2016-10-21 2139 浏览
環境髒、陰暗,裝修詭異,從未見過日式餐廳裝修成KTV風格的。餐具髒,杯子疑似未洗乾淨。食材不新鮮,連烤雞翼都有令人作嘔的雞腥味,更別提刺身了,全是日料大忌。雖是放題中較平,但也完全不值。
2016-08-12
等候时间
8 分钟 (堂食)
2016-06-12 6123 浏览
今日朋友生日,去左和田食放題!好有驚喜!先講熟食先啦,個金菇肥牛外皮焦香,但1d都吾韌,而且裏面個金菇好juicy,好正啊!另外仲叫左個刺身拼盤,甜蝦鮮甜爽口,帶子軟滑新鮮,個三文魚色澤靚,食落仲好甘香!
,但1d都吾韌,而且裏面個金菇好juicy
2016-05-29 4210 浏览
姊妹一個月前已訂位,是否早訂位,所以可被安排窗邊的坐位齊人一坐下,便開始埋頭寫點菜紙刺身排放美觀,味道新鮮炸年榚外脆內軟炸蠔外脆內裡鮮甜多汁,炸得剛好,食完再返call海膽,鮑片,蟹子,龍蝦…壽司無得輸燒羊架啖啖肉,還有少量羊奶酥味最好食炸豆腐加上木魚絲又點會唔點嚟食?清酒煮帶子…沒甚麼味燒元貝,如加些蒜頭燒會更好味沙律菜夠清爽,要有衡均飲食嘛不喜歡飲凍飲可選麥茶,都幾香
姊妹一個月前已訂位,是否早訂位,所以可被安排窗邊的坐位
齊人一坐下,便開始埋頭寫點菜紙

刺身排放美觀,味道新鮮

炸年榚外脆內軟

炸蠔外脆內裡鮮甜多汁,炸得剛好,食完再返call

海膽,鮑片,蟹子,龍蝦…壽司無得輸

燒羊架啖啖肉,還有少量羊奶酥味最好食
炸豆腐加上木魚絲又點會唔點嚟食?

清酒煮帶子…沒甚麼味

燒元貝,如加些蒜頭燒會更好味

沙律菜夠清爽,要有衡均飲食嘛

不喜歡飲凍飲可選麥茶,都幾香
2016-05-27
2016-04-26 4069 浏览
放假啦!我今日約左D同學去食嘢,我地揀左和田日本料理放題,D刺身好新鮮,口感好美味,燒波萝清甜,多汁,燒日本番薯仔美味清甜,仲可以选择唔同嘅嘢飲,食完剌身之後,我食左我最仲意抺茶紅豆雪糕,抺茶同紅豆嘅味道十分重,令我吃完—個又—個,令我对和田的嘢食有種回味無窮的感覺,我对呢餐十分满足
2016-03-03 2786 浏览
好開心人生中第一次寫食評,呢一晚我同老公放工後,來到佐敦試新野,一間叫做和田日來料田店食放題。食物方面,我地叫左碟刺身拼盆,非常鮮味。尤其三文魚,十分新鮮,好肥美,入口彈牙,值得一讚,正啊。另外,我又叫左碟,炒什茹,味道一般,好淡,冇咩味,吾夠濃郁。跟著,再食埋日式烏冬,同碗仔翅。烏冬分量比較少,唔夠彈牙,柔軟,似翻煮過。而碗仔翅,味道更加淡而無味,食左一半就放棄。最後,叫左碟秋刀魚,發現秋刀魚只係俾左一半我地食,分量太少了,味道也一般。

