2020-10-19 10716 浏览
虽然成日周围去食嘢,但系值得重复去食嘅餐厅唔系话好多。日式烧肉店我锺意呢间,因为性价比好高,仲要系放题,唔使就住个荷包食,食得畅快!Order纸分门别类,食物种类好多可以慢慢拣。 出面嘅饮品有茶、纸包装、罐装饮品、面豉汤、唔同种类嘅酒都有。喺出边攞完饮品,返到嚟枱面就已经有三大个头盘。第一个就系龙虾,每人有半只㗎,仲有唔少膏啖啖肉。另一个就系刺身拼盘,有六种唔同嘅刺身,最好食就系海胆,用紫菜包住嚟食会更好食。仲有一碟系肉类嘅拼盘,每款肉都标注咗名称,样样都少量俾你试吓味道,边样好食嘅可以无限再encore。肉类无乜预先调味,调味料或酱料可以自由配搭。而我最锺意嘅就系烧菠萝,睇佢咁深色你就知道佢好熟,特别香甜,而且仲好开胃添。另外我推介嘅系海老,大大只,而且质素好高,必食!今次我哋食咗两个半钟(5:00-7:30pm),时间非常充足。  79折每人先三百六十几蚊。仲可以倾吓计,慢慢出去食啲甜品仔同埋雪糕。 今次MOVENPICK有枫糖合桃味,味道几特别架。

Order纸分门别类,食物种类好多可以慢慢拣。

肉类无乜预先调味,调味料或酱料可以自由配搭。

另外我推介嘅系海老,大大只,而且质素好高,必食!

2020-08-07 13789 浏览
⚠️怀疑蓝店会唔会帮衬大家自行抉择⚠️⚠️因有手足留言表示餐厅近期曾出现在东张西望,未知是否蓝店亦有待FC,我上网搵过暂时都未有答案,大家请自抉择会唔会帮衬,如果FC到系真蓝店我将会del post🙇🏻‍♀️⚠️想推荐好耐嘅高质烧肉店❤️好耐之前食过一次嗰阵已经觉得好正到而家开左个page就当然要介绍比大家😉好啱酒鬼/三五知己系到聚下❤️🍴2.5小时烧肉放题(原价$408;优惠价:$322 另收加一)我地今次系拣5:30pm早段时间去食就会比较平啲❤️餐厅仲做梗优惠like facebook就有79折优惠👍🏻入座後店员就会即刻会上刺身拼盘、烧肉拼盘同每人半边龙虾(冇得任食🥺)🦞刺身都几厚几新鲜仲有海胆👍🏻烧肉方面比嘅份量都几多~我个人几推荐两款澳洲和牛❤️肉味浓得黎油脂分布都几靓❤️龙虾系冇得任食嘅~质素属於中等水平如果鲜味再浓啲就好😉天妇罗嘅质素唔错炸粉唔会太厚炸到啱啱好👍🏻串烧方面选择都几多我地只系剔左一部分黎试吓🤣个人几推荐鸡皮自己慢慢烧到脆卜卜🤤甜品方面都有几款但我影完想食嘅时侯已经冇晒~🥺好彩仲有Movenpick同Dryers雪糕补翻数😊🍶开头讲过适合酒鬼/三五知己过黎吹下水食下饭系因为餐厅除
⚠️怀疑蓝店会唔会帮衬大家自行抉择⚠️

天妇罗嘅质素唔错炸粉唔会太厚炸到啱啱好👍🏻

🍶开头讲过适合酒鬼/三五知己过黎吹下水食下饭系因为餐厅除左有一般嘅饮品汽水任饮之外仲有一个酒嘅corner🤩红酒、白酒、清酒、梅酒同柚子酒任君选择🥰我个人觉得柚子酒几特别👍🏻

