2024-05-27 62 浏览
很久沒有約閨密出來飯聚,今晚終於有時間,我們去了V-Walk一間越式菜館試試!這間越菜舘位於V-Walk商場中心位置,隸屬於集團式經營,所有裝修和電子落單設備已經完善妥當!兩姊妹咁耐無見,當然要order番杯野飲傾下喫先啦,呢度嘅龍眼花蜜茶好多龍眼肉,不算太甜,好滋潤!之後,我地就order咗一個細size的越式自選拼盤,芒果軟殼蟹紙米卷,及香茅雞翼越式湯檬粉!*越式自選拼盤: 可以自由配搭4款不同小食, 我哋點咗炸蝦餅、春卷、串燒豬柳、同埋香茅雞肉,樣樣都好好味,特別是炸蝦餅同串燒豬柳,好香脆又jucy!*芒果軟殼蟹紙米卷:食材尚算新鲜,但味道略為淡口,健康之選!*香茅雞翼越式湯檬粉:小妹必食推介, 香茅雞翼香脆美味,又不肥膩;湯底檬粉又恰到好處,正!至於餐廳員工服務很有禮貌,因為我們的餐枱不夠地方放食物,員工主動安排另一張大枱給我們,非常細心!大家下次有機會去V-Walk行街,不妨試試這間新派越式餐廳!

,特別是炸蝦餅同串燒豬柳,好香脆又jucy
!

*芒果軟殼蟹紙米卷:食材尚算新鲜,但味道略為淡口,健康之選

*香茅雞翼越式湯檬粉:小妹必食推介
, 香茅雞翼香脆美味,又不肥膩;湯底檬粉又恰到好處,正

芒果軟殼蟹紙米卷

香茅雞翼湯檬粉

越式小食拼盤(細)

熱龍眼蜜茶
2024-05-08
香茅雞翼湯檬粉
越式小食拼盤(細)
熱龍眼蜜茶
2024-04-30 141 浏览
中午想出區,忽然想到這商埸。找了一下,覺得這餐館好像不錯。 下午兩點到,但下午茶要2:30才開始。 我們沒有等,叫了食物。 我叫了一個豬頸肉金邊粉。 再力加一個粉卷。 朋友叫了蕃茄牛腩河粉加炸春卷。 豬頸肉有粉紅色,問了店員,他們說這粉紅色是調味品的顏色,不是未煮熟。雖然肉質食落都好似是煮熟。但因為顏色方面,所以總覺得自己好像是在吃生豬肉,過不了心理關口。另外金邊粉應該比較爽口,但又真的食不出爽的感覺。 朋友叫了鹹檸七喜。 杯嘢飲表面好像有層油。店員解釋說這是因為用了打碎了鹹檸檬的關係。朋友的蕃加牛腩河粉真的一般般。兩人共花了$240。 以食物質素及味道來說,真的有失所望。

兩人共花了$240。 以食物質素及味道來說,真的有失所望。
豬頸肉,金邊粉
V Walk有好多餐廳,最後都係揀呢間。服務好好,而家食物多元化。之前多數食牛腩,今次叫咗碗湯粉,一樣無失望,好味。另外,小食都好出色,雞奕,蝦餅都係好好味。雞奕炸粉唔會好重,食落仲係好juicy. 最後既甜品都唔錯,唔會係好甜好甜。最抵食就係lunch set, 有main, 有飲品。 份量好夠,咖哩薯仔牛腩唔會只係得幾舊,完全夠食有餘。 咖哩唔會太辣,但好夠香,牛腩真係牛腩位,唔會好似有d餐廳,牛腩變柴口牛肉。
V Walk有好多餐廳,最後都係揀呢間。
服務好好,而家食物多元化。
之前多數食牛腩,今次叫咗碗湯粉,一樣無失望,好味。

另外,小食都好出色,雞奕,蝦餅都係好好味。
雞奕炸粉唔會好重,食落仲係好juicy.