刺身拼盆
炒什菇
日式烏冬
秋刀魚
2016-03-02
刺身拼盆
  • 刺身拼盤
2015-12-15 3013 浏览
呢一日,愛麗絲一位好有錢既朋友即日約佢去食放題🤗 因為愛麗絲不嬲認佢做二佬😂 所以梗係冇得托手肑啦😂咁我地就揀左和田呢間餐廳,因為之前食過,見佢價錢合理,食物質素好,選擇又多,仲有海膽同蠔等既貴野食! 二百蚊到算係抵食咖喇👍🏻肚餓既我地,當然要食刺身先咖啦😍 見到就流哂口水😍 有三文魚丶虎蝦丶甜蝦丶八瓜魚丶北寄貝等好正好正既刺身😍 賣相好吸引,刺身既質素都係令既,我地幾秒就清左碗刺身lu😂之後就係壽司,我地點左花之戀丶饅魚壽司丶櫻花壽司丶海膽軍艦等。啲壽司唔會好大舊,所以唔洗太驚食左好多飯會好快飽。花之戀係推介既👍🏻 三文魚同蟹籽,加埋沙律醬,軟軟滑滑😋 至於海膽軍艦都好鮮甜,兩片海膽置於壽司上,又滑又甜,抵呀😎之後有一連串既炸物,好似雞軟骨丶吉列炸蠔丶炸芝士年糕丶炸鮮奶丶炸香蕉等。個人以上炸物除左雞軟骨都會熱烈推介😋 特別係炸芝士年糕,外脆內軟,中間係溶溶既芝士流心,熱辣辣真係好正😍當然唔少得串燒啦😎 我地叫左雞翼丶粟米丶日本蕃薯丶牛舌等串燒。雞翼好正😍 一件分開左一半咁串住泥燒,所以好易咬,鹹鹹香香,好惹味😍 粟米都好香牛油味,令人百吃不厭😋除此之外,仲有熟食。先介紹扇貝,其實本來

除此之外,仲有熟食。先介紹扇貝,其實本來有焗蠔食,但當日冇,所以就由扇貝代替,不過都一樣咁好食,每隻扇貝都好大粒,亦都好新鮮😁 仲有燒羊架都好惹味,啖啖肉。而牛油炒雜菇都好唔錯,好重牛肉香味,仲有唔同菇類,正😋

最後當然唔少得甜品啦,呢到有自助式既雪糕,愛麗絲一定係揀至愛既抹茶😁 不過認為呢到既雪糕選擇可以多啲~ 暫時只係有抹茶丶薄荷丶紅豆丶咖啡等味道~
等候时间
10 分钟 (堂食)
2015-08-05 4809 浏览
豬仔見我食放題食得咁開心 ,  猛嚷著話要去和田食喎 !好喇, 小女子唯有捨命陪男友  ……今次揀佐敦分店,上OpenRice望過,貪其靚景是也 !豬仔急不及待,一早訂定5:15pm-7:15pm時段 (抵食價: $178/位加一), 仲指明要坐window seat呢 !是日我倆準時到達,場地明顯比北角分店大,環境幽暗,氣氛浪漫,窗口位既景觀唔錯㗎 !兩個人點左巧多嘢食 , 回本之作,嘿嘿 !1.我倆都愛菜蜜,任飲下order左三次 ,一冷一熱,清熱兼潤喉  2.靚靚刺身併盤 : 實屬我地自己併,有冰鎮住㗎 !之前係北角分店食過刺身相當 , 加上我倆酷愛食刺身,毫無顧慮下點左巧多 , 多到併到個靚盤呢  !三文魚~厚切肥美,北寄貝、象拔蚌、螺片~夠爽脆,希靈魚~鮮甜爽口,松葉蟹棒~ 貨,虎蝦~夠彈身。太 既關係,我地再點多一碟先夠喉 !3.卷物+手卷 : 花之戀 ,賣相明顯比北角分店靚仔巧多 , 味道當然無得輸 !厚身肥美,又多蟹籽及沙律醬,實在忍唔住要再添食 !加州卷都好好食。櫻花卷、沙鰻卷、黃金蟹卷、海膽手卷就一般d。軟殼蟹手卷,巧
豬仔見我食放題食得咁開心
,  猛嚷著話要去和田食喎
!好喇, 小女子唯有捨命陪男友
……
今次揀佐敦分店,上OpenRice望過,貪其靚景是也

