2020-10-27 295 浏览
經過見到呢間小店都多人買,見價格都親民,每款飲品唔使$30一杯,就買左一杯黑糖珍珠奶茶試下。奶茶其實茶香味唔出,不過就勝在珍珠煙韌好食,珍珠唔會煮得太林,加上每粒珍珠都比黑糖包住,慢慢咬下d珍珠真係幾滋味,飲落都去真係幾好飲。
黑糖珍珠奶茶

黑糖珍珠奶茶
2020-08-23 148 浏览
I saw a long queue in front of this Taiwanese drink store and decided to try it. I ordered the milk tea with pudding, bubble. The puddings are soft in texture and were not extremely sweet. The bubble was chewy and tasted nice. However, the milk tea, sadly, I did not taste any tea in it, but just syrup with some milk. However, given the location and the price, I will still try it. Hmm I think it may have already closed, hope that they can soon reopen so I can try other drinks
2020-02-29 257 浏览
叫了一杯綠茶加黃金珍珠,走甜少冰,一杯的份量很大,珍珠的份量十分多,我還叫了一半的珍珠份量,也有很多。也有很多優惠,學生優惠。地理位置也不錯。
叫了一杯綠茶加黃金珍珠,走甜少
2020-02-28 269 浏览
黑糖珍珠鮮奶 中杯 $28只有一個中size,有朋友曾經同我講過呢間珍珠奶茶店 話佢呢間既黑糖珍珠鮮奶好好飲,但一路未去過。有日要去西九龍, 咁岩經過見到 就買左杯黎試下。佢一拎上手啲黑糖係底 係會辣手😨 證明真係一路熱住炒緊咁 上面係鮮奶 顏色非常鮮明。😛飲之前一定要搖暈 咁樣會好飲好多 搖暈個冰度都岩岩好 唔會變成常溫😁。珍珠屬於非常煙韌既珍珠 好有口感! 啲珍珠你一路食一路有陣黑糖既香味 唔算太甜👍🏻 但我可以揀的話喜歡少甜多啲🤣 佢既鮮奶係真係用鮮奶沖既! 啲鮮奶好濃郁 😚。
黑糖珍珠鮮奶 中杯 $28
黑糖珍珠鮮奶
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
黑糖珍珠鮮奶
2020-02-17 459 浏览
前牌潮流飲黑糖珍珠鮮奶,而依間位於西九龍中心對面嘅台飲店見好多人ig都話係好飲排名好前嘅珍奶🤔店主係台灣人,表示堅持不用香精和奶精,而且仲用咗蔗糖!我係閒日夜晚8點鐘左右去幫襯,估唔到都有好多人去幫襯有條小隊仔等拎飲品,不過由落單到拎飲品大約10分鐘係可以接受。⭐️學生可以減兩蚊⭐️12點前各款配料+$1💛黃店認證:5.8、11.11響應罷工,門面貼上黑警死全家、連豬圖案等祝福貼。👓 黑糖珍珠鮮奶 M $29冇叫少甜, 因為飲品冇加糖漿而甜味來自珍珠的黑糖,如果叫少甜會落少黑糖冇咁濃郁🙋🏻‍♀️但我覺得正常甜度都唔算太甜剛好。採用日本明治鮮奶夠厚滑,不過奶味唔算非常重突顯唔到黑糖鮮奶嗰種精粹🤧珍珠反而做得幾出色,黑糖珍珠熬煮兩小時,果然一咬好強烈嘅黑糖味,唔係一味死甜;珍珠彈牙好煙韌幾好。💁🏻‍♀️ 依間黑糖珍奶比例剛好適合本身唔太鍾意黑糖珍奶嘅人,黑糖味唔算超多超滯(李圓圓係成杯都重黑糖漿而依間係主要珍珠有黑糖,同李圓圓相比依間奶味冇咁厚和重)💁🏻‍♀️➡️圓圓適合一啲唔太大熱愛黑糖珍奶嘅人💁🏻‍♀️➡️李圓圓適合鍾意黑糖同重鮮奶味嘅人評分:8/10👓 圓圓珍珠奶綠 M $24叫咗半糖甜度剛好🙋🏻‍
⭐️學生可以減兩蚊
⭐️12點前各款配料+$1

