2022-01-28 771 浏览
2022年1月22日的星期六,再來到壹小店。小店的蛋餅系列在當天18:00pm 前的Last order 時間16:30pm及早落單。當天在16:00pm已經來到小店。當天order 了一份三文魚🐟蛋餅,而且今次蛋餅的沙律全沙律菜,如果沙律有車喱茄🍅就更加好吃。在小店的社交平台,看到小店營業至1月30日的消息後😥。小店由土瓜灣及觀塘海濱公園經歷所有事後。自己最不捨得的是小店的蛋餅系列,以及店主女兒陳皮妹妹的搞笑心情節🤣。1月30日後,由姊妹店Master Room將壹小店的延續下去🙌。
2022年1月22日的星期六,再來到壹小店。

2022-01-22
等候时间
20 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
2022-01-26 325 浏览
壹小店·一間蛋餅小店。由於佢唔近地鐵站,所以我想去好耐但係一直都未去。直至最近知道咗佢一月尾就要結業,而且政府決定晚市禁堂食,佢哋都決定收七點,所以觀塘放工特登去買一個蛋餅返去一試。叫咗煙三文魚蛋餅$109,大約CD一般ge大小,初頭以為會唔夠飽,但佢入邊有好多菠菜喺底,中間亦都有薯仔粒同埋有芝士,所以食落好飽肚,蛋餅個皮都幾脆而入邊唔老。呢個餐仲跟咗餐湯同黑醋沙律🥗餐湯係南瓜湯,十分幼滑好味。沙律菜亦都十分新鮮。要結業實在有啲可惜

2022-01-26
外卖自取
用餐时段
2022-01-21 435 浏览
觀塘的壹小店One Little Room營業到1月30日,今次才第一次光顧。餐廳環境偏暗,與一面微微發黃的書紙牆互相襯托。牆的書頁是人手一頁一頁貼上去,這是本英文書,每個章節用四字成語做標題。我點了一份安格斯牛肉芝士漢堡配沙律,漢堡用了竹炭包,表面烤成脆皮,好好食,安格斯牛肉也很Juicy。餐廳有一款咖啡飲品叫2019,餐單這麼介紹:Smoky, spicy, bitter, sour......unbearable…….。飲品不太smoky,苦味、酸味很少,辣味卻很明顯。我猜大家對2019年都有不同體驗吧?2019 $44安格斯牛肉芝士漢堡配沙律 $98

安格斯牛肉芝士漢堡配沙律

2019

2019 $44
安格斯牛肉芝士漢堡配沙律 $98
安格斯牛肉芝士漢堡配沙律
2019
想野餐又唔想拎好多野 想外賣又想chill住食咁你哋一家要bookmark呢個post啦✨想食one little room呢間💛店好耐知佢有野餐外賣即刻同朋友去試吓!1:30後先開始有野餐外賣 外賣有88折🌿 買滿$150 可以用$150按金租木箱&野餐墊6:00前還~ (出完story幾個朋友都以為我自己帶木箱🤣由餐廳去觀塘海濱 大概5mins超方便!附近有天仁茗茶!!! 今次買埋珍奶去野餐 大滿足~觀塘海濱野餐好正!平日唔多人草地上面有好多矮樹 遮陰一流 完全唔曬 好舒服不過有時有啲大風/// 吹到啲嘢周圍走 又有落葉租嘅野餐墊勁大張 坐6個人應該都有鬆動我同朋友食飽 兩個人成個人平躺瞓低又得🤣大概5:45還野 之後再行返去海濱睇日落 啱啱好✨超級舒服嘅野餐體驗 真•慢活呀~-🍳【傳統西班牙蛋餅】$99掙扎咗一陣叫傳統/煙三文魚 (兩款都好吸引!因為叫煙三文魚bagel 所以揀咗傳統蛋餅~蛋味好香 材料好豐富😋有煙肉 薯仔 甜椒 洋蔥 芝士~煙肉同黑椒味好出 整體好唔錯✨仲有送湯&沙律🥗-🧇【三色窩夫】$74窩夫排名:可可窩夫 > 年糕窩夫 > 招牌窩夫一拎上手
想野餐又唔想拎好多野 想外賣又想chill住食
咁你哋一家要bookmark呢個post啦✨

想食one little room呢間💛店好耐
知佢有野餐外賣即刻同朋友去試吓!

