用白桃提煉出黎 真材實料咁不過我覺得白桃味可以再濃郁啲🙈-芝士奶蓋我覺得做得比較出色👍🏻呢款芝士奶蓋唔會覺得好heavy芝士味同奶味都幾濃郁🧀會先飲到鹹鹹地嘅芝士味 再飲到佢地嘅mixture最後飲到奶滑嘅口感美中不足嘅係芝士奶蓋比較易沉 唔係幾夠凝固🙊我係一個超怕熱嘅人👦🏻只要係過左25度 我都盡可能唔出街 係屋企嘆冷氣🐒但係如果發掘到有好野食 無論有幾熱我都會去食🙋🏻‍♂️-評分: 8.21/
我係一個超怕熱嘅人👦🏻
只要係過左25度 我都盡可能唔出街 係屋企嘆冷氣🐒
但係如果發掘到有好野食 無論有幾熱我都會去食🙋🏻‍♂️
我發現原來自己好耐無去元朗🙈
而且不知不覺間bookmark咗好幾間食店
所以決定放自己一日假 休息一下順便去覓食
我第一間去嘅就係飲品店🥤
天氣實在太熱🙈 我需要一杯冰凍飲品~
聽講有一間飲品店嘅芝士奶蓋系列都幾好飲
而且我好鍾意芝士奶蓋😍 所以我就去試下🤤
芝士蜜桃沙冰 ($40)
第一啖嘅感覺係好Fresh 好自然🌿
沙冰嘅甜度適中 唔會話好甜
(我覺得喜茶嘅半糖芝士桃桃比較甜🥺)
蜜桃味感覺好天然 有少少果肉可以食到🍑

只要係過左25度 我都盡可能唔出街 係屋企嘆冷氣🐒
但係如果發掘到有好野食 無論有幾熱我都會去食🙋🏻‍♂️

評分: 8.21/10
2019-07-09 172 浏览
🥤元朗人氣茶飲店 🍇🍑超新鮮水果沙冰🍧夏日炎炎 行街都想飲番杯野爽吓我地分別叫咗:🥭芝士芒果雪沙$40🍑芝士蜜桃雪沙$40🍇芝士巨峰雪沙$40整體嚟講 芝士奶蓋都夠多 不及喜茶咁厚😂略嫌芝士味咸香味不足 感覺奶味比較重雪沙部分打得夠細滑 唔會食到大冰塊👍🏻3款都飲得岀足料😍 見到佢地用咗新鮮生果仲要keep住有人排隊買 人氣旺盛🔥3款入面最喜歡蜜桃味 🍑超濃蜜桃味食到果肉🍑夠甜夠味巨峰味飲得岀無加提子味糖漿 所以帶點微酸而且有提子肉食到🍇 感覺天然健康好多芒果味朋友評價係唔及喜茶好飲😂😂😂我推薦比唔中意太甜 🤤中意健康天然水果味嘅朋友試👍🏻
🥤元朗人氣茶飲店 🍇🍑超新鮮水果沙冰🍧

我推薦比唔中意太甜 🤤
中意健康天然水果味嘅朋友試👍🏻
2019-06-29
等候时间
15 分钟 (堂食)
2019-07-01 141 浏览
Oreo芝士奶蓋宇治抹茶 $35為左一試元朗唯一一間夏茶所以冇飲到沐白小農 本來想叫芋頭鮮奶 點知冇得走芋圓放棄左 夜晚7 8點去都有5 6個等 Order左走甜走冰 後來想轉熱又唔俾 明明未整我個杯😵 等到整我個杯 見到店員不左一座小山咁多既oreo碎🤩勁驚喜 多到差啲蓋唔到蓋 走甜果然飲落完全係純正濃郁既宇治抹茶🍵一啲糖水味都冇 如果熱既話一定更正 芝士奶蓋小小芝士鹹甜唔膩好creamy 配埋oreo認真唔錯 oreo碎既質感同奶蓋一齊有種木糠布甸既感覺🤤 唔會太甜 下次一定會叫熱!熱一定更好飲 因為凍令到個味道好涼 唔夠重 雖然已經走冰但仍然冰冷😵
Oreo芝士奶蓋宇治抹茶 $35

