一班同事ot左幾晚終於忙完齊齊去尖沙咀食下好東西慶祝網上搵到呢間日本菜做緊大特價開頭聽見放題以為質素一般食完覺得整體質素中上 而且性價比高 超滿足除了任食火鍋的和牛,豚肉和廣島蠔前菜和料理十分豐富 食完已經飽一半喜歡吃壽喜燒火鍋的同事立即再訂位再來一入餐廳見到多個靚靚打卡擺設有些食客在與無臉人拍照 似旅行景點一樣仲還有日式燈籠與和風榻榻米座位等等我們點了每位$388的半放題店員直接送上沙律和5款刺身:三文魚 油甘魚 帶子 希靈魚和八爪魚刺身口感新鮮 魚類都厚切 口感甘香然後自選5款壽司和5款料理串燒壽司是用日本醋飯 配刺身也新鮮而料理選擇十分多 20幾款樣樣都有我就選了明太子雞串 甲羅燒和牛串 燒蠔 海膽天婦 整體很滿意串燒即燒 來到熱辣辣和牛串嫩口不會韌 燒蠔新鮮大隻甲羅燒配多士 蟹味濃份量很多重頭戲就是任食壽喜燒火鍋湯底帶微甜 唔會死鹹 蔬菜配料足可以無限任加和牛,豚肉,廣島蠔,烏冬,飯和菜首先是A4和牛 每次加單效率快和牛的肉質不用多講 薄切輕輕一淥食得意想不到是北海道米豚(豬) 肉嫩味濃廣島蠔很大隻 鮮甜又唔會腥最後還有雪糕甜品 芝麻味雪糕唔錯
一班同事ot左幾晚終於忙完
齊齊去尖沙咀食下好東西慶祝
網上搵到呢間日本菜做緊大特價
開頭聽見放題以為質素一般
食完覺得整體質素中上 而且性價比高 超滿足
除了任食火鍋的和牛,豚肉和廣島蠔
前菜和料理十分豐富 食完已經飽一半

和牛串嫩口不會韌 燒蠔新鮮大隻
甲羅燒配多士 蟹味濃份量很多

重頭戲就是任食壽喜燒火鍋
湯底帶微甜 唔會死鹹 蔬菜配料足
可以無限任加和牛,豚肉,廣島蠔,烏冬,飯和菜
首先是A4和牛 每次加單效率快

和牛的肉質不用多講 薄切輕輕一淥食得
意想不到是北海道米豚(豬) 肉嫩味濃
廣島蠔很大隻 鮮甜又唔會腥
最後還有雪糕甜品 芝麻味雪糕唔錯

• 日本A4和牛壽喜燒
2024-04-27 567 浏览
放工約左朋友去食飯,想食日本野,好耐無食了,就諗起尖沙咀加連威老道有間裝修好似置身於日本既餐廳,就嚟試吓先😍✨火炙三文魚腩壽司 $58火炙過既三文魚,油而不膩😋✨火炙左口魚選壽司 $48左口魚口感肉質柔軟,火炙過後釋放更多魚油🤤✨帆立貝壽司 $98帆立貝口感入口即溶🤤✨錫紙白蜆 $58味道辣辣的,有少少泡菜味,蜆肉肉質鮮嫩😋✨鹽燒雞腎 $32雞腎口感實中帶實,如果可以再燒得乾身啲就更加好了👍🏻✨鹽燒雞翼 $38鹽燒雞翼上面鋪了芝麻,味道咸中帶香,皮脆肉嫩😌✨白燒鰻魚串 $68白燒鰻魚串,肉質嫩口帶點爽口😌✨網燒安格斯肉眼 $268✨吞拿魚三色飯 $268吞拿魚三色飯,吞拿魚鋪到連魚生飯都睇唔到😍,每一片都大大片,厚厚的,口感好肥美新鮮🤤✨天使之果實 荔枝酒 $68味道甜甜的,第一啖唔似飲緊荔枝酒,再呷多幾啖,先飲到酒精成份👍🏻

