2020-05-01 218 浏览
難得入到元朗原來已經變化好多開左好多大型商場亦有好多唔同食肆進駐試左喜茶嘅芋泥雪糕有分regular 同mini size價錢相差少少芋泥雪糕都幾足料有芋泥同芋圓雪糕亦唔係普通牛奶雪糕感覺似芝士雪糕整體味道唔錯不過幾快溶
難得入到元朗

整體味道唔錯
不過幾快溶
2020-04-25
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
用餐时段
下午茶
2020-01-01 288 浏览
每次北上都一定飲杯喜茶,因最近太忙冇時間上去!這次來到元朗一試有沒有分別~剛好今日來到沒太多人,不用等太耐~因每次經過都大排長龍嚇怕了~點了兩杯,一杯是多肉芒芒甘露,多表一睇就是楊枝甘露沒分別,但入口不太甜,有芒果的香味,但柚子太小了!另外的是芝芝藍莓雙拼,芝士味是有的,但不太濃,而藍莓味偏淡,也帶點稀,入口時發現有些少果肉,但也加了一些類似椰果的東西制造口感!這杯有點失望!先是飲了兩杯自己沒有在內地飲過的口味也感覺不一樣!如果也能做到真的是多肉口感會更好,而芝士的味也要濃一點,畢竟價錢也要$50以上!

2019-12-30 203 浏览
喜茶係內地咁出名,係香港一樣可以維持超正嘅質素我叫左杯芝士芒芒,HK$45,對比起其他台式飲品店係貴啲,不過勝左夠大杯上面芝士,鹹鹹地,都有少少芝士味,同下面啲芒果好夾,因為芒果實在好甜。而芒果我仲可以飲到一絲絲,真係即榨,贊
喜茶係內地咁出名,係香港一樣可以維持超正嘅質素

外卖自取
2019-10-22 335 浏览
等人的時間最好找一家飲品店坐坐休息一下整個商場很多店也沒有位置 這家有就去休息吧這家店的環境不太大 還有露天座位可以坐的但當天是下雨天所以外面是沒有人 裡面環境一般坐位只有大幾20個位吧 環境尚算寧靜不錯吧不足之處 App有時失靈點不到餐·純金玉 HKD$23點了去冰去糖的版本 有糖的茶飲感覺不太好吧這個味道不太濃 相比起深圳分店略為差了一點😭不過茶底要做得好真的不容易 這家烏龍茶還可以不知道其他飲品素質如何有機會才去試試吧
等人的時間最好找一家飲品店坐坐休息一下

不過茶底要做得好真的不容易 這家烏龍茶還可以
不知道其他飲品素質如何[笑哭]有機會才去試試吧

2019-10-09
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-10-07 248 浏览
因爲某app有張$5 coupon於是試一試喜茶新推出嘅醉醉葡萄啤喺喜茶Go小程序見到有20張單於是早半個鐘頭落order備注寫定某個時間取茶 並打包點知撞着元朗大馬路塞車比預定時間遲左10分鐘去到杯野飲沙冰幾乎溶曬雖然冇睇到幾時整好但有理由相信店員冇睇到我嘅備注亦無幫我打包同樣嘅事我以前都試過一次喜茶嘅服務態度需要改善講返飲品呢杯醉醉葡萄啤絕對有驚喜雖然沙冰溶得7788但飲落有豐富嘅葡萄味配上啤酒好夾好有清涼清新嘅感覺不過就冇巨峰味有得揀酒精濃度我揀咗推介嘅中等飲落無乜酒精味可以考慮叫多酒精
因爲某app有張$5 coupon