兩個人點左巧多嘢食
, 回本之作,嘿嘿

1.我倆都愛菜蜜,任飲下order左三次
,一冷一熱,清熱兼潤喉

任飲~菜蜜
2.靚靚刺身併盤
: 實屬我地自己併,有冰鎮住㗎
!之前係北角分店食過刺身相當
, 加上我倆酷愛食刺身,毫無顧慮下點左巧多
, 多到併到個靚盤呢
貨,虎蝦~夠彈身。太
既關係,我地再點多一碟先夠喉
刺身
3.卷物+手卷
: 花之戀
,賣相明顯比北角分店靚仔巧多
, 味道當然無得輸
!厚身肥美,又多蟹籽及沙律醬,實在忍唔住要再添食
!加州卷都好好食。櫻花卷、沙鰻卷、黃金蟹卷、海膽手卷就一般d。軟殼蟹手卷,巧香口。
卷物
卷物+手卷
4.珍味小食
: 芝麻八爪魚,爽脆入味!蟹籽沙律,比北角分店淡味。
芝麻八爪魚
蟹籽沙律
5.天婦羅
: 海蝦,炸脆夠薄,蝦肉爽口但欠鮮甜。
海蝦天婦羅
6.壽司
: 火炙三文魚,肥美有油香,可惜火炙得太少!鰻魚、海膽、玉子等比較普通。
壽司
7.炸物
: 芝士年糕
,煙煙靱靱,芝士味濃!吉列炸蠔夠大隻,炸得香脆, 蠔肉鮮。北海道綠茶脆奶,外脆內軟滑, 綠茶味剛好。
炸物
8.燒物
: 粟米,又甜又爽。一口蕃薯,巧香甜
。羊架,肉質嫩滑有少羶味。
9.金菇牛肉卷: 豬仔話賣相、味道一般。
金菇牛肉卷
10.清酒煮蜆: 賣相
,搞到我地相都懶影!蜆少殼多,蜆肉無厘味道,太麻麻!
11.芝士焗蠔
: 係北角分店食嗰陣,留意唔到呢款嘢食,今次補番數,焗完既蠔比較細隻,但有濃郁芝士味搭夠,唔錯
芝士焗蠔
12.雪糕
: 之前戰鬥力弱,係北角分店無食,今勻食番夠本,食左6球
雪糕!雪糕幼滑,以紅豆味至
, 仲食到粒粒紅豆添!綠茶味亦佳,味道濃郁!仲有薄荷朱古力、咖啡味等等重覆合共十款。
雪糕
上菜快,完全無漏單
侍應生屬年輕一族,手腳勤快!
今餐巧滿足啊
芝麻八爪魚
炸物
芝士焗蠔
雪糕
  • 三文魚刺身,北寄貝刺身,希靈魚刺身,虎蝦刺身,花之戀,卷物,芝士年糕,
  • 火炙三文魚壽司,一口蕃薯,
  • 芝士焗蠔,吉列炸蠔,北海道綠茶脆奶
  • 紅豆雪糕,綠茶雪糕。
2015-07-14 3673 浏览
呢間放題之前同朋友食過, 所以今次行完山,諗著再戰最記得就係佢既抹茶雪糕, 同出面個D所謂既抹搽雪糕無得比, 不過唔知來源係邊到, 因為見唔到有牌子名~~食放題, 刺身一定唔少得, 一坐低已經20,20,20 甘寫落剌身張紙到(其實得兩個人)不可不提係佢既虎蝦刺身(其實唔肯定佢係唔係虎蝦loll,灰色身,黑黑地既間條)另外佢D三文魚都唔錯, 肥美新鮮.... 叫左幾轉刺身, 開始有d濟, 就叫左一客燒雞翼, 因為上之同朋友黎食, 覺得唔錯, 所以今次黎食,我都推薦食佢既燒雞翼最後, 到甜品時間, 唔洗多講, 更係選擇抹茶味既正糕.....~~~好滿足之餘仲好飽~~~希望會再黎啦~~~ PS: 因為位置都幾高, 同埋好多window位(唔識打個個字-.-) 所以如果揀坐window位既話, 可以望到少少尖沙咀既夜景
呢間放題之前同朋友食過, 所以今次行完山,諗著再戰

另外佢D三文魚都唔錯, 肥美新鮮....