1:30後先開始有野餐外賣 外賣有88折🌿
買滿$150 可以用$150按金租木箱&野餐墊
6:00前還~
(出完story幾個朋友都以為我自己帶木箱🤣

由餐廳去觀塘海濱 大概5mins超方便!
附近有天仁茗茶!!! 今次買埋珍奶去野餐 大滿足~
觀塘海濱野餐好正!平日唔多人
草地上面有好多矮樹 遮陰一流 完全唔曬 好舒服
不過有時有啲大風/// 吹到啲嘢周圍走 又有落葉
租嘅野餐墊勁大張 坐6個人應該都有鬆動
我同朋友食飽 兩個人成個人平躺瞓低又得🤣
大概5:45還野 之後再行返去海濱睇日落 啱啱好✨

超級舒服嘅野餐體驗 真•慢活呀~

🍳【傳統西班牙蛋餅】$99
掙扎咗一陣叫傳統/煙三文魚 (兩款都好吸引!
因為叫煙三文魚bagel 所以揀咗傳統蛋餅~
蛋味好香 材料好豐富😋
有煙肉 薯仔 甜椒 洋蔥 芝士~
煙肉同黑椒味好出 整體好唔錯✨

鍾意cream cheese個味 少少似沙律醬😋
不過有少少貴🙈

✨推薦指數:9/10
💰 人均消費:$109
⏳等候時間:0mins (星五12:00)
外卖自取
2021-11-25 838 浏览
平時假日經過都好多人,但今日可能晏左,去到見唔洗排就諗住試下🔸Angus Beef Burger $92個包應該係用竹炭整,但食落去都係無咩特別味,個牛好juicy唔會話食到好乾,不過個包好厚,最後都係要分開食,中間仲夾住啲洋蔥、菇,食落口感好豐富。🔹Classic Frittata $99本身以為食依個唔飽,但原來入面有薯仔粒,飽肚感大增,不過略嫌太多黑椒,黑椒味已經蓋過曬其他味。仲有個沙律同洋蔥湯,個洋蔥湯都幾有驚喜。🔸T black $48咖啡同可樂既份量岩岩好,兩隻味都飲得到,原來依個配搭味道都唔錯。🔹Summer cooler $40店內主要都係咖啡為主,非咖啡飲品選擇相對少。依杯係莓味,但飲落似藥水味。🔸Coffee creme brulee $42好少試到咖啡味既焦糖燉蛋,不過面頭層糖如果厚啲就會好啲,同埋啲蛋唔係好夠滑。

🔸Angus Beef Burger $92

🔹Classic Frittata $99

🔸T black $48

🔹Summer cooler $40

🔸Coffee creme brulee $42

2021-10-30 946 浏览
自閉咗個幾兩個星期,#小秘書 終於出關✌🏻咁耐無同大家食飯,當然想搵啲好嘢食🤤 呢日「首領」提議近近去 One Little Room 哈😆唔使我諗地方,我當然舉腳贊成啦🥳 而且仲可以慳返啲時間吹吓水,一舉兩得😚仲記得對上一次嚟食lunch,起碼係一年前嘅事,餐牌上嘅食物好似比以前多咗啲🔍 呢日我就揀咗佢哋嘅 #安格斯牛肉芝士漢堡 🍔 配 #南瓜湯,#伯爵茶 ☕️做餐飲🤤 首先嚟到我面前係個餐湯,湯底唔夠濃,不過口味都ok嘅🤤 但係個 #burger 確實令我有啲失望,以外觀嚟睇絕對唔差,而且伴碟有大量沙律菜,漢堡包裡面除咗有主角 #免治漢堡扒 之外,仲可以搵到好多 #蘑菇 同 #洋蔥🧅 理應口味唔錯㗎😅 但係點解我覺得成個口感一啲都唔juicy😅 #安格斯牛 嗰種油香更加係搵唔到… 對比我記憶中嘅味道,真心有啲失望添👉🏻👈🏻 不過勝在餐廳唔會好似以前咁,要我哋數齊人數先可以入座,相對我哋搵到位嘅機會都容易啲🤪對於懶得行嘅我,不失為一個懶人選擇嘅🤪