可以考慮叫多酒精
2019-10-06
醉醉葡萄啤
2019-09-12 259 浏览
每一日經過一様係咁多人不過買到已經係慶幸 元朗依間既鋪位比較細所以會逼左好多人係入面同出面 去買左六杯 自己飲既係芝芝芒芒 同埋飲左幾啖芝芝莓莓 其他無飲到芝芝芒芒係好飲 個人都推薦既而且好芒 但系我覺得其他飲品店冲既味其實差吾多 個人覺得最好飲都係芋泥波波大愛 真系真心好飲 雖然未飲香港版 我估吾會差得去邊 芝芝莓莓果杯都可以既 而且飲落去好清涼 比起芝芝芒芒 莓莓好似更加特別 好飲啲 今次去到都見到有季節限定 有流心奶黃珍珠奶茶 幾細杯 吾知好吾好飲
每一日經過一様係咁多人
芝芝芒芒係好飲 個人都推薦既
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
2019-08-25 203 浏览
喜茶。 喜茶係大陸市場既名氣驚人,甚至黎到香港開分店,禁我都會試下香港同大陸既分別,有無保持到大陸一樣既水準!呢次元朗開分店,等左唔算好耐拎到手,黑糖波波,黑糖味依然突出,波波好有咬口,唔會太淋又唔會太硬身,剛剛好令人想吸哂啲波波落肚既感覺!
2019-08-24 169 浏览
天氣熱辣辣,同朋友想買杯嘢飲,諗起附近有間喜茶,二話不說,立即出發!揀左兩款飲品,分別係波波奶茶同金鳳茶王加芝士!波波奶茶入口十分重奶味!絕對無偷工減料!加上超級彈牙既珍珠,係就係比內地貴少少,但係係值得嘅!因為真係太好飲!而金鳳茶王加芝士就無乜大分別,芝士奶蓋咸得黎又好creamy,茶底好香濃!絕對冇得輸!
揀左兩款飲品,分別係波波奶茶同金鳳茶王加芝士!
絕對冇得輸!
2019-08-06 173 浏览
喜茶這個名字十分興,在元朗也進駐了一間。這天見店內不算多人,不用排隊買野飲,就即興買左杯!因為小妹之前在內地試過飲奶蓋和芝芝類,感覺跟外面的飲品店差不多,所以今次決定不飲與奶蓋/芝芝有關的東西。這次就試下水果類啦!飲品價錢並不便宜啊!選了我很想飲的「滿杯紅柚」,因為見它顏色很漂亮,還有切片的柚子,紅紅的,很吸引。店員會問你是否需要少冰/ 走冰和是否需要少甜/ 走甜。我選了少冰,甜度則跟返佢正常。叫完都等左好一會兒先有野飲。喜歡它有柚子粒粒,但味道不像有柚子味,比較淡淡的,與想像中有濃濃的水果汁有些不同。紙巾、飲品杯...... 小妹向右三張枱上都是垃圾,有些嘔心,實在不敢清理,小妹坐得不太舒服,都是在枱的一角影下相。店面沒有人負責清理東西,所有員工都在弄飲品。可以安排人手清潔,或者貼張溫馨提示請顧客自己清理,才能配合這美麗的裝修。店內沒有特別增設冷氣,主要是運用商場的,因此入到店內約一半就會感到有些熱,這可能與有扇門通往戶外有關係吧!這麼悶熱的天氣,也很少人會選擇坐外面。紙飲管在可在門口旁邊自取。總括而言,比較普普通通,性價比不太高,如果想到此一遊,打下卡也是可以的。
喜茶這個名字十分興,在元朗也進駐了一間。
這天見店內不算多人,不用排隊買野飲,
就即興買左杯!

因為小妹之前在內地試過飲奶蓋和芝芝類,
感覺跟外面的飲品店差不多,
所以今次決定不飲與奶蓋/芝芝有關的東西。
這次就試下水果類啦!

飲品價錢並不便宜啊!
選了我很想飲的「滿杯紅柚」,
因為見它顏色很漂亮,還有切片的柚子,
紅紅的,很吸引。
滿杯紅柚
店員會問你是否需要少冰/ 走冰
和是否需要少甜/ 走甜。
我選了少冰,甜度則跟返佢正常。
叫完都等左好一會兒先有野飲。

滿杯紅柚
喜歡它有柚子粒粒,但味道不像有柚子味,
比較淡淡的,與想像中有濃濃的水果汁有些不同。

紙巾、飲品杯...... 小妹向右三張枱上都是垃圾,
有些嘔心,實在不敢清理,
小妹坐得不太舒服,都是在枱的一角影下相。
店面沒有人負責清理東西,所有員工都在弄飲品。
可以安排人手清潔,或者貼張溫馨提示請顧客自己清理,
才能配合這美麗的裝修。

店內沒有特別增設冷氣,主要是運用商場的,
因此入到店內約一半就會感到有些熱,
這可能與有扇門通往戶外有關係吧!
這麼悶熱的天氣,也很少人會選擇坐外面。

紙飲管在可在門口旁邊自取。

總括而言,比較普普通通,性價比不太高,
如果想到此一遊,打下卡也是可以的。
2019-08-06
等候时间
8 分钟 (堂食)
2019-07-19 173 浏览
Heytea has been very famous in Mainland China and we need to go back to mainland China if we want to have a try on this previously. But it had opened a branch in Yuen Long recentlyI love the cheese milkshake on top very much as it tastes so rich and so yummyyy!!!While the tea itself a is good too, if you want to have a cup of tea, then heytea can provide you the good quality tea with a special cheese milkshake on top

