2025-05-08
記得年幾前放完產假復工第一天,同事帶過我去食lunch覺得唔錯,但因為覺得手機啲相影得唔靚,所以一直未有介紹🙈今次再訪晚市,帶埋部靚相機,終於可以介紹下呢間位於荃灣鱟地坊的隱秘日式小店喇!/小店主打主打一汁多菜料理,鋪仔細細,座位較窄,所以要撇甩屋企位小少爺先可以來用餐₍₍( ノᴗ<`⁎)/3款熱菜+1款冷菜 $99🌟安格斯牛櫛瓜卷配自家製洋蔥蘋果醬 (+$20)雖然選左五成熟,食落都唔怕好生!牛肉腍滑帶牛香,內餡是清爽的櫛瓜,配自家製洋蔥蘋果醬清新開胃,必試🫶🏻🌟秘製masala雞再次encore的雞扒,外皮煎得脆卜卜、帶微焦香;肉質嫩滑juicy,加上秘製醬汁幾惹味架 ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)⭐️(素)大阪燒風豆腐餅豆腐餅綿滑,帶清新的豆香,味道本身偏淡,不過加上邪惡的大阪燒醬和美乃滋就岩岩好!而且好飽肚添啊~⭐️沙律菜配百香果柚子檸蜜汁沙律菜清新,略嫌柚子檸蜜汁甜左少少,不過都可以接受👌🏻🌟少飯 加日本蛋+醬油(+$10)日本米沾滿蛋汁好!好!食!而且不知道是否有加入了清酒(๑•̌.•̑๑)ˀ̣ˀ̣好像吃到有酒香,個人很喜歡,推薦大家試試看❣️⭐️餐湯隨餐附送的清湯味道正常,有啲菇菇咁..🌟接
3款熱菜+1款冷菜 $99
沙律菜清新,略嫌柚子檸蜜汁甜左少少,不過都可以接受👌🏻
隨餐附送的清湯味道正常,有啲菇菇咁..
原來以為會好酸,飲落甜甜地又唔錯,熱飲的同志可以一試🙋🏻♀️
套餐免加一消費$139,食到攬住個肚,都幾抵食!小店人手需少,卻非常親切有禮,人多時還體貼地開大D冷氣,誠意推介給荃灣的街坊/打工仔,是一間值得支持的小店呢🙌🏻