2021-10-28
2021-10-29 555 浏览
成日都跟d 同事朋友去cafe 食🍝卡邦NANA, 你估我唔厭架咩🤷🏻‍♀️~今日走入著名塞車塞到暈嘅觀塘🚙🚙🏎🚕🚚🛻,食間有自己風格嘅餐廳~其實食📸打卡fusion 餐廳除咗食窩夫同卡邦NANA外,哩間仲會有健康又freash嘅 🍜和風柚子汁蕎麥麵(冷)配雞肉,食落清新又有🍊柚子汁酸酸地嘅味好舒服~比起食忌廉/松露醬等等嘅西式意粉更為清爽😋!一d 都會油膩感蛋餅係哩到嘅必食招牌菜,一款係🐟🍳三文魚菠菜蛋餅,另一款🇪🇸🍳西班牙傳統蛋餅都係好多人叫。今次先試試西班牙傳統蛋餅先啦!以為係濃味嘅菜式,點知比expect 嘅唔濃,有🥚🥓蛋同煙肉香味,黑椒同鹽唔多,跟西班牙的有薯仔粒🥔。但注意嘅係蛋餅係焗出黎,唔好預同中式蒸水蛋嘅滑口呀~

🐔🍜和風柚子汁蕎麥麵(冷)配雞肉
🇪🇸🍳西班牙傳統蛋餅
(跟餐)  南瓜湯、沙律
2021-10-28
等候时间
10 分钟 (堂食)
🐔🍜和風柚子汁蕎麥麵(冷)配雞肉
🇪🇸🍳西班牙傳統蛋餅
(跟餐)  南瓜湯、沙律
  • 傳統西班牙蛋餅
觀塘海濱是閒暇時候散心的好地方,特別是這幾年擴建後,環境改善了很多,吸引一家大小,親朋好友來休憩玩樂🏞觀塘更是不少cafe的聚腳點,其中一間,就是今次分享,吃西班牙蛋餅較有名的小店🏡環境🏞Cafe以小說為主題:天花板上吊著不同讀本,在冷氣下吹來吹去,彷彿像小鳥在天空上飛翔🕊更具特色的,是cafe用書本砌成的牆,濃厚的書卷味,是顧客設定的照相熱點📚📷另外,cafe的門口位放了書架,林林總總的書籍放在書櫃當中📙旁邊放有不少懷舊的玩具和裝飾,感覺相當有韻味食物☕️這裏的食品充滿了西班牙元素🇪🇸其中西班牙蛋餅更是店內必點的食品;此外,它的咖啡也是要推介的飲品之一☕️1. 傳統西班牙蛋餅、配南瓜湯及沙律🥞🍲🥗($99)🔸蛋餅煎成金黃色,色澤明亮;蛋餅內裏釀入大量薯仔🥔、洋蔥🧅、紅椒🫑及煙肉碎🥓,表面灑上黑椒碎,薯仔及洋蔥味較突出,配以輕微蛋香🍳,口感豐富😋🔸沙律配以少量黑醋,很開胃🥗🔸南瓜湯加了少量香草🌿,南瓜味香濃2. 窩夫套餐🧇($92)🔸套餐內有窩夫🧇、豬肉腸🍖、雜菌🍄、茄汁豆和沙律菜🥬:羅勒醬味道清新🌿,用來點豬肉腸,好吃之餘又不太油膩;雜菌稍為overcook,部份菇菌縮水及烤焦,而且不夠

環境🏞

食物☕️

1. 傳統西班牙蛋餅、配南瓜湯及沙律🥞🍲🥗($99)
🔸沙律配以少量黑醋,很開胃🥗
🔸南瓜湯加了少量香草🌿,南瓜味香濃
傳統西班牙蛋餅、配南瓜湯及沙律

2. 窩夫套餐🧇($92)
🔸套餐內有窩夫🧇、豬肉腸🍖、雜菌🍄、茄汁豆和沙律菜🥬:羅勒醬味道清新🌿,用來點豬肉腸,好吃之餘又不太油膩;雜菌稍為overcook,部份菇菌縮水及烤焦,而且不夠味;窩夫不但香脆,而且內裡釀入亞麻籽,吃下去很健康;配有少量沙律,減低油膩感覺🤤
窩夫套餐

3. T-Black (Expresso, Coke, Coffee Jelly) 🥤☕️🧊($48)
🔸T-Black是cafe其中一款受歡迎的混合咖啡:先倒expresso 入冰底🧊,再把可樂倒入咖啡當中,使咖啡混有可樂味🥤,苦澀味中帶點甜。另外,咖啡的冰底中加了咖啡啫喱,與咖喱一起享用,頗有咬口😗

