叫一枝酒就可以以优惠价$10换购日本生蚝一只,超级大只而且够新鲜😍另外呢度串烧都好出名,我哋叫咗一个任选四款嘅串烧套餐,拣咗大葱猪腩肉,鸡翼,牛舌,大葱鸡肉串 ($118) 散叫咗一串鸡胸软骨串($55) 同芝士年糕 ($68) 串烧做得好岀色,烧得好香又唔会焦。芝士年糕系有少少酱油,味道丰富啲又香啲💗之後想要啲热辣辣嘅食物,叫埋一个日式拉面餐 ($128) 有札幌叉烧拉面同埋日式唐扬炸鸡,估唔到拉面都几ok!!叉烧都好入味好正~gulu gulu除咗野食正,cocktail 更加系岀色😍 而且卖相都超级靓!! 你锺意点样既cocktail都可以同店员讲,绝对唔会令人失望🥰

2021-04-04 0 浏览
诺士佛台酒吧 GULU GULU近排推岀左个好适合生蚝爱好者嘅exclusive offer!凡购买一支红或白酒,即可以$10/只 优惠价换购日本国家公园生蚝,每支限购6只。原价$42/只架!如果饮唔晒一支,惠顾一杯红或白酒,每杯都可以优惠价换购两只!而星期日至四(1700-2100/2300-0100),亦会有happy hour串烧优惠!最平$10一串!串烧套餐仲已经包左红酒白酒mocktail,加$40就可以转做cocktail!除左主打嘅日式串烧,亦有多款日式料理,例如:拉面、唐扬炸鸡等等。酒吧内亦有桌球枱、beer pong,好啱同朋友嚟chill下~🦪日本国家公园生蚝超大只!几乎成只手咁大!相当饱满!先来口感爽弹,再来creamy滑溜,啖啖海水味。十蚊一只真心超抵食!🥂配上𝙏𝙖𝙮𝙡𝙤𝙧’𝙨 𝙋𝙧𝙤𝙢𝙞𝙨𝙚𝙙 𝙇𝙖𝙣𝙙 𝘾𝙝𝙖𝙧𝙙𝙤𝙣𝙣𝙖𝙮 $78/glasslight body, high acidity, 带citrus fruit 同花香嘅白酒 可以带岀生蚝嘅鲜味,亦令白酒嘅酸度减低。串烧(以下为happy hour价钱)▪️牛舌 $25最推荐嘅一款串烧!牛舌厚身得嚟,唔
诺士佛台酒吧 GULU GULU

🦪日本国家公园生蚝

日本国家公园生蚝

串烧
(以下为happy hour价钱)

▪️牛舌 $25

最推荐嘅一款串烧!牛舌厚身得嚟,唔韧有咬口。油脂丰盈,调味恰到好处。酒吧嚟讲,质素真心有惊喜!忍唔住encore左几串。

▪️大葱猪腩肉 $20
猪腩肉挺嫩,有一层厚厚既肥膏,酱汁咸咸甜甜,加上爽甜嘅大葱,相当唔错!

