2023-03-15 303 浏览
大家好,今天我黎到大埔「名 料理(大尾督)」,這裡的氛圍非常有日式風格,讓人感到非常放鬆和舒適。餐廳的裝潢非常精美,配合著柔和的燈光和舒緩的氛圍,讓人彷彿置身於日本的小餐館之中,享受著悠閒的用餐時光。這裡的自助燒日式放題價格非常划算,只需178元就可以享受2.5小時的任食時間。餐廳的食物種類非常豐富,而且每一道菜的品質都非常高。不管是雞中翼、鯖魚、多春魚、青口、牛仔骨、牛扒、豬扒、雞扒、豬頸肉等等,每一款都係獨立包裝封存,非常衛生,而且味道鮮美,質量可靠。如果你喜歡炸食,這裡的吉列蠔、吉列魚餅、吉列蝦、吉列帶子、吉列蟹柳和吉列魚條等等同樣非常值得一試,每一款都是現點現炸,口感酥脆,味道濃郁。總的來說,這裡的食物品質相當優秀,每一道菜都呈現出鮮明的日式風格和不俗的製作技術。如果你想嚐一嚐優質的日式料理,「名 料理(大尾督)」絕對是一個值得推薦的用餐地點。

2023-03-09 302 浏览
星期四……唔多唔少都想chill下既,返工返到傻呀🥹🥹今朝同朋友講想入大尾篤睇下個月亮,仲想比自己任性下去燒下野食同比自己放鬆下🤗🤗行過見到呢間食燒烤既餐廳幾抵食就想試下佢餐廳門面光猛,衛生乾淨👍🏻$1️⃣7️⃣8️⃣2.5小時任飲任食燒烤放題😍好抵👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻原來除左食放題之外,仲有得散叫既,今晚想燒下野食,所以我哋揀左放題飲品勁多款選擇 😆😆仲有新出既檸檬味有氣水👍🏻我怕肥,一眼睇見無糖茶同無糖有氣水都勁開心,放題黎講飲品選擇多,有糖/無糖/酒類都一一俱全👍🏻👍🏻👍🏻食物區:款款生既食物都有獨立包裝既,包裝衛生👍🏻👍🏻而且食物種類都算多,有雞翼,牛舌,青口等食材,每包份量都夠1-2人份密實包裝令醬汁唔會滴到四圍係,夠哂乾淨衛生👍🏻店家會提供孜然粉,七味粉,鹽等調味料,方便客人自己燒嘢食時自己調味👍🏻原來除左有提供生既食物燒之外,仲有跟放題提供炸物,吉列蠔好好食,香脆鮮甜👍🏻👍🏻炸物做得好出色,我哋點左吉列炸蠔,吉列炸蝦,越南春卷,吉列炸蟹鉗同吉列帶子,每款都好驚喜👍🏻完全無諗過一間燒烤店提供既炸物咁出色!!另外,除左炸物,仲有熟食,我哋試左瑞士雞翼,鳳爪同蘿蔔炆牛舌,真心覺得店家既廚藝了得

餐廳門面光猛,衛生乾淨👍🏻

飲品勁多款選擇 😆😆仲有新出既檸檬味有氣水👍🏻

密實包裝令醬汁唔會滴到四圍係,夠哂乾淨衛生👍🏻
另外,除左炸物,仲有熟食,我哋試左瑞士雞翼,鳳爪同蘿蔔炆牛舌,真心覺得店家既廚藝了得👍🏻👍🏻坊間既放題,熟食質素都只係一般,但呢間餐廳熟食令我愛上👍🏻👍🏻

餐廳用既係gas 燒烤爐,用真火燒,唔會慢👍🏻我哋食左個半鐘左右已經幾飽,而且燒烤網都唔會易痴底,加上店家好貼心咁會提點我哋燒食物既火不能太大,否則會好易焦燶🫣加上仲有一盒水比我哋煮菜時用,令菜唔會過油,真心覺得店家服務超好,每個細節都有提點,個感覺好有人情味👍🏻👍🏻

