2012-05-28 1398 浏览
這間餐廳主要做熟客生意, 因為朋友推介才有機會一試, 你可在訂台時說明想要邊類菜式, 或任由廚師自由發揮.先來個前菜鴨胸沙律, 蔬菜新鮮,鴨胸亦很香口, 細問廚師才知還加上適量密糖再來一客磨菇湯, 鮮磨菇足料, 味夠濃主菜係羊扒, 你會見到有d肥膏, 但食落又唔覺肥膩, 而且唔會有羊既蘇味.朋友超讚的意粉, 果然無推介錯, 意粉韌度啱啱好, 絕無快餐店的會煮得過軟.餐後甜品.

鴨胸沙律
再來一客磨菇湯, 鮮磨菇足料, 味夠濃
忌廉磨菇湯
烤羊扒
藩茄乾海鮮意粉
餐後甜品.
餐後甜品
题外话/补充资料: 還有要推介他們的"冰滴咖啡", 濃烈咖啡味帶些少甘甜, 我唔飲齋啡亦接受到, 但一定要預早幾日order, 因為它是用漏斗滴漏出來再發烤幾日至飲得.
2012-05-26
  • 沙律類
  • 意粉類
  • 咖啡
2012-05-07 1178 浏览
這間餐廳老闆好有性格, 唔做晚市, 要幫襯就先預訂, 所以早一個月就訂定枱, 當晚只有要求要有牛(因為我係牛魔王), 其餘由老闆話事, 一來係我懶, 二來係個人相信好廚師係懂得不時不食, 佢會將最好的食物俾客人品嘗。餐廳環境可以, 我們十四人包場剛剛好, 頭盤係立魚刺生, 好鮮甜.跟住都係頭盤: 芒果沙律, 這個我喜歡..... 新鮮嘛然後又係頭盤, 芝士波菜焗蘑菇, 超好咪, D芝士好香, 同蘑菇非常配合跟住仲係頭盤, 薯仔香腸, 望見呢個菜無咩特別, 就問頭盤幾時食完?幾時有湯有主菜?因為都飽飽地囉,想話留D空位食主菜, 點知一食落去, d腸係香草咪, 好juice, 好好咪, 真好腸不可貌相, 我地唔駛五分鐘就連同薯仔掃晒落肚 當食完最後一條腸時, 眼前出現一大盤海鮮, 雖然不是甚麼貴價野, 只有象拔蚌, 蜆, 螺和蟹, 但就好鮮甜, 好好味,食食吓冷盤, 條脷都開始涼了半截, 大廚行出來介紹他的甘荀湯, 飲落去好舒服, 香﹑滑﹑甜; 最緊要係健康, 竟然係素湯, 我仲以為係雞湯煮出來添, 都唔明大廚點做,我同老闆講, 我已經飽飽地喎, 仲有咩食呀, 老闆好風趣, 你剛開始食點
跟住都係頭盤: 芒果沙律, 這個我喜歡..... 新鮮嘛
我同老闆講, 我已經飽飽地喎, 仲有咩食呀, 老闆好風趣, 你剛開始食點會咁快飽呀, 我仲要上前菜俾你喎....
, 燒牛肋肉同羊扒, 我無言, 唯有繼續享受, 唔....., 牛肉好有牛味, 呢個時候大廚出來介紹呢件牛係來自阿根廷, 牛味會濃D, 會啱鍾意食牛嘅人口味, 我無回答, 因為無第二個口可以用.....
2012-05-05
庆祝纪念
生日
  • 芝士菠菜焗蘑菇
  • 甘荀湯
  • 牛肋骨肉
  • 香草腸
2012-05-01 916 浏览
原來heart cafe 既咖啡師過左黎! 梗係要幫襯下啦~ 呢杯係hazelnut Latte個人認為好飲過D大brand 好多lo!唔駛落糖就已經夠甜味~ 咖啡師話係D奶令到有呢個效果! 之後~ 我地叫左三個餐! 40蚊有找~ 抵! 最緊要係好好食!支持支持! 呢個係朋友叫既~ 我偷左少少黎食~ 我勁鍾意: 黑松露西蘭花! d 黑松露好香口~ 西蘭花又多爽! 最緊要! 佢呢個汁一D都唔"漏"! 唔會好似外邊D 白汁咁!

呢杯係hazelnut Latte

個人認為好飲過D大brand 好多lo!
唔駛落糖就已經夠甜味~ 咖啡師話係D奶令到有呢個效果!
個花畫得好靚好有心思呱~
支持支持!
蕃茄味
呢個係朋友叫既~ 我偷左少少黎食~
呢個白汁!
2012-04-28
個花畫得好靚好有心思呱~
蕃茄味
呢個白汁!
  • 黑松露西蘭花意粉
2012-04-09 674 浏览
西式私房菜,海鮮拼盤,魚柳薯片,羊架,菠菜意粉都有意外驚喜!不知道會上咩菜色,因廚師都用當做食材。open kitchen只見廚師好用心做菜, 好似魚柳薯片之醬料有特別的味道。菠菜意粉好好味,烤羊架又有特製醬汁,食埋甜品雪糕窩夫再加上杯咖啡師用心煮嘅hazelnut coffee, 好滿足加完滿!服務不錯~
魚柳薯片層層疊
2012-04-07
庆祝纪念
生日
魚柳薯片層層疊
  • 海鮮拼盤,魚柳薯片層層疊,羊架,菠菜意粉,好正嘅咖啡菜意