4. Organic Chocolate🍫 (Iced) ($52)
🔸朱古力的可可豆濃度為75%,所以味道不會太甜,有輕微苦澀味😖
Organic Chocolate

服務👨🏼‍⚖️
雖然cafe人潮川流不息,但店內的員工仍很禮貌地協助顧客下單及安排座位;另外,上菜的速度為大概10至15分鐘左右,非常合理👍🏼

總結
Cafe的地理位置不太方便:最快的方法,是由牛頭角站行到偉業街,平均需要15分鐘🕙但仍有不少年青人特意前來光顧,當中大多是前往郵輪碼頭或海濱公園的客人,在星期天大多數工廠區餐廳休息的情況下,餐廳包辦了不少生意🙂🙂

這裡的美食和環境非常舒適,在此一邊享受咖啡的溫度☕️,一邊讀書📚,渡過舒適的下午🌞,的確是一個不錯的享受😌

———————————————————————
餐廳評分(5分為最高)
美味:🐤🐤🐤🐤
環境:🐤🐤🐤🐤
服務:🐤🐤🐤
性價比:🐤🐤🐤🐤
回頭率:🐤🐤🐤🐤
店舖可達度:🐤🐤
2021-09-12
等候时间
15 分钟 (堂食)
$145.5 (午餐)
傳統西班牙蛋餅、配南瓜湯及沙律
窩夫套餐
Organic Chocolate
  • 壹小店窩夫套餐
  • T  black
2021-10-16 587 浏览
呢間Cafe已經係想食嘅list好耐😙而朋友有coupon 可以減$90就即刻去咗食😂Cafe裡面嘅佈置都好特別😚天花板上面吊書📚而牆上面都有貼📖都好岩打卡📸🔸煙三文魚蛋餅🐠(配是日餐湯和意大利黑醋沙律🥗)$109 蛋餅裡面有波菜🥬薯仔🥔上面仲有三塊煙三文魚🐟口感好豐富🙌🏻仲有胡椒黎調味😗份量好多同好飽肚😋而湯係洋蔥湯🧅🔸卡邦尼意粉蛋餅🍳 (配是日餐湯和意大利黑醋沙律🥗) $109蛋餅裡面係意粉🍝而意粉嘅汁係雞蛋整嘅🥚蛋餅上面嘅煙肉都好香🙌🏻整體而言都係好夾嘅😚但就有d膩🤭而湯都係洋蔥湯🧅🔸壹小店窩夫套餐🧇 $92套餐裡面有香腸,窩夫🧇菇🍄茄汁豆🥫同沙律🥗好豐富🙌🏻窩夫係芝麻窩夫😙好香下😋而菇係炒過嘅🤤所以都幾惹味😝沙律都係意大利黑醋,個人就麻麻🤭P.S.食物嘅質素都幾高😚但地理位置真係有d麻麻🥴係地鐵站行過去要20分鐘😖

🔸煙三文魚蛋餅🐠(配是日餐湯和意大利黑醋沙律🥗)$109

🔸壹小店窩夫套餐🧇 $92
壹小店窩夫套餐

壹小店窩夫套餐
2021-09-29 713 浏览
今日大叔放假,留家不安必須出行。來到很久前已很想光顧的Cafe小店坐下打開OpenRice看網評推介…☕️Flat White🌟🌟🌟🌟🌟大家order了lunch set,有湯有主食有咖啡/茶。今日是南瓜湯,湯濃郁還食到南瓜肉大叔order的生薑豚肉燒定食吃到讚不絕口另外,菠菜雞肉菇risotto正餐完了…叫杯Flat White試吓🤔是否真的值🌟🌟🌟🌟🌟評價店員告知全店咖啡不加糖的,☕️試後愛上…飲出醇香滑味感有咖啡就必須要配蛋糕才完美Blueberry Cheesecake🍰有意外驚喜香滑輕甜輕酸走前才發現Cafe店在2019及2020年連續兩年獲獎🏆「必到小店」這裏還出名蛋餅系列,留待下次帶閨蜜來試
今日大叔放假,留家不安
必須出行。來到很久前已很想光顧的Cafe小店
大叔order的生薑豚肉燒定食吃到讚不絕口
另外,菠菜雞肉菇risotto