食到最後仲有雪糕😙😙有香芋,芒果,朱古力味,雪糕夠凍唔會一開就有溶過既痕跡👍🏻👍🏻大讚呀👍🏻

位置唔難揾,地方乾淨企理,而且服務超級好,襯天氣熱之前要黎多幾次呀👍🏻
2023-03-09
2023-03-03 174 浏览
難得放假,又有朋友一齊放喎,就去左大尾篤到行下,上個提霸,效遊下,玩完出到大街睇下有咩好玩,沿路都有唔同餐廳,見到呢間日式BBQ既餐廳😙😙,唔洗諗,就佢啦👏👏餐廳環境好乾淨企理,裝飾都好有心機,佈置得好靚,好有日本居酒屋feel🤩🤩可以食刺身,鍋物既日式料理,但天氣有少少凍,所以就簡左個任食自助爐端燒,可以自己燒,感覺好好丫,枱上仲有幾個調味比你,有鹽,咖喱粉,椒鹽同蜜糖,正正丫😍😍😍,仲有個qr code 比你叫d炸物,卷物,飯類同埋沙律,好多選擇丫👍👍👍好鍾意呢到個自助櫃既食物係獨立包裝,唔會係一大兜自己夾個d,超衛生乾淨,而且個份量係一包有兩件,兩個人就岩岩好一人一件,咁樣可以食多d唔同既野食又可以分享到,餐廳仲係貼心咁係枱旁邊就有個垃圾桶for你剪開完包裝就可以直接放入去,唔洗成日去掉垃圾或者成枱都係袋👍自助吧到有好多選擇,拎左魷魚,牛仔骨,豬頸肉,翠玉瓜,矮瓜,仲有個錫紙兜畀你整蒜蓉牛油金菇,好正丫🥳🥳🥳強烈推介魷魚配個咖喱粉,超惹味,又彈牙,好好食丫💓💓💓,仲有個豬頸肉好正,好爽口,好好食,冇得輸丫碳燒豬頸肉💖💖仲有d串燒既選擇,拎左雞軟骨,雞腎,雞肉串同埋雞柳串,朋友燒得