▪️烟肉车厘茄卷 $20

车厘茄酸甜多汁,烟肉带咸香,基本上系不败组合~

▪️银杏 $10

好锺意银杏嘅口感!烟烟韧韧!推荐未食过嘅大家试试佢。

▪️鸡翼 $20
鸡翼外皮香脆,嫩滑唔乾,咸淡适中。正常发挥~

▪️多春鱼 $20
外皮香脆得嚟,唔会烧得过乾。都几多春,略嫌食落有小小苦。不过$20一条真系有小小贵。

▪️鸡软骨 $15
炸得脆身,不过炸粉偏厚,调味偏淡。

整体嚟讲,生蚝大只饱满,$10只真心超抵!必食推荐!估唔到酒吧串烧嘅质素都唔错,特别系牛舌!happy hour嚟都几抵食!几适合想饮番几杯 又想医饱个肚嘅大家。
2021-04-01 0 浏览
今天跟朋友吃完饭,感觉没吃饱的样子,就再找地方随便吃一下,顺便再聊天。附近的餐厅都挺多人的,所以就选了一间楼上舖,比较安静一点,而且刚好是HAPPY HOUR时段,价钱也挺便宜的,就跟朋友一起吃了!牛肉串(25元)这个挺大的一串,牛肉也很厚,味道是加了黑椒去调味的,有牛味,而且不会咬不动,味道不错!牛舌(25元)这个是属於厚切牛舌,吃起来会比较多汁,又带点爽脆,也是用了黑椒去调味的,牛味也挺突出,也很不错!大葱鸡肉串(20元)这是个日式串烧的感觉,鸡肉串是照烧风味的,吃起来带点葱香,又咸咸甜甜的,肉质也可以。大葱吃起来也挺多汁!鸡软骨(15元)这是盐烧的口味,鸡软骨爽脆,吃起来是鸡肉的香味!鸡皮(15元)这个是一个邪恶的串烧,鸡皮有部分烧得香脆,有部分又Q弹多汁,一次吃到两种风味,不错!

牛肉串(25元)

牛舌(25元)

大葱鸡肉串(20元)

鸡软骨(15元)
这是盐烧的口味,鸡软骨爽脆,吃起来是鸡肉的香味!

鸡皮(15元)

2021-03-31 0 浏览
晚上跟朋友已经於附近吃过晚饭,但还是想找个地方静静坐下谈谈天。於是便到附近诺士佛台的楼上酒吧坐坐。这里环境好宽敞,装修很有气派,满是BAR枱霓虹灯,中间有美式桌球枱及Beer Pong枱。组合套餐 - $98七款指定串烧任选四款。必点的烟肉车厘茄卷烟肉烧得逼出多余油份,有油香之余,又带点酥脆的口感,包着新鲜车厘茄爆出清新的茄汁;简单的盐烧鸡翼已经好美味,酥脆的鸡皮入面嫩滑多汁的鸡肉;鸡肉捧有着烟韧的外皮,入面的免治鸡肉好柔软细腻,配照烧酱汁;日本炸豆腐外酥内软,一咬喷出豆腐水份。Tropical Island (套餐附送)可以选择不含酒精的Mocktail。主要使用Giffard Passion Fruit Syrup和Orange Juice,即百香果糖浆和橙汁,充满水果的鲜甜味,再加入一片Fresh Lime,带点微酸,配Tonic Water作基底,非常清爽。

组合套餐 - $98

Tropical Island (套餐附送)

2021-03-30
2021-03-24 384 浏览
放工有时都会不断load工作上嘅嘢,间唔中我都喜欢去酒吧餐厅,听吓歌、饮下cocktail、放空一吓,令人精神得到真正放松!今晚就嚟到诺士佛台一间几受欢迎的酒吧GULU GULU饮嘢同食串烧,仲有生蚝食添。日本嘅生蚝只系$10一只,买一支红酒或白酒就可以用呢个优惠价换6只,生蚝十分肥美厚肉creamy,蚝味十足!另外order串烧餐或拉面餐可以附送或加少少钱换mocktail或cocktail,计过数都几抵!Mocktail – Red Spider Lily主味系raspberry juice有点似利宾纳,mocktail hh价钱好平好抵饮,大大杯啱晒边饮边食嘢。Cocktail – Injustice 女仔黎呢度会送一杯cocktail打卡呀,我推介Injustice,佢用Bailey’s 同榛子酒调制,个杯造形好靓又白雪雪,份量唔多但味道好好,咖啡、榛子同牛奶香,饮到唔停得口! 日式炸薯条新鲜炸起热辣辣大大盘,粗薯条有口感又好有薯香,酒吧的炸薯条通常都唔差!日式叉烧拉面+唐扬炸鸡简单的叉烧拉面酱油汤底清香,有三片火炙过的叉烧,肥瘦适中,半熟流心蛋,如果有多少少配料如木耳、笋丝