2015-07-11
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 燒雞翼
  • 抹茶ice cream
同家裡人一起來吃放題,我們提前定了位,又來得早,被安排在靠窗的地方,天氣又好,風景棒棒噠~我們訂的五點半和八點半的時段,從白天吃到黑夜先看看環境吧光線比較暗,但整個環境還比較乾淨舒適,建議坐靠窗的地方喔~再看看菜品生鮮都蠻新鮮的,沒有異味,從來不敢吃三文魚的我竟然也鼓起勇氣吃了一塊,嫩嫩的,像豆腐燒烤也不錯,推薦烤玉米和烤蝦,焦而不胡,香香脆脆的!魚子醬的沙拉也好好味,一份的量不多,僅夠一個人吃特別推薦他家的冰淇淋,抹茶味是一絕,我又一個人吃了三碗 ..............................實用信息:1、地址: 佐敦站D出口左轉,第一個紅綠燈處過馬路,莊士倫敦廣場13樓2、價目表:3、訂餐電話:2116 0080/2155 1626 (尖沙咀店)
我們訂的五點半和八點半的時段,從白天吃到黑夜
先看看環境吧
光線比較暗,但整個環境還比較乾淨舒適,建議坐靠窗的地方喔~
再看看菜品
燒烤也不錯,推薦烤玉米和烤蝦,焦而不胡,香香脆脆的!
魚子醬的沙拉也好好味,一份的量不多,僅夠一個人吃
特別推薦他家的冰淇淋,抹茶味是一絕,我又一個人吃了三碗

實用信息:
2、價目表:
2015-06-02
2015-05-21 3654 浏览
今次係第二次食呢一間放題。相隔一個月,第二次的水準都Keep得幾好。食之前記得要Book位,唔係分分鐘要等一個鐘頭...食物種類十分多,有冷盤、刺身、熱食、串燒、炸物....仲有無限Refill雪糕!!首先介紹冷盤,圖中有中華沙律,八爪魚,青瓜沙律,螺肉。冷盤溫度唔太凍,味道唔錯。特別係青瓜沙律,蟹肉同魚子都幾多。沙律醬的味道唔錯,唔會太酸。之後呢一個係碗仔翅,食落都似街邊碗仔翅,不過就多料啲,可以一試。到刺身啦!我差唔多全部都有叫,甜蝦、三文魚係最正嘅。因為甜蝦味道鮮甜,而三文魚係魚腩部份,魚油特別多,十分香滑。跟著係燒三文魚,雖然同樣係三文魚,但燒嘅同生嘅係唔同食法。燒三文魚的香脆可口,肉質嫩滑。燒羊架都唔錯架,脂肪同肉比例一半,令羊架十分香口。焗蠔的味道都唔錯,但可能唔鍾意食芝士的人就未必啱食啦。吉列炸蝦!我嘅另一至愛,炸粉的份量唔多,可以食多幾隻都得~蝦肉都幾爽口,正!食咗咁多肉,叫返個炒雜菜中和一下,清清地咁都唔錯。仲有吉列蠔同炸雞翼,吉列蠔味道一般,無咩特別。反而炸雞翼炸得幾香脆,肉質仲幾嫩滑添。最後係甜品啦,雪糕任食!食到最後可以出去自己揀雪糕味道,有朱古力,綠茶,芒果.
食之前記得要Book位,唔係分分鐘要等一個鐘頭...
首先介紹冷盤,圖中有中華沙律,八爪魚,青瓜沙律,螺肉。
冷盤溫度唔太凍,味道唔錯。
刺身啦!
我差唔多全部都有叫,甜蝦、三文魚係最正嘅。
跟著係燒三文魚,雖然同樣係三文魚,但燒嘅同生嘅係唔同食法。
燒三文魚的香脆可口,肉質嫩滑。
燒羊架都唔錯架,脂肪同肉比例一半,令羊架十分香口。
焗蠔的味道都唔錯,但可能唔鍾意食芝士的人就未必啱食啦。
吉列炸蝦!我嘅另一至愛,炸粉的份量唔多,可以食多幾隻都得~
蝦肉都幾爽口,正!
食咗咁多肉,叫返個炒雜菜中和一下,清清地咁都唔錯。
仲有吉列蠔同炸雞翼,吉列蠔味道一般,無咩特別。
反而炸雞翼炸得幾香脆,肉質仲幾嫩滑添。
最後係甜品啦,雪糕任食!
食到最後可以出去自己揀雪糕味道,有朱古力,綠茶,芒果.....
食得最多係綠茶,綠茶味好香,好滑,令人回味。
打呢篇食評已經好想去食多次啦,哈哈!
2015-04-28
2015-04-05 4355 浏览
很久未曾嘗過日式放題了、因為印象中放題食物質素還要比自助餐差!今晚小有地參加了朋友在佐敦和田日式放題聚餐。其實餐廳近窗位置可以遠眺尖沙咀夜景、都幾靚!食物品種都算齊、由前菜、炸物、刺身、壽司、爐端燒、煮物、烏東、拉麵、炒飯及冇酒精飲物。食物味道大致上都可以、壽司是覺得比較差。印象比較深就算是刺身了、大約有十個品種可以挑選、雖然不是高級剌身、但總算是回本之選及新鮮。今晚甜蝦及油甘魚是水準之作了。甜蝦是大隻、膠口有蝦味。油甘魚入口魚油味足冇鯹味。

