2020-08-31 851 浏览
Party 首选👍🏼👏🏻 串烧迷不要错过外送直达 🏠😋精选全消组合😍✨味噌汤🥣 ✨大葱猪腩肉:猪腩肉肥瘦适中✨免治鸡肉棒:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 ✨青椒仔✨牛舌✨鸡翼:串烧必点鸡翼✨鸡骨肠😋特选串烧组合😍✨鸭舌:送啤酒一流✨羊架:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼✨牛肉串✨安格斯牛柳: ✨鳗鱼:鳗鱼好鲜甜,一啲腥味都冇✨车厘茄:juicy 😋烧汁鳗鱼饭鳗鱼烧到啱啱好,唔会太乾身,而且好juicy , 而且好鲜甜😋😋吉列鸡扒定食吉列猪扒食得多,发觉原来吉列鸡扒,肉质会比较嫰滑。$1支啤酒$1杯红白酒,仲可以低至$10享受全场20多款日式串烧🇯🇵每位首杯指定酒精饮品只需$1 ‼️$1‼️$1‼️————————————Gulu Gulu尖沙咀诺士佛台10号腾龙阁4楼4/F, Knutsford, 10 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui电话: 22536668
Party 首选👍🏼👏🏻 串烧迷不要错过

✨鸭舌:送啤酒一流
✨羊架:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
✨牛肉串
✨安格斯牛柳:
✨鳗鱼:鳗鱼好鲜甜,一啲腥味都冇
✨车厘茄:juicy

😋烧汁鳗鱼饭
鳗鱼烧到啱啱好,唔会太乾身,
而且好juicy , 而且好鲜甜😋

😋吉列鸡扒定食
吉列猪扒食得多,发觉原来吉列鸡扒,
肉质会比较嫰滑。

每位首杯指定酒精饮品只需$1 ‼️$1‼️$1‼️
————————————
Gulu Gulu
尖沙咀诺士佛台10号腾龙阁4楼
电话: 22536668
2020-08-26 464 浏览
下午搜寻到呢间店舖开左Lunch Time到楼下已经睇到佢地广告牌播紧啲 lunch box set 同串烧set menu店内坐位舒服 order左个吉列鸡扒套餐 有沙律菜 有smoked salmon 有汤 再送汽水 抵食 侍应仲话 饭同汤唔够的话 可以免费添 不过我够饱了