📍 响 - Hibiki 日本烧肉 (佐敦)
佐敦白加士街101号珀轩1楼
  • 烧肉拼盘
2020-07-24 12040 浏览
已是晚市禁止堂食之前的事了,那时候,新冠肺炎疫情似乎开始受控,限聚令放宽了,可以最多八人一起用餐,我与多位没有见面多时的旧同学,便在一个晚上来到这间人气不错,环境甚有日本风的日本烧肉放题店聚聚旧,共「响」一晚久别重逢的美好时光。这儿的晚市刺身及烧烤放题,两位送新鲜「熟食波士顿龙虾」,四位或以上再送「喜知次」一条,这晚我们一行六人,正好把两款优惠同时享用。开边波士顿龙虾膏多味甜,喜知次经烤炙後,油香扑鼻,味道也好。大堆头的多款刺身有不可添吃的「原板海胆」和可无限量添吃的「帆立贝」、「油甘鱼」、「八爪鱼」、「甜虾」、「三文鱼」,海胆味道比想像中甜,其他各款刺身也新鲜可喜。这儿的烧肉也是店子的卖点之一,「澳洲和牛西冷」和「澳洲和牛胸腹」是我的心水选择,肉质好,肉味也浓。他如「美国牛肋骨」、「米泽三元豚西冷」和「米泽三元豚腩片」相对地没有那麽回本,烧得香喷喷,热腾腾的牛肋骨与三元豚,仍然吸引好吃。至於其他食物方面,选择不算超级多,可也不少,虽然放题时间都有两小时三十分,但欢乐的时光总是过得特别快,大夥儿边点边吃,笑笑谈谈,转眼便已要交台给下一轮的顾客,实在有点不舍。在今日疫情不但并未受控,而且
已是晚市禁止堂食之前的事了,那时候,新冠肺炎疫情似乎开始受控,限聚令放宽了,可以最多八人一起用餐,我与多位没有见面多时的旧同学,便在一个晚上来到这间人气不错,环境甚有日本风的日本烧肉放题店聚聚旧,共「」一晚久别重逢的美好时光。

至於其他食物方面,选择不算超级多,可也不少,虽然放题时间都有两小时三十分,但欢乐的时光总是过得特别快,大夥儿边点边吃,笑笑谈谈,转眼便已要交台给下一轮的顾客,实在有点不舍。在今日疫情不但并未受控,而且愈益严重的香港,现在就连与亲朋好友一起吃晚餐的机会也没有,这次聚会顿时成为一段令人怀念的美好时光。
  • 澳洲和牛西冷
  • 澳洲和牛胸腹
高质日式烧肉放题🐮🔥赠送半只龙虾🦞.开心仔呀有得食大餐🤩呢间放题几高质,无乜食物需要挑剔😌每枱坐落即刻会黎一round大晒冷‼️🔺刺身拼盘🐠有至爱既海胆,其余有三文鱼、甜虾🦐、八爪鱼🐙、带子、油甘鱼🔺和牛拼盘有齐咁多款,每只都有牌仔,可以记住边款想食之後可以再嗌😌有美国牛肋骨、澳洲和牛肉眼、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛西冷🐮🐮🐮🐮🔺唔食牛肉都一样有其他高质肉类,包括🐷米泽三元豚腩片、米泽三元豚西冷、🐔骨付鸡肉肠、鸡翼🤗🔺更惊喜系每人有半边龙虾🦞啖啖肉好多膏正呀!🔺仲有条是日鲜鱼🐟🐟🐟不过几多骨小编就怕怕了💁🏻‍♀️.之後可以慢慢叫其他食物😍熟食都同样高质,天妇罗款式多多🍤,大虾、蕃薯🍠、茄子🍆、仲有encore左多次既榴槤炸弹同芝士年糕🧀,串烧点左鸡皮串 & 鸡软骨串,但略嫌调味淡左啲。海鲜类不妨烧大虾同青口✨如果想食淀粉质都有㗎,可以点酱油乌冬 & 牛肉杂菜粉丝锅🍲最後点多个回合,再食刺身今次竟然比左三文鱼腩😱,再来少少和牛啦咁难得!.最难得系唔需要另外加钱都有酒饮,系超好味又冰冻既柚子酒同梅酒呀!狂饮真系好鬼爽🤤🤤🤤雪糕环节唔少得啦其实款色同质素,绝对值回票价,不过太饱啦食左一杯榴槤雪糕就停
高质日式烧肉放题🐮🔥赠送半只龙虾🦞
🔺更惊喜系每人有半边龙虾🦞啖啖肉好多膏正呀!
🔺仲有条是日鲜鱼🐟🐟🐟不过几多骨小编就怕怕了💁🏻‍♀️
最难得系唔需要另外加钱都有酒饮,系超好味又冰冻既柚子酒同梅酒呀!狂饮真系好鬼爽🤤🤤🤤雪糕环节唔少得啦其实款色同质素,绝对值回票价,不过太饱啦食左一杯榴槤雪糕就停左🍨😂
2020-12-10 155 浏览
去之前真系抱好大期望,个个都吹奏到咁好食,今次见餐厅做梗优惠like facebook就有79折优惠就试吓佢!放题分两个时段收费,限时2.5小时!一坐低侍应就会送上刺身拼盘同烧肉拼盘,两位以上就送新鲜波士顿龙虾1只。.📌刺身拼盘有海胆(不可添): 味道比想像中甜! 另外三文鱼、油甘鱼、八爪鱼同带子都几厚,味道正常!但第二轮开始份量劲少🤦🏻‍♀️.📌 烧肉拼盘每款肉都标注咗标签,每样少少俾你试吓味,中意边款可以无限encore。肉类无预先调味,调味料可以自己落。我个人比较中意「澳洲和牛肉眼」口感软腍同埋「澳洲和牛西冷」肉味浓,油脂分布几靓!.📌天妇罗质素一般,但炸粉几厚!炸物有大虾,番薯,南瓜,茄子,榴槤炸弹同芝士年糕!芝士年糕几烟韧, 芝士味浓,唔错!.📌 串烧鸡串,牛串,鸡皮,鸡软骨,鸡肾,任烧任食!质素一般 好重雪味❄️.📌 饮品有好多款清酒,梅酒,柚子酒,红白酒,果汁,汽水,绿茶,纸包饮品,罐装饮品!.📌盐味枝豆好软身唔好食.甜品雪糕:净系食左Movenpick 雪糕,已经食唔落!.总括嚟讲,食完放题个晚 #又痾又呕 🤢🤮喊出嚟! 同行既朋友都表示佢食完都痾左几次!食物质素一般,食物