仲有d串燒既選擇,拎左雞軟骨,雞腎,雞肉串同埋雞柳串,朋友燒得好靚,岩岩好,呢類BBQ,真係要有高手在場,咁就唔會浪費食物又彰顯到食物既美味,正丫

重點推介呢到既炸物,樣樣都炸得岩岩好唔會乾身,真係好酥脆架,好好食

呢到仲有野飲任飲,包括左啤酒架,啤酒都有三類,任君選擇

任飲任食,梗係唔少得仲有甜品啦,呢到提供童年回憶既雪糕杯,nice

2023-03-02
用餐时段
最近依幾日好凍,也米😍約咗朋友仔一齊去燒嘢食,我哋搵到一間係日式放題🇯🇵,再加上有得燒烤任食任飲嘅餐廳。假日價錢係一個人$188,另加一,可以食兩個半鐘。-餐廳有個雪櫃比人拎燒嘢食嘅食材😙,每份都獨立包裝,好衛生👍🏻!燒完仲可以落啲孜然粉、七味粉同椒鹽粉調味。雖然佢哋都有提供牛油同蒜茸,不過金菇同娃娃菜真係唔知點燒🤣。食咗咁多款,我哋一致認為豬頸肉🐖、雞翼🐥同埋魷魚🦑最好食,串燒一般🥴。不過個爐除咗啱啱換咗新嘅Gas嗰段時間會幾猛火,其他大部分時間都燒得好慢😐,完全冇燒嘢食嘅氣氛,啲食物都幾難熟😵‍💫。-除咗燒烤,講明係日式放題,店主都有提供QR Code比我哋落單,可以叫前菜🥗、吉列炸物🍤同一啲熟食。不得不提個蟹籽沙律,都幾大碗🤔,有機會係跟人頭而安排份量。-食到最後,當然就係甜品時間,呢度有得任食雀巢雪糕🍦,分別有雲呢拿同埋香芋味。因為天氣凍,食完之後都幾凍🥶。
2023-01-29
2023-01-29 154 浏览
吃的东西种类还行 算比较多但是给的炉子火力很小 东西烤很久都不熟差评。我们四个人去吃的,还加一服务费。靠海边的景色很美,是在一栋独栋的外面。饮料种类还行,但是炉子火力很小,时间一到炉子就没有燃气了。吃的东西里牛舌还可以但是其他的都很难烤熟,因为火力太小。我们四个人考的东西二十分钟都考不熟。炉子的火看都看不见,鸡翼考了快40分钟还是半身的。不过可以点现成的炸物和牛肉,还算不错。其他的东西就一般般。最后还加一服务器,四个人吃了快800蚊。
吃的东西种类还行 算比较多
但是给的炉子火力很小 东西烤很久都不熟
2022-12-23
2022-12-27 260 浏览
秋高氣爽最岩BBQ,趁未係好凍果陣拿拿聲約人去BBQ先大尾篤一向都多燒烤場,呢間比較新開又近龍尾灘,所以決定食佢BBQ食物選擇齊全,雞牛豬菜類都有獨立包裝,非常衛生四款調味料可供自由配搭除左自燒系列,仲有吉烈吉列同前菜吉列全部都係即叫即炸, 抵讚款款都好好味吉列蝦炸的時間剛好,唔會太過老紫芋波波外脆內綿飲品選擇好多,啤酒都包埋$178食4個鐘,仲可以借埋沙灘傘如果想又食又玩係一個唔錯選擇
秋高氣爽最岩BBQ,趁未係好凍果陣拿拿聲約人去BBQ先
大尾篤一向都多燒烤場,呢間比較新開又近龍尾灘,所以決定食佢

BBQ食物選擇齊全,雞牛豬菜類都有

獨立包裝,非常衛生

四款調味料可供自由配搭

除左自燒系列,仲有吉烈吉列同前菜

吉列全部都係即叫即炸, 抵讚
款款都好好味

吉列蝦
炸的時間剛好,唔會太過老

紫芋波波
外脆內綿

飲品
選擇好多,啤酒都包埋

$178食4個鐘,仲可以借埋沙灘傘
如果想又食又玩係一個唔錯選擇

2022-12-19 199 浏览
屋企人生日想食日本嘢,同時又想帶埋狗仔去食飯🐶,所以就揀咗呢一間pet friendly嘅居酒屋🍶三點刺身盛 $228刺身係睇店家當日有咩貨而決定嘅~總共有3款,每款3件。當日食嘅刺身都尚算不賴,整體都新鮮,食到鮮甜嘅魚鮮味,唔會有腥味🐟再加上係厚切,所以相當滿足!🤤日本直送海膽刺身 $688海膽刺身非常鮮甜,亦都好creamy。用紫菜包着食又有另一番風味呢!酥脆爽口嘅紫菜同creamy嘅海膽形成強烈嘅對比,口感極佳。👍🏽居酒屋仲會提供免費車位,不過數量就有限,先到先得。🅿️