Mocktail – Red Spider Lily

Cocktail – Injustice

日式炸薯条

日式叉烧拉面+唐扬炸鸡
简单的叉烧拉面酱油汤底清香,有三片火炙过的叉烧,肥瘦适中,半熟流心蛋,如果有多少少配料如木耳、笋丝、蔬菜丝就更好。炸鸡外型有点像麦乐鸡,但咬落是juicy嫩滑的鸡肉。

串烧
见到happy hour串烧好抵最平只系$10串,系我最锺意嘅日式串烧,拣咗车厘茄、翠肉瓜、牛肉串、大葱鸡肉串、鸡软骨、鸡翼、日本青椒仔、盐烧牛舌,比较推介的是鸡翼,轻轻咬出单骨出来方便食,烧到又香又滑,盐烧牛舌好爽口,鸡肉棒肉质细致,翠肉瓜好清新。

提一提,女仔送cocktail同happy hour串烧优惠要星期日至四先有架,快d约朋友放工去chill一chill啦!
2020-11-09 949 浏览
他们的cocktails很有特色,当晚我们亦有试过他们的Gin酒,十分多不同口味和国家的Gin选择..超正!还有不少得他们的串烧种类。。仲有不能不是他们的炸鱼薯条和猪手,又系超正超好味😋!又入门口到离开,他们的员工都十分之有善和好服务。。我们好快会再去,等我😍😋
2020-11-07 935 浏览
三个字: 「一肚气」。首先上到去,话我地比预约时间迟了,连续地强调我地迟到,话本身准备cancel你地booking 架啦,咁我同朋友心谂,其实一句话冇得补台,我地可以直接走。跟住个职员就劲悔气咁话:个半钟交台,ok ? 我地觉得费事又走去第二度,咁就照入去。入到去, 安排我地坐一张好近隔离已有6个人坐紧既台,我地问侍应可否坐过隔离一张,size一模一样既台,佢话唔得,果张有人book 左。 虽然我地唔明,其实我地都有book 台,点解人地book 果张台会冇咁迫,而我地果张台,系疫情之下要迫到去隔离坐紧6个人既台,真系十万个问号。好啦,坐低左,完全冇人比Menu 我地 , 举左手劲耐先有人应。 到食物到左,又唔比餐具,又要举手问先有。食既期间,我朋友仲要不停比侍应撞到背脊,一够个半钟,就狂催交台,又好粗暴咁收野走,粗暴到扫到支叉跌左落我朋友个手袋上面。总结:呢间侍应态度极差既餐厅,再配上呢个价钱= 唔会再帮衬。
2020-11-07
2020-11-01 779 浏览
29号下午 预约左31号 用wtsapp预约讲明7-8人 佢覆ok 无问题 31号同朋友准时上到去 佢话好full 比张三人枱我地 夹硬放多2张櫈 叫我地坐5个企2个 但佢全部梳化位系无人 成件事好过份 因为就系知道31号会好多人 29号我就预约好 如果当时已经系知道我最少七个人 咁无枱点解唔讲扮黑魔后个人仲话知道我哋七个人 已经打算好我地五个人坐两个人企 如果我打算上去企嘅 我点解要预约?当时我哋仲要一行七人 要即时搵其他地方 其实我嘅朋友平时都有上去 食下野 但系今次之後我哋都决定唔可能再去 真系超级超级嬲
2020-10-31
2020-08-31 1963 浏览
Party 首选👍🏼👏🏻 串烧迷不要错过外送直达 🏠😋精选全消组合😍✨味噌汤🥣 ✨大葱猪腩肉:猪腩肉肥瘦适中✨免治鸡肉棒:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼 ✨青椒仔✨牛舌✨鸡翼:串烧必点鸡翼✨鸡骨肠😋特选串烧组合😍✨鸭舌:送啤酒一流✨羊架:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼✨牛肉串✨安格斯牛柳: ✨鳗鱼:鳗鱼好鲜甜,一啲腥味都冇✨车厘茄:juicy 😋烧汁鳗鱼饭鳗鱼烧到啱啱好,唔会太乾身,而且好juicy , 而且好鲜甜😋😋吉列鸡扒定食吉列猪扒食得多,发觉原来吉列鸡扒,肉质会比较嫰滑。$1支啤酒$1杯红白酒,仲可以低至$10享受全场20多款日式串烧🇯🇵每位首杯指定酒精饮品只需$1 ‼️$1‼️$1‼️————————————Gulu Gulu尖沙咀诺士佛台10号腾龙阁4楼4/F, Knutsford, 10 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui电话: 22536668
Party 首选👍🏼👏🏻 串烧迷不要错过