📌刺身拼盘

但第二轮开始份量劲少🤦🏻‍♀️

📌 烧肉拼盘

「澳洲和牛肉眼」口感软腍
同埋「澳洲和牛西冷」肉味浓,油脂分布几靓!
📌天妇罗

📌 串烧

鸡串,牛串,鸡皮,鸡软骨,鸡肾,任烧任食!
质素一般 好重雪味❄️
📌 饮品
📌盐味枝豆

好软身唔好食
甜品雪糕:

净系食左Movenpick 雪糕,已经食唔落!
总括嚟讲,食完放题个晚 #又痾又呕 🤢🤮喊出嚟! 同行既朋友都表示佢食完都痾左几次!食物质素一般,食物上得好慢,价钱仲要咁贵,79折後都要$4xx一位!所以我地都系绝对唔会回头既🥲
食物:6.5/10
环境:7/10
抵食度:6/10
回头度:2/10
2020-12-02
2020-12-08 69 浏览
话说前排食完响烧肉之後心思思想再食所以我同朋友决定再去食因为佢地系烧肉放题真系超抵食我地个价钱 佢系包左个龙虾 同 剌身并盘啲剌身系劲新鲜同埋龙虾都好弹牙 食落有劲香浓虾鲜味去到肉类方面 真系一啲都唔马虎佢有澳洲和牛!饮品方面 佢清酒梅酒都系仼饮岩哂班酒鬼黎边食边倾计而且一班人庆祝生日一样开心happyLocation: 佐敦Price (10 is expensive): 6/10Yummy (10 is delicious): 7/10