店員告知全店咖啡不加糖的,☕️試後愛上
…飲出醇香滑味感

有咖啡就必須要配蛋糕才完美
Blueberry Cheesecake🍰有意外驚喜
香滑輕甜輕酸

這裏還出名蛋餅系列,留待下次帶閨蜜來試
2021-09-28
  • Flat  White
  • Blueberry Cheesecake
2021-09-25 415 浏览
今日同女朋友一齊嚟到呢間遙遠嘅壹小店,總共食咗兩個蛋餅,一個係素菜蛋餅,一個係煙三文魚蛋餅,而亦叫多咗個waffle以防唔夠飽,嘢飲就叫咗杯Earl grey on the cloud 。先講吓格局,啲枱凳安排混亂,大多都係木枱木凳,坐得唔係好舒服,因為位置有限亦十分逼,所以攞住背囊嘅朋友仔會冇咩位坐。除咗坐位,空氣都好唔流通,熱到我同女朋友一路食一路出晒汗,就算間鋪有風扇加持,都係熱到hihi。講完環境,不如講吓食物。兩個蛋餅都有兩個通病:1.啲蛋有少少太老,可以再少熟啲啲食材先落蛋,蛋亦可以加少少奶,令佢即使熟咗都唔會咁老。2.調味,大佬落少少鹽啦,真係一啲咸味都冇...Btw由於本人為蛋奶素者,所以三文魚嘅食評is not by me。回到正題,由於蛋餅係連餐一齊上,所以會有湯同埋沙律。湯就...湯一碗,正正常常,沙律反而令我好介懷。沙律嘅食材主要係生菜同埋半粒車厘茄,而沙律dressing就係黑醋。本人建議可以加少少麵包粒增加口感,而單單落黑醋亦可以加少少有甜味嘅蔬果,令食客唔會一路只有酸味同埋單薄嘅口感。最後就講吓waffle,佢嘅蛋漿開得好好,所以煮完出嚟嘅效果都唔錯。口感

回到正題,由於蛋餅係連餐一齊上,所以會有湯同埋沙律。湯就...湯一碗,正正常常,沙律反而令我好介懷。沙律嘅食材主要係生菜同埋半粒車厘茄,而沙律dressing就係黑醋。本人建議可以加少少麵包粒增加口感,而單單落黑醋亦可以加少少有甜味嘅蔬果,令食客唔會一路只有酸味同埋單薄嘅口感。最後就講吓waffle,佢嘅蛋漿開得好好,所以煮完出嚟嘅效果都唔錯。口感偏脆,味道都幾香,不過牛油用盒裝牛油令到食客會好難搽...完全融唔到...

杯Earl grey on the cloud冇Master room咁好飲,冇比較冇傷害...

最後講緊服務質素,店員服務態度十分良好,有禮貌亦盡量方便客人嘅需要,唔計沖嘢飲嗰位男士。至於上菜速度...你好得閒先好過去食,因為上菜至少要30-45分鐘,至少我食嗰次要咁耐,嘢飲甚至喺我食晒所有嘢先上到,所以大家自己諗啦。

大概係咁多,完!
2021-09-25
2021-09-24 247 浏览
One Little Room @ 2021年9月 (星期二晚餐)食物 ❤️❤️❤🤍🤍(港式西班牙菜)環境 ❤🤍🤍🤍🤍(冷氣壞咗、又焗又熱)服務 ❤️❤️❤🤍🤍(正常)攞位 ❤️❤️❤🤍🤍(同日打去都book到,最好book咗先)交通 ❤️❤️❤🤍🤍(由牛頭角港鐵站行去約8分鐘)翻兜 ❤️🤍️🤍️🤍️🤍💡小貼士佢哋都好flexible,晚餐餐牌冇嘅嘢,可以問下仲有冇,例如晚餐嘅三文魚蛋餅$138可以轉卡邦尼意粉蛋餅(其他時段$108,一場嚟到,都想試試。)晚市都有waffle,記住要問佢攞waffle餐牌。1️⃣ 黑松露雜菌飯西班牙式飯,乾身,同黑松露唔太夾2️⃣ 卡邦尼意粉蛋餅 $138第一次食意粉蛋餅,都幾特別,乾身版carbonara ,似焗意粉。好彩肉粒放喺上面,都ok。3️⃣ 三式窩夫 $74餐牌話有3種唔同窩夫,包括招牌、可可&年糕。感覺上唔大分別。好彩係新鮮整,啲邊好脆。4️⃣ 凍朱古力 & americano (餐飲+ <$20)因為冇乜冷氣,太熱,一路食一路出汗,揀咗凍飲。杯凍朱古力🍫好濃👍🏻5️⃣ 跟餐甜品Tiramisu 可能係跟餐,所以唔太似平日食開果啲tiramisu😮‍💨環境餐牌(唔好意
食物 ❤️❤️❤🤍🤍(港式西班牙菜)
環境 ❤🤍🤍🤍🤍(冷氣壞咗、又焗又熱)
服務 ❤️❤️❤🤍🤍(正常)
交通 ❤️❤️❤🤍🤍(由牛頭角港鐵站行去約8分鐘)
翻兜 ❤️🤍️🤍️🤍️🤍

