2023-07-23
☞ 尖沙咀 Gulu Gulu ☜———————————————諾士佛臺真係一個想chill必去嘅好地方🤫———————————————◊ 避風塘魷魚鬚 ◊魷魚比較細條,但好彈牙,好香蒜味同辣味,酥脆又惹味,仲要放耐咗都唔會變淋😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 慢煮紅酒牛面頰肉配薯蓉 ◊兩大舊肉,煮得入味又夠淋,牛味都好重。薯蓉好滑好香牛油味🤩美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 黑松露薯條配黑松露醬 ◊又係我至愛嘅粗薯,每次去bar見到黑松露薯條都一定要嗌。每條薯條都好均勻咁佈滿黑松露碎,而且炸得啱啱好,外脆內軟😚美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5◊ Options In Your Life ◊Iron ball gin同cherry herring 加上菠蘿汁同檸檬汁,飲落唔會好重酒精嘅苦味,反而甜甜地帶少少酸味,好易入口😌美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:Gulu Gulu尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓#為食豬食在尖沙咀 #尖沙咀美食#foodblog #牛面頰 #薯蓉 #魷魚鬚 #fries #黑松露 #truffle #香港美食 #香港餐廳
諾士佛臺真係一個想chill必去嘅好地方🤫
◊ 避風塘魷魚鬚 ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5
◊ 慢煮紅酒牛面頰肉配薯蓉 ◊
兩大舊肉,煮得入味又夠淋,牛味都好重。薯蓉好滑好香牛油味🤩
美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5
◊ 黑松露薯條配黑松露醬 ◊