下午搜寻到呢间店舖开左Lunch Time

店内坐位舒服
侍应仲话 饭同汤唔够的话 可以免费添 不过我够饱了

吉列鸡扒便当
吉列鸡扒便当
2020-07-18 528 浏览
虽然装修同埋嘢饮都唔错,但侍应态度极度恶劣。事源我地叫左啲串烧同一份青口,落单时候女侍应同我哋讲话青口要等半个钟,咁都ok啦。然而等咗一个钟後,另一位男士应不停地问我哋happy hour last order 有冇嘢要加,大约问咗4次🙃。咁我哋就话俾佢知我哋等咗一个钟佢份青口麻烦帮我哋追追,佢嘅回应系:「系咁㗎啦,西餐要等一个钟。」我哋话落单嘅时候佢话半个钟嘅咋喎,而且我哋都等咗一个钟啦,请佢去厨房跟一跟。呢位男士应听完之後极不耐烦咁话:「得啦得啦。」再过多半个钟之後,佢就拎咗张单俾我哋埋单🌚。Check单既时候发现根本冇落过份青口。我哋问返个男待应点解会冇落,而头先叫你跟嘅时候又唔出声。佢问返我哋:「你地几点交枱?」真系可一不可再🙃🙃🙃
虽然装修同埋嘢饮都唔错,但侍应态度极度恶劣。
真系可一不可再🙃🙃🙃
平时去开诺士佛台饮野🥂,通常都系去地舖嗰几间最出名嘅酒吧,贪佢够近够方便又有气氛,但无谂过原来喺诺士佛台楼上嘅酒吧,环境更加舒服,食物同饮品嘅质素更加高,价钱仲要比地舖嘅酒吧更实惠!今次拣嘅呢间酒吧位置系喺诺士佛台入面一栋大厦嘅4楼,由於佢系一间上楼酒吧,如果唔系特登上网search都未必咁容易留意到。👀事源就系有朋友曾经讲过呢间酒吧嘅shisha同饮品都好正,上网睇完佢个餐牌之後发现原来都有正餐选择,於是就趁着爹哋妈咪结婚周年纪念👨‍👩‍👧‍👦黎呢度帮佢哋庆祝,谂住俾个惊喜佢哋!结果除咗环境一流,食物嘅质素更加比到好大惊喜我哋,而且老板热情嘅招待,肯定左自己今次冇拣错地方!酒吧嘅空间好大好宽敞!👍🏻除咗有一个好大嘅吧枱之外,中间更加有一张桌球枱同两张beer ping-pong 嘅长枱,客人嘅枱同埋灯就围住成间舖头嘅四边,相隔嘅位置有一段距离,所以私隐度好高,就算大声啲讲嘢倾心事都唔怕比隔离听到,系三五知己嚟吹水嘅好地方!😎酒吧嘅内部装修都好华丽,好有赌场嘅豪华feel,特别锺意吧枱上方嘅咕噜咕噜招牌霓虹灯,添加左成间舖头好chill嘅气氛。🤟🏻🤟🏻-一入到酒吧坐低之後,店员首先就拎
平时去开诺士佛台饮野🥂,通常都系去地舖嗰几间最出名嘅酒吧,贪佢够近够方便又有气氛,但无谂过原来喺诺士佛台楼上嘅酒吧环境更加舒服食物饮品质素更加高价钱仲要比地舖嘅酒吧更实惠!今次拣嘅呢间酒吧位置系喺诺士佛台入面一栋大厦嘅4楼,由於佢系一间上楼酒吧,如果唔系特登上网search都未必咁容易留意到。👀

事源就系有朋友曾经讲过呢间酒吧嘅shisha同饮品都好正,上网睇完佢个餐牌之後发现原来都有正餐选择,於是就趁着爹哋妈咪结婚周年纪念👨‍👩‍👧‍👦黎呢度帮佢哋庆祝,谂住俾个惊喜佢哋!结果除咗环境一流食物嘅质素更加比到好大惊喜我哋,而且老板热情嘅招待,肯定左自己今次冇拣错地方!

酒吧嘅空间好大好宽敞!👍🏻

除咗有一个好大嘅吧枱之外,中间更加有一张桌球枱两张beer ping-pong 嘅长枱,客人嘅枱同埋灯就围住成间舖头嘅四边,相隔嘅位置有一段距离,所以私隐度好高,就算大声啲讲嘢倾心事都唔怕比隔离听到,系三五知己嚟吹水嘅好地方!😎

一入到酒吧坐低之後,店员首先就拎咗一桶虾片招呼我哋。呢桶虾片本身已经计咗落单入面每张枱$40 ,但系虾片可以无限添加,而且佢唔系普通原味嘅虾片,而系有辣粉肉松系上面,系一流嘅送酒小食
虾片

主食餐牌

串烧餐牌

因为今晚系庆祝爹哋妈咪嘅anniversary,所以我哋主要都系黎食晚餐,呢度嘅食物餐牌选择唔算好,主食只有一页,另外加一页串烧嘅选择。所谓贵精不贵多,虽然食物嘅选项唔多,但系每一样都好好食好高质

烟三文鱼小型薄饼
首先讲吓妈咪拣嘅小食先,本身妈咪都好锺意食日本嘢所以佢就拣咗个烟三文鱼小型薄饼($78)。虽然薄饼嘅size唔算好大,每一片大概两至三啖就食完,但上面嘅topping依然好足料,每一片都有一旧烟三文鱼,而且番茄酱嘅份量好足够,配上火箭菜一齐食,口感清新得来又不失三文鱼嘅鱼香,加上薄饼底唔厚,食完都唔会好饱,系好一道好开胃嘅前菜

卡邦尼阔意粉配流心蛋
主菜方面由我同妈咪拣咗一个粉一个饭。意粉方面我哋点左卡邦尼阔意粉配流心蛋($98)卡邦尼个白汁味道好浓,烟肉洋葱食得出有预先爆香先再加入去个汁入面,所以令到白汁好香,一啲都唔马虎!

