2022-11-22 16 浏览
唇茶好飲就大家都知,佢有一大堆唇粉👄。佢地主打自製桃膠飲品,另外茶底通常就係果味加傳統中式茶,做到fusion效果。一般手搖杯都比較多cream同甜漏,唇茶既手搖杯就比較正氣同滋陰養顏,尤其是啱一班OL或少女飲。 呢排唇茶推出左鮮奶桃膠系列,好似話係靚仔老闆研發左好耐既一條新飲品線。今晚就同朋友去試下: 🧋黑糖玫瑰桃膠鮮奶😄好好飲!佢係用3.6鮮牛乳,好滑好香奶味!另外桃膠好有黑糖味,配埋淡淡玫瑰花香,好特別!飲完仲覺得好養顏,我覺得幾啱秋冬天飲~仲有,呢杯野幾飽肚,飲一杯可以當食左個lunch😂 🧋花開Fruit貴😄佢係有菠蘿,桂花,蘋果乾,烏龍茶做底。飲落酸酸甜甜,仲好有清香既桂花味,烏龍茶底又好消滯,啱啱食完飯過黎飲番杯。好飲! 恭喜唇茶又創新左一條新飲品線,祝業務蒸蒸日上,再開多啲分店😁

🧋黑糖玫瑰桃膠鮮奶😄

🧋花開Fruit貴😄

外卖自取
《唇茶 - 尖沙咀》小妹有一期成日都飲肥仔水,最鍾意就係黑糖珍珠鮮奶類同芋圓類既飲品糖水😅不過我都知成日飲真係好肥仔架啦🥲所以都為自己著想戒左一排,再唔係就只係飲無糖茶或無糖鮮奶茶😅不過真係會飲到好無癮架早兩日我喺尖沙咀等個朋友收工,諗住買啲小食野飲去探佢班啦,就喺佢公司附近有間賣肥仔水既地方,見未試過🫣一於買埋俾自己😛💁🏻‍♀️黑糖玫瑰桃膠鮮奶 (少甜) $34例牌我都係叫黑糖類既飲品架啦😝最多叫少甜啦,平時飲開都係珍珠,今次換下口味試桃膠,一般我都係食糖水先會叫架炸,雖然質感冇珍珠咁煙韌,不過感覺上個質地係天然啲既,同埋始終桃膠冇加工過,可以稍為降低自己罪惡🤪鮮奶入面既玫瑰味都幾出,飲落幾清新舒服,同桃膠味道好match,就算飲得到甜味,都唔會係死甜黏喉既感覺👍🏻推介💁🏻‍♀️月滿花香 (微糖少冰) $30朋友平時喜好飲花茶,呢杯就啱曬佢啦😉有桂花、玫瑰、茉莉花再夾埋烏龍茶同桃膠,成件事好豐富,偷飲咗一啖,花味係濃郁既,帶有少少蜜味,唔知係咪個糖水係有蜜糖味呢🤔?佢呢杯嘅桃膠反而更食得出味道,有啲似雪耳咁,少少爽口但有啲又好軟熟,桃膠本身已經有用糖水浸過有味道,如果唔想太甜嘅話建議要微
《唇茶 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️黑糖玫瑰桃膠鮮奶 (少甜) $34

💁🏻‍♀️月滿花香 (微糖少冰) $30

朋友平時喜好飲花茶,呢杯就啱曬佢啦😉有桂花、玫瑰、茉莉花再夾埋烏龍茶同桃膠,成件事好豐富,偷飲咗一啖,花味係濃郁既,帶有少少蜜味,唔知係咪個糖水係有蜜糖味呢🤔?佢呢杯嘅桃膠反而更食得出味道,有啲似雪耳咁,少少爽口但有啲又好軟熟,桃膠本身已經有用糖水浸過有味道,如果唔想太甜嘅話建議要微糖

最後我接咗朋友收工再慢慢行去海旁嗰邊飲下野傾下計😚仲睇到日落好開心😌
2022-11-15
  • 黑糖玫瑰鮮奶塗膠
2022-11-15 35 浏览
我自己好鍾意飲手搖飲品,最鍾意有嘢咬下嘅配料好似珍珠同埋仙草。今次去到尖沙咀終於有時間試下依間人氣茶飲店《唇茶》。❇️花開Fruit貴 $38 (L)我就最鍾意烏龍茶底,香濃又解膩。除此之外,配料仲有菠蘿、桂花、蘋果乾。菠蘿會帶出鮮甜同埋酸味,桂花就會有回甘,味道層次都好豐富。❇️黑糖桃膠鮮奶$30桃膠份量都好多,粒粒桃紅色,食落好爽口。黑糖又好養生同埋健康,配合埋鮮奶唔會太甜,滋補有養顏。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