✨火炙三文魚腩壽司 $58
火炙過既三文魚,油而不膩😋

✨火炙左口魚選壽司 $48
左口魚口感肉質柔軟,火炙過後釋放更多魚油🤤

✨帆立貝壽司 $98
帆立貝口感入口即溶🤤

✨錫紙白蜆 $58

味道辣辣的,有少少泡菜味,蜆肉肉質鮮嫩😋

✨鹽燒雞腎 $32
雞腎口感實中帶實,如果可以再燒得乾身啲就更加好了👍🏻

✨鹽燒雞翼 $38
鹽燒雞翼上面鋪了芝麻,味道咸中帶香,皮脆肉嫩😌

✨白燒鰻魚串 $68
白燒鰻魚串,肉質嫩口帶點爽口😌

✨網燒安格斯肉眼 $268

✨吞拿魚三色飯 $268

✨天使之果實 荔枝酒 $68

• 吞拿魚三色丼
2024-04-24 397 浏览
今日返工真係好攰,所以決定食返餐好嘅,咁我就嚟到尖沙咀 , 喺加連威老道嘅盡頭搵到呢一間新開嘅日式居酒屋 一入去發現呢個好適合打卡嘅千與千尋無面男,行上樓梯發現呢度係一間好油氣氛嘅居酒屋雖然係八點幾,但係已經座無虛席。因為都幾肚餓,所以就叫咗好多唔同嘅食物😆包括有:海膽拖羅千層塔 $268,海膽真係好鮮味🐟🐟好似新鮮拎出嚟咁樣跟住係好鬆化嘅厚切吉列豬扒芝士千歲米豚 $128,啲芝士會流出嚟嘅跟住叫咗幾個串燒:明太子雞腿肉串 $38 ,汁燒麵豉雞軟骨肉棒 $68;全部都好有風味🤲🏻 仲有就係鰻魚玉子燒$78,呢個熱辣辣,出邊其他舖頭非常之少見跟住我哋仲叫咗個燒飯團$28、鹽燒厚切牛舌千歲米團腩片$38😚😚燒飯團食落去係甜甜地嘅,同佢其他嘅食材都幾夾本身諗住叫埋海膽芝士燒龍蝦,不過已經賣晒,唯有下次啦今日返工真係好攰,所以決定食返餐好嘅,咁我就嚟到尖沙咀 , 喺加連威老道嘅盡頭搵到呢一間新開嘅日式居酒屋 一入去發現呢個好適合打卡嘅千與千尋無面男,行上樓梯發現呢度係一間好油氣氛嘅居酒屋雖然係八點幾,但係已經座無虛席。因為都幾肚餓,所以就叫咗好多唔同嘅食物😆包括有:海膽拖羅千層塔 $268,海

跟住我哋仲叫咗個燒飯團$28、鹽燒厚切牛舌

本身諗住叫埋海膽芝士燒龍蝦,不過已經賣晒,唯有下次啦

跟住我哋仲叫咗個燒飯團$28、鹽燒厚切牛舌

本身諗住叫埋海膽芝士燒龍蝦,不過已經賣晒,唯有下次啦
  • 拖羅海膽刺身杯
  • 海膽甜蝦刺身杯
1K
2024-03-28 725 浏览
今晚行開加連威老道,朋友提意去這間日式屋酒屋,點解呢?因為在入去時經過了一個充滿日本風的打卡位,可與千與千尋的無臉男拍照打卡,上到餐廳內有榻榻米座位,感覺更像去了一趟日本。朋友見到餐牌款式多加上價錢都十分親民先來芒果蟹子沙律,用了新鮮芒果圍邊嘅沙律,中間青瓜絲上放滿了蟹子,入口清新口腔味蕾!拖羅海膽刺身杯,見到有齊個人至愛嘅食材,全杯只有刺身做成,肥美拖羅蓉,再鋪上足料海膽,仲有魚子,整體配搭鮮味十足!一次滿足我哋三個願望😍厚切吉列芝士米豚,厚切吉列豚外脆內軟,豚味濃郁而不油膩,切開時中間嘅流心芝士,配埋自家製吉列汁入口,非常惹味濃郁。明太子雞翼,已釀入明太子及肉碎的餃子雞翼十分飽滿,雞肉入口嫩滑, 外面香口質感令味蕾滿足感大增!加埋個燒飯團,外層烤得十分香脆,內層米飯軟身香甜,入口咀嚼即化的口感,配埋塊脆身紫菜,真係好有在日本居酒屋嘅感覺!日本白桃梳打,乳白色的碳酸飲料,白桃味道香濃,口感清新,同今晚嘅食物十分配合!