芝士奶蓋四季春
芝士奶蓋金鳳茶
芝士奶蓋四季春
芝士奶蓋金鳳茶
2019-07-18 236 浏览
於Yoho Mall開張近兩個月的喜茶,平日中午光顧都要排隊,不過不及剛開業時誇張,大概5分鐘就排到。可能是增設網上訂購緣故,見店員密密將飲品放入外賣紙袋中,等大概10分鐘才到我的order。因為店面面積較細,座位不算多,大多都選擇外賣,我也不例外。夏日限定再加這期蜜桃當造,當然要試下 - 芝芝桃桃 $48,少糖少冰。啖啖新鮮桃肉,的確是幾香甜清新又幾有嚼口。茶底喝不出是什麼茶,因為桃香蓋過了茶味,似蜜桃紅茶般。芝士奶蓋雖然比例較少,但芝士的鹹味同蜜桃的香甜又算幾夾下。老老實實今趟是第一次飲喜茶,味道是挺不錯的,雖然都幾大杯,不過一杯凍飲索價$48,等同一個茶記午餐價錢,真心覺得有點貴!

外卖自取
2019-07-14 140 浏览
芝芝桃桃 $48喝起來挺清新的選了少少少糖一點也不甜不過整體感覺一般桃的份量比較少比起之前喝的芝芝系列少頂層的芝芝也少了另外 點餐過程亦不順利店員問是否要少冰我問 這不是沙冰嗎? 沙冰也可以少冰?店員回答說可以轉成普通一粒粒的冰之後又再問我是否要少冰我再問多次 沙冰是否也可要少冰?這次店員說可以 不過會比較水那究竟芝芝系列的沙冰可否要少冰?
芝芝桃桃 $48
比起之前喝的芝芝系列少
頂層的芝芝也少了
另外 點餐過程亦不順利
店員問是否要少冰
我問 這不是沙冰嗎? 沙冰也可以少冰?
店員回答說可以轉成普通一粒粒的冰
之後又再問我是否要少冰
我再問多次 沙冰是否也可要少冰?
這次店員說可以 不過會比較水
那究竟芝芝系列的沙冰可否要少冰?
2019-07-13 159 浏览
先前飲過金鳳茶王,覺得幾清淡。剛巧今日路過喜茶,於是再飲多次,不過今日試下其他純茶類飲品——純金玉。純金玉……就咁睇都唔知係咪有呢種茶,本住本死無大礙既精神落單,當時大約等40張單,無諗過排隊不足十人,但生意咁好……最後,等咗大約10分鐘就拎到純金玉,相比先前飲過既金鳳茶王,茶味更濃,而且杯茶ordeer咗少糖(店員提醒先知有呢個選項),感覺好似係茶樓飲緊茶咁,只不過裝既器具唔同而己。註:元朗分店空間有限,等飲品時不時要讓出讓入,唔似K11店咁闊落。

當時大約等40張單,無諗過排隊不足十人,但生意咁好……

2019-07-13
2019-07-10 181 浏览
一個月前嚟飲過多肉葡萄當時係中咗大伏嘅 好浪費咁飲咗半杯就頂唔順🤦🏻‍♀️今次決定再俾多次機會佢 仲叫多咗杯阿華田波波星期日一點左右到 好難得地唔駛排隊不過筆者買完之後 人龍又出現返🙈等咗十分鐘左右就攞得喇✨多肉葡萄喺飲之前 其實好擔心又中多次伏不過今次完全大平反返芝士同上次差唔多 都係好味嘅個葡萄茶底同上次係天淵之別濃味過好多好多 飲到提子嘅清甜味喺熱天下飲到尾都無淡到飲唔到👍🏽✨阿華田波波雖然係好熟悉嘅阿華田味 但我敢講自己喺屋企係沖唔返嘅🙈好濃阿華田味 但唔會係死甜味其實亦都唔會太甜珍珠嘅質地亦好好 唔會淋咗一pat咁 粒粒分明香港嘅價錢雖然貴啲 不過都飲得出係用心之作無辦法返大陸又掛住嘅 不妨喺香港飲杯止下癮😉
一個月前嚟飲過多肉葡萄

多肉葡萄
阿華田波波冰
  • 阿華田波波
2019-07-03 122 浏览
之前係深圳飲過幾次,見係屋企附近開左就去朝下聖,去到都有條龍,排左大概十分鐘左右就落左單,落單後先至係戲玉,等左應該可能30分鐘飲品先到。 今次都係叫左芝士奶蓋茶,先嚐芝士再混埋茶一齊飲,味道都唔錯,但等既時間太長,等無咁多人再飲。
2019-06-12
用餐时段