oreo碎既質感同奶蓋一齊有種木糠布甸既感覺🤤
2019-02-24
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-06-30 96 浏览
士多啤梨沙冰加芝士奶蓋我個人就唔太中意芝士奶蓋而佢依個士多啤梨嘅味道都冇話有啲特別,不過佢好就好在佢係用原粒嘅士多啤梨整成,感樣就健康啲同冇咁甜,不過三十幾蚊一杯就真係唔係好抵飲,不過味道都唔差嘅
士多啤梨沙冰加芝士奶蓋
我個人就唔太中意芝士奶蓋
2019-06-24 119 浏览
夏茶由奶蓋好HIT個段時間開始係元朗崛起,直到而家已經一段時間,依然有一班支持者,可想而知有啲料到最多朋友推介既芝士草莓雪沙賣晒,叫左以下兩款飲品:1. 芝士牛油果雪沙芝士奶蓋方面,根據一般既飲法,當然試左佢既奶蓋先奶蓋打得十分濃厚,似鮮忌廉打發9成既厚度,混合埋忌廉芝士既口感。芝士味十分重,但味道略為咸左少少。而雪沙方面,打得好綿密同細緻,牛油果咪都算突出,甜度略甜(下次可以再少甜)但混合埋芝士奶蓋一齊飲就岩岩好。沖淡左芝士既咸味,清清地幾FRESH。2. 芝士蜜桃雪沙蜜桃味好清新香甜,桃味唔會好假綿密同細緻既雪沙令佢好好好好清新,蜜桃雪沙比起牛油果好飲,但略為同芝士奶蓋唔夾。其實佢算係同區小店內,表現較為出色既一間,其他摺得既摺晒,一係淨返連鎖式既台式飲品店。夏茶水準KEEP到之外,仲會不斷推出新款式飲品,係以前喜X未出現係元朗前,一個芝士奶蓋既好選擇。
夏茶由奶蓋好HIT個段時間開始係元朗崛起,
直到而家已經一段時間,依然有一班支持者,
可想而知有啲料到

最多朋友推介既芝士草莓雪沙賣晒,
叫左以下兩款飲品:

1. 芝士牛油果雪沙
芝士奶蓋方面,
根據一般既飲法,當然試左佢既奶蓋先

奶蓋打得十分濃厚,
似鮮忌廉打發9成既厚度,
混合埋忌廉芝士既口感。
芝士味十分重,但味道略為咸左少少。
而雪沙方面,打得好綿密同細緻,
牛油果咪都算突出,甜度略甜(下次可以再少甜
但混合埋芝士奶蓋一齊飲就岩岩好。
沖淡左芝士既咸味,清清地幾FRESH。

2. 芝士蜜桃雪沙
蜜桃味好清新香甜,桃味唔會好假
綿密同細緻既雪沙令佢好好好好清新,
蜜桃雪沙比起牛油果好飲,
但略為同芝士奶蓋唔夾。

其實佢算係同區小店內,表現較為出色既一間,
其他摺得既摺晒,一係淨返連鎖式既台式飲品店。
夏茶水準KEEP到之外,仲會不斷推出新款式飲品,
係以前喜X未出現係元朗前,一個芝士奶蓋既好選擇。
2019-06-22
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 芝士牛油果雪沙
2019-06-24 103 浏览
雖然元朗已經開左好多間台式飲品,但聽朋友講依間既芝士奶蓋好正,而且佢係用新鮮既生果即叫即整,所以飲品係由時令生果供應而定,岩哂夏天飲🍹牛油果雪沙芝士奶蓋($40)本身好想飲士多啤梨雪沙,但好可惜個日無供應😭😭所以就飲左限定既牛油果雪沙🥑芝士奶蓋好滑,芝士味重,吾會太稠杰,而牛油果味好濃郁,感覺好清新啊,配埋帶咸甜香既芝士奶蓋好夾,飲落去吾會太膩😋芝士巨峰雪沙芝士奶蓋($38)雖然佢係人手去核去皮咁去整,但飲落去吾會飲到有提子核,巨峰提子好新鮮,味道濃郁,而且係期間限定,用黎解暑一流😝
牛油果雪沙芝士奶蓋($40)
芝士巨峰雪沙芝士奶蓋($38)
2019-05-02
等候时间
15 分钟 (堂食)