✨鸭舌:送啤酒一流
✨羊架:推介👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
✨牛肉串
✨安格斯牛柳:
✨鳗鱼:鳗鱼好鲜甜,一啲腥味都冇
✨车厘茄:juicy

😋烧汁鳗鱼饭
鳗鱼烧到啱啱好,唔会太乾身,
而且好juicy , 而且好鲜甜😋

😋吉列鸡扒定食
吉列猪扒食得多,发觉原来吉列鸡扒,
肉质会比较嫰滑。

每位首杯指定酒精饮品只需$1 ‼️$1‼️$1‼️
————————————
Gulu Gulu
尖沙咀诺士佛台10号腾龙阁4楼
电话: 22536668
2020-08-26 1124 浏览
下午搜寻到呢间店舖开左Lunch Time到楼下已经睇到佢地广告牌播紧啲 lunch box set 同串烧set menu店内坐位舒服 order左个吉列鸡扒套餐 有沙律菜 有smoked salmon 有汤 再送汽水 抵食 侍应仲话 饭同汤唔够的话 可以免费添 不过我够饱了

下午搜寻到呢间店舖开左Lunch Time

店内坐位舒服
侍应仲话 饭同汤唔够的话 可以免费添 不过我够饱了

吉列鸡扒便当
吉列鸡扒便当
2020-07-18 1033 浏览
虽然装修同埋嘢饮都唔错,但侍应态度极度恶劣。事源我地叫左啲串烧同一份青口,落单时候女侍应同我哋讲话青口要等半个钟,咁都ok啦。然而等咗一个钟後,另一位男士应不停地问我哋happy hour last order 有冇嘢要加,大约问咗4次🙃。咁我哋就话俾佢知我哋等咗一个钟佢份青口麻烦帮我哋追追,佢嘅回应系:「系咁㗎啦,西餐要等一个钟。」我哋话落单嘅时候佢话半个钟嘅咋喎,而且我哋都等咗一个钟啦,请佢去厨房跟一跟。呢位男士应听完之後极不耐烦咁话:「得啦得啦。」再过多半个钟之後,佢就拎咗张单俾我哋埋单🌚。Check单既时候发现根本冇落过份青口。我哋问返个男待应点解会冇落,而头先叫你跟嘅时候又唔出声。佢问返我哋:「你地几点交枱?」真系可一不可再🙃🙃🙃
虽然装修同埋嘢饮都唔错,但侍应态度极度恶劣。
真系可一不可再🙃🙃🙃
平时去开诺士佛台饮野🥂,通常都系去地舖嗰几间最出名嘅酒吧,贪佢够近够方便又有气氛,但无谂过原来喺诺士佛台楼上嘅酒吧,环境更加舒服,食物同饮品嘅质素更加高,价钱仲要比地舖嘅酒吧更实惠!今次拣嘅呢间酒吧位置系喺诺士佛台入面一栋大厦嘅4楼,由於佢系一间上楼酒吧,如果唔系特登上网search都未必咁容易留意到。👀事源就系有朋友曾经讲过呢间酒吧嘅shisha同饮品都好正,上网睇完佢个餐牌之後发现原来都有正餐选择,於是就趁着爹哋妈咪结婚周年纪念👨‍👩‍👧‍👦黎呢度帮佢哋庆祝,谂住俾个惊喜佢哋!结果除咗环境一流,食物嘅质素更加比到好大惊喜我哋,而且老板热情嘅招待,肯定左自己今次冇拣错地方!酒吧嘅空间好大好宽敞!👍🏻除咗有一个好大嘅吧枱之外,中间更加有一张桌球枱同两张beer ping-pong 嘅长枱,客人嘅枱同埋灯就围住成间舖头嘅四边,相隔嘅位置有一段距离,所以私隐度好高,就算大声啲讲嘢倾心事都唔怕比隔离听到,系三五知己嚟吹水嘅好地方!😎酒吧嘅内部装修都好华丽,好有赌场嘅豪华feel,特别锺意吧枱上方嘅咕噜咕噜招牌霓虹灯,添加左成间舖头好chill嘅气氛。🤟🏻🤟🏻-一入到酒吧坐低之後,店员首先就拎
平时去开诺士佛台饮野🥂,通常都系去地舖嗰几间最出名嘅酒吧,贪佢够近够方便又有气氛,但无谂过原来喺诺士佛台楼上嘅酒吧环境更加舒服食物饮品质素更加高价钱仲要比地舖嘅酒吧更实惠!今次拣嘅呢间酒吧位置系喺诺士佛台入面一栋大厦嘅4楼,由於佢系一间上楼酒吧,如果唔系特登上网search都未必咁容易留意到。👀