三點刺身盛 $228

日本直送海膽刺身 $688

居酒屋仲會提供免費車位,不過數量就有限,先到先得。🅿️
大美督勁chill4小時無極限放題💙午市4小時無極限放題$178自助燒星期一至五12:00-16:00所有肉類、海鮮、丸類全部都係真空包裝,十分乾淨衞生,份量剛好,而且肉類都有醃製!枱面上有鹽、孜然、七味粉、味椒鹽同埋蜜糖提供,方便大家自己調味哦!🌸肉類⭐️⭐️⭐️⭐️☆🐷豬頸肉:大細剛剛好,燒起上黎好彈牙,夠入味,有焦香既感覺。必食😋🐷豬扒:一包有兩塊,同樣夠入味,可以燒到金黃色,口感有咬口,而且每塊都連骨架!🐷五花腩:肥瘦均勻,燒到香脆,真係好好味!必食😋🐮牛扒:好香黑椒味,味道好好,唔會痴牙。必食😋🐮牛舌:本身已經炆到好淋,燒番熱同埋加埋蜜糖,真係好好味。必食😋🐔雞翼:燒野食點可以少得雞翼呀!雞翼本身冇醃要自己加調味料,傻婆T努力地燒到成脆皮雞翼,好好味!😋😋🌸海鮮⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️多春魚:夠新鮮,冇雪味,唔會痴爐,可以燒到脆卜卜,傻婆T食左6條呀!必食😋魷魚翼:一包有3-4塊,燒完仲好好味,易咬開。必食😋青口:一包有4粒,冇雪味,自己調味。原條鯖魚:呢個獨立包裝,傻婆們冇拿呀!帆立貝:一包3粒,冇雪味,自己調味。🌸丸類⭐️⭐️⭐️☆☆芝士腸:一包4條,好快熟,易爆皮,搽埋蜜糖真係好好味。必食😋紅腸:
大美督勁chill4小時無極限放題

💙午市4小時無極限放題$178
自助燒星期一至五12:00-16:00

🌸肉類⭐️⭐️⭐️⭐️☆
🐷五花腩:肥瘦均勻,燒到香脆,真係好好味!必食😋
🐮牛扒:好香黑椒味,味道好好,唔會痴牙。必食😋

🌸海鮮⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
魷魚翼:一包有3-4塊,燒完仲好好味,易咬開。必食😋
青口:一包有4粒,冇雪味,自己調味。
原條鯖魚:呢個獨立包裝,傻婆們冇拿呀!
帆立貝:一包3粒,冇雪味,自己調味。

🌸丸類⭐️⭐️⭐️☆☆
紅腸:一包三舊,厚厚的一舊,燒到脹卜卜
墨魚丸:一包3粒,有墨魚既墨魚丸,夠juicy,必食😋
魚豆腐:一包3塊,味道一般,快燶,要睇實呀!

🌸菜類⭐️⭐️⭐️☆☆
🌽新鮮粟米:超甜粟黎
🥒翠玉瓜:切好一舊舊自取就可以
🥬娃娃菜:夠新鮮
🍄金針菇:新鮮,沒有噏味
有蒜蓉🧄和牛油🧈調味,店家還會準備錫紙兜放好水,提供給客人放蒜蓉整黎食(可烚可燴)

🌸串燒⭐️⭐️⭐️☆☆
🐔雞肉串:帶皮的雞肉串,燒起來要了小心槍火啊,要自己調味的,不過肉質夠嫩滑。必食😋
🐔雞腎串:細細粒一串,燒得方便,快熟及快入味,唔會太硬,好易咬。
🐔雞軟骨串:每粒雞軟骨都好易咬開,燒到脆卜卜。必食😋

🌸炸物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🦪吉列蠔:生蠔夠鮮,沒有腥味,炸得夠脆。必食😋
🍤吉列蝦:真係好好味,夠鮮味,蝦質爽口。必食😋
🧆紫芋波波:好香紫芋味,好好味!可以再番叫。必食😋
🐟吉列魚條:夠脆,但保留到魚既juicy,魚肉質夠硬正。
吉列帶子:大大粒,炸得香脆,冇雪味。
🍠迷你紫薯餅:愛吃紫薯既你必食呀!傻婆們吃到好滿足的樣子。好香紫薯味,超正。必食😋
🦀吉列蟹鉗:呢個就一般,正正常常咁。
🦑唐揚魷魚條:大大條,魷魚味重同鹹左少少咁。
全部都係即叫即炸,而且炸得十分香脆可口

🌸小食⭐️⭐️⭐️☆☆
瑞士汁雞翼:偏乾,但入味,肉質嫩滑
🥗蟹籽沙律:都多蟹籽同蟹柳,青瓜絲十分新鮮。
黃蘿蔔卷:細細粒,好味

🌸前菜
有螺肉、芝麻八爪魚、枝豆、蕃薯仔,傻婆們太飽既關係冇試到啦~

🌸飲品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
可口可樂、Zero可口可樂、忌廉、芬達、蘋果綠茶、冷泡茶(凍頂烏龍)、Qoo橙汁、維他奶、麥精、檸檬茶、菊花茶、石榴汁、提子汁、芒果汁、罐裝啤酒

🌸甜品⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雪糕口味有雲呢拿、朱古力、香芋、芒果,更加仲有雪米糍,傻婆們超驚喜呀!雪米糍全部都係香芋味!