朋友見到餐牌款式多加上價錢都十分親民

用餐时段
2024-03-27 437 浏览
最近,我和朋友在尖沙咀的和道屋用餐。一進入餐廳,我們就被《千與千尋》中的無臉男角色的童趣和迷人氛圍所吸引,這對於喜歡拍照的人來說是個絕佳的地方。我們點了以下菜品:1️⃣ 龍蝦和牛芝士鍋($398)這道菜是他們菜單上最新推出的一款奢華美食。金鋒廣島生蠔、煎熟的A4和牛、整尾龍蝦和新鮮的蘆筍在濃郁的芝士湯底中燉煮,每一口都融合了龍蝦、牛肉和濃郁的芝士的美味。2️⃣ 拖羅海膽刺身杯($88)這道菜是一道奢侈的享受,絕對值得一試。綿密的海膽和精緻的魚子呈現出深海的美味,每一口都能讓你徬彿置身於大海的深處。3️⃣ 海膽手卷($98)這款手卷是海膽愛好者的美食享受。充滿新鮮多汁的海膽,每一口都帶來甜美和清新的口感。4️⃣ 鵝肝壽司($68)品嚐煎熟鵝肝配軟糯的醋飯,享受豐富濃郁的口感。質地和風味的結合創造出非常出色的壽司體驗。5️⃣ 火炙左口魚邊壽司($48)稍微燒烤的左口魚邊壽司融化在口中,帶來極致的口感。燒烤過程中釋放的天然油脂為味道增添了一抹美味。6️⃣ 火炙A4和牛壽司($88)輕輕燒烤的A4和牛壽司散發著奢華的風味。儘管經過烹調,這種大理石紋理的牛肉仍然保持著嫩滑細膩的質感,成為一道傑出的菜品。😃 除了以上的亮

1️⃣ 龍蝦和牛芝士鍋($398)

2️⃣ 拖羅海膽刺身杯($88)

3️⃣ 海膽手卷($98)

4️⃣ 鵝肝壽司($68)

5️⃣ 火炙左口魚邊壽司($48)

6️⃣ 火炙A4和牛壽司($88)

😃 除了以上的亮點菜品,其他必試的菜包括明太子雞翅膀($48)、脆皮雞皮餃子($58)、蒜香芝麻烤乾貝($68)和明太子烤魚籽($58)。
用餐时段
2024.06.03【06.03 初嘗下班後日式居酒屋半放題 @尖沙咀 和道屋】悠長工作過後仍是工作工作時間依然敬業樂業努力工作但下班後就感覺身體已被掏空只想趕快回家所以2點1線的生活循環往復Ms.+C意識到我又是這樣幫了別人解決問題而自己沒有好好照顧自己就說Blue Monday下班後來放鬆一下吃一點日式料理Ms.+C說就在大家的中間點隨意在Openrice search 一下 附近餐廳看看食評發現有家餐廳提出$388和食半放題就去試試哇,由我最愛的招財貓愛他,不因為他的功能就是單純喜歡他真的好有居酒屋氣氛呢其中還有些座位是可以脫鞋圍坐先有沙律 和 刺身任食手握壽司,有好多選擇每人每次任選五款三文魚油甘魚八爪魚火炙三文魚火炙左口魚邊香蔥吞拿魚蓉海膽魷魚青芥辣八爪魚明太子沙律飛魚籽加州卷我是火炙左口魚邊愛好者當然要一點再點而 即做串燒,料理,天婦羅,每人自選5款:鹽燒和牛粒甲羅燒鹽燒雞翼日式雞軟骨明太子雞腿串鹽燒雞腎鹽燒三文魚頭明太子雞翼千崴米豚腩片芝麻雞翼燒鮮冬菇燒牡蠣土佐豆腐炸大山雞塊炸番薯片炸芝士年糕菜肉餃子焦糖菠蘿燒日本南瓜牛油燒甜栗米多春魚味噌田樂茄子燒吉列廣島蠔海白虎蝦天婦