事源就系有朋友曾经讲过呢间酒吧嘅shisha同饮品都好正,上网睇完佢个餐牌之後发现原来都有正餐选择,於是就趁着爹哋妈咪结婚周年纪念👨‍👩‍👧‍👦黎呢度帮佢哋庆祝,谂住俾个惊喜佢哋!结果除咗环境一流食物嘅质素更加比到好大惊喜我哋,而且老板热情嘅招待,肯定左自己今次冇拣错地方!

酒吧嘅空间好大好宽敞!👍🏻

除咗有一个好大嘅吧枱之外,中间更加有一张桌球枱两张beer ping-pong 嘅长枱,客人嘅枱同埋灯就围住成间舖头嘅四边,相隔嘅位置有一段距离,所以私隐度好高,就算大声啲讲嘢倾心事都唔怕比隔离听到,系三五知己嚟吹水嘅好地方!😎

一入到酒吧坐低之後,店员首先就拎咗一桶虾片招呼我哋。呢桶虾片本身已经计咗落单入面每张枱$40 ,但系虾片可以无限添加,而且佢唔系普通原味嘅虾片,而系有辣粉肉松系上面,系一流嘅送酒小食
虾片

主食餐牌

串烧餐牌

因为今晚系庆祝爹哋妈咪嘅anniversary,所以我哋主要都系黎食晚餐,呢度嘅食物餐牌选择唔算好,主食只有一页,另外加一页串烧嘅选择。所谓贵精不贵多,虽然食物嘅选项唔多,但系每一样都好好食好高质

烟三文鱼小型薄饼
首先讲吓妈咪拣嘅小食先,本身妈咪都好锺意食日本嘢所以佢就拣咗个烟三文鱼小型薄饼($78)。虽然薄饼嘅size唔算好大,每一片大概两至三啖就食完,但上面嘅topping依然好足料,每一片都有一旧烟三文鱼,而且番茄酱嘅份量好足够,配上火箭菜一齐食,口感清新得来又不失三文鱼嘅鱼香,加上薄饼底唔厚,食完都唔会好饱,系好一道好开胃嘅前菜

卡邦尼阔意粉配流心蛋
主菜方面由我同妈咪拣咗一个粉一个饭。意粉方面我哋点左卡邦尼阔意粉配流心蛋($98)卡邦尼个白汁味道好浓,烟肉洋葱食得出有预先爆香先再加入去个汁入面,所以令到白汁好香,一啲都唔马虎!