💡小貼士
晚市都有waffle,記住要問佢攞waffle餐牌。

1️⃣ 黑松露雜菌飯
西班牙式飯,乾身,同黑松露唔太夾
黑松露雜菌飯

2️⃣ 卡邦尼意粉蛋餅 $138

3️⃣ 三式窩夫 $74
三式窩夫

凍朱古力

5️⃣ 跟餐甜品Tiramisu
可能係跟餐,所以唔太似平日食開果啲tiramisu😮‍💨
跟餐Tiramisu

餐牌
(唔好意思,當時太熱,冇影晚餐餐牌)

2021-08-28 485 浏览
Waffle’s Paradise$74Smoked Salmon Frittata$109Spaghetti Carbonara Frittata$109Flat White$42好味指數:😋😋😋抵食指數:💲💲💲環境舒適:😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:黃店。Waffle’s Paradise 有招牌窩夫、可可窩夫、年糕窩夫。窩夫外脆內軟,最喜歡年糕窩夫,有點軟糯。Frittata 加了極多黑椒粒,味道香,但不能吃辣的,建議走黑椒。Spaghetti Carbonara Frittata夠特別。第一次食到有意粉的Frittata。Flat White 算nutty。喜歡天花吊著的書本📚,富有文青味道。
Smoked Salmon Frittata
環境衛生:🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
Smoked Salmon Frittata
Spaghetti Carbonara Frittata

Flat White 算nutty。
Flat White

喜歡天花吊著的書本📚,富有文青味道。
2021-08-08 1401 浏览
閒日探店,估唔到呢間餐廳係有得食傳統西班牙蛋餅,初嘗西班牙蛋餅,蛋餅裏面食材十足,有我最鍾意嘅薯仔同雞蛋,啖啖蛋香味,好似蛋糕咁,好味道,好鍾意。另外叫左個煙三文魚忌廉芝士貝果,口感煙韌,煙三文魚同cream cheese好夾,正!會有再下次

會有再下次
  • 煙三文魚忌廉芝士貝果
朋友介紹來此壹小店食晚餐。3人點了3個晚餐1)蒜香一口牛柳粒伴飯牛柳粒都ok, 唔太驚喜。一般西餐廳菜式, 比6・5分2) 冬蔭公帶子蝦意粉冬蔭公意粉味道好, 有驚喜, 推介。味道比7▪︎5 - 8分3) 傳統西班牙蛋餅好少地方有得吃, 特色小食, 試試。見網評有讚有彈。蛋餅芝士, 煙肉,薯仔,菠菜。口感特別,像西式芙蓉蛋, 淡口味。好食與否, 見人見智。不過不像其他餐廳千篇一律的菜式, 所以比7分。☺可以一試, 話晒特色特別。總評, 餐廳食物有7分。.
朋友介紹來此壹小店食晚餐。

3人點了3個晚餐
1)蒜香一口牛柳粒伴飯
牛柳粒都ok, 唔太驚喜。
一般西餐廳菜式, 比6・5分

2) 冬蔭公帶子蝦意粉
冬蔭公意粉味道好, 有驚喜, 推介。

味道比7▪︎5 - 8分

3) 傳統西班牙蛋餅
好少地方有得吃, 特色小食, 試試。
見網評有讚有彈。
蛋餅芝士, 煙肉,薯仔,菠菜。
口感特別,像西式芙蓉蛋, 淡口味。
好食與否, 見人見智。
不過不像其他餐廳千篇一律的菜式, 所以比7分。
☺可以一試, 話晒特色特別。

總評, 餐廳食物有7分。

• 冬蔭公帶子蝦意粉