2019-12-29 1589 浏览
佐敦之最👍🏻高质和牛烧肉放题,又系开始食团年饭嘅时节,今年我们旧同学选择了佐敦,皆因有CP值高的高质和牛烧肉放题。店内有来自国宝级书法大师的「响」字手笔,增加视觉美感!我们当中有不少食肉兽,为满足佢哋我们特意预订了《响》。它的烧肉放题出名CP值高,有多款不同部位的澳洲和牛和牛肉、刺身、海鲜、清酒梅酒、Movenpick雪糕等放题,喜欢食多少就叫多少,畅快啊!《送一波士顿龙虾》当晚每两位送一只波士顿龙虾🦞我们吃的晚市放题还有海鲜拼盘赠送,四个人刚刚好另外加送一条喜之次,如果在日本料理店吃,最少也要几百元才有一条烧喜之次呢!自己烧更觉鲜味十足。《刺身拼盘》新鲜刺身拼盘有多款鱼生非常丰富,当中我最爱肥美肉厚的北海道带子、日本原只有头甜虾、味道浓郁的海胆,滋味无穷!《不同部位的澳洲和牛》到我们最喜爱的澳洲和牛肉烧肉,不同部位包括澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛肉眼、美国牛肋骨等;和牛味道浓郁、脂肪分布平均、雪花漂亮、入口柔软嫩滑,网烧可自行洒上海盐或黑胡椒作调味。好似我就锺意将肉片沾上烧肉酱汁,更惹味。我哋一班牛魔王,唔食牛嘅都有其他美豚选择,有日本直送的米泽三元豚西冷,同样吃得滋味。其他

《送一波士顿龙虾》

刺身拼盘》

《不同部位的澳洲和牛》

其他食物款式也很多,和食料理、天妇罗,热食乌冬。喜欢食榴槤的不要错过炸榴槤脆波啦!

最後压轴好戏是甜品,可以任食 Movenpick几款雪糕、Fruttato Gelato意大利雪糕、Dreyer's 雪糕系列,超级吸引啊!

还有各款酒精饮品、汽水,嚟紧咁多团年饭要食,不妨考虑试一试!

团年饭
  • 甜品
  • 喜之次
  • 烧海鲜
2019-12-22 2529 浏览
想食一餐放题都有好多选择,要食得丰富就一定要去D高质素嘅食店咁先满足到食慾,就算俾贵少少都系值得嘅,是日晚去咗呢间人气日式烧肉店品嚐一餐丰富美食,咁当然唔至食肉咁简单,仲有一系列食物俾大家享用,而且人越多就越着数可以食更多美食,当然服务质素都好紧要,一坐低店员陆续将各款食材送上枱前,方便大家即时享用,一间日式烧肉店又点会少咗刺身同时令海鲜先有海鲜喜知次同龙虾每人半只,接住有份量十足刺身拼盘,仲有我至爱嘅肉可以一次过满足晒,首先放龙虾系炉烧住先,再食刺身拼盘当中有甜虾、带子、三文鱼、油甘鱼、八爪鱼同海胆,入口鲜味十足,鲜甜龙虾啱啱烧好肉质饱满又多膏,食落爽滑弹口啖啖肉汁接住放烧肉拼盘有澳洲和牛西冷、胸腹、肉眼同牛肋骨,烧一烧已闻到肉嘅油香味散出嗱嗱声食番几件肉先,肉质香嫩肥美多汁口感一流,真系啱晒我口味,再饮杯梅酒边烧边吃最正享受咁当然仲有其他嘢要食,天妇罗同炸物一定要食炸得香口松脆,又继续烧不同肉品嚐一口牛同大只海老,最紧要大家食得尽兴食完一轮美食系时候食埋甜品先至完美,有多款名牌雪糕食番几点杯先得一餐丰富日式放题又品嚐完。
一餐丰富日式放题又品嚐完。
  • 海鲜拼盘
  • 刺身
  • 天妇罗
2019-12-18 1945 浏览
今日陪大佬食烧肉放题,找到一家一点都不便宜,但睇到相都觉得系高质。因为我同大佬其实食量都不大,所以基本上吃了一开始的拼盘已经饱了!大家可以先试拼盘後再点烧肉,因为最好的肉都先送上,试了才追加都不迟,反正有两个半小时。另外还有冷龙虾前菜。对於放题提供的海鲜都没有太大期望;这个冷龙虾味道只是普通。肉类拼盘烧肉主要来自澳洲,但是是澳洲的和牛品质,看到都觉得卖相肉质不错。-美国牛肋骨牛肋骨比较香口,油脂味重。-手羽(鸡翼)鸡翼质素正常,不过不失;稍为觉得腌得不太够。-澳洲和牛西冷西冷和肉眼我较爱西冷;脂肪少一点,分布亦平均一点。-澳洲和牛肉眼肉眼的肉质无疑是最软淋淋得,牛脂味重-澳洲和牛胸腹个人独爱较瘦的部位,除了不会太肥,肉味亦会比较浓-骨付鸡肉肠加工的鸡肉肠,加上一条骨头,第一次见;味精就是普通的鸡肉肠。-米泽三元豚西冷豚肉西冷颇爽口,不会太肥。刺身拼盘刺身拼盘我会推荐大家encorn油甘鱼和甘虾,这两种个人认为较鲜味;串烧串烧没有太大惊喜,如果你的胃容量不是很多,建议还是主攻烧肉。蔬菜类个人对菇类的较有兴趣;有金菇和本菇,都是有机的;调味如果嫌不够的话,可以自行加海盐。