卡邦尼阔意粉配流心蛋
意粉嘅软硬程度适中,虽然汁同粉未能够完全融为一体,但因为流心蛋煮嘅时间调教得啱啱好,捞埋入去个汁同意粉嘅时候就完美咁将成碟意粉昇华。

白汁海鲜意大利饭
另一道都系以白汁为主嘅白汁海鲜意大利饭($98)真系好惊喜,意大利饭烹调好入味唔会过分咸之余,饭嘅软硬程度啱啱好

白汁海鲜意大利饭
而且饭入面嘅海鲜材料非常有份量同足料,包括有青口、蚬、带子、虾、鱿鱼,仲要每样餸都有几粒,呢$98真系物超所值

竹炭芝士牛肉汉堡配薯条
而超级食肉兽嘅爸爸同细佬就拣咗三碟肉。先来嘅系竹炭芝士牛肉汉堡配薯条($118)。成个汉堡包嘅味道中规中矩,材料丰富,有番茄、生菜、生洋葱,仲有半溶嘅芝士,而块牛肉汉堡亦都好juicy,略嫌黑色嘅竹炭包就冇乜特别啦,同普通包差唔多。

竹炭芝士牛肉汉堡配薯条
不过值得一提嘅系中间个白色汁好特别,好似开稀咗嘅mayonnaise再mix咗好浓嘅酒精,点个汉堡落去食令到成个包嘅味道完全唔同晒,即刻感觉到有半分醉意!

德国咸猪手配薯蓉及杂酸菜
成餐饭个人最锺意嘅就系呢一碟德国咸猪手配薯蓉及杂酸菜($168)!只猪手非常大,四个人分啱啱好。配菜烹调嘅技巧亦都好高,包括酸菜嘅酸度啱啱好,同猪手好夹,而薯蓉嘅cream味好重,所以个质感好滑好香!

德国咸猪手配薯蓉及杂酸菜
猪手嘅质感可以话系💯分,完美做到外脆内软,个皮炸到卜卜脆但系入面嘅肉依然keep到好嫩滑,一切开啲汁就弹晒出嚟,非常Juicy!加埋酸菜薯蓉一齐食,真系令到只猪手锦上添花,超级推荐👍🏻👍🏻!

特色烤春鸡全只配薯条
最後食嘅一道菜系特色烤春鸡全只配薯条($118),成只鸡嘅size唔算好大,但个皮同猪手一样炸得趣卜卜,而同时里面嘅肉依然keep住好滑,唔会好乾,唯一美中不足你系鸡偏油腻,食落口好似食咗成啖油咁,下次未必会再嗌返。
特色烤春鸡全只配薯条

饮品方面,我哋嗌左两杯cocktails,三杯hoegaarden。

Sex on the Beach
第一杯 sex on the beach($78)就真系麻麻哋啦,饮落去药水味好重,完全冇平时饮开嘅橙汁同埋西柚味,饮咗一啖已经想放弃。

Cosmopolitan
反而杯Cosmopolitan($78)有惊喜,酒精味唔算好重,甜甜地又有淡淡的水果味,饮落好清新好match,可以平衡一下咁Heavy嘅dishes

Hoegaarden
另外啤酒亦都好好饮,相比起平时自己喺超级市场买嘅樽装/罐装嘅hoegaarden($60),呢度嘅hoegaarden比较甜,饮落唔会太苦,就算一杯有成500 mL一个女仔都饮得晒

shot
最後好好人好热情嘅老板免费请我哋饮6 shot黎庆祝爹哋妈咪anniversary,好好饮,亦都系一个好大嘅surprise

😋 总括嚟讲,呢间楼上bar嘅食物质素意外地高,10分满黎讲绝对值得9分,每一碟餸都食得出系认真制作,贵精不贵多,最後埋单每人大约230蚊,仲饮咗咁多酒,性价比好高!成餐饭唯一美中不足就系甜品,本身谂住同老细讲叫佢哋预备一份甜品上面写字嚟比surprise爹哋妈咪,点知原来成间Bar都冇甜品供应,如果有埋就真系完美啦!

