2023-06-25
夜晚收工同朋友落尖沙咀,行過諾士佛臺就諗住去飲杯野,見到餐廳個名幾得意,上到去見個環境幾靚,於是就揀左呢間食晚餐。由於今日係平日 所以上到去都唔算好多人,有桌球篤,有酒game玩,有波睇。店員安排左一個梳化位比我地,坐得都幾舒服。我同朋友叫左個Truffle Pizza,炸洋蔥圈,同埋好抵既歡樂時光串燒組合套餐(百幾蚊包一碗拉麵,炸雞,飲品加錢轉Cocktail -my favorite,另外叫左杯apple tree。首先黎既係拉麵,日式拉麵配埋好香既豉油湯底,麵質好有咬口,入面有兩片叉燒,再配上唐揚雞塊。然後上既係PIZZA,PIZZA皮焗到極脆,用料足。最後係炸洋蔥圈,炸粉唔會太多,難得地係用新鮮洋蔥去炸,如果調味再重手啲會更好食,配搭埋兩杯飲品apple tree同埋Cocktail my favorite梨餸酒😃