最後既甜品都唔錯,唔會係好甜好甜。

最抵食就係lunch set, 有main, 有飲品。

2024-04-02 200 浏览
生牛肉湯粉 $78★★★★☆牛肉唔錯,唔會太韌幾嫩滑,個湯底幾濃郁,配埋滑溜河粉一絕。個湯底雖然濃郁,但唔似有味精,飲左幾多湯都冇見口渴,唔錯!燒豬頸肉 $48★★★★☆價錢抵食,份量唔少,琪頸肉偏厚身,肥瘦適中,燒得幾香口,配埋佢個酸辣汁好開胃。香茅雞翼湯粉 $78★★★☆☆炸雞翼有3大隻,外皮酥脆,但炸粉太厚。雞翼冇人咩似冇點醃過。食落個湯粉好寡,湯頭好清下。🌟總括:價錢以商埸價黎講唔貴,生牛湯粉推薦,味道唔差!
生牛肉湯粉 $78
★★★★☆
燒豬頸肉 $48
★★★★☆
香茅雞翼湯粉 $78
★★★☆☆

🌟總括:價錢以商埸價黎講唔貴,生牛湯粉推薦,味道唔差!
2024-02-20 343 浏览
以前住屯門諗唔到食乜都會係what the pho。因為水準唔錯,味道幾好食。今日突登黎V Walk 試下佢,睇下係味同以前一樣咁好食。本身想叫豬扒湯河,依個係我以前最鐘意食既餐,但原來家下既menu 係無既。所以同男友食左個鮮蝦雞絲米紙卷、WTP火車頭湯粉及自選燒烤小食(大)。🥢鮮蝦雞絲米紙卷($38)有蝦及雞絲,仲有青瓜絲、蛋絲、粉絲、紅蘿蔔絲及生菜,口感清爽。但分量很細。性價比低。🥢WTP火車頭湯粉($88)可選河粉、金邊粉或檬粉。揀咗河粉,份量唔少,個河粉幾滑,滑得嚟有啲咬口。湯底味道不錯,幾夠味。配料亦足,有牛腩、牛筋、牛柏葉、牛丸(推薦!)、肥牛片。幾鍾意食!🥢最後叫左個自選燒烤小食(大)($198),叫左越式炸蝦餅、越南炸春卷、沙嗲雞肉、沙嗲豬肉、越式烤肉串及燒牛肉蝦片。樣樣都好好食,沙嗲雞肉同沙嗲豬肉有D 菠羅粒粒,好清新。仲有啲生菜同米粉,蝦片俾你食。 最鍾意係燒牛肉蝦片,最衰佢冇得叫相同既小食。唔係依個我一定會2 SET 依個。同行男友未食過依個都話依間質素唔差,下次都可以再黎拍拖食啦!
以前住屯門諗唔到食乜都會係what the pho。
因為水準唔錯,味道幾好食。

🥢鮮蝦雞絲米紙卷($38)
🥢WTP火車頭湯粉($88)
樣樣都好好食,沙嗲雞肉同沙嗲豬肉有D 菠羅粒粒,好清新。
仲有啲生菜同米粉,蝦片俾你食。

• 自選燒烤小食
原本假期開開心心去食嘢,呢間嘢啲咖喱牛肉都算唔錯,三個人叫咗四份嘢,兩份咖喱牛肉飯,沙嗲雞,一份菜,$356 ,都唔算平,上載速度算比較慢,最離譜嘅係走嘅時候明明將枱張單拎咗俾佢埋單,個女仔就撳錯咗隔離張枱嘅單$354 ,結果屋企人就用信用卡俾咗,走嘅時候突然間大聲叫話我未俾錢,返轉頭仲冇講對唔住,最後知死,仲話想cancel張Visa單浪費我時間,最後收咗兩蚊現金就算俾人喺門口叫話未俾錢,活咗幾十年都係第一次,仲要咁冇禮貌,呢間嘢冇下次,大把咖喱牛肉飯唔使超過$100一份,呢間嘢直程就係離譜環境非常差,疫情過咗咁耐仲用膠板隔住啲枱,因為地方唔夠有夾硬要坐咁多人,俾人覺得仲好似有疫情咁樣,點解唔索性減少一兩張枱?冇下一次啦。