卡邦尼阔意粉配流心蛋
意粉嘅软硬程度适中,虽然汁同粉未能够完全融为一体,但因为流心蛋煮嘅时间调教得啱啱好,捞埋入去个汁同意粉嘅时候就完美咁将成碟意粉昇华。

白汁海鲜意大利饭
另一道都系以白汁为主嘅白汁海鲜意大利饭($98)真系好惊喜,意大利饭烹调好入味唔会过分咸之余,饭嘅软硬程度啱啱好

白汁海鲜意大利饭
而且饭入面嘅海鲜材料非常有份量同足料,包括有青口、蚬、带子、虾、鱿鱼,仲要每样餸都有几粒,呢$98真系物超所值

竹炭芝士牛肉汉堡配薯条
而超级食肉兽嘅爸爸同细佬就拣咗三碟肉。先来嘅系竹炭芝士牛肉汉堡配薯条($118)。成个汉堡包嘅味道中规中矩,材料丰富,有番茄、生菜、生洋葱,仲有半溶嘅芝士,而块牛肉汉堡亦都好juicy,略嫌黑色嘅竹炭包就冇乜特别啦,同普通包差唔多。

竹炭芝士牛肉汉堡配薯条
不过值得一提嘅系中间个白色汁好特别,好似开稀咗嘅mayonnaise再mix咗好浓嘅酒精,点个汉堡落去食令到成个包嘅味道完全唔同晒,即刻感觉到有半分醉意!

德国咸猪手配薯蓉及杂酸菜
成餐饭个人最锺意嘅就系呢一碟德国咸猪手配薯蓉及杂酸菜($168)!只猪手非常大,四个人分啱啱好。配菜烹调嘅技巧亦都好高,包括酸菜嘅酸度啱啱好,同猪手好夹,而薯蓉嘅cream味好重,所以个质感好滑好香!

德国咸猪手配薯蓉及杂酸菜
猪手嘅质感可以话系💯分,完美做到外脆内软,个皮炸到卜卜脆但系入面嘅肉依然keep到好嫩滑,一切开啲汁就弹晒出嚟,非常Juicy!加埋酸菜薯蓉一齐食,真系令到只猪手锦上添花,超级推荐👍🏻👍🏻!

特色烤春鸡全只配薯条
最後食嘅一道菜系特色烤春鸡全只配薯条($118),成只鸡嘅size唔算好大,但个皮同猪手一样炸得趣卜卜,而同时里面嘅肉依然keep住好滑,唔会好乾,唯一美中不足你系鸡偏油腻,食落口好似食咗成啖油咁,下次未必会再嗌返。
特色烤春鸡全只配薯条

饮品方面,我哋嗌左两杯cocktails,三杯hoegaarden。

Sex on the Beach
第一杯 sex on the beach($78)就真系麻麻哋啦,饮落去药水味好重,完全冇平时饮开嘅橙汁同埋西柚味,饮咗一啖已经想放弃。

Cosmopolitan
反而杯Cosmopolitan($78)有惊喜,酒精味唔算好重,甜甜地又有淡淡的水果味,饮落好清新好match,可以平衡一下咁Heavy嘅dishes

Hoegaarden
另外啤酒亦都好好饮,相比起平时自己喺超级市场买嘅樽装/罐装嘅hoegaarden($60),呢度嘅hoegaarden比较甜,饮落唔会太苦,就算一杯有成500 mL一个女仔都饮得晒

shot
最後好好人好热情嘅老板免费请我哋饮6 shot黎庆祝爹哋妈咪anniversary,好好饮,亦都系一个好大嘅surprise

😋 总括嚟讲,呢间楼上bar嘅食物质素意外地高,10分满黎讲绝对值得9分,每一碟餸都食得出系认真制作,贵精不贵多,最後埋单每人大约230蚊,仲饮咗咁多酒,性价比好高!成餐饭唯一美中不足就系甜品,本身谂住同老细讲叫佢哋预备一份甜品上面写字嚟比surprise爹哋妈咪,点知原来成间Bar都冇甜品供应,如果有埋就真系完美啦!