绝对系一个一流嘅酒吧晚餐体验!可以好肯定下次一定会再同朋友嚟过

🦕 by 周 - 围 食 👁

其他酒品套餐选择
2020-07-06
虾片
Hoegaarden
shot
2020-03-14 927 浏览
今日又黎到诺士佛台饮野同fd gathering~每次黎到呢度好似平行时空咁,所有人既感觉都好RELAX咁饮野倾计~今日黎呢间餐厅唔算多人,可以坐几耐都得~叫左D串烧同意粉SHARE食!$98串烧组合有5款自选串烧,我拣左香蒜牛柳串烧、免治鸡肉棒、烧日本炸豆腐、多春鱼同秋葵!当中最出色既系香蒜牛柳串烧,烧得好香蒜味之余,牛柳味亦够稔唔会太韧!多春鱼系我第二爱~劲爆春脆卜卜,细细条冇骨容易食~烧免治鸡肉棒啖啖肉,串烧当中必叫ITEM!避风塘午餐肉避风塘蟹呀鱿鱼呀就成日食,避风塘午餐肉真系冇咩机会试到,估唔到以呢个方式整又劲好味,更加惹味之余又脆卜卜,更加突出到午餐肉既香!龙虾配龙虾汁意粉呢个意粉都几唔错,不过份量唔算多,有半边龙虾,肉质弹牙够实净,大小就当然唔能够奢求系好大只~但食落都有肉~而意粉都煮得够弹牙,要赞既系个龙虾汁,够杰身之余龙虾味好出~唔错!Tropical Island叫左杯酸酸甜甜既mocktail balance番成餐既饱足感~完美~~

$98串烧组合

避风塘午餐肉

龙虾配龙虾汁意粉

Tropical Island

2020-03-10 350 浏览
今日约左好耐冇见既朋友一齐饮野倾计,又去咗呢间Gulu, 座位松动而食物质素高!避风塘午餐肉见到呢个似系新出既就即时嗌, 送酒一流!嚟到之後见到炸蒜量多而且好香,午餐肉全部都切成一口一粒既size,4面都煎得好香脆加埋少少辣味,真系好出色!美国肉眼扒配薯菜之後就叫份扒食下,又系好高质!肉眼扒差唔多舖满半个碟,肥瘦适中而重点系肉汁多而鲜,牛味好突出再加埋红酒汁一齐食,惹味又唔会觉得好寡!仲有粗薯条伴碟。以呢个价钱食到呢个质素,一定超值!当然仲有Hoegaarden生啤,泡既比例岩岩好,倾计或者一班人嚟玩都好岩!

避风塘午餐肉

美国肉眼扒配薯菜

2020-03-09 243 浏览
好友系外国番黎,梗系要出黎啤啤佢,吹下水,倾下计🤗去诺士佛台搵到呢间bar,有得食又有得饮,又唔会太多人,可以倾到计😊每枱一客虾片当系餐前小食,好惹味一人一杯啤酒就系最BASIC, 试左外面比较少有既GOOSE,好滑好顺嗌左少少串烧黎送酒,牛舌同鸡翼烧到刚刚好,唔会咬唔开。日本炸豆腐系新野,食落有D似豆腐卜。大葱猪煵肉又系另一款无得输既串烧。最後决定系度食埋晚餐,嗌多个猪手。虽然等得比较耐,但系物超所值,脆卜卜既外皮已经值得一赞,配上牛油香既薯蓉,大满足😊

每枱一客虾片当系餐前小食,好惹味

2020-02-25
  • 串烧拼盘