悠長工作過後仍是工作
吃一點日式料理
Ms.+C說就在大家的中間點
發現有家餐廳提出$388和食半放題
就去試試
哇,由我最愛的招財貓
愛他,不因為他的功能
就是單純喜歡他
真的好有居酒屋氣氛呢
其中還有些座位是可以脫鞋圍坐
先有沙律 和 刺身
沙律
刺身
任食手握壽司,有好多選擇
每人每次任選五款
加州卷
我是火炙左口魚邊愛好者
當然要一點再點
手握壽司
而 即做串燒,料理,天婦羅,
每人自選5款:

壽喜燒
我們就選了日本A4和牛壽喜燒
日本A4和牛就是牛香嫩滑
日本A4和牛
我們都沉醉在和牛,不作他選

日本A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣其實只要能吃下都可以追加

溫度 ★★★
態度 ★★★
味道 ★★★

♡  和道屋 ♡
♡  尖沙咀加連威老道46-48號恆隆銀行大廈地舖及閣樓  ♡
2024-06-03
  • 芝麻雞翼
  • 鹽燒和牛粒
  • 鹽燒雞腎
3天前 0 浏览
被youtuber 欺騙!!睇完youtuber 介紹,book左今晚7:30,滿心歡喜嚟食和牛壽喜燒放題入座後,店員話會上晒串燒,先上鍋俾我哋好啦,食完幾串串燒,當時7:50分等了又等,等了又等,等到8:15,終於放低個爐,但唔好開心住,又再等10分鐘,先上雜菜,同一碟細到媽媽都唔認得嘅所謂和牛片(同一時間叫左蠔,冇黎到)想配個飯食,又係等了又等,等了又等所有食物,要畫係紙度落單,但畫完第一張之後,佢收起左你支筆,而每次都需要叫佢,先會俾你張紙你畫,每張紙也只張每位叫一碟牛限時90分鐘既關係,佢8:30就過黎提你last order,同埋順便幫你埋張單結果,只係得15分鐘俾你叫牛,仲要係每次問佢拎紙,每次只可以落一碟結果只係食左4碟,即係16小片埋單2位+任飲$1003呢個價錢,完全唔會再黎做得咁小家,點解學人做放題呢?完全明白香港食肆點解要收皮
被youtuber 欺騙!!