2024-02-12
2024-01-31 246 浏览
一入到去個感覺好舒服,環境好好。我同小朋友兩個人,叫咗一個扎肉手撕鷄撈檬👍,一個豬頸肉😋👍青芒木瓜絲沙律👎,一個芒果糯米飯👍。食物整體好食,豬頸肉超好味,但個沙律好酸,酸到好似飲緊D酸汁咁。服務方面做得好好,好細心,好有禮貌。收枱面D嘢時會問一問先收,上甜品前已經主動拎定兩個碗過嚟,連我小朋友都話服務好。
扎肉手撕鷄撈檬

芒果糯米飯

一個豬頸肉青芒木瓜絲沙律

扎肉手撕鷄撈檬
芒果糯米飯
2024-01-30 187 浏览
喺南昌搵餐廳醫肚,搵到間越南野平靚正。叫咗燒豬頸肉河粉,攞盤靚,加上炸蒜裝飾點綴,豬頸肉燒得夠香,脆邊肉汁豐富鮮嫩,點埋燒汁食一流,河粉就正常。另外海南雞金邊粉都正常,雖然雞胸位,但都唔老柴,口感實在,配上靈魂醬油泰式辣汁或者薑蓉都好食。
2024-01-01 454 浏览
元旦一家人👨‍👩‍👧‍👧去街,去咗南昌站V Walk搵食,行咗好耐先搵到What the pho 🍜 ,老婆仲諗住放棄食茶木算。入到What the pho 🍜,店員都好心問要卡位定table位,話BB櫈剩係可table位,咁我地㨂咗table位,佢嗰種BB櫈係綁帶扣椅背嗰種,所以侍應提我地BB冇安全帶,但如果頂實佢都難跌既。有兒童👧🏻餐具🍴,QR code落單,叫咗生牛肉湯檬升呢安格斯牛(加$34 ➡️ $112),湯頭有d稀,牛幾好食😋,有埋辣椒🌶️。叫多碗燒豬頸肉河($78),豬頸肉好juicy夠肥啱我。叫咗個燒烤🍖拼盤(細)($162)送生菜🥬、撈檬同蝦片,陳皮兩妹都鐘意食蝦片,可揀四小食,揀咗燒菠蘿🍍,甜,揀咗沙嗲雞肉🍗,overcook,香茅炸雞翼,皮脆肉嫩但冇香茅味,越式炸蝦餅,不過不失。甜品🍮叫咗芒果🥭糯米飯🍚($68),芒果🥭太冰,應該係雪櫃落出嚟,但都甜,糯米飯🍚唔錯👍🏻,夠Q,陳皮二妹芒飯狂食。
燒烤🍖拼盤(細)
芒果🥭黑糯米
生牛肉湯檬升呢安格斯牛
燒豬頸肉河
2024-01-01
燒烤🍖拼盤(細)
芒果🥭黑糯米
  • 燒烤拼盤
  • 燒菠蘿
  • 香茅炸雞翼
  • 芒果糯米飯
📍囍越 (V Walk) (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-107號舖==============================今日lunch同事介紹去V walk試呢間越南餐廳,環境唔錯,就算午市時間都坐得幾舒服😌==============================豬耳扎肉手撕雞🐥檬粉湯底係好清ge 雞湯,札肉有豬耳🐷係入面,所以比出面果d札肉爽口,檬粉質地好清爽👍🏻
📍囍越 (V Walk) (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-107號舖
豬耳扎肉手撕雞🐥檬粉
2023-10-30
用餐时段
2023-11-04 367 浏览
「What The Pho」位於深水埗V Walk 商場內,揸車嘅就推薦泊入V Walk停車場就搞掂, 消費滿100蚊就有1小時泊車優惠。 呢間越南餐啲嘢食幾高質, 今次午市嗌咗湯麵 👇 順化鮮茄牛腩湯粉『 牛腩夠淋夠味 湯底夠濃,推介👍』豬耳扎肉手撕雞湯粉『 豬耳扎肉有口感必食,罕有食材,推介👍』揸車出入:👍👍👍👍👍帶小朋友:👍👍👍食物質素:👍👍👍👍環境舒適:👍👍👍👍CP值...😋:👍👍👍👍彩蛋:深水埗區優質商場唔多, 揸車過嚟又方便 🫰 記得揀金邊粉,呢間啲粉面質素同其他越南餐廳有唔同架,值得一試!