黑糖珍珠鮮奶 M

👓 黑糖珍珠鮮奶 M $29
💁🏻‍♀️➡️圓圓適合一啲唔太大熱愛黑糖珍奶嘅人
💁🏻‍♀️➡️李圓圓適合鍾意黑糖同重鮮奶味嘅人
圓圓珍珠奶綠 M
👓 圓圓珍珠奶綠 M $24
叫咗半糖甜度剛好🙋🏻‍♀️綠茶好出感覺清新。
圓圓系列有雙色珍珠分別黑糖珍珠和黃金珍珠:珍珠同樣做得好出色,即使唔係刻意叫黑糖但一咬落去都有好香嘅黑糖味;而黃金珍珠以蔗糖熬煮,少少甜而不膩,變相唔使剩係得一款黑糖珍珠咁漏咁單調。
👓 圓圓珍珠炭焙烏龍茶 L $24
叫咗微糖但有甜味而甜度剛好🙋🏻‍♀️
烏龍茶味好出好明顯,有點烏龍茶嘅甘味,可能就係所謂嘅炭焙香🤣如果嫌鮮奶或奶茶會太膩可以考慮烏龍茶。
黑糖珍珠鮮奶 M
圓圓珍珠奶綠 M
2020-02-02 186 浏览
雖然圓圓已經開左一段時間 但當日去到都仲有5~6個人既小人龍🙈由落單到拎到杯野像 大約用左10分鐘 我覺得都可以接受😌.🥤圓圓炭焙烏龍奶茶 $26杯入面分別有兩款珍珠 一款係最近大熱既黑糖珍珠 另一款係黃金珍珠 ~兩款口感都好煙韌Q彈😋 而炭焙烏龍奶茶帶強烈既炭火香味 岩岩好中和左黑糖既甜 令到杯野唔會太甜 而且飲完會留有茶香🌱.

圓圓炭焙烏龍奶茶

🥤圓圓炭焙烏龍奶茶 $26
圓圓炭焙烏龍奶茶
2020-01-27 165 浏览
🥛 圓圓奶茶 HK$26 (L)見大杯純粹貴兩蚊,所以就試個大嘅,不過一個人真係好難飲得晒一大杯。😗 叫咗三分甜少冰,但感覺都係偏甜,但飲得出係重黑糖嘅味道。芋圓口感都係珍珠咁,不過有少少平時甜品芋圓嘅味道。--📌 學生證減HK$2
🥛 圓圓奶茶 HK$26 (L)
📌 學生證減HK$2
圓圓奶茶
2020-01-13 132 浏览
聽說這間珍珠奶茶是正港台灣人來開的~超興奮的~ 前幾天剛好經過深水埗,就買來試一下😋·食家·點了一杯 #奶茶三重奏 裏面料超豐富的,有雞蛋布丁、紅豆,還有珍珠。雞蛋布丁🍮➕奶茶超完美的👍🏻讓我想起了台灣seven的統一布丁🍮🤤-非常推薦喜歡喝奶茶的朋友經過可以試一下喔~下一次再經過的話,一定要嘗試其他的商品😋
聽說這間珍珠奶茶是正港台灣人來開的~
超興奮的~ 前幾天剛好經過深水埗,就買來試一下😋
·食家·點了一杯 #奶茶三重奏
裏面料超豐富的,有雞蛋布丁、紅豆,還有珍珠。
雞蛋布丁🍮➕奶茶超完美的👍🏻
讓我想起了台灣seven的統一布丁🍮🤤
非常推薦喜歡喝奶茶的朋友經過可以試一下喔~
下一次再經過的話,一定要嘗試其他的商品😋
2019-07-06
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2019-12-25 164 浏览
double bubble💛💛💛由佢開業到依家一直都好多人排隊💛💛簡直係信心既保證💛要好好咁懲罰佢先得💛平時飲開黑糖珍珠鮮奶今日加多左一個布丁💛黑糖珍珠布丁鮮奶 $30攪完飲落口第一啖已經試到曬所有野鮮奶個口感好滑 好細膩  飲完仲會有啲黑糖味係個口到 齒夾留香加埋布丁真係絕配令到牛奶味更濃 更加滑個珍珠都做得好好煮得好冧~ 好有咬口 而且煲到有少少爛既感覺!佢依家做promote去facebook like埋lady bubble 就可以減$2係銅鑼灣開左新店
double bubble💛💛💛

飲完仲會有啲黑糖味係個口到 齒夾留香

加埋布丁真係絕配
令到牛奶味更濃 更加滑

個珍珠都做得好好
煮得好冧~ 好有咬口 而且煲到有少少爛既感覺!