绝对系一个一流嘅酒吧晚餐体验!可以好肯定下次一定会再同朋友嚟过

🦕 by 周 - 围 食 👁

其他酒品套餐选择
2020-07-06
虾片
Hoegaarden
shot
2020-03-14 680 浏览
今日又黎到诺士佛台饮野同fd gathering~每次黎到呢度好似平行时空咁,所有人既感觉都好RELAX咁饮野倾计~今日黎呢间餐厅唔算多人,可以坐几耐都得~叫左D串烧同意粉SHARE食!$98串烧组合有5款自选串烧,我拣左香蒜牛柳串烧、免治鸡肉棒、烧日本炸豆腐、多春鱼同秋葵!当中最出色既系香蒜牛柳串烧,烧得好香蒜味之余,牛柳味亦够稔唔会太韧!多春鱼系我第二爱~劲爆春脆卜卜,细细条冇骨容易食~烧免治鸡肉棒啖啖肉,串烧当中必叫ITEM!避风塘午餐肉避风塘蟹呀鱿鱼呀就成日食,避风塘午餐肉真系冇咩机会试到,估唔到以呢个方式整又劲好味,更加惹味之余又脆卜卜,更加突出到午餐肉既香!龙虾配龙虾汁意粉呢个意粉都几唔错,不过份量唔算多,有半边龙虾,肉质弹牙够实净,大小就当然唔能够奢求系好大只~但食落都有肉~而意粉都煮得够弹牙,要赞既系个龙虾汁,够杰身之余龙虾味好出~唔错!Tropical Island叫左杯酸酸甜甜既mocktail balance番成餐既饱足感~完美~~

$98串烧组合

避风塘午餐肉

龙虾配龙虾汁意粉

Tropical Island

2020-03-10 272 浏览
今日约左好耐冇见既朋友一齐饮野倾计,又去咗呢间Gulu, 座位松动而食物质素高!避风塘午餐肉见到呢个似系新出既就即时嗌, 送酒一流!嚟到之後见到炸蒜量多而且好香,午餐肉全部都切成一口一粒既size,4面都煎得好香脆加埋少少辣味,真系好出色!美国肉眼扒配薯菜之後就叫份扒食下,又系好高质!肉眼扒差唔多舖满半个碟,肥瘦适中而重点系肉汁多而鲜,牛味好突出再加埋红酒汁一齐食,惹味又唔会觉得好寡!仲有粗薯条伴碟。以呢个价钱食到呢个质素,一定超值!当然仲有Hoegaarden生啤,泡既比例岩岩好,倾计或者一班人嚟玩都好岩!

避风塘午餐肉

美国肉眼扒配薯菜

2020-03-09 170 浏览
好友系外国番黎,梗系要出黎啤啤佢,吹下水,倾下计🤗去诺士佛台搵到呢间bar,有得食又有得饮,又唔会太多人,可以倾到计😊每枱一客虾片当系餐前小食,好惹味一人一杯啤酒就系最BASIC, 试左外面比较少有既GOOSE,好滑好顺嗌左少少串烧黎送酒,牛舌同鸡翼烧到刚刚好,唔会咬唔开。日本炸豆腐系新野,食落有D似豆腐卜。大葱猪煵肉又系另一款无得输既串烧。最後决定系度食埋晚餐,嗌多个猪手。虽然等得比较耐,但系物超所值,脆卜卜既外皮已经值得一赞,配上牛油香既薯蓉,大满足😊

