2004-07-02 20 浏览
service is not 2 gd~i want Student Meal ($22 small 牛肉饭, 1 jelly and 16oz soft drink)...the counter girl ask me to show Student ID card...hao chi i don't look like a student ^_^ si dan la.... still it is quite gd the 牛肉饭and 抵食next time need to try 三文鱼饭($28 add $3 change to set, add another $1 change to other cold drink)
service is not 2 gd~
2004-07-02 10 浏览
我们是去中环店的。热到无伦去游行,真系讲唔出咁辛苦。原本起行时有八人,行到最後得番三个,因为起程果阵搵唔到地方食野,行紧果阵当然无想食的冲动,行完不期然又倦又热又肚饿。谂住系咁易食下就算,与其去把鬼快餐店或老麦KFC,倒不如来吃牛肉饭。菲藉女士加上游行人士,六点几都好多人,我地三个一眼关七咁搵位,好彩都唔算企得太耐,如果唔系未吃已虚脱倒地!香港的吉野家,除了牛肉,还有鸡及三文鱼等。来得吉野家,是全无兴趣吃其他的,於是齐齐叫了25蚊的牛肉饭套餐,有大牛肉饭一碗,味噌汤及百事可乐一杯。牛肉饭份量仍不少,又平又食得饱,是牛井店如呢度及松屋等的特色,牛肉加洋葱一片片的不算少,饭是珍珠米又有肉汁伴吃,仍然是好有水准啊!如果香港的吉野家能效法日本那边卖埋纳豆同生鸡蛋就更正。信我!热辣辣牛肉饭+生鸡蛋+纳豆是最佳拍档,下次去日本一定要试。可能以前曾长时间以呢味维生,所以快餐很少吃,牛肉饭算是吃得最多的快餐食品,是百吃不厌的。
我们是去中环店的。
2004-06-25 4 浏览
牛肉饭~ Ichiban nei~ ^-^
牛肉饭~ Ichiban nei~ ^-^
2004-06-24 3 浏览
都系牛肉饭好d而且唔喜欢wasabi不过佢肯出新款都值得鼓励既.我怀疑佢系咪开左咁耐第一次出新款.
都系牛肉饭好d
而且唔喜欢wasabi
不过佢肯出新款都值得鼓励既.
我怀疑佢系咪开左咁耐第一次出新款.
2004-06-03 3 浏览
试左新出既三文鱼饭, 先头以为只得面头果层料食落会冇乜料, 原来底部有d 茶渍, 捞埋d 野一齐食口感几得意, 蟹子都几多, 不过有时食到d 芥辣味有d 怪, 同埋都几贵~始终牛肉饭系好味d~
2004-05-18 3 浏览
昨晚同长颈鹿去左铜锣湾那间吉野家食饭,要左东坡肉饭餐同一碗大牛肉饭.虽然见到有新出的蟹子三文鱼饭,但我唔好熟的三文鱼,所以无叫.饭的味道普通,不过我几锺意食呢度的东坡肉饭,觉得唔错啦!之前好多人话无左姜片,好似争紧d,昨晚见到原来可以免费问counter,几好呀,起码唔使下下食到咁肥腻先!
2004-05-18 3 浏览
今晚在此吃快餐饭,原来8点後煎鸡蔬菜饭(细)只买$12,哗,好平呀,但好好味,无将货就价,太抵啦,同埋我觉得细份量已好足够,加个面豉汤($8),唔太好饮.但D饭真太抵同好味啦.PS.我光顾的是中环分店.
PS.我光顾的是中环分店.
2004-02-10 2 浏览
食亲吉野家, 永远都系得呢一味- 牛肉饭~~~
食亲吉野家, 永远都系得呢一味- 牛肉饭~~~
2004-02-07 2 浏览
唔知点解,吉野家俾我0既感觉系....好似麦当劳本人对麦当劳系冇咩好感,对吉野家就....差不多.食过佢0既tea,10几蚊一个细牛饭加一杯野饮.个饭可以转面或鸡肉料,但我觉得一般啦,d牛好多肚油,又冇咩汁,系平罗,真系几平0既.但佢好似起左价...同m记一样m
唔知点解,吉野家俾我0既感觉系....好似麦当劳
2004-01-28 8 浏览
一杯椰纤果加七喜就叫什果宾治?有冇搞错?!仲要十几蚊?!shit!老实讲呢间野除左牛肉饭叫ok之外其他野都唔踮.佢可以开咁多分店仲日日咁多人帮衬可以算系奇蹟.
一杯椰纤果加七喜就叫什果宾治?有冇搞错?!
仲要十几蚊?!shit!
老实讲呢间野除左牛肉饭叫ok之外其他野都唔踮.
佢可以开咁多分店仲日日咁多人帮衬可以算系奇蹟.
(非会员)
2003-08-14 4 浏览
做暑期工o个阵,成日黎坐吓..一到三点,一大排人黎,coz tea time D野平好多$12就搅掂..不过太少人手,要等颇耐
做暑期工o个阵,
成日黎坐吓..
一到三点,
一大排人黎,
coz tea time D野平好多
$12就搅掂..
不过太少人手,要等颇耐
2003-05-08 7 浏览
洋葱唔够入味,荃湾果间好d,整体不错。
洋葱唔够入味,荃湾果间好d,整体不错。
2003-05-01 5 浏览
记得几年前初初中去日本做野,系做freelance 无固定收入,为左悭钱成日去吉野家,800 yen 唔使就有饭有牛肉又绿茶任饮,实在抵食。想食得豪D 就买个纳豆或生鸡蛋拍落去真系滋味无穷,连税都系俾多120yen。<br />返来香港都僧耐不时帮衬,三十三蚊个餐有大牛肉饭加泡菜加o者哩又味噌汤和有汽水唔可以话贵。当然饭只是珍珠米非日本米﹝咁香港又有几间日本料理能供应正宗日本米呢?﹞,牛肉薄薄的但都舖满个碗,加入酸姜七味粉等咁又一?了。当然来吉野家牛肉饭是首选,其他如鸡扒或东坡肉好食极都有个谱,亦大可去其他地方食,建议不要试。早餐同下午茶仲抵,12 蚊有个细牛肉饭加杯绿茶,真正平霸。<br />侧闻其在日本的劲敌~松屋Matsuya 都曾有兴趣来港,但睇而家个市都系流料居多。
2003-04-04 6 浏览
Lunch hours 食个牛肉饭要等8 分钟.....去茶餐厅好过啦!!!
(非会员)
2003-01-22 5 浏览
下午茶餐: 细牛肉饭+绿茶=$12Size ok, good taste and really cheap!(available from 2:30pm-6:00pm)
下午茶餐: 细牛肉饭+绿茶=$12