招聘中
$14,500-$16,000
$15,000-$16,000
$15,000-$16,000
2021-07-02 568 浏览
这家店之前已经想吃,今次就决定去吃吃吧。我们去了位於弥敦道的分店,店舖位於高层位置,坐在窗边吃东西挺享受的。餐牌上有多款食物选择,跟餐还可以加购小食/升级饮品🙈。-💥吉列牛定食 HKD$148,这个是店家招牌菜式,吉列牛的份量挺多的😛,而且是大大件的版本。还可以用石烧板自己烧熟,热辣辣吃口感不错。牛肉肉质烟韧腍身,而且带点肉汁。跟餐有两款小食和面豉汤附送,白饭加上饭素,口感更丰富。-💥咖喱忌廉乌冬 HKD$78,这个可选择牛肉/鸡肉,我们选择了鸡肉。满满的忌廉铺在咖喱乌冬面上🤩,忌廉口感滑身而不腻。咖喱乌冬味道香浓,而且带微微辣香味,两者味道配合得不错。鸡肉肉质烟韧,整体份量挺多的🙈。-💥Kobekyu滋味单骨鸡翼 HKD$65,这个卖相不错,大旺粉均匀铺左鸡翼面上,单骨版本更方便吃🤩。鸡翼外皮香脆,吃起上来味道甜甜的,味道有点像蜜糖芥末。-💥鸡软骨饺子 HKD$38,这个一份有4只,另有酱汁拌着吃,可增加鲜味😚。鸡软骨口感爽脆,饺子皮煎到少少脆,这个有咬感口感丰富。-食物质素不错,价钱一般,而且有套餐价可以便宜一点。

食物质素不错,价钱一般,而且有套餐价可以便宜一点。
2021-06-30
2021-07-20 0 浏览
食牛食鸡的一晚成栋大厦都系餐厅,想食牛同乌冬,去左17楼!哇,特别以为系甜品嘅咖喱忌廉乌冬,好味!食完中同睇到第日同老公去食😂😂🤣.套餐吉列牛定食 $246里面仲有牛肉咖喱忌廉乌冬,一啲小食加一碗饭,两个汽水,加$8饮柚子蜜,成个餐两个女仔分享食好够!乌冬好好食,好似每台都有叫,咖喱味充斥着每条乌冬,忌廉令到咖喱的味道更丰富,湿润而不腻,吉列牛好香牛味,就算唔烧半生熟都不错!.牛油蜜糖单骨鸡翼 $65好方便,抵赞!少少柠檬酸味加蜜糖甜度,开胃,份量又多!.鸡软骨饺子 $38表皮煎得香脆,好味。.@kobekyu.hongkong
食牛食鸡的一晚
套餐吉列牛定食 $246

牛油蜜糖单骨鸡翼 $65

好方便,抵赞!少少柠檬酸味加蜜糖甜度,开胃,份量又多!
鸡软骨饺子 $38

表皮煎得香脆,好味。
@kobekyu.hongkong
2021-07-06
  • 忌廉咖喱乌冬
2021-07-19 0 浏览
吉列牛定食 $148套餐包括面豉汤、麻酱豆腐车厘茄、饭素白饭,吉列牛外层炸得松脆,唔会太厚粉,牛肉大约三色熟,粉红色,用热石烧到自己钟意的熟度,牛肉柔软冇筋,带点油香。咖哩鸡肉忌廉乌冬$78面层厚厚的忌廉,底层浓郁的咖哩乌冬,食前要捞匀,甜甜地好creamy质地滑溜,乌冬烟韧,里面有磨菇鸡肉,这个配搭几特别。韩式甜辣酱单骨鸡翼 $65上台香喷喷,外皮炸得香脆,酱汁偏甜,辣味唔算好明显,味道好惹味,单骨鸡翼食起来很方便。
吉列牛定食 $148

咖哩鸡肉忌廉乌冬$78

韩式甜辣酱单骨鸡翼 $65

2021-07-18 0 浏览
睇个餐厅名都知道佢出名吉列牛同忌廉乌冬😅,基本上每枱都系食紧呢两样野!! Citrus Ocean蓝色嘅特饮几吸睛喎,味道唔算太甜有柚子同埋薄荷味,几啱我口味!! 忌廉咖喱乌冬忌廉多到完全盖过乌冬,但食落又唔觉有咁多忌廉,反而咖喱味好出,乌冬都滑同埋弹牙,个汁浓厚得嚟唔算太腻,呢个乌冬有惊喜,喺其他地方都唔系咁易食得到!! 牛油蜜糖单骨鸡翼份量都唔少,但啲鸡翼里面好似腌得唔系好够味,蜜糖落得好重手,喜欢蜜糖嘅朋友会好锺意!! 吉列牛定食牛嘅肉质唔错,建议可以切薄少少容易啲烧,几锺意佢个Wasabi沙律酱汁,整体唔错但我自己锺意食乌冬多啲!!

Citrus Ocean

忌廉咖喱乌冬

牛油蜜糖单骨鸡翼

吉列牛定食
2021-07-18 0 浏览
同男朋友出街撑枱脚,又黎左食吉列牛😛!7点几黎到劲full,生意好到唔系好够人手😂。几乎每张枱都系叫呢个set!定食有齐前菜、冷盘、沙律、汤同饭。佢啲饭素几好食😂!绿色嗰sauce有少少山葵味,同吉列牛几match!外皮系脆既!入面生熟程度就自己选择。咖喱忌廉牛肉乌冬好creamy,咖喱味系唔辣架!牛油蜜糖单骨鸡翼蜜糖味比牛油重,甜甜地Passion Punch 同热既韩国蜂蜜红枣茶红枣茶岩哂养生既女仔😊。呢到既上菜速度超快!我地半个钟就KO哂😂。

几乎每张枱都系叫呢个set!

外皮系脆既!入面生熟程度就自己选择。

咖喱忌廉牛肉乌冬

好creamy,咖喱味系唔辣架!

牛油蜜糖单骨鸡翼
蜜糖味比牛油重,甜甜地
Passion Punch 同热既韩国蜂蜜红枣茶
红枣茶岩哂养生既女仔😊。

呢到既上菜速度超快!我地半个钟就KO哂😂。
  • 吉列牛
  • 咖哩忌廉乌冬
2021-07-17 0 浏览
最近成日都想食啲重口味嘅野,今日就同友人去咗位於旺角嘅吉列牛忌廉乌冬专门店,试下呢碗舖满忌廉,内里似乎有所乾坤嘅咖哩乌冬。如图所见,忌廉毫不吝啬咁样铺满咗整个碗面,见到嘅瞬间心谂:哗会唔会好腻⋯⋯将肥美嘅乌冬由底部拉上,乌冬周边嘅绵满嘅忌廉就开始化开,化成牛奶般挂汁於乌冬上。咖