佢依家做promote
係銅鑼灣開左新店
2019-12-18
黑糖布丁鮮奶
2019-12-13 180 浏览
又係一間有罷市既小黃店💛而且你like佢個facebook page有得減$2 開心😍·圓圓珍珠炭焙烏龍茶 $22因為我地唔想咁heavy所以無叫奶茶 影相就無咁靚 但係佢超好飲 個烏龍茶係真係有炭焙既感覺😙而且D珍珠超chewy🤤🤤🤤·#rbyeat#rby小黃店#rby深水埗·📍深水埗欽州街74A號地下3號舖
圓圓珍珠炭焙烏龍茶 $22
#rbyeat
#rby小黃店
#rby深水埗
📍深水埗欽州街74A號地下3號舖
圓圓珍珠炭焙烏龍茶
等候时间
30 分钟 (堂食)
圓圓珍珠炭焙烏龍茶
2019-12-03 212 浏览
其實近幾年嘅珍珠奶茶質素已經比起早10年嗰個珍珠奶茶熱潮好咗好。依家係會講究茶味同埋奶味既比例同埋濃度,珍珠當然都係重要嘅一環,去深水埗食腸粉之前,就會買杯珍珠奶茶飲。👉🏻圓圓珍珠炭焙烏龍茶👉🏻茶味好夠,亦不搶味👉🏻珍珠好煙韌 好正👉🏻凍、大杯、無糖、走冰 - 質素都一樣咁好,份量亦好足👉🏻大杯$27 算抵飲
👉🏻圓圓珍珠炭焙烏龍茶
👉🏻茶味好夠,亦不搶味
👉🏻珍珠好煙韌 好正
👉🏻凍、大杯、無糖、走冰 - 質素都一樣咁好,份量亦好足
👉🏻大杯$27 算抵飲
2019-11-22 225 浏览
圓圓系西九龍中心的對面 都系要支持的鋪頭呀!😌當日我地好早到,十一點幾佢地開門冇耐就到 所以店員都好有禮貌咁同我地講黑糖珍珠要12;00先有🤔 所以我地就叫左炭培烏龍奶茶➕黃金珍珠😬 奶茶微糖正正常常 幾香茶味😚 吾會太甜👍🏻 黃金珍珠夠大粒好有咬口 仲甜甜地🤗 吾錯!最緊要系好抵飲 大杯先系$20 11:00-12:00 加$1有款配料 絕對夠兩個人share 而學生都會有減兩蚊優惠,所以下次經過一定再買😛
懲罰黃店已成習慣,就算飲杯珍奶都一樣要俾良心小店賺!【圓圓珍珠炭培烏龍奶茶】Sorry 我過馬路時先醒起,好求其咁snapshot左幅相,無靚背景,我男朋友隻手又無交戲喎! Sad 😑我飲過咁多間珍奶,對圓圓嘅評價係:香滑、好飲,稱職嘅珍奶先耐喝。微糖少冰啱我,而兩種混合珍珠Q彈,大杯嘅份量又夠兩個人飲。貫徹小黃鴨一路以來幫襯黃店嘅宗旨,消費力量影響好深遠,香港人店舖香港人自己撐起! 大家都慢慢習慣下幫襯各式各樣黃店啦,洗錢都洗得條氣順啲架。P.S. 如果圓圓轉紙飲管,我會更愛佢囉!
懲罰黃店已成習慣,就算飲杯珍奶都一樣要俾良心小店賺!

【圓圓珍珠炭培烏龍奶茶】

圓圓珍珠炭培烏龍奶茶

P.S. 如果圓圓轉紙飲管,我會更愛佢囉!
2019-11-15
用餐时段
下午茶
圓圓珍珠炭培烏龍奶茶
2019-11-07 158 浏览
呢間dubble bubble 成日都大排長龍一黎好飲二黎服務態度好三黎良心小店一入黎深水埗好中意飲呢間位置係深水埗西九龍中心對面勁方便買完可以入去行最中意飲呢間既黑糖珍珠鮮奶 正常店員勁好人提醒我要搞好先飲珍珠好有口感好q彈 數量亦唔少而且粒粒分明 唔會痴住哂一齊絕對係你飲完d鮮奶都唔食完珍珠黑糖唔係死甜 但都有一定甜度總體面言係好好飲抵咁多人排隊幫親唯一唔係咁好既係因為太多人幫襯所以要等好耐重點係有學生證可以平兩蚊
呢間dubble bubble 成日都大排長龍

所以要等好耐

重點係有學生證可以平兩蚊
2019-10-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 黑糖珍珠鮮奶
2019-10-30 113 浏览
佢嘅黑糖珍珠鮮奶啱啱攞上手個底係仲好熱🥵 唔攪勻就飲嘅可以飲到黑糖珍珠同明治奶冰火交融嘅感覺都幾得意。攪完之後,杯野唔會死甜唔會太甜,珍珠煙韌度啱啱好,成杯好夾好飲👍🏻