======詳情======
大埔大美督龍尾村59號地下A號舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #大埔好去處 #大埔美食 #RnT大埔 #RnT放題 #大美督 #任食 #燒肉放題 #炸物 #燒烤放題 #串燒 #牛肉 #bbq #雪糕 #雪糕控 #燒肉 #燒烤 #放題 #名料理
2022-12-08
  • 紫薯餅
  • 紫芋波波
  • 吉列蠔
2022-11-24 243 浏览
今日專登同朋友入大美篤踩單車睇星星踩單車經過見到大美篤竟然有日本野仲要對住個沙灘就去試下當時朋友都餓了餐廳有日本野,燒烤,火鍋其實本身都想過黎bbq但book唔到所以朋友揀左日式燒出面自己拎野食 另外qr code有炸物可以揀個qr code都幾好用仲有依d可以即食熟食都有唔少選擇 啱晒好肚餓既人一黎食住先好大碗玉子壽司炸物 好好食 即整出黎入面仲熱到出煙紫芋波波,炸雞粒推介全部都好食牛都醃得好好又唔會太硬同埋有帶子燒 好正我好鐘意燒帶子3個人一共食左$600人均$200下次黎試下食日本單點先
今日專登同朋友入大美篤踩單車睇星星
踩單車經過見到大美篤竟然有日本野
仲要對住個沙灘就去試下
當時朋友都餓了
餐廳有日本野,燒烤,火鍋
其實本身都想過黎bbq但book唔到

好大碗
玉子壽司
炸物 好好食 即整出黎
入面仲熱到出煙
紫芋波波,炸雞粒推介
全部都好食

人均$200

下次黎試下食日本單點先
2022-11-19
2022-11-10 303 浏览
平時去開大尾篤踩完單車或者遊車河睇下星星,除左食燒烤bbq仲有咩選擇?推介大家一間日式料理,唔單止有串燒、刺身、日式食品,涼涼地而家仲有露天任食火鍋!小編今次即刻試一試,肥牛好有牛味~仲有好多不同嘅火鍋配料全部真空包裝十分衛生,喺戶外食火鍋更加有風味!魷魚、豬扒、帶子同埋雞扒都好正,仲有一啲炸物例如天婦羅、炸魚柳等等,食緊有少少口渴仲有飲品任飲,汽水啤酒任君選擇,爽😋食物方面仲有啲簡單前菜例如中華沙律、海蜇等,數之不盡,咁多食材例如鴨血餃子魚皮餃更加係多不勝數,喺度就唔花時間逐項數啦~反而推介大家一個食法,試下買一隻生雞蛋,打落碗發成蛋醬,再放啲剛剛烚好嘅肥牛墨丸落去醮,好似壽喜燒咁又滑又香!推介大家下次去到大尾篤不妨試下名料理😍