食物品種都算齊、由前菜、炸物、刺身壽司、爐端燒、煮物、烏東、拉麵、炒飯及冇酒精飲物。

2015-04-04
  • 油甘魚刺身
2015-01-21 5129 浏览
我地一行4人,見其他人話最好坐window seat所以早2日去之前就book左檯夜晚7點半去食,我地入座坐到window seat,但個景我就覺得麻麻地,可能係因為我對於石屎森林的景興趣不大,因為望落去個景係彌敦道的景,無咩特別咁,個場都夠寬敞,因為我見好似得7成滿左右個環境昏暗, 但每張檯上都有一棧吊燈, 個格調都有 服務方面比得因為佢地都係要叫好耐先有人黎, 收碟都係態度都係麻麻地食物整體方面我地叫野食出現有漏單,黎錯單,寫4份黎3份都有出現味道方面唔太突出,壽司夠細件,岩哂我地啲樣樣想試既人刺身都唔錯,夠新鮮芝士年糕好味,佢炸到岩岩金黃色,入面全部都已經溶哂燒菠蘿,大大舊,但酸...接近0甜味炸蠔一咬落去腥到.....以免影響朋友胃口,都係夾硬吞左佢焗蠔反而好好多,冇太乾不過問我會唔會再去......答案係唔會,比我感覺中伏多啲
我地一行4人,
見其他人話最好坐window seat
所以早2日去之前就book左檯夜晚7點半去食,

我地入座坐到window seat,
但個景我就覺得麻麻地,
可能係因為我對於石屎森林的景興趣不大,
因為望落去個景係彌敦道的景,無咩特別咁,
個場都夠寬敞,因為我見好似得7成滿左右
個環境昏暗, 但每張檯上都有一棧吊燈, 個格調都有 [7/10]

服務方面比得[6/10]

因為佢地都係要叫好耐先有人黎, 收碟都係
態度都係麻麻地

食物整體方面[7/10]

我地叫野食出現有漏單,黎錯單,寫4份黎3份都有出現

味道方面唔太突出,
壽司夠細件,岩哂我地啲樣樣想試既人
刺身都唔錯,夠新鮮

芝士年糕好味,佢炸到岩岩金黃色,入面全部都已經溶哂
燒菠蘿,大大舊,但酸...接近0甜味
炸蠔一咬落去腥到.....以免影響朋友胃口,都係夾硬吞左佢
焗蠔反而好好多,冇太乾

不過問我會唔會再去......