每枱一客虾片当系餐前小食,好惹味

2020-02-25
  • 串烧拼盘
诺士佛台都系酒吧多,呢间酒吧除咗饮酒之外其实原来有日式串烧食之外仲有西餐食,同朋友想倾计聚会呢个地方都可以选择环境又唔错仲有得玩桌球🎱beer pong 仲有英文歌听♡ ♡ ♡什菌芝士意式饭球原来望落去似鱼蛋,原来馅料有白汁芝士伴入咗什菌碎,淡淡食落去食到意大利饭加埋柠檬汁配制沙律酱酸味一粒粒嘅口感有几夹个喎 ♡ ♡ ♡香草炸鱼条配柠檬汁香草查出嚟嘅楼条好似一条条薯条纪念状香口嘅应用未到咋喎楼条中场可口加咗黑椒碎配海鲜酱送啤酒,食到停唔到口 ♡ ♡ ♡札幌叉烧拉面味增汤底香浓叉烧肉质鲜嫩脂肪比例七分三吸收晒汤底精华,配合紫菜绝一个叉烧拉面配唐扬炸鸡系一个套餐,套餐里面包含埋一杯白酒,红酒或者啤酒饮品$128价钱真系好抵呀♡ ♡ ♡日式唐扬炸鸡🍗即叫即炸外层香脆里面鸡肉肉质嫩滑,仲有日式沙律酱,细细件三啖已经食晒♡ ♡ ♡Cosmopolitan粉红色外型加咗橙皮心心,外型已经好吸引,混合左鲜榨橙汁,Vodka,小红莓汁🍓酸酸甜甜一阵阵草莓味散发出嚟,容易入口🍸

什菌芝士意式饭球

香草炸鱼条配柠檬汁

札幌叉烧拉面

日式唐扬炸鸡🍗
即叫即炸外层香脆里面鸡肉肉质嫩滑,
仲有日式沙律酱,细细件三啖已经食晒

🍸
什菌芝士意式饭球、香草炸鱼条配柠檬汁
札幌叉烧拉面🍜
2020-02-18
什菌芝士意式饭球、香草炸鱼条配柠檬汁
札幌叉烧拉面🍜
2020-02-09 2174 浏览
最近都市人的生活压力愈来愈大,一波未平一波又起,大部份人的心情也紧张得不用多作解释了。这次便选择了一间在诺士佛台的酒吧,看似一间很大的酒吧,周边有也很多酒吧,甚至有些楼下酒吧的店员在招揽客人,真有气氛呢。一进去便立即看到两张长桌子,不知道这游戏叫什麽名字,反正就是很传统的一个酒吧游戏吧,自己那方有数个胶杯,然後和对方每人都有乒乓球,投到对方那边的胶杯中,哪一方最後的数目较多就赢。这间餐厅虽然是酒吧,但也不乏食物的款式,前菜和主菜的款式也不少,另外有薄饼和意粉。另外串烧也是这里的招牌菜,猪、牛、鸡的应有尽有,卷物、料理等也属於串烧种类。首先吃了一份午餐肉,这份可不是一般的午餐肉,是餐厅新推出的「避风塘午餐肉」,即是多了大量的熟蒜,看似很普通,想不到味道竟然又不错午餐肉带点脆脆的口感,和一般的午餐肉是有点分别的,另外加上熟蒜,味道更为香口。串烧方面,有鸡肉棒、黑松露牛肉和牛舌,每次去到那些日本餐厅也一定会点免治鸡肉棒串烧,在这里也不例外,鸡肉棒口感带点软稔,因为不是免治鸡肉棒,所以感到口感稍微欠缺,但也不错的。黑松露牛肉的黑松露味道很是明显,不过牛肉硬了一点,牛舌也是。波士顿龙虾配龙虾汁意

避风塘午餐肉粒

波士顿龙虾配龙虾汁意粉,龙虾,全部都是龙虾,非常吸引呀
原只的龙虾就呈现在眼前,龙虾大只已经不在话下,味道更是新鲜,$148就能吃到整只龙虾也算是划算。龙虾汁意粉的龙虾汁很香,够稠身,配以意粉十分美味。
波士顿龙虾配龙虾汁意粉