2022-09-15 648 浏览
名 料理約咗幾個朋友嚟到大尾督踩單車,早到嚟食個lunch 先。哩間日本餐廳望落環境幾靚,好有日本風味。我同朋友叫咗2個lunch set加多客雞泡魚干。-------------------------刺身拼盤定食 $108刺身有油甘魚,牙帶魚,三文魚同牡丹蝦刺身鮮甜,三文魚味濃郁。刺身幾厚身,一啲都唔吝嗇日式辣豚肉碎湯烏冬 $68烏冬又好滑口肉碎超惹味,少少甜得嚟偏香辣,又辣得幾過癮燒雞泡魚干 $58聞落有啲似燒魷魚,好香食落有咬口,煙韌唔乾,有濃濃嘅鮮味仲配埋沙律醬,係好好嘅下酒菜,大推 🤤-------------------------食完lunch 老闆介紹咗新出嘅$178 4小時自助燒放題,睇落係幾抵玩抵食。同friends 喺大尾督踩完單車兜咗個圈又嚟又開始肚餓啦。一於試埋哩個新出BBQ放題 😚食物種類都幾多,除咗串燒,仲有沙律小食、炸物煮物、卷物、烏冬、飯選擇老闆話餐廳有自己嘅真空機,所有肉都係自己醃自己裝袋,所以醃料更加入味,仲衛生啲𠻹自己最鍾意豬頸肉同多春魚豬頸肉油脂豐富,燒出嚟超級juicy,但食落又好爽口多春魚燒完好香,成肚都魚籽,一啖食落去,一堆魚籽喺口入面

刺身拼盤定食 $108
刺身有油甘魚,牙帶魚,三文魚同牡丹蝦
刺身鮮甜,三文魚味濃郁。刺身幾厚身,一啲都唔吝嗇

日式辣豚肉碎湯烏冬 $68
烏冬又好滑口
肉碎超惹味,少少甜得嚟偏香辣,又辣得幾過癮

燒雞泡魚干 $58
聞落有啲似燒魷魚,好香
食落有咬口,煙韌唔乾,有濃濃嘅鮮味
仲配埋沙律醬,係好好嘅下酒菜,大推 🤤

自己最鍾意豬頸肉同多春魚
豬頸肉油脂豐富,燒出嚟超級juicy,但食落又好爽口
多春魚燒完好香,成肚都魚籽,一啖食落去,一堆魚籽喺口入面瞬間爆烈嘅感覺好正,又有獨特嘅鹹香味,係燒烤唔少得嘅食物

其他材料都新鮮,餐廳仲有孜然粉,七味粉提供,簡單調味已經好好味

好啱一大班friends 嚟玩,又搵到個聚會好去處。

地址
🎈大埔大美督龍尾村59號地下A號舖
2022-09-04 507 浏览
好耐無去下大尾篤踩單車玩下船仔,趁住陽光普照風和日麗就是岩。完咗未必一定要燒嘢食嘅,今次食一間性價比高嘅小店。環境無得輸,😎好chill仲可以開到户外冷氣,正!炸生蠔 外酥內軟,咬落去仲會有滿滿嘅鮮味散發,🥰保留蠔身的肉汁。芝麻雞翼 外脆內軟,😍重點味道剛剛好,不會太咸。燒雞軟骨串 正常水準😌雞泡魚干 口感煙韌,🥳真係送酒一流,越食越香,拈上沙律醬,真係最佳配搭。燒羊架 好味!好𣺉,😋😋肉質仲好鮮嫩,有羊味但又唔會太羶味。滑蛋豬扒飯 豬扒好𣺉,一咬就斷,好味。蛋非常滑 ,同飯一餐食好入味。海膽海鮮炒飯 呢個真係必嗌,濃濃鮮甜嘅海膽,香氣滿瀉,海鮮份量亦都足料,有🦐蝦有🦑,飯粒粒粒分明,好抵食!

環境無得輸,😎好chill仲可以開到户外冷氣,正!