入座後,店員話會上晒串燒,先上鍋俾我哋
好啦,食完幾串串燒,當時7:50分

想配個飯食,又係等了又等,等了又等

結果只係食左4碟,即係16小片

埋單2位+任飲$1003

呢個價錢,完全唔會再黎
做得咁小家,點解學人做放題呢?
完全明白香港食肆點解要收皮
5天前 0 浏览
當日6點去到 環境唔錯既 要求轉去比較大既台都冇問題坐低叫左個任食餐90分鐘 ,但發現飲品唔會有提供,即係叫你加68蚊飲野 先黎一碟刺身 同即時點10樣小食 10樣小食一般,跟本叫唔到餐牌想食既野!刺身比較好但都係平價野 ,主要用黎整飽你先 而且上菜速度奇慢 等左20分鐘終於上4碟小食 約30分鐘上齊 但明明只有2台客 當刺身同小食都食哂啦 再等多10分鐘先黎火鍋 呢個時候你會發現到時間嚴重不足 因為佢地一味死拖時間 牛係好好食既 但一碟奇小 ,每次只可叫一碟 幸好上牛速度唔慢 但一陣就last order 幸好都食到8成飽 埋單2個人 1022呢個價出面大把選擇啦 最慘係明顯被嚴重屈時間 2台客出食物冇可能咁耐最後連杯雪糕都好搞笑 😆 食一次算 而家咁高消費都咁玩法 呢個價牛角抵食過佢啦 ,真係輸唔起唔好搞放題!最後睇下啲餐牌笑死 有碟平價刺身竟然要588去啲外賣壽司店食? 只係值百頭😂
當日6點去到
環境唔錯既 要求轉去比較大既台都冇問題
坐低叫左個任食餐90分鐘 ,
但發現飲品唔會有提供,即係叫你加68蚊飲野
先黎一碟刺身 同即時點10樣小食
10樣小食一般,跟本叫唔到餐牌想食既野!
幸好上牛速度唔慢 但一陣就last order
幸好都食到8成飽 埋單2個人 1022
2024-06-10
等候时间
90 分钟 (堂食)
首先一定要讚吓餐廳嘅裝修好有特色,一入門口就見到大大隻無面男嘅裝飾,方便打卡!//$388 和食半放題( 90分鐘)//任食手握壽司:三文魚、火炙左口魚邊、香蔥吞拿魚蓉、飛魚子、海膽吞拿魚,刺身非常之新鮮,片片都好厚身同鮮甜。自選五款串燒/料理:天婦羅(每人5款):我哋叫咗甲羅燒、明太子雞腿串、日式雞軟骨、焦糖菠蘿、明太子雞翼、土佐豆腐、炸芝士年糕、噌田樂茄子燒、吉列廣島蠔、海膽大葉天婦羅。呢度嘅串燒同料理真係好好食!甲羅燒份量勁多,而且蟹肉蟹膏嘅味好濃郁。任食日本A4和牛、北海道米團、廣島牡蠣。呢度嘅A4和牛好好食呀!只係需要淥兩淥,就已經食得,啲肉夠晒軟嫩,好有牛味!食完飯仲可以玩個小遊戲,贏取日本酒或者全單有特價添!!

//$388 和食半放題( 90分鐘)//

食完飯仲可以玩個小遊戲,贏取日本酒或者全單有特價添!!
6天前 0 浏览
💡性價比高的半放題近期發現呢間尖沙咀居酒屋做緊90分鐘半放題🏮襯同朋友相聚,就一於去試下,(原價$538➡️午市 $268 ; 晚市$388,一至日都岩用),仲可以任食A4和牛🐂、北海道米豚🐷及廣島牡蠣。而且11款手握壽司(任食),即叫即做❤️🐟時令刺身拼盤時令刺身有幾款,包裝三文魚、油甘魚、帶子等,厚切得黎,新鮮肥美,不過就無得任食啦。🍡串燒/料理/天婦羅(每人5款)選擇都幾多嘅,甲羅燒係其中一個值得推薦,會配2 塊烘過嘅麵包,海膽好濃郁。鹽燒和牛粒厚得黎夠彈牙。芝麻雞翼香口又惹味。🍣壽司任食師父即叫即整,保證新鮮。火炙三文魚同火炙左口魚邊都燒完迫曬油香,好味。三文魚,海膽魷魚,都值得一試。🫕壽喜燒(任食)想回本緊係要食和牛,A4和牛🐂牛味香濃,入口即溶。米豚🐷夠大片,廣島蠔都幾飽滿。另外搭配新鮮蔬菜盤,配以鮮甜湯底及溫泉蛋稻庭烏冬,相當滿足。📝整體而言:環境都好靚好舒適,另外而家+$68任飲啤酒🍻/無酒精飲品🍹,非常抵飲。
💡性價比高的半放題