❇️花開Fruit貴 $38 (L)

❇️黑糖桃膠鮮奶$30

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
A cup of tea is a cup of peace.💋Tea Only💋..行街經過見到手搖飲🥤 就會心思思想飲返杯,最近係尖沙咀見到呢間唇茶出左新系列好吸引啊!【桃膠鮮奶系列】一種淺黃色透明固體天然樹脂,係平民版燕窩,養顏抗衰老,無激素比燕窩更健康,所以我屋企長期都有儲備架🤗!而且高纖低熱量,消除濕熱,配埋我最愛飲既鮮奶🥛 明治4.3 特濃牛乳,整杯滿有奶香又養顏😍!就算平日飲手搖飲都要學識揀喔!呢間唇茶:主打健康桃膠 & 奇亞籽特色手調茶,都係健康天然養生手搖飲🥤,經過口渴可以飲返杯😚!..佢地港九新界都有分店架❣️(6間分店)..

經過口渴可以飲返杯😚!

佢地港九新界都有分店架❣️(6間分店)
2022-11-10 27 浏览
唇茶食完飯行開尖沙咀散步發現有間主打手調桃膠茶的「唇茶」,感覺非常新鮮且驚喜搭配。我記得旺角都有分店,主打天然健康飲料一定好過成日飲珍珠奶茶。所以就一人點一杯試下酸酸MayMay, 見店員介紹招牌酸酸MayMay,飲落味道好清同一般台式飲品唔同,好開胃又健康之選。好解膩,飲得出桑梅山楂嘅酸,微微玫瑰嘅香。草本味都好強烈而且桃膠好多抵飲。桃膠食落甜甜地,所以即使茶飲無糖都OK👍🏻。台式飲品都咁健康又好飲,啱曬鍾意飲茶嘅我地黑糖玫瑰桃膠鮮奶(期間限定),無其他添味劑新鮮桃膠加上用左明治4.3 特濃牛乳,牛乳味特濃得黎同黑糖桃膠好夾,再加上玫瑰既花香,真係味道一流#kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkcatering #hkboy #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike #likes#b
唇茶

台式飲品都咁健康又好飲,啱曬鍾意飲茶嘅我地

#kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkcatering #hkboy #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike #likes#breakfast #yummy #goodmorning #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #foodphotography #foodlover #ig_mood #hongkongfoodie
2022-11-09 242 浏览
💖唇茶 (堪富利士道) (尖沙咀)✨尖沙咀堪富利士道8A地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️其實我差唔多每個星期都會飲兩至到三杯廢水,有個朋友成日都同我講飲咁多珍珠奶茶對身體唔好,試吓飲桃膠,然後就介紹咗呢間茶飲店俾我!今日我就去咗尖沙咀分店,佢哋嘅職員態度超好呀超有禮貌🥰-月滿花香🌕 $30入面有玫瑰、桂花、茉莉、烏龍等材料💁🏻‍♀️,有三種唔同嘅花再加埋烏龍,茶底濃,比較甘醇一D🥰有冇人同我一樣成日都覺得飲多啲花🌸製品,個口都會香啲🤣-原味桃膠鮮奶🍼 $30我見到poster上面嘅賣相都幾吸引,仲要係新出,所以就諗住試吓。我自己平時冇飲開桃膠,驚唔係咁好味,所以揀咗牛奶做底感覺上好似易入口啲🙈佢哋嘅奶用咗明治4.3特濃牛乳🐮,真係寧舍滑,比平時一般飲嘅牛奶更重奶味。桃膠唔會好大粒,細細粒嘅有咬口。見到poster先知道原來桃膠可以養顏。😯而且仲要係高纖維低熱量,飲落真係冇咁Heavy🤭

💖唇茶 (堪富利士道) (尖沙咀)
✨尖沙咀堪富利士道8A地舖

-月滿花香🌕 $30

-原味桃膠鮮奶🍼 $30

2022-11-09
❣︎ 我favourite 💕茶飲店💋出新野🆕身為忠實擁躉的我點可以唔試!✨每杯都係即叫即製 桃膠又健康👍🏻► 🧋黑糖桃膠鮮奶 $30 (期間限定)果然無令我失望💕桃膠係新鮮桃膠而且飲得出無其他添味劑用左明治4.3 特濃牛乳🥛牛乳味特濃得黎同黑糖桃膠好夾相映成趣💕味道一流♡⋯⋯總結⋯⋯♡ ☻ 4.9/5 超推薦呢杯新飲品希望呢杯野飲唔係期間限定加入regular menu😆😆之後都可以飲到就好喇❤
❣︎ 我favourite 💕茶飲店💋出新野🆕
身為忠實擁躉的我點可以唔試!✨
每杯都係即叫即製 桃膠又健康👍🏻