话说前排食完响烧肉之後心思思想再食

Location: 佐敦
Price (10 is expensive): 6/10
Yummy (10 is delicious): 7/10
2020-12-08 66 浏览
同朋友庆祝毕业,所以特登食大餐。拣左呢间有高级和牛烧肉嘅餐厅食,见佢好似好多好评,就黎试下。见佢早啲有得平啲,我地就拣左早入。去到就有得入去噜,一坐低就有店员介绍setting同嘢食,够贴心。过左5分钟,menu都未睇哂就有三盘头盘食噜。好正吖,波士顿龙虾,够大只。仲好贴心,有蟹钳夹同桶食落去都好有鲜味。另一个头盘就系刺身,有八爪鱼,三文鱼,海胆,带子。都几惊喜,鱼生够新鲜,食落去无雪味,啲海胆仲好甜添😋😋仲有一个头盘就系所有肉类,见到即刻心心眼,因为有唔同种类嘅高级肉,牛就有美国牛仔骨,澳洲和牛,米泽三元豚肉。咁多个部位,我最钟意系胸腹,因油脂同肉嘅分布最平均,有肉又有肥,正!隔壁仲有粉红盐同黑椒,配埋落和牛度吊哂啲味岀黎,正正子,宜家谂起都流口水🤤咁多个嘢食,我最推介系炸物!全部炸物都好岀色,炸粉唔好太厚,包住嘅嘢食又脆,尤其系蕃薯同南瓜,好软身好甜,我要不停encore 😋😋😋😋仲有好大份嘅螺肉😚啲螺肉大旧到带子咁,真系不得了😁😁😁下次黎一定要再嗌
同朋友庆祝毕业,所以特登食大餐。
见佢早啲有得平啲,我地就拣左早入。

过左5分钟,menu都未睇哂就有三盘头盘食噜。

仲有好大份嘅螺肉😚啲螺肉大旧到带子咁,真系不得了😁😁😁
下次黎一定要再嗌
2020-12-08 37 浏览
响 - Hibiki 日本烧肉@佐敦佐敦有间高质的烧肉放题😋难得可以订到位人坐低咩都吾洗讲每人半只冻龙虾龙虾爆多膏😍 肉质鲜甜 人头数一盘刺身拼盘刺身拼盘刺身超正 尤其系加拿大海胆超鲜甜再加烧肉拼盘烧肉拼盘好高质尤其系和牛肉眼、和牛西冷同和牛牛胸腹轻轻烧一烧 油份出晒黎香气扑鼻🤤入口好软嫩 肉味又重刺身同烧肉系可以疯狂encore都一样系咁高质刺身有每日精选每日都有吾同的日本直送鲜鱼做刺身虽然今次吾知咩鱼但鱼肉通透 鱼味清淡 口感爽脆我地都encore左几次好野陆续有嚟雪糕有movenpick任食我同朋友都忍吾住每人食左4杯😌饮品除左一般汽水外 仲有白酒、清酒、梅酒任饮要一赞个服务侍应收野好快 而且好有礼貌性价比系高的☺️
响 - Hibiki 日本烧肉@佐敦

人头数一盘刺身拼盘
刺身拼盘刺身超正 尤其系加拿大海胆超鲜甜

再加烧肉拼盘

烧肉拼盘好高质
尤其系和牛肉眼、和牛西冷同和牛牛胸腹
轻轻烧一烧 油份出晒黎

我地都encore左几次

好野陆续有嚟
雪糕有movenpick任食

我同朋友都忍吾住每人食左4杯😌

饮品除左一般汽水外 仲有白酒、清酒、梅酒任饮

要一赞个服务
  • Mövenpick
  • 澳洲和牛
  • 喜之次
2020-12-08 23 浏览
上次食过响Hibiki,意犹未尽咁啱又开始凉两地啦一於再去食烧肉啦!放题就最啱我唔使就住食想食咩就食咩佢地有多款牛仼你拣~我就最锺意食澳洲和牛每个部位都好好食~猪肉就有米泽三元豚腩片仲有海虾、多款串烧烧肉放题仲有高质鱼生仼食,真系好抵!熟食我就最推荐佢哋嘅天妇罗炸到啱啱好!皮脆内软饮品种类繁多,如果你系饮酒爱好者就啱晒啦!梅酒、啤酒、清酒、柚子酒、红白酒都有!唔饮酒嘅,仲多嘢拣,有我最锺意饮嘅日本密瓜汽水同场仲可以任食Movenpick, Fruttato Gelato, Dreyer’s 等等,绝对超值!而家仲做紧七九折$322起,就食到高级日式放题2位起送熟波士顿龙虾一客
放题就最啱我唔使就住食想食咩就食咩
仲有海虾、多款串烧
烧肉放题仲有高质鱼生仼食,真系好抵!
熟食我就最推荐佢哋嘅天妇罗炸到啱啱好!皮脆内软
唔饮酒嘅,仲多嘢拣,有我最锺意饮嘅日本密瓜汽水