芝麻雞翼 外脆內軟,😍重點味道剛剛好,不會太咸。

燒雞軟骨串 正常水準😌

• 海膽炒飯
2022-09-02 361 浏览
今天偶然间在大美督见到的餐厅,看上去里面很舒适,适合跟朋友吃饭聊天,如果骑行到这边玩,除了烧烤,这家一定不能错过。吃了他们家的烤羊排,真的好好味,羊肉烤的特别的嫩,而且没有特别膻味,味道刚刚好,加滴柠檬汁落去仲别有一番风味。我们还吃了寿喜锅,寿喜锅有好多野,各种蔬菜,好健康啊,个汤淡淡地又好好味,配上上等牛肉,牛肉食落都是甜甜的,入味十足,甜味没有很腻,搭配着娃娃菜,香菇,超级美味。距滴刺身都好新鲜,三文鱼配着自己磨出来的芥末和豉油真的在嘴里软软的,可以在嘴里慢慢品尝鱼的好味😋,个鲍鱼片好弹牙。鸡泡鱼干搭配啤酒简直一流呢度既食材真的很新鲜,而且屋内的环境真的很有感觉,门外是海,屋内清凉,满满的日式风,很舒服~
鸡泡鱼干搭配啤酒简直一流
2022-09-01 252 浏览
小妹今日同屋企人去大美督摸蜆摸咗好耐 都冇咩收獲就諗住走走先咁屋企人都肚餓啦 咁就睇下附近有咩食啦經過見到呢間小店裝修好靚好有日本風就入咗去啦入到店舖 裏面既裝修都好靚一面牆擺滿哂各種日本酒樽同酒杯裝修都以木為主同日本既料理店差唔多樣淨係個環境都好好味啦我地叫咗啲刺身壽司都好新鮮仲有啲燒物炸物都做得好出色其中一個海膽炒飯真係好香由廚房炒緊果時已經聞到建議呢野一定要試!可惜呢間有啲難去平時都冇乜機會試到
小妹今日同屋企人去大美督摸蜆

我地叫咗啲刺身壽司都好新鮮
仲有啲燒物炸物都做得好出色
其中一個海膽炒飯真係好香
由廚房炒緊果時已經聞到
建議呢野一定要試!

可惜呢間有啲難去
平時都冇乜機會試到
2022-08-10 262 浏览
住係附近,懶得煮飯就去食,平時間唔中都會叫下佢d午餐外賣,見不過不失咁,今次就去到堂食,2條友食咗咩呢?1.赤貝刺身- 1隻,係好食嘅,因為新鮮2.蟹子沙律- 係冇味嘅,雖則蟹子夠多但青瓜唔爽,沙律醬又冇味3.燒魷魚鬚- 又係冇味嘅,靠個檸檬汁,話係燒但成件事似恰多過燒4.川式燒茄子- 呢個有味啦,算係咁多樣要個煮嘅嘢最好食5.燒白鱔- 3小件,又係冇味,亦燒得唔香,是但熟左就拎出黎咁,又係配片檸檬6.吉列蠔- 一份4隻,尚算香脆,但個蠔唔得7. 蒜香安格斯牛柳- 黎左碟洋蔥蒜頭炒牛小排,向店家反映,我係要牛柳而唔係牛小排,同埋係要蒜香點解變左洋蔥,佢話換俾我,再換返黎,話係蒜香牛小排,冇牛柳,咁點解我落單個時又或者第一次換個時唔講你冇牛柳呢?第二次換返黎的牛小排,似係用返上一碟的肉,再炸返d蒜片扮炒過第二碟再俾我,我地話唔要牛小排,最終取消左最終叫7樣取消左1樣,6樣嘢就$372蚊如果好好食的話,個價一d都唔算貴,但係2個人食完個少少嘢一d都唔飽,本來諗住不如叫個炒飯烏冬之類,但最終都係冇叫,返左屋企煲麵😅其實餐牌選擇唔算好多,要廚師煮嘅嘢都係個幾樣嘢同燒串燒咁,理應可以做到好熟練好
1.赤貝刺身- 1隻,係好食嘅,因為新鮮
4.川式燒茄子- 呢個有味啦,算係咁多樣要個煮嘅嘢最好食
6.吉列蠔- 一份4隻,尚算香脆,但個蠔唔得

最終叫7樣取消左1樣,6樣嘢就$372蚊

其實餐牌選擇唔算好多,要廚師煮嘅嘢都係個幾樣嘢同燒串燒咁,理應可以做到好熟練好好味,希望店家可以改進,其實間舖個位係幾好的,環境都唔錯,唔好浪費左。