答案係唔會,比我感覺中伏多啲

2015-01-15
2014-11-06 6621 浏览
朋友從加拿大回來, 想帶她食好味的放題, 但今次和田比半年前差了, 食物種類少了. 以前喜歡的脆玉瓜, 白果已沒有提供. 羊架筋很難咬. 熟食比半年前咸很多. 炸綠茶奶半年前很好食, 但今次好像食魚膠般. 希望快些有改善!
2014-10-17
等候时间
5 分钟 (堂食)
2014-10-23 6281 浏览
難得下午放假, 可以來這裡吃第一輪 All You Can Eat, 5:15 - 7:15PM要了窗口位, 環境不錯。先點食物,厚厚的 ORDER 紙, 未開始填已經先興奮!!先來 SASHIMI, 三文魚肥美,Razor Clam 第一次食, 有點像魷魚, 有點像 Geoduck , 很鮮甜。甜蝦也算大隻, 螺肉, 蟹柳也不錯。 和牛 , 鰻魚迷你一口壽司, 很小很小, 真好! 不怕吃得多便會飽不能繼續戰鬥。 燒蝦一流! 香噴噴的, 令人要不斷 ENCORE; 粟米也很甜, 不會痴牙, 太好了! 雞翼不過不失, 切開來燒吃起來很方便; 天婦蝦, 不行, 有點怪味。熟食的 PORTION 一般都比較大, 這是一個 ORDER 的雞膝, 三個 ORDER的豆腐,一個 ORDER的炒什箘, 幸好沒有多點。海鮮粥, 其實是瑤柱白粥加一隻青口和一隻大蝦, 吃飽後來一碗白粥, 絶對是清腸胃之首選!甜品是雪糕, 自助形, 要幾多拿幾多。吃到6:30 已經沒有戰鬥力了,很滿足!如果夜一輪的, 便可以看到幻彩詠香江。這裡的質素, 我個人認為第一輪的價錢還可以接受。但次一輪的價錢, 可選擇的仍有很多。
要了窗口位, 環境不錯。
先點食物,厚厚的 ORDER 紙, 未開始填已經先興奮!!
甜品是雪糕, 自助形, 要幾多拿幾多。
吃到6:30 已經沒有戰鬥力了,很滿足!
如果夜一輪的, 便可以看到幻彩詠香江。
這裡的質素, 我個人認為第一輪的價錢還可以接受。

但次一輪的價錢, 可選擇的仍有很多。

2014-10-22
2014-10-01 5640 浏览
一入到店內,我就感覺環境十分黑暗,擺設也有一些奇怪,似夜場卡啦OK多過食日式放題。這裡最大的優勢是坐擁無敵夜景,大家 book 位時記得訂窗邊位:可惜的是,這裏食物參差。刺身的新鮮度還好,但就沒有甚麼鮮味,吃那個螺肉就如吃擦字膠一樣:壽司也不太好吃,牛肉壽司的那塊牛肉細小得可憐:這個茄子也未免起 hea 了一點吧?!「清酒煮蜆」,殻是多個肉。炸物也做得很怪,粉漿炸到一舊舊:我覺得唯一好吃的就是串燒:其餘食物隨影:大家想來這裏吃放題?就要看你是想吃食物的質素還是吃那無敵的夜景喇!
壽司也不太好吃,牛肉壽司的那塊牛肉細小得可憐:
這個茄子也未免起 hea 了一點吧?!
「清酒煮蜆」,殻是多個肉。
炸物也做得很怪,粉漿炸到一舊舊:
我覺得唯一好吃的就是串燒:
其餘食物隨影: