位於那荃灣新村街,楊屋道街市附近既✨「嘉樂冰廳」✨,其實係一間源於1978年既古老冰廳,伴著不少荃灣街坊成長。原老闆於2018年因年時已高宣告退休。最後由附近幫襯開既客人接手成為新老闆。繼續延續落去,咁樣我哋而家先可以聞到又食到呢一份老情懷。😝有時食情懷唔一定好食,講出嚟都有啲傷感,相信大家都試唔少。但大家可以放心「嘉樂冰廳」絕對唔會令大家失望。今日同事一行四人,每人都叫咗唔同嘢食。可以話你係菜單張相見到係咩樣,絕對實物送到你面前。印象最深一定係個「鹹牛肉蛋三文治」👍🏽👍🏽👍🏽,唔係講笑真係實物還原,成個三文治真係成5吋厚,滿滿蛋汁滑口既三文治真係好耐無食過。「豉油王雞翼」🤤🤤又係一絕,本身個調味經已無可挑剔,仲要隻隻雞翼肉質都非常飽滿。有相為證唔會呃大家。「炸雲吞」有分鮮蝦同埋菜肉,好食既,不過唔夠之前介紹既兩款嘢食咁滿足,同事仲有叫豬扒麵,試咗一舊仔,個煎豬扒唔會太鹹而且肉質爽口。我因為有啲飽就無試個麵底,不過只係食個豬扒都覺得可以再戰,味道口感都似大坑出名既豬扒麵。最緊要係樣樣嘢食都只係二、三十蚊既價錢。難怪街坊一直支持佢哋咁多年。係愛呀💕

2022-08-23
  • 豉油王雞翼
  • 鹹牛肉蛋三文治
2022-08-19 290 浏览
華田脆脆一份炸好好味,炸到金黃色,入口冇油,脆脆份量十足,需然冇入單漏單五記得入單,之後個高高大大師傅馬上炸返希望廳面改進一下,二個女人在吹水,個高高瘦瘦女人自己忘記得入單仲要問師傅有冇單,師傅話冇單個女人仲要大大聲好像閙人的樣,我明明有入單,點解冇單,叫師傅快D做返,因為我坐後排,聽到師傅説冇單點做,有單一定會做,個女人自己錯冇入手寫入去寫,見所有廚房單手寫入去,五明白廳面的問題⋯⋯得行招呼客人,五好吹水⋯⋯自己做錯好似無錯,現在大多數歺廰用電腦出單,什麼🤔問題?我行過洗手間見師傅好忙做到冇停過手,辛苦你師傅加油💪希望下次再光顧五好再說漏單!出份華田脆脆不用五分鐘,在等單等了十分鐘,希望改善下樓面的問題
華田脆脆一份炸好好味,炸到金黃色,入口冇油,
脆脆份量十足,
需然冇入單漏單五記得入單,
  • 脆爆華田西多
2022-08-19 375 浏览
荃灣行山前出發食個早餐就揀咗嘉樂冰廳一行四人 每人都嗌咗一個餐但係個個都食唔晒招牌超厚蛋牛治真係唔係浪得虛明真係大大份但係味道未算非常驚喜雞蛋分量十足 但鹹牛肉份量如果多少少就更好
荃灣行山前出發食個早餐
真係大大份但係味道未算非常驚喜
雞蛋分量十足 但鹹牛肉份量如果多少少就更好
鹹牛肉蛋治
2022-05-20
$50 (早餐)
2022-08-01 413 浏览
嘉樂火腿小奄列一啲都唔小🙈🙈影唔出有幾澎湃但係兩個人share 都好飽火腿再熱啲會更加好,但個蛋真係煎得好靚,同埋有蛋味😋個餐包就算啦😅阿華田脆脆西多士本身以為入面係搽阿華田醬,但原來都係花生醬(會想佢搽多啲)炸得好好,好鬆軟又唔會成口油
嘉樂
火腿小奄列
一啲都唔小🙈🙈影唔出有幾澎湃但係兩個人share 都好飽