► 🧋黑糖桃膠鮮奶 $30 (期間限定)
果然無令我失望💕

希望呢杯野飲唔係期間限定
加入regular menu😆😆
之後都可以飲到就好喇❤
2022-10-29 32 浏览
很喜歡唇茶,有夠健康。尖沙咀店的服務員態度好好,Open Rice下單後準時有飲品拿,還可以去冰微甜,清甜茶飲加桃膠,用埋Rice$還有優惠,真心好飲、平,值得推介!
很喜歡唇茶,有夠健康。

2022-10-29
用餐优惠
現金券
呢間飲品店就主打桃膠,口感彈滑又有滋陰養顏功效。最多人點嘅月滿花香用桂花、玫瑰、茉莉、烏龍調配再加桃膠,清甜同時又有花香。而紅葉開花就有玫瑰、山楂、洛神花、荔枝紅茶配搭桃膠,味道酸甜,不失為消暑解渴嘅飲品。🌟B1 月滿花香(L Size)桂花 玫瑰 茉莉 烏龍🌟B10花開Fruit貴(L Size) 菠蘿 桂花 蘋果乾 烏龍📌唇茶 (堪富利士道) 尖沙咀堪富利士道8A地舖🚇港鐵尖沙咀站A2 出口, 步行約3分鐘📍#尖沙咀

🌟B1 月滿花香(L Size)
桂花 玫瑰 茉莉 烏龍
🌟B10花開Fruit貴(L Size)
菠蘿 桂花 蘋果乾 烏龍

📌唇茶 (堪富利士道)
尖沙咀堪富利士道8A地舖
🚇港鐵尖沙咀站A2 出口, 步行約3分鐘

📍#尖沙咀
2022-09-18 90 浏览
💕唇茶以手調桃膠茶打響名堂🎖飲品以各款經典中國茶、水果、果乾,配上養顏桃膠,創新得嚟又健康,而且落單時店主都會主動問需唔需要少甜少冰,幾細心.🌈六月飛雪(雪梨乾 無花果乾 南北杏 南棗 壽眉)幾款材料令人感覺滋潤,甜味主要嚟自冰糖同南棗,味道清甜,仲有粒粒南北杏,好似飲緊中式糖水咁🥰.🌈花開fruit貴(菠蘿 桂花 蘋果乾 烏龍)好好意頭嘅飲品🤣主調係菠蘿同蘋果嘅酸甜,隨後有淡淡清新桂花香,解渴消暑🥰
💕唇茶

🌈六月飛雪
(雪梨乾 無花果乾 南北杏 南棗 壽眉)

🌈花開fruit貴
(菠蘿 桂花 蘋果乾 烏龍)
2022-09-03 105 浏览
嗰日喺大熱天下,行行下街好攰,想飲杯凍飲但又不想飲珍珠奶茶,竟然被我發現呢間茶店係以茶做主角,桃膠取代珍珠,也沒有奶蓋奶茶,好啱我呢啲注意健康飲食嘅港女飲😁白雪薰飛 (HK$34/大杯).要求咗微糖少冰,店員話做唔到走糖啦~.這杯有白桃、薰衣草和烏龍茶.白桃汁的甜蜜和烏龍茶的獨特清淡茶味都幾夾.我本身比較怕薰衣草味會太濃,但飲落覺得佢唔係好出,所以啱我口味😁.杯內有幾多桃膠喎,有咬口又有養身功效

白雪薰飛 (HK$34/大杯)
.要求咗微糖少冰,店員話做唔到走糖啦~
.這杯有白桃、薰衣草和烏龍茶
.白桃汁的甜蜜和烏龍茶的獨特清淡茶味都幾夾
.杯內有幾多桃膠喎,有咬口又有養身功效

2022-08-01
2022-08-01 105 浏览
唇茶其實平時間唔中都會飲,因為他們的飲品加入了桃膠或者奇亞籽,健康又養顏,近日他們還出了新口味!益力多柑桔仔soda配奇亞籽,這杯飲品用上益力多,酸酸甜甜,而且還有淡淡的柑桔味,加上混入左梳打水,飲落消暑又開胃!入面還加入了奇亞籽,口感好正!六月飛雪,這款茶飲用上雪梨乾、無花果乾、南北杏、南棗製成,茶底方面用了壽眉,雪梨和無花果都是潤喉滋潤的食材,加上還有滋補的南棗,成杯都好養身!這款茶亦加入了桃膠,甜甜的又夠養顏,非常適合女士飲用!
2022-07-18
5 分钟 (外卖自取)
2022-07-25 75 浏览
好味指數:😋😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐最近見到唇茶出咗新飲品,又要試吓啦💕💕呢間飲品店主打養生桃膠茶,比起普通嘅手搖飲品更健康,而且桃膠滋補養生,好啱女仔飲☺️基本上每個星期都會忍唔住買杯飲😆😆✅益力多柑桔仔梳打配奇亞籽$32平時都好怕飲酸野,擔心會太酸🤣但係呢隻酸酸甜甜嘅味道好有層次,消暑又解渴☀️估唔到柑桔仔同益力多隻味咁夾😍😍而且仲有原粒柑桔仔同好多奇亞籽,真材實料👍🏻✅花果山$38材料包括山楂、玫瑰和蘋果乾🍎茶底係荔枝紅茶,佢地嘅荔枝紅茶並唔係假甜味,而係真係荔枝茶嘅香味♨飲品味道層次豐富😋桃膠有咬口👍🏻👍🏻👍🏻不愧係我最愛飲品店之一💋📍尖沙咀店地址:尖沙咀堪富利士道8A地鋪
好味指數:😋😋😋😋😋