另外还有冷龙虾前菜。
对於放题提供的海鲜都没有太大期望;
这个冷龙虾味道只是普通。

-美国牛肋骨
牛肋骨比较香口,油脂味重。

-手羽(鸡翼)
鸡翼质素正常,不过不失;
稍为觉得腌得不太够。

-澳洲和牛西冷
西冷和肉眼我较爱西冷;
脂肪少一点,分布亦平均一点。

-澳洲和牛肉眼
肉眼的肉质无疑是最软淋淋得,牛脂味重

-澳洲和牛胸腹
个人独爱较瘦的部位,除了不会太肥,肉味亦会比较浓

-骨付鸡肉肠
加工的鸡肉肠,加上一条骨头,第一次见;
味精就是普通的鸡肉肠。

-米泽三元豚西冷
豚肉西冷颇爽口,不会太肥。

刺身拼盘

串烧

蔬菜类
个人对菇类的较有兴趣;
有金菇和本菇,都是有机的;
调味如果嫌不够的话,可以自行加海盐。

2019-12-10
2019-12-09 2578 浏览
今晚约了朋友聚旧,地点是佐敦白加士街的一间日本烧肉餐厅,是吃放题的,限时两个半小时。饮品有很多选择,除了啤酒、汽水、果汁之外,还有高级茶包、清酒、梅、红酒和白酒。既然是和朋友聚旧,当然是要把酒谈欢了,梅酒、白酒是要喝个不停。必食头盘有三个,是餐厅指定提供的。分别是精选烧肉拼盘,各式招牌烧肉拼在一盘,然後就是精选刺身和龙虾。龙虾肉质弹牙鲜甜,而且有很多膏。带子、甜虾、海胆等各样刺身非常新鲜,很好吃。之後,我们便不断追加吃烧肉和刺身,点完一份又一份,大杯酒大块肉,尽情吃个够,还吃了些天妇罗,质素非常高。快乐的时光是过得特别快,边吃边喝边说笑,很快便差不多两个半小时了,连忙去拿雪糕吃。雪糕是名大牌子,有多款味道供选择,又给我们吃了几个。今晚真尽情!