而家仲做紧七九折$322起,就食到高级日式放题
2位起送熟波士顿龙虾一客
2020-12-08 22 浏览
【为食青蛙🐸:再次到响食烧肉】好食既餐厅真系唔介意食多几餐出佐敦第一件事就系谂起响 hibiki 既烧肉二话不说决定再黎食过头盘龙虾超多膏龙虾肉鲜甜结实又够大只刺身拼盘海胆香滑清甜完全唔苦刺身新鲜唔全腥几高质烤肉拼盘餐厅既重点有劲多款唔同部位拣最推介既一定系澳洲和牛同牛胸腹澳洲和牛既油香味重牛胸腹就够软滑当然唔少得肉味香浓既肉眼其他食物方面推介大大粒既日式螺肉小食烤菠萝同串烧鸡软骨雪糕甜品除左Movenpick雪糕今次仲有榴槤意大利雪糕榴槤味浓又多香滑一口气食左2杯饮品方面大量日本韩国汽水连波子汽水都有仲有无糖既茶供选择相信贴心餐厅员工醒目服务态度又好值得一赞
【为食青蛙🐸:再次到响食烧肉】

餐厅员工醒目
服务态度又好
值得一赞
2020-12-06 33 浏览
之前见朋友仔去过呢间🤩餐厅,佢话几好,所以一想食🔥烧肉🍖就即刻谂起来试吓🤤!位置唔算极之方便,入口有啲难搵,我系街行左两转先至搵到佢个入口😂。佢哋刺身🐙款式算系几多,而且仲有时令🐟刺身会不定期👍转换,以放题来讲🤤佢哋嘅刺身算系几😋新鲜高质😍。三文鱼🐟好肥美,带子鲜甜,油甘鱼都好新鲜美味!只有相中海胆一人送一件,无得 re-fill,其他全部系任食🤩!另外每人送半只(开边)龙虾🦞,肉质鲜甜爽口弹牙👍!主角🔥烧肉🍖终於出场!肉类款式都算唔少,而且质素十分之好👍,尤其系🇦🇺澳洲🐂和牛西冷同埋肉眼,油脂平均,烧完好香好好味😋!此外佢哋都有好多唔同嘢饮🧃,就连清酒🍶都系任饮!而且有🤩劲多款雪糕🍨任食,Mövenpick、Dreyer’s 同时有齐😍,正呀!!!呢间下次可以 encore!

另外每人送半只(开边)龙虾🦞,肉质鲜甜爽口弹牙👍!

• 烧肉
  • 刺身
  • 雪糕
  • Mövenpick
2020-12-02 90 浏览
谂起日式放题,就会谂到「响」但次次想食,吾系Full Booking,就系Walk in 等好耐难得今日放半日,捉住肥🐑冲去食7:30前买单仲有79折添.🔸Step 1一入座,每枱会先送上三款劲量头盘分别系肉食盘,刺身盘同龙虾盘.肉食盘有四款牛,两款豚,手羽同骨付鸡肉肠猪牛鸡均有贴牌标注名称觉得边款食完吾够喉可以根据名称再无限Encore拼盘中我最推荐和牛肉眼同豚西冷肉眼味道甘香,油花均匀,牛味非常浓郁而豚西冷就比较特别,吾系个个放题都食到肉质纤细,比一般豚肉更厚实更软嫩肉味突出而吾油腻.刺身盘刺身有六款,有甜虾,三文鱼,带子等最正系海胆,就咁食又得,包住紫菜食都得重要嘅系,好新鲜.龙虾盘每人半只大大条冻盘龙虾虾肉厚而实,仲有爆多虾膏.Step 2食完头盘,紧系专攻放题纸啦由於食完吾少烧肉我地偏向食多D炸物,天妇罗,椒盐烧等.松叶蟹柳天妇罗。榴槤炸弹。芝士年糕推荐度:4.5/5即叫即炸,劲香脆可口特别系榴槤炸弹,好多榴槤蓉呀.泡菜石狩锅推荐度:4/5锅物材料劲丰富!泡菜汤底,酸酸辣辣好开胃仲有好多杂菜,香菇,日式粉丝,同鱼块令汤底更富鲜香.烧肉。海鲜推荐度:5/5如果头盘吾够喉,放题纸