地址:尖沙咀堪富利士道8A地鋪
益力多柑桔仔梳打配奇亞籽
花果山
2022-07-04 120 浏览
💦夏天行街囗痕痕想飲手搖杯🧋又想飲啲健康啲嘅 🌿就諗起主打茶類飲品嘅唇茶☕️💗配搭唔同嘅養生配料 有桃膠//奇亞籽//桂花⋯⋯ 採用冰糖及韓國黑糖煲製🤎一直都好欣賞唇茶嘅桃膠😍覺得好𝐪𝐪 好彈牙( ˘ ³˘)♥~💋幾鍾意佢哋膠杯上嘅設計 幾特別 💖 𝐀7 荔枝紅茶 - 𝐋 ($28): 3.8/5配咗滋潤嘅桃膠≧◔◡◔≦桃膠份量十足 好有咬口~茶底係荔枝紅茶 淡淡荔枝香♪♪甜度方面就叫咗微甜 啱啱好♥︎♥︎唔會太淡 飲完都幾飽肚(●´ω`●)💖 𝐁7 花果山 - 𝐋 ($38): 3.8/5呢款本身配搭左桃膠 ˁ̡̡̡∗⁎⃙ ̫⁎⃙ˀ̡̡̡ ̩˳♡⃝由山楂, 玫瑰, 蘋果乾, 荔枝紅茶配搭成💓好香玫瑰同荔枝味🌹底下仲有一片蘋果乾🍎飲完山楂好開胃 (=´ω`=)~養生又滋潤 飲完好舒服👍🏻📍 唇茶 (尖沙咀)🐰: 3.8/5#eatwithkeikei #唇茶#sweetiedaily_tst

💦夏天行街囗痕痕想飲手搖杯🧋
又想飲啲健康啲嘅 🌿
就諗起主打茶類飲品嘅唇茶☕️
一直都好欣賞唇茶嘅桃膠😍
覺得好𝐪𝐪 好彈牙( ˘ ³˘)♥~
💋幾鍾意佢哋膠杯上嘅設計 幾特別

💖 𝐀7 荔枝紅茶 - 𝐋 ($28): 3.8/5

配咗滋潤嘅桃膠≧◔◡◔≦
桃膠份量十足 好有咬口~
茶底係荔枝紅茶 淡淡荔枝香♪♪
甜度方面就叫咗微甜 啱啱好♥︎♥︎
唔會太淡 飲完都幾飽肚(●´ω`●)

💖 𝐁7 花果山 - 𝐋 ($38): 3.8/5

由山楂, 玫瑰, 蘋果乾, 荔枝紅茶配搭成💓
好香玫瑰同荔枝味🌹
底下仲有一片蘋果乾🍎
飲完山楂好開胃 (=´ω`=)~
養生又滋潤 飲完好舒服👍🏻

📍 唇茶 (尖沙咀)
🐰: 3.8/5

#eatwithkeikei #唇茶
#sweetiedaily_tst
2022-04-15 211 浏览
喺尖沙咀行到攰嘅時候,諗起附近有一間唇茶💋,主打茶類飲品,但有別於其他手搖飲品嘅店舖,因為佢有洛神花、桂花、烏龍、桂圓等等嘅養生材料👍🏻,聽落似乎係一啲健康嘅飲品。另外,飲品嘅名稱都改得好有心思,例如我呢杯嘅飲品就叫做「Double May」,裏面有菠蘿🍍、洛神花、荔枝紅茶、仲配埋好好味、好滋補嘅桃膠🥰,而且店舖有得比客人調校甜度、小冰或走冰,所以呢杯少甜、少冰嘅飲品味道適中,好啱一啲唔好甜嘅人去試。下次仲想試埋佢哋其他主打嘅茶類飲品❤️

下次仲想試埋佢哋其他主打嘅茶類飲品❤️
2022-04-15
$35 (其他)