2019-12-03 2550 浏览
为庆祝妈咪生日,千拣万拣,就拣左啲间系openrice高分的任食烧肉放题。5点半第一round,闲日都full。对完coupon就可以入座。一入座就晒冷。先送上刺身拼盘海胆超甜,但无得encore。油甘鱼正常,有带子可惜薄切银边白身鱼都无得refill,但唔知咩鱼。再来系任点纸上的所有烧肉,每样俾啲你试下先,觉得好食就可以再order。两盘肉,得西冷同肉眼系稍微好食少少,猪颈肉同鸡翼都ok的。其他就唔使再叫二人起有龙虾送,每人半只,新鲜的。四人送多条喜知次。肉质鲜嫩,咸咸地个人唔系好识欣赏一大堆order纸,其实无咩好拣。第一round清左佢自动送上的食物後,第二round叫左无试过的海鲜。啲虾好大只,尚算新鲜。青口似黑青口,细细的肉。但用来烧就唔系几好味。另外仲有普通的天妇罗,沙律。烧菠萝同蕃薯仔。饮品任饮,有清酒,梅酒等。有海鲜汤。食完两round後,无咩好食。开始食甜品。甜品有惊喜。有movenpick同dreyer’s,仲有其他放题少见的gelato。movenpick的味道选择都唔少,起码有5款以上。个人食左3盒,枫糖核桃,expression, caramel再加一个dre

一入座就晒冷。
先送上刺身拼盘
海胆超甜,但无得encore。油甘鱼正常,有带子
可惜薄切
银边白身鱼都无得refill,但唔知咩鱼。

二人起有龙虾送,每人半只,新鲜的。

四人送多条喜知次。肉质鲜嫩,咸咸地
个人唔系好识欣赏

一大堆order纸,其实无咩好拣。

另外仲有普通的天妇罗,沙律。烧菠萝同蕃薯仔。

饮品任饮,有清酒,梅酒等。有海鲜汤。

食完两round後,无咩好食。开始食甜品甜品有惊喜。有movenpick同dreyer’s,仲有其他放题少见的gelato。movenpick的味道选择都唔少,起码有5款以上。个人食左3盒,枫糖核桃,expression, caramel
再加一个dreyer’s 的cone同榴槤gelato.不过呢款榴槤雪糕就唔系咁好食喇

另外啲串烧要自己烧,但就切得太细粒。好易燶同无口感,都系唔推介。

不过呢度啲服务都几好的
2019-11-20
用餐优惠
团购
  • 甜品
  • 饮品
  • 雪糕
之前一直都想试下呢间烧肉放题,今次终於都book到位🤗拣左比较早果个时段黎食一坐低就即刻送上龙虾🦞,刺生同烧肉每人送一客海胆➕半只龙虾两款都好鲜甜😋黎呢度就紧系食烧牛肉为主🥩澳洲和牛西冷同肉眼嘅油脂分布都几靓,食落唔会韧呢度啲刺生同豚肉都唔差尤其系日本直送刺生同鲜带子,已经 encore 左几次米泽三元豚西冷➕鸡翼都好好味仲有炸天妇罗🍤炸粉甜甜地,而且炸得好香脆,口感唔错饮品方面真系有超多选择😍有我锺意嘅花茶,梅酒,红白酒等等🍷🥂甜品有Movenpick, Fruttato Gelato, Dreyer’s 雪糕🍨钟意食榴连嘅朋友就有福了,呢度除左有榴挞炸弹之外,仲有榴连雪糕
之前一直都想试下呢间烧肉放题,今次终於都book到位🤗
拣左比较早果个时段黎食
一坐低就即刻送上龙虾🦞,刺生同烧肉
每人送一客海胆➕半只龙虾
两款都好鲜甜😋
刺生
龙虾
烧肉

黎呢度就紧系食烧牛肉为主🥩
澳洲和牛西冷同肉眼嘅油脂分布都几靓,食落唔会韧
呢度啲刺生同豚肉都唔差
尤其系日本直送刺生同鲜带子,已经 encore 左几次
米泽三元豚西冷➕鸡翼都好好味

仲有炸天妇罗🍤炸粉甜甜地,而且炸得好香脆,口感唔错
天妇罗

• 刺身
  • 雪糕
  • 饮品
2020-01-07 0 浏览
喺佐敦白加士街附近,离地铁站3分钟嘅路程,有一间主打日式烧肉和放题的餐厅。日本放题食得多,都系嗰啲鱼生寿司,不过加埋烧肉又系另外一种享受。一入店入边,唔会闻到好大阵的烧烤味,座位都几阔落,职员招呼友善。一坐低之後就奉上刺身拼盘和烧肉拼盘等你可以逐款试一下。刺身拼盘一啲都唔欺场,除咗有海胆之外,仲有油甘鱼,帆立贝及一款有日本新鲜空运而来的刺身。份量都几多。两位起仲送澳洲龙虾开边。净系一开始呢一款烧肉拼盘就已经分量惊人,除咗有澳洲和牛西冷及肉眼之外,仲有牛肋肉,骨付肠和鸡翼等等。肉类嘅质素属於中上,没有雪味。另外枱上面仲有海盐及黑椒,让你可以调味。而我就觉得不用什麽多的调味也可以吃到肉本质的味道。烧烤从来不讲技巧,不过肉不可以反转太多。烧好一面,另外一面轻轻烤5秒就可以了。另外追加左大虾和鲭鱼,海鲜方面仲有澳洲青口。喜出望外地大虾嘅质素都唔错。而鲭鱼烧香左之後,入口鱼味好香,皮烧香左左之後变得香脆可口。最後叫咗呢一味清汤豆腐,用咗日本上汤做汤底,入口有熟悉甜甜的味道。加上我最喜欢的葛丝,烟韧可口,暖胃一流。最後甜品方面,就梗系叫返一球movenpick 雪糕,咁样先至最抵食。另外要赞一点,

两位起仲送澳洲龙虾开边。

另外要赞一点,放题嘅时间十分宝贵,最担心系有漏骨嘅情况出现。不过系呢一间烧肉放题店食,不会出现漏单嘅情况,有时份量仲会比多左添! 值得一赞!

自己唔算食得多, 所以好少会选择去食放题不过见到呢间有团购, 半价之後好低, 仲要酒类都有得任饮, 即刻搵埋FD去食!我地拣咗8PM开始, 有2.5小时算劲好, 好多其他餐厅都系得2小时JA早咗15分钟上去, 都系要等到8PM先可以入座嘅见到剔剔纸上有超多选择正当烦恼紧叫咩嘅时候侍应先送上一碟烧肉,包括澳洲和牛西冷、澳洲和牛肉眼、米泽三元豚腩片等等仲有新鲜SASHIMI我觉得咁嘅安排唔错可以食咗一轮先, 觉得好味嘅再画纸 ENCORE 2位嘅话仲送多只波士顿龙虾 肉质OK, 无咩特别饮品类可以自己攞全部啤酒、红白酒、清酒、柚子酒、梅酒 都系饮饮真系好过份汽水果汁都有, 估唔到茶包系辻利荼舖甜品竟然有 Movenpick, Dreyer’s , Fruttato Gelato, 食完呢餐真系唔肥都几难烧肉种类算好多, 无漏单侍应会时不时过嚟睇下个烧网要唔要换最多人嘅时候有D烟啦, 不过都接受到反而食完件衫又唔会算话大油烟味我地两个人比4人台, 我见好多台都系咁坐得好松动舒服
自己唔算食得多, 所以好少会选择去食放题

我地拣咗8PM开始, 有2.5小时算劲好,
好多其他餐厅都系得2小时JA
早咗15分钟上去, 都系要等到8PM先可以入座嘅

见到剔剔纸上有超多选择
正当烦恼紧叫咩嘅时候侍应先送上一碟烧肉,
包括澳洲和牛西冷、澳洲和牛肉眼、米泽三元豚腩片等等
仲有新鲜SASHIMI
我觉得咁嘅安排唔错
可以食咗一轮先, 觉得好味嘅再画纸 ENCORE

2位嘅话仲送多只波士顿龙虾
肉质OK, 无咩特别

饮品类可以自己攞
全部啤酒、红白酒、清酒、柚子酒、梅酒 都系饮饮
真系好过份
汽水果汁都有, 估唔到茶包系辻利荼舖

食完呢餐真系唔肥都几难

烧肉种类算好多,
无漏单
侍应会时不时过嚟睇下个烧网要唔要换
最多人嘅时候有D烟啦, 不过都接受到
反而食完件衫又唔会算话大油烟味
我地两个人比4人台, 我见好多台都系咁
坐得好松动舒服

2020-01-03 6 浏览
呢次遇到间好好食既放题价钱都相对到会贵番小小,不过我觉得价格反映系质素呢间放题店系佐敦一坐低就有头轮既刺身,卖相吸引有帆立贝、油甘鱼、三文鱼同海胆甜虾八爪鱼等等海胆仲有紫菜,都估唔到几鲜甜呢盘刺身系二人份量仲有一人半边熟龙虾🦞😮劲多虾膏,仲要唔系细只虾肉好惊喜,好弹牙结实👍🏻👍🏻仲有头轮烧肉拼盘,样样都试下睇下自己钟意边款再Encore 呢碟都系人头份量,所以唔钟意食都唔会浪费哂牛既质素真系好好,一啲雪味都无网烧牛肉同鸡翼仲有刺身、小食、沙律、天妇罗、炸物等等再叫。种类都好多烧海鲜,海虾好大只呢我地都食到捧住个肚走呀净系头轮既刺身同肉拼盘都饱左一半🤣🤣
呢次遇到间好好食既放题
价钱都相对到会贵番小小,不过我觉得价格反映系质素
呢间放题店系佐敦
一坐低就有头轮既刺身,卖相吸引
有帆立贝、油甘鱼、三文鱼同海胆甜虾八爪鱼等等
海胆仲有紫菜,都估唔到几鲜甜
呢盘刺身系二人份量

仲有一人半边熟龙虾🦞😮
劲多虾膏,仲要唔系细只
虾肉好惊喜,好弹牙结实👍🏻👍🏻

仲有头轮烧肉拼盘,样样都试下
睇下自己钟意边款再Encore
呢碟都系人头份量,所以唔钟意食都唔会浪费哂

牛既质素真系好好,一啲雪味都无

网烧牛肉同鸡翼

仲有刺身、小食、沙律、天妇罗、炸物等等再叫。
种类都好多

烧海鲜,海虾好大只呢

我地都食到捧住个肚走呀
净系头轮既刺身同肉拼盘都饱左一半🤣🤣
2019-12-31 17 浏览
今个月生日月,朋友们请我去食日本烧肉放题,估吾到质素非常高,令我一食难忘!地点非常方便,系佐敦站A出口行三分钟,佢就系响-Hibiki 日本烧肉。好彩我朋友聪明,事先预订左位。去到只需等左一阵,就已经入座。超惊喜啊!每两位送新鲜熟食波士顿龙虾,四位或以上再送喜之次!因为我哋够四位,可以食晒两样海鲜啊!因为系刺身烧肉放题,除咗有刺身同烧肉外,仲有小食,沙律,天妇罗,炸物,海鲜,椒盐烧,蔬菜等等,食物非常吸引!波士顿龙虾嚟啦!餐厅帮我地切开咗四份,入面劲多膏,肉质鲜甜。最好食系个蟹钳,因为系啖啖肉!喜之次需要用炉烧,我哋落咗少少黑椒同埋盐,用嚟调味,只烧左一阵,就已经食得,啲鱼肉非常嫩滑!另外肉方面,我哋叫咗澳洲和牛肉眼,澳洲和牛西冷,手羽(鸡翼),七味豚拖罗(猪颈肉),澳洲和牛空腹,骨付鸡肉肠,美国牛肋骨,米泽三元豚西冷。全部肉就咁烧已经非常好味!和牛入口即溶,极力推介。个人比较锺意澳洲和牛肉眼,食落有牛味,正!刺身我哋叫咗:甜虾,三文鱼,帆立贝,海胆等等,全部都非常新鲜,好鲜甜!特别海胆,入口即溶,加埋块青瓜真系非常Fresh!甜虾都唔错,可以再encore。食得日本放题一定要叫炸物拉

刺身我哋叫咗:

食得日本放题一定要叫炸物拉,呢间我极力推介榴槤炸弹。一黎到已经劲香榴槤味,外表炸到非常香脆,入面淡淡榴槤肉,非常足料,我起码食咗三粒,哈哈。

饮品,甜品都可以喺出边自助。
饮品除咗有罐装外,仲有茶包可以冲。锺意饮酒嘅亦都可以拣梅酒,红白酒,柚子酒。

甜品除咗有蛋糕外,仲有雪糕甜筒等。甜筒系Dreyers,我就叫咗个柚子味嘅甜筒作为甜点。

呢一餐真系食到捧住个肚走,食物质素非常高!价钱亦都合理,每人大概$400左右,如果下次有朋友生日,我都会再同朋友过嚟帮衬!