谂起日式放题,就会谂到「响」
难得今日放半日,捉住肥🐑冲去食
7:30前买单仲有79折添

🔸
Step 1
一入座,每枱会先送上三款劲量头盘

分别系肉食盘,刺身盘同龙虾盘
肉食盘
有四款牛,两款豚,手羽同骨付鸡肉肠
猪牛鸡均有贴牌标注名称
觉得边款食完吾够喉
可以根据名称再无限Encore
拼盘中我最推荐和牛肉眼同豚西冷
肉眼味道甘香,油花均匀,牛味非常浓郁
而豚西冷就比较特别,吾系个个放题都食到

肉质纤细,比一般豚肉更厚实更软嫩
肉味突出而吾油腻

刺身
刺身有六款,有甜虾,三文鱼,带子等
最正系海胆,就咁食又得,包住紫菜食都得
重要嘅系,好新鲜

龙虾盘
每人半只大大条冻盘龙虾
虾肉厚而实,仲有爆多虾膏

Step 2
食完头盘,紧系专攻放题纸啦

由於食完吾少烧肉
我地偏向食多D炸物,天妇罗,椒盐烧等
松叶蟹柳天妇罗。榴槤炸弹。芝士年糕
推荐度:4.5/5
即叫即炸,劲香脆可口
特别系榴槤炸弹,好多榴槤蓉呀

泡菜石狩锅
推荐度:4/5
锅物材料劲丰富!
泡菜汤底,酸酸辣辣好开胃
仲有好多杂菜,香菇,日式粉丝,同鱼块
令汤底更富鲜香

烧肉。海鲜
推荐度:5/5
如果头盘吾够喉,放题纸仲有更多选择
如一口牛粒,牛舌片,鲭鱼,海老,青口等
任食吾嬲

最surprise嘅系海老好大一条,肉质鲜嫩带弹!

Step 3
最後,一定系甜品,雪糕同饮品啦
呢三款系自取,而且质素相当之高

饮品款以精为主
有日式梳打,OKF粒粒果肉汁
日本清酒,梅子酒,柚子酒等

而雪糕更系不得了,除左Movenpick, Dreyers外
竟然仲有Fruttato添!
PS. 仲有各款茶包
同事介绍,话高质低食,所以就book左6位闲日食,贪佢有71折!入到去,跟一般的放题一样,先送上一大盘刺身,一人半只龙虾,各式各样的烧肉,附上名字,等你品嚐完觉得边d啱口味可以再encore!店家真系相当贴心。不得不提个海胆真系好正,好新鲜,食入口果种余香确实难以用文字形容。龙虾就比较一般,有阵雪味,建议留返个肚食烧肉!门口仲有movenpick的雪糕忍食。埋单一人大概400,已经包括加一,坦白讲,低过食牛角放题!如果想食烧肉,又想食日式放题,呢间可以一尝!

龙虾就比较一般,有阵雪味,建议留返个肚食烧肉!

门口仲有movenpick的雪糕忍食。

埋单一人大概400,已经包括加一,坦白讲,低过食牛角放题

如果想食烧肉,又想食日式放题,呢间可以一尝!
2020-11-12
2020-12-02 36 浏览
⠀ 🕜2.5小时/每人( 折後) $408⠀一坐低就送上左一盘海鲜🐟🦑🐙同一人半边龙虾🦞🦞⠀*海胆(一人只有一份):鲜甜😽,creamy唔腥😽😽三文鱼:超肥美🐟,油香系个口到浪下浪下👄👄👄。⠀甜虾🦐🦐🦐:👦🏻最爱,👦🏻话好似特别甜🤓⠀*带子🤩:软熟,甜,好似食棉花糖咁软棉棉化开,味道一流🥰,👦🏻encore左好多转。⠀*龙虾🦞:系冻食黎嘅🧊,一拮起就肉殻分离,虾肉多汁、鲜甜🌞🌞,仲保留左啲海水味道🌊🌊(👧🏻:我唔理解海水味系点🤣),劲新鲜。⠀🤖🤖其他刺身就中规中举啦