🐟時令刺身拼盤

🍡串燒/料理/天婦羅(每人5款)

🍣壽司任食

🫕壽喜燒(任食)

上星期同老婆去食和道屋既和食半放題,一踏入門口,你就會見到一大個無面男坐喺度等緊你,係打卡的好地方!呢度氛圍獨特,絕對能令你感受到日本既風情~時令刺身非常厚切,勁新鮮,特別鍾意三文魚、油甘魚、帶子,非常鮮甜美味 🥰任食手握壽司:三文魚壽司:新鮮嘅三文魚肉質細膩,入口即化,係我既最愛!😍香蔥吞拿魚蓉壽司:吞拿魚蓉細滑,香蔥嘅清香提升咗整體嘅味道層次,非常開胃~ 👍🏻海膽魷魚壽司:濃郁嘅海膽與魷魚嘅口感組合,好有驚喜 😃火炙左口魚邊壽司:火炙過嘅魚邊外層微焦,香氣四溢,好好味~ 🤤飛魚子壽司:飛魚子爆漿嘅口感,鹹香中帶有海洋嘅鮮味,令人回味無窮 👀每人自選五款串燒/料理:甲羅燒:蟹肉同蟹膏嘅味道濃而不膩,加埋脆脆既麵包一齊食,每一啖都充滿咗海鮮嘅鮮美 😋明太子雞翼:雞翼皮脆肉嫩,明太子嘅味道滲透到肉裡面,每一口都好滿足~ 👀明太子雞腿串:雞腿肉質鮮嫩多汁,明太子嘅鹹香令整體味道更加突出,正!👏🏻日式雞軟骨:軟骨嘅脆口感配上日式獨特嘅調味,啖啖肉感,令人垂涎!🤤👍🏻 海膽大葉天婦羅:海膽與大葉嘅組合新穎,天婦羅嘅酥脆與海膽嘅鮮味相映成趣,好味!😋👍🏻吉列廣島蠔:廣島蠔外脆內嫩,吉列嘅做法令蠔

任食手握壽司
三文魚壽司:新鮮嘅三文魚肉質細膩,入口即化,係我既最愛!😍
海膽魷魚壽司:濃郁嘅海膽與魷魚嘅口感組合,好有驚喜 😃

每人自選五款串燒/料理:
吉列廣島蠔:廣島蠔外脆內嫩,吉列嘅做法令蠔肉更加鮮美 🙊
焦糖菠蘿:菠蘿嘅甜與焦糖嘅香融合,甜而不膩,又好開胃 👍🏻
噌田樂茄子燒:茄子燒得軟熟,吸滿咗噌汁嘅精華,味道豐富 👀
土佐豆腐:豆腐質地柔軟細嫩,輕輕嘅鹽味提升咗豆腐本身嘅味道。👏🏻
炸芝士年糕:外層酥脆,內裡嘅芝士拉絲,年糕嘅彈牙與芝士嘅濃郁相得益彰,超正!😃👏🏻

任食日本A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣:
A4和牛:脂肪分布平均,只需輕輕煮熟,肉質軟嫩多汁,帶有濃郁的牛肉香氣,真係一流!😍😍😍
北海道米豚:米豚肉質軟滑有香味,是火鍋完美的搭配 👀👏🏻
廣島牡蠣:新鮮的廣島牡蠣,蠔味濃郁,令你感受到海洋的美味~ 🙊👍🏻

