2025-05-17
是晚食左間隱世台灣菜,點解咁講?因爲佢門面係咖啡店,望真啲發覺有珍珠奶茶,再睇睇餐牌,有滷肉飯、牛肉麵等,咁得意就試下佢。小店肉qr code落單,發覺好多野都賣晒🥲好彩想食嘅仲有啫。⭐手工雞絲滷肉香腸拌麵拌麵醬汁調得唔錯,麵條有咬口,雞絲滷肉都下得多,呢碗麵勁多肉😆⭐宜蘭紅燒牛展麵湯頭好濃鬱,鮮味微辣幾正,牛展炆得軟腍,好食👍⭐秘製炸豆腐老板送嘅😆我地點嘅係鴻禧菇,但佢炸錯豆腐,送比我地食喎。豆腐外脆內嫩,辣醬惹味,正。⭐酥炸鴻禧菇 & 溏心蛋菇菇炸得水嫩多汁,加左香料同鹽調味,作為小食真係唔錯。另外喺碗麵度加咗溏心蛋,但原來佢係分開上,好流心好正啊。⭐鹽酥雞呢個真係有少少失望,估唔到啲雞件咁大件,食落去味道比較淡唔太“鹽酥”,但至少炸得香口嘅,而且加咗蝦片好得意,當普通炸雞食合格有餘😝⭐百香果三響炮 & ⭐芝士奶蓋高山幽蘭食台灣野就飲杯台式飲品啦,雖然佢嘅咖啡都好吸引😆百香果叫左少少甜,口味啱啱好,好有果香,仲有蒟蒻同椰果增加口感。另一杯要左清茶加芝士奶蓋走甜,芝士奶蓋鹹香綿滑好正,茶底清香好好飲🤤小店原來收八點,下次要早啲嚟唔好阻人收工啦😝
⭐手工雞絲滷肉香腸拌麵
⭐宜蘭紅燒牛展麵
湯頭好濃鬱,鮮味微辣幾正,牛展炆得軟腍,好食👍
⭐秘製炸豆腐
⭐酥炸鴻禧菇 & 溏心蛋
⭐鹽酥雞
⭐百香果三響炮 & ⭐芝士奶蓋高山幽蘭
小店原來收八點,下次要早啲嚟唔好阻人收工啦😝