阿華田脆脆西多士
本身以為入面係搽阿華田醬,但原來都係花生醬(會想佢搽多啲)
炸得好好,好鬆軟又唔會成口油
  • 火腿小奄列
2022-07-15 421 浏览
➖ 鹹牛肉蛋三文治佢呢份係蛋同牛分開放而唔係一齊炒,我都係鍾意一齊炒多啲呢個食到跌哂啲牛肉。蛋超級厚但唔好既位就係太多蛋會好難炒所以佢都老老地,鹹牛肉味道唔錯唔會勁鹹真係。一個人食哂成份三文治會勁飽➖ 牛腩麵聽聞呢到出名就叫黎試下,湯底好ok味好濃,不過唔知係咪飲得酒多好似飲到有酒味咁,唔緊要好飲既。麵底無鹼水味正常無特別。牛腩部份淋部份嚡到食唔到。呢個麵試一次就好了➖ 豉油王雞翼味道其實ok不過只係停留係外層入邊無咩味,肉質都嫩滑不過都係試一次就好了🪧 開頭以為會勁多人排隊,點知唔洗入邊都無咩人可能時間還早
➖ 鹹牛肉蛋三文治

➖ 牛腩麵

➖ 豉油王雞翼

🪧 開頭以為會勁多人排隊,點知唔洗入邊都無咩人可能時間還早

2022-07-14 352 浏览
嘉樂冰室都係懷舊代表之一😉阿華田脆脆西多士(半份)上枱前已經切好左 夠方便食入面無咩驚喜感覺上面有脆脆加牛油個人覺得牛油量少中間又無咩料感覺係 西多士加脆脆食不到 阿華田既濃味 特別之處好立克奶昔好香➕濃度剛好的好立克做成奶昔夠綿滑👍🏻幾乎無食到冰粒仔👌🏻鮮牛肉蛋治多士實際上係厚過出面多多聲🤩不過對我黎講就剛好夠👌🏻👍🏻多士有上過牛油多層香味👍🏻蛋夠滑有蛋味👍🏻鮮牛肉就用類似 沙嗲牛肉汁加少少酸甜汁調左味咁結 : 推介 鮮牛肉蛋治多士,好立克奶昔👍🏻#阿華田脆脆西多士# 鮮牛肉蛋治多士#好立克奶昔#嘉樂冰室
嘉樂冰室都係懷舊代表之一😉

阿華田脆脆西多士(半份)
上枱前已經切好左 夠方便

不過對我黎講就剛好夠👌🏻👍🏻
多士有上過牛油多層香味👍🏻
蛋夠滑有蛋味👍🏻
鮮牛肉就用類似 沙嗲牛肉汁加少少酸甜汁調左味咁

結 : 推介 鮮牛肉蛋治多士,好立克奶昔👍🏻

#阿華田脆脆西多士
# 鮮牛肉蛋治多士
#好立克奶昔
#嘉樂冰室
2022-07-03 353 浏览
🥢 香港嘅冰室好似寶藏咁,好值得我地去尋覓,今次我地去左荃灣長龍店 嘉樂冰廳!呢間餐廳坐落係楊屋道街市後面嘅橫街小巷,搵佢出黎都花左小小時間,餐廳冇一個好吸睛嘅門口,但係佢門口出面嘅人流已經話到比你聽佢有幾受歡迎👍🏻 Menu上嘅食物價錢呢都非常之合理,就算叫多幾份唔同嘅嘢食都唔會好肉赤,可以好好enjoy👎🏻 繁忙時間搭枱係人之常情’如果要自己獨立坐一枱嘅話,恐怕你要等一段時間啦,同埋大家唔好諗住好休閒咁啦,佢裏面咁繁忙點會俾你坐咁耐🥲⏳ 我覺得上菜速度都好合理,就算喺繁忙時段都唔會話要等成15 20分鐘先上到一份三文治 ✨ 鮮牛肉蛋三文治餐廳裡面冇10枱都會有9枱人枱面叫左三文治🥪 性價比可以話係超高!分量十足絕對可以食飽你!三文治裏面嘅蛋係超級厚而且牛肉嘅份量亦都唔少,味道唔會過鹹同雞蛋嘅配合可以話係天衣無縫!✨ 阿華田脆脆啲脆脆淨係得小量喺杯嘢飲嘅面,呢樣嘢就有啲失望,如果分量稍為增加會比較好啲,而杯嘢飲就係普通嘅阿華田同普通茶餐廳嘅水準亦都一樣食🉐指數味道:🉐️🉐️🉐️🉐️環境:🉐️🉐️🉐️🉐️服務:🉐️🉐️🉐️抵食:🉐️🉐️🉐️🉐️

✨ 鮮牛肉蛋三文治

✨ 阿華田脆脆

食🉐指數
味道:🉐️🉐️🉐️🉐️
環境:🉐️🉐️🉐️🉐️
服務:🉐️🉐️🉐️
抵食:🉐️🉐️🉐️🉐️
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 鮮牛蛋三文治
2022-06-25 346 浏览
近期睇完YouTube 片俾佢巨大化嘅外表吸引咗,所以黎朝聖吓當日星期六中午3點零鐘黎到一入門口舊式冰室環境,左右2邊都係卡位岩岩好仲有一張枱 就俾我坐左入去,睇完餐牌 叫左 鹹牛肉蛋治 烘底 賣相:吸引 巨大化 睇到都開心味道:普通 正常 蛋夠曬厚,食落好有質感 但無咩味,鹹牛肉個層如果再多啲更加好,包烘得唔錯食落有脆口感覺,整體蛋會蓋過鹹牛肉味道,但食落質感滿足性價比:一般 三十幾蚊 第二樣 火腿奄列賣相:都係巨大化 小山丘嘅火腿奄列味道:蛋上面有淋到美極醬油為佢增添左味道,其他就係炒蛋包住你見到好多嘅奄到絲,正常味道性價比:一般 都係三十幾蚊

當日星期六中午3點零鐘黎到
一入門口舊式冰室環境,左右2邊都係卡位
岩岩好仲有一張枱 就俾我坐左入去,睇完餐牌
叫左 鹹牛肉蛋治 烘底

賣相:吸引 巨大化 睇到都開心
性價比:一般 三十幾蚊

第二樣 火腿奄列

賣相:都係巨大化 小山丘嘅火腿奄列
性價比:一般 都係三十幾蚊

下午茶
2022-06-13 577 浏览
📍荃灣 《嘉樂冰廳》#荃灣超激厚蛋鹹牛肉三文治鹹牛肉蛋三文治 (烘底) 🥪$𝟑𝟎+$𝟐脆爆華田西多 全份 🍞$𝟑𝟔豬扒麵 (米線) 🐷 $𝟑𝟓.鹹牛肉蛋三文治完全係視覺既衝擊🤤,屬於大胃王既美食,而且性價比超高,一路食一路諗緊究竟落左幾多隻蛋去煎😂 烘底成個包既口感昇華左,蛋味夠濃夠香,鹹牛肉都唔會過鹹。好想可以每日早餐都食個咁足料既鹹牛肉蛋治😗華田西多𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭 得好有心思😍 四四方方既西多,加上一小角牛油,同華田脆脆,岩哂打卡,而且份量都好足,華田迷必嗌豬扒麵既炸豬扒係另上,所以唔會浸到淋晒💁🏻‍♀️ 另外湯底都幾有味道(唔係清湯),整體上不過不失👍🏼飲品:阿華田奶昔 $𝟑𝟎.奶昔超重華田味,絕無偷功減料,口感有𝐝似沙冰,消暑一流🤤味道:𝟗/𝟏𝟎性價比: 𝟗/𝟏𝟎
📍荃灣 《嘉樂冰廳》
#荃灣超激厚蛋鹹牛肉三文治

鹹牛肉蛋三文治 (烘底) 🥪$𝟑𝟎+$𝟐
脆爆華田西多 全份 🍞$𝟑𝟔
豬扒麵 (米線) 🐷 $𝟑𝟓

脆爆華田西多

豬扒麵

飲品:阿華田奶昔 $𝟑𝟎
奶昔超重華田味,絕無偷功減料,口感有𝐝似沙冰,消暑一流🤤
阿華田奶昔

味道:𝟗/𝟏𝟎
性價比: 𝟗/𝟏𝟎
2022-04-18
等候时间
20 分钟 (堂食)
脆爆華田西多
阿華田奶昔
2022-06-13 252 浏览
呢一間冰廳最出名一定係佢哋個厚到成本字典嘅三文治🥪上次就叫咗一份鹹牛肉蛋三文治 個炒蛋真係超級厚 應該用咗五六隻雞蛋嚟整🥚再加埋鹹香十足嘅鹹牛肉 好豐富 就咁食半份都飽晒~~
2022-06-12 248 浏览
呢間又係排隊美食,今次我地4個人,可以一次過叫好多必食野食爆脆華田西多,超級邪惡,西多食得多,但加麻華田就真係第一次。感覺幾新鮮,入口有啲脆脆地口感,但二樣野就一定唔夾。咸牛肉蛋三文治,好大件,食完好滿足既感覺。火腿小奄列,黎到哇哇聲。好大份,入面好多火腿,一個人一定食唔晒酥炸鮮蝦雲吞,新鮮熱辣辣,脆卜卜。
呢間又係排隊美食,今次我地4個人,可以一次過叫好多必食野食

咸牛肉蛋三文治,好大件,食完好滿足既感覺。

酥炸鮮蝦雲吞,新鮮熱辣辣,脆卜卜。
2022-05-31 317 浏览
荃湾算是人群,美食比较集中的地方,这次我们打卡了一家位于荃湾菜肉市场里的一家开了40年老牌冰厅~嘉乐冰厅,我们喜欢在饭店之前,或者错开饭点去吃东西,省不少排队的时间。点整体环境比较挤,需要搭台,大部分都是香港食客帮衬,可见味道不会踩雷。菜品推荐:鸡蛋牛肉三明治(蛋牛治):端上食桌份量超足,蛋奶配里牛肉夹在吐司片里,炒鸡蛋很嫩滑,牛肉鲜嫩多汁,吐司烤得焦脆。火腿腌列:火腿控的必点,滑蛋里面夹着足料火腿,还配送了一个小面包。这家店感觉鸡蛋真的不用钱。豉汁鸡翼:卤鸡翅,卤汁入味,鸡翼嫩滑,很推荐!冻柠茶:去茶餐厅必点,酸甜解腻。港式奶茶:相较内地种类繁多创新式奶茶,个人比喜欢这类餐厅里的奶茶。总体很推荐!价格便宜,食材传统新鲜,份量足!
菜品推荐:
蛋牛治

火腿腌列

豉汁鸡翼:卤鸡翅,卤汁入味,鸡翼嫩滑,很推荐!
豉汁鸡翼

冻柠茶:去茶餐厅必点,酸甜解腻。
总体很推荐!价格便宜,食材传统新鲜,份量足!

蛋牛治
火腿腌列
豉汁鸡翼
  • 火腿小奄列
  • 鲜牛蛋三文治
  • 豉油王鸡翼
  • 热奶茶
2022-05-30 147 浏览
Ooo超厚蛋治奄列冰室ooO荃灣呢間冰室非常有名👍🏻佢哋既蛋奄列係超大份‼️行過見到好彩無人排隊即入咗去試😋出返嚟已經有條隊排緊lu!OooooO鹹牛肉蛋三文治🥪 $30蛋既份量真係超級厚❤️😍熱辣辣既上碟加埋鹹牛肉👉🏻👉🏻真係口感味覺都一流‼️OoooO豉油王雞翼(4隻)$27豉油王雞翼係見到每枱都叫,又見到大大隻所以跟住叫☺️有驚喜👀鷄翼夠入味,豉油味又唔會太甜或太鹹👍🏻啲雞肉保持好嫩滑!去完呢間冰室大家可以去同一條街新村街朝下聖威威豬🐷😂
Ooo超厚蛋治奄列冰室ooO

OooooO
鹹牛肉蛋三文治🥪 $30

OoooO
豉油王雞翼(4隻)$27

去完呢間冰室大家可以去同一條街新村街朝下聖威威豬🐷😂
2022-05-29 164 浏览
我同朋友12:00入座,原本打對面坐,突然阿姐叫我哋坐埋一齊,讓出對面位置比其他客人坐😰我冇諗過疫情嚴峻下要同陌生人搭枱,去過嘅人都知佢哋啲枱仲要又細又窄,講真成餐飯完全冇心機食😵‍💫加上食物質素一般,仲要有杯上手飲過嘅水都唔收拾,下次唔會再幫襯

2022-05-29
2022-05-24 182 浏览
唔小餐廳會有特式食物或者招牌菜·往往總有d餐廳係好有特色什至意想不到·今次同大家介紹一間位於荃灣既人氣長龍店·由1978年開業至今留得住唔小食客個胃😬價錢唔算貴食物有質素·同時係唔小網站會介紹既餐廳·有咩好食?小編又覺得點?大家一齊跟我黎睇睇😎—————————————————☻非專業食評·純個人口味☻嘉樂有多款小食真係唔錯·小編第一次去都為幾款小食留下唔小分數·當中豉油王雞翼同滷水豆腐更加要再叫多份🍽喂~咁好味得唔得架😋依兩款小食真係整得唔錯👏

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