呢間越南餐啲嘢食幾高質, 今次午市嗌咗湯麵 👇

順化鮮茄牛腩湯粉『 牛腩夠淋夠味 湯底夠濃,推介👍』

揸車出入:👍👍👍👍👍
帶小朋友:👍👍👍
食物質素:👍👍👍👍
環境舒適:👍👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍👍

2023-09-28 501 浏览
今晚經過v City, 試下呢間越南餐廳 What The Pho,店家使用數碼點餐服務, 自助點餐, 方便又快捷。 而且餐廳內播放著越南音樂, 很有氣氛👍 順化鮮茄牛腩湯粉$78這碗湯粉有著濃郁的蕃茄味,牛腩炆得很入味,帶著淡淡的香料, 搭配了金邊粉,這種粉的口感非常彈牙, 麵條完全掛上香蕃茄湯汁,味道完美結合在一起。 札肉手撕雞湯粉$78這碗湯粉的雞湯清甜爽口,吃起來非常順暢。札肉是厚切的豬耳札肉,豬耳本身就很爽脆,再加上厚切的處理方式,更加提升了它的爽脆度,口感一流。而且這碗湯粉裡的手撕雞份量很多,配上比較爽口的檬粉,又是一個完美的組合。 整體而言,What The Pho的越南粉不錯, 價格適中。 他們的順化鮮茄牛腩湯粉和札肉手撕雞湯粉都很美味很出色,口感和味道都令人滿意。如果你喜歡越南菜,我推薦你去試試這家餐廳。

順化鮮茄牛腩湯粉$78

札肉手撕雞湯粉$78

2023-09-22 344 浏览
這家越南餐廳的越式豬手飯相當美味可口。豬手香嫩多汁,肉質細緻帶嫩,吃起來Q彈滿滿。它用料精選,由優質豬肉及豌豆混合製成,並以嫩白飯包裹,清新又鮮美。飯食口感豐富,既帶出肉的香氣也饜美飯中豌豆的清新。豬手飯內餡豐富,飯食一口就能同時品嚐到肉飯豌豆的美味。此外,它價格平實服務周到,讓人吃過一次難忘其美味,值得強烈推薦。
2023-09-14
2023-09-11 291 浏览
食物賣相不錯,但質素一般,一係無咩味道,一係太重口味同油膩,但環境和服務不錯。比較好食既係咖哩軟殼蟹加印度薄餅,同斑蘭糕點,海南雞鞋鞋地,札肉拼豬手味道麻麻,不推薦。
  • 咖哩軟殼蟹加印度薄餅
2023-08-27 289 浏览
星期日兩點幾到,不需等位,但是服務生話三點半要交枱,因為員工用膳要枱,所以我哋食得比較急💦😅。餐廳佔地不大,座位亦不闊落,枱與枱比較近,有啲仲與鄰枱連住💬,用透明膠板分隔。服務員細心👍,會主動加水,俾濕紙巾,見有小朋友,就俾定碗筷share食物💯。我哋三個人,兩大一細,叫咗 海南雞飯, 春卷,紙米卷, 豬耳扎肉鳳爪, 香芒糯米飯 ,食咗三百幾蚊。甜品最出色😋,椰汁夠香又夠多,配合糯米飯軟淋沐暖暖地,甜品份量相對其他主菜,係出奇地大💞。整體來講,食物不過不失,cp值尚可。❤🧡💛💚💙💜🤎
甜品份量相對其他主菜,係出奇地大💞。
整體來講,食物不過不失,cp值尚可。❤🧡💛💚💙💜🤎