然後是水牛城鸡翼,水牛城鸡翼则比较逊色,水牛城的酱汁是由蕃茄酱和辣酱制成的,但这款鸡翼的水牛城酱汁并没有很浓厚,味道还是有的。
水牛城鸡翼

最後的食物是原只烧春鸡,果然真的十分大只
份量毫不吝啬,烧春鸡的外皮温度够温热,所以一定不会不好吃,至於里面的肉质偏向结实,对於本身喜欢吃鸡胸肉部份的我来说也是不错的选择。
特色烤春鸡全只配薯条

对於不擅於喝酒的我来说,Snow Ball向来是最佳的选择,里面有advocaat和雪碧,两种材料也甜甜的,所以不会很难入口,喝完也一定不会醉😂
Snow  Ball

然後是一杯mocktail,材料有热情果糖浆、橙汁、橄榄,这杯真的非常好喝,虽然材料都是偏甜的,但混合在一起又不会有偏甜的感觉啊,令人喝完一杯又想再多喝一杯呢。
Tropical  Island
2020-02-02
避风塘午餐肉粒
波士顿龙虾配龙虾汁意粉
水牛城鸡翼
Snow  Ball
Tropical  Island
2020-02-02 155 浏览
星期日放假,小编同女朋友嚟到呢一间餐厅度松一松,顺便饮吓嘢,食个晚饭。小编同女朋友order左避风塘餐肉、水牛城鸡翼、烧春鸡、龙虾汁意粉、串烧牛舌、串烧串烧黑松露牛肉,同埋串烧兔治鸡肉棒。总体来讲,呢一间餐厅侍应服务态度非常出色,绝对可以用招呼呢形容,嘢食方面亦都烹调得相当出色,每一道上菜嘅先後次序亦都配合得几好,另一方面小编亦都好锺意呢一间餐厅所调制嘅饮品,每一杯都睇得出餐厅有用心去设计同埋调制,大家不妨试一试啦。

• 串烧
  • Tropical  island
  • 咕噜串烧
2020-01-29 120 浏览
第二次黎,年初一冇食物供应,好彩食完野先黎cocktails 选择都多,卖相面唔错我就嗌咗gin and tonic 佢有好多款gin!睇到眼花我都系随心睇岩边个名就叫又几易入口唔锺意甜既朋友又有好多选择啦!因为cocktails 有时会好甜🤓我地仲叫咗shisha,佢推荐葵花宝典,系fruity既shisha,味道唔错但佢地既炭真系要改善,烧唔起,10几分钟就冇烟😂好彩佢地态度好,会帮你换炭之後我哋仲开咗1白2红酒,再加两round beer pong同朋友一齐庆祝新年系开心嘅
第二次黎,年初一冇食物供应,好彩食完野先黎

cocktails 选择都多,卖相面唔错
我就嗌咗gin and tonic
佢有好多款gin!睇到眼花
我都系随心睇岩边个名就叫
又几易入口
同朋友一齐庆祝新年系开心嘅
2020-01-26 1484 浏览
一上到嚟就见到霓虹GuluGulu招牌,左边喺有打卡射灯照住嘅英式桌球枱🎱中间喺萤光色嘅饮酒game乒乓球枱😏个场够大又乾净,音乐又唔会太大声,可以放松咁饮下酒倾下计👍🏻德国咸猪手配蒜蓉及杂酸菜 $168咸猪手外貌虽然有啲不讨好,但内涵证明佢喺真材实料!要慢慢了解内在美💛切开後会雾出烟嘅猪手香喷喷😍烧得刚刚好啊!猪手肉质好粉嫩☺️容易咬开啖啖肉😋外皮脆卜卜,酸菜份量多啲会更满足🥰.香蒜辣椒铁板牛肉粒 $88🌶喺坚麻辣😂一嚟我唔食得辣,二嚟酒吧食铁板有啲怪🤣同埋呢个牛肉粒有啲韧,麻麻哋.竹炭芝士牛肉汉堡配薯条 $118外貌嚟讲都唔错,牛肉汉堡尚算Juicy,薯条脆脆哋,配酒嘅话唔错啊😹.串烧 烧肉组合 $198羊架 咬落去爆哂汁😳带有轻微嘅羊羶味牛肉串 有咬口!味道普通安格斯牛肉串 好软腍,啖啖肉之余有好香嘅牛味,仲腍过牛肉粒🤣推介👍🏻鸭舌原来鸭舌都可以做串烧😂炸鸭舌无咩味道.串烧组合 任选4款 $78日本炸豆腐 脆卜卜咁🤔唔喺想像中个只豆腐车厘茄 好甜😋鸡软骨同鸡髀菇都正常😹.Mocktail @$35 Red Spider Lily 右2红色 红莓汁,味道偏甜😉Tropical Isl