最後,吃完飯仲可以參加小遊戲,有機會贏取日本酒或享受全單特價!
我同老婆都十分滿意呢一餐 😃
2024-06-09 0 浏览
一齊走進千與千尋性價比高嘅半放題,位置尖沙咀地舖至閣樓,入門口已經有打卡位,餐廳嘅佈置除咗千與千尋之外仲以傳統和風為主,木質嘅桌椅同柔和嘅燈光,營造出一種溫馨嘅用餐環境,而且餐廳內嘅小擺設見到店主都用心設計,餐廳仲安排咗我哋坐榻榻米半放題午市:$268/位,我哋就揀咗另一個星期一至日任何時段都會供應嘅套餐$388/位,因為$268嗰套餐壽喜燒只可以追加一次,二$388呢個套餐可以無限追加🥢和風沙律🥢時令刺身五款刺身肥美新鮮,而且仲係厚切架自選5款即做串燒/料理/天婦羅有成25款揀,每人可以叫5款,我哋揀咗🥢鹽燒和牛粒和牛粒燒到啱啱好,外脆內嫩,咬落Juicy🥢鹽燒雞翼呢個簡單但唔失風味,雞翼燒得外皮香脆,內裡多汁🥢明太子雞翼明太子雞翼係脹卜卜唔使多做份鹹香,雞翼入邊裝住全部都係明太子,同鹽燒雞翼好唔同🥢燒鮮冬菇冬菇厚實多汁,燒得啱啱好🥢明太子雞腿串雞腿肉比較嫩滑多汁,而且外皮燒到卜卜脆🥢甲羅燒蟹殼內裝滿咗蟹膏同埋蟹肉,蟹膏滑而香濃,味道豐富而且層次分明。鮮甜味滿滿,可以配搭埋多士一齊食🥢土佐豆腐外層炸到脆口而入邊係嫩滑嘅豆腐,配埋特製湯汁一齊食,唔會覺得油膩《〈除咗以上食物唔係任食之外

🥢和風沙律
🥢時令刺身五款
刺身肥美新鮮,而且仲係厚切架
自選5款即做串燒/料理/天婦羅
有成25款揀,每人可以叫5款,我哋揀咗
🥢鹽燒和牛粒
和牛粒燒到啱啱好,外脆內嫩,咬落Juicy
🥢鹽燒雞翼
呢個簡單但唔失風味,雞翼燒得外皮香脆,內裡多汁
🥢明太子雞翼
🥢燒鮮冬菇
冬菇厚實多汁,燒得啱啱好
🥢明太子雞腿串
雞腿肉比較嫩滑多汁,而且外皮燒到卜卜脆
🥢甲羅燒
🥢土佐豆腐

《〈除咗以上食物唔係任食之外

以下嘅所有食物都係任食》〉

壽喜燒任食
🥢A4和牛
A4和牛無論色澤同油花都上路吸引,油脂分布均勻,放入鍋裏便幾秒鐘就已經食得,有入口即化嘅感覺
🥢北海道米豚
呢款米豚有驚喜,肉質一啲都唔柴,反而有爽滑而彈嘅口感
🥢廣島牡蠣
呢款蠔出名肥嘟嘟,味道濃郁而鮮甜
⭐️果然冇揀錯set,三款都會令你不停想追加,估唔到食放題都食到高質食材

另外手握壽司都係師父即叫即做,同平時放題食嘅壽司好唔同,完全係日本風味,不過特別推介🥢火炙左口魚邊,粗口語本身口感特別油脂亦都好豐富,經過火炙後魚油味更加重,仲入口即溶

其實仲有🥢溫泉蛋紫菜飯同🥢溫泉蛋稻庭烏冬都係無限追加,特別想推介溫泉蛋稻庭烏冬,係一款冷烏冬黎嘅,烏冬嘅口感實在太正,有咬口之餘仲帶點Q彈,連烏冬專門店都冇佢整得咁好食,encore咗幾碗
2024-06-07 0 浏览
半放題之《和道屋》呢間位於尖沙咀加連威老道嘅半放題《和道屋》,餐廳帶你走進千與千尋世界,樓上係進餐位置,除左串燒、沙律、刺身外,其他都係任食。午市有2種價錢選擇,我地揀左貴啲set $388,呢個價錢係壽喜燒無限追加,呢個set 每日任何時段都會提供。刺身拼盤夠新鮮而且有5款,切得都幾厚身。而串燒係即叫即燒每人可以揀5款,我地2個就可以揀10款,推介土佐豆腐,豆腐炸得好鬆脆,而且配合埋木魚湯汁做底,味道濃而不鹹,加埋脆卜卜嘅豆腐好好食。刺身有11款選擇,特別推介海膽魷魚壽司,海膽夠鮮甜,撈完之後令到魷魚更加鮮味,唔似得出邊一般食嘅海膽魷魚,會用啲平價既海膽,而且師父既手握壽司有omakase feel。壽喜燒有A4和牛、北海道米豚、廣島牡蠣、野菜盤都係任食,和牛嘅脂肪紋理均勻,肉質鮮嫩,帶有濃郁嘅牛肉香氣。米豚佢哋選用咗優質北海道豬肉,肉質嫩滑多汁,冇咁多油膩感,最後當然要提下廣島牡蠣。呢度嘅牡蠣新鮮肥美,鮮甜度仲好高。
放題之《和道屋》