2019-12-18
  • 喜之次
2019-12-27 0 浏览
因为临时老公唔驶返工,个仔又有嫲嫲帮手揍,所以可以出去食个圣诞大餐。之但系平安夜食饭又贵又多人,所以打电话问左依间有冇位先。佢覆我Full booking喎,但可以试下早D去Walk in问。幸好,平安夜得收早,所以整理行装後拿拿临Walk in去睇下有冇位先(当时系5点半)幸运地服务员为我地安排左一张4人台,非常松动。不过因为我坐里面,而隔离又有人坐嘅关系,所以出去拎饮品同甜品雪糕就要劳烦坐出面位嘅老公啦。服务员提示我地要8点前交台,计返食到2个半钟,乜都够啦。服务员话出面有饮品,甜品同雪糕都系任食嘅。饮品我见有日本酒饮,可乐,解茶,乌龙茶等等甜品有Movenpick 云尼那同Espresso味嘅雪糕仲有Dreyer甜筒同榴槤雪条甜品有依D,唔太多拣因为系假日嘅关系,所以每两人有一只花咲蟹,同每人半边嘅龙虾(可即食)之後会黎一盘刺身 (除左三文鱼腩同海胆系冇得Refill外,其他都可以Refill)依盘好新鲜,三文鱼腩又好肥美。继续佢会为我地送上依盘烧肉 (全部都可以Refill)最後放埋依碟A4和牛,讲真,A4和牛真系好食过其他澳洲和牛,但冇得Refill。好啦,食完上面由服务员送
之但系平安夜食饭又贵又多人,所以打电话问左依间有冇位先。

幸运地服务员为我地安排左一张4人台,非常松动。

服务员提示我地要8点前交台,计返食到2个半钟,乜都够啦。

服务员话出面有饮品,甜品同雪糕都系任食嘅。
饮品我见有日本酒饮,可乐,解茶,乌龙茶等等

甜品有Movenpick 云尼那同Espresso味嘅雪糕
仲有Dreyer甜筒同榴槤雪条

甜品有依D,唔太多拣

依盘好新鲜,三文鱼腩又好肥美。

继续佢会为我地送上依盘烧肉 (全部都可以Refill)

好啦,食完上面由服务员送黎嘅食物後,就自己再睇下食d乜。
虽然睇落好似唔多野食咁,其实佢地份量都好足够嫁。

之後,叫左第二盘烧肉(好欣赏佢地有埋名牌等我地知道自己食紧d乜)
所以再叫都可以知道叫返边几款encore。

依度d抽气几好,唔会一大阵味。

想讲鸡翼平时系出面食我一定唔会Refill, 依度腌嘅鸡翼我觉得唔错。

叫下D熟食,炸虾天妇罗,榴槤炸弹同芝士年糕
想讲食d炸物一d都唔hea,仲热辣辣好好味,榴槤炸弹我食左2粒。

叫左一客乌冬,好想讲好好食呀,我食到一半先记得影。
绝对唔hea, 好似出面拉面舖个d咁好食,汤底系好浓嘅酱油味。

因为食太多肉嘅关系,所以又叫左一窝和风杂菜窝消滞。
估唔到又系好好食,绝对有诚意嘅杂菜窝。

我食左榴槤雪条觉得麻麻,但Movenpick嘅Espresso雪糕就好好食,食得出一粒粒嘅咖啡仁咁。

最後,食到差不多8点就埋单,假期就$498加一,即1,095.6。
我觉得价钱都算ok,服务员又有礼貌,食物又新鲜好味。
我地走个时见到出面好多人等紧台,我谂真正full book应该系8点後依个时段。
有机会下次再黎帮衬~
2019-12-24
圣诞节