德国咸猪手配蒜蓉及杂酸菜 $168

Mocktail @$35
Tropical Island 左2黄色 青柠橙汁😌
Apple Tree 最左同最右黄色个杯 苹果味道好重🙂
2020-01-26 156 浏览
三五知己倾下计去酒吧就最合适,今次一行四人来到诺士佛台一家楼上bar chill下,地方几大人又不多。德国咸猪手配薯蓉及杂酸菜 $168虽然似我外表不讨好,但是外脆又多肉有内涵,大大份食落好满足。竹炭芝士牛肉汉堡配薯条 $118型格的黑皮多芝麻,牛肉大大块又juicy。香蒜辣椒煎牛肉粒 $88辣椒都几辣,牛肉粒比较乾同韧,不过拎黎餸饮品几好。烧肉组合(鸭舌、羊架、安格斯牛肉串、牛肉串) $198串烧组合(盐烧车厘茄、烧日本炸豆腐、盐烧鸡髀菇、盐烧鸡软骨) $78这间bar都几多串烧选择,而且组合会配饮品都不错,我比较钟意它的牛肉串。甜品:烧丸子 $38软得来有咬口,推荐。Mocktails(Tropical Island、Red Spider Lily、Apple Tree) $35@4杯Mocktail都是甜甜地有果味但冇酒精,不用怕倾倾下醉了乱说话。不过比较意外是来到已放在枱上的nuts要$80但侍应事前没跟我们说。这儿环境不错,还有很多玩的,我也不客气一展我的笃波本色。另外我也很喜欢它有两个高清大电视播着英文歌的MV,而且选歌都有质素。

德国咸猪手配薯蓉及杂酸菜 $168
竹炭芝士牛肉汉堡配薯条 $118
型格的黑皮多芝麻,牛肉大大块又juicy。
香蒜辣椒煎牛肉粒 $88
辣椒都几辣,牛肉粒比较乾同韧,不过拎黎餸饮品几好。

烧肉组合(鸭舌、羊架、安格斯牛肉串、牛肉串) $198

甜品:烧丸子 $38
软得来有咬口,推荐。

Mocktails
串烧
2020-01-19
Mocktails
串烧
2020-01-20 97 浏览
好近尖沙咀地铁站咁啱行过尖沙咀就上去试吓路士佛台🙈其中一间楼上酒吧环境非常唔错😃比较暗嘅灯光加上流行音乐感觉好浪漫同时尚😆在happy hour 期间内啤酒有半价优惠😎可以在happyhour期间先点几杯之後再一杯一杯上都冇问题😘非常人性化所以今次就试咗三杯唔同味道嘅啤酒🍻- Goose IPA- Hoegaarden Rosee - Hoegaarden虾片小食仲可以无限refill咖喱口味食到停唔到口☺️- 竹炭芝士牛肉汉堡配薯条汉堡包非常厚同埋足料😊一啖真系咬唔晒薯条亦都有特别酱汁口味特别🥰- 卡邦尼阔意粉配流心蛋好浓忌廉味🥰小