2024-06-01
踏入6月,慶祝生日既月份來啦。呢間位於加連威老道既日本餐廳,被佢地下既無臉男同日本風既打卡吸引。 餐廳設有榻榻米座位,氣氛環境感覺身處日本一樣。今日同朋友就揀左90分鐘半自助和牛放題,獎賞一下近排辛苦工作既我地。刺身非常新鮮,加上清新既沙律,既可以清口腔之餘仲可以提升食慾。多款串燒料理,任選5款。 鹽燒雞翼燒得好香脆,雞腎爽口又大粒,虎蝦天婦羅大隻得來肉質彈牙,海膽天婦羅非常creamy~燒牡蠣鮮甜。多款壽司任食,必食火炙三文魚同左口魚邊,魚油燒到勁香,size唔大,一口吞落去,口感勁豐富。終於食我最愛既壽喜燒,日本a4和牛,北海道米豚同廣島牡蠣任食。 真的食呢個已經回本啦! 和牛牛味濃,油花勁靚,入口即溶既口感,encore左勁多次。 廣島牡蠣好大隻,煮完都無縮水,蠔味勁濃,勁推。

✴️尖沙咀抵食和牛半放題✴️有冇諗過一間餐廳滿足哂食壽司、日式小食、壽喜燒火鍋同埋和牛任食嘅願意呢!呢間係尖沙咀嘅分❇️和道屋❇️ 係一個聚餐嘅優秀選擇!入到門口就有大大隻無臉男係度,梗係打張卡先啦!而且裝修都係非常日本居酒屋feel,好似去咗旅行咁呀!官方題嘅Menu首先可以有一碗沙律,正常水平嘅。仲可以嗌唔同款嘅刺身,同埋10款壽司。壽司方面呢就可以任嗌嘅,但一開始一定要嗌咗10件先。壽司種類都唔少㗎,質素亦都唔差。之後就仲可以嗌唔同款式嘅小食,留意番小食就唔係任嗌嘅,我哋就揀咗一啲正路嘅日式小食例如雞軟骨,三文魚膠,同埋少少串燒咁。最後嘅重頭戲梗係壽喜燒火鍋啦!火鍋湯底非常濃郁,入面擺咗粉絲,蔬菜,豆腐等等壽喜燒必備嘅配料。仲跟埋一碟A四和牛,豚肉,同埋廣島蠔以上呢啲嘢都係任嗌㗎。A四和牛對我嚟講就真係最好食嘅和牛啦香和牛味之餘又唔會太漏,食多幾碟都得啊!而且店員都好爽快,咁幫我哋添牛,絕不欺場!#和道屋 #和牛放題 #任食和半 #尖沙咀美食 #foodiehk #香港 #香港美食 #尖沙咀 #tstfood #香港探店 #a4和牛
✴️尖沙咀抵食和牛半放題✴️

呢間係尖沙咀嘅分❇️和道屋❇️ 係一個聚餐嘅優秀選擇!

官方題嘅Menu首先可以有一碗沙律,正常水平嘅。
仲可以嗌唔同款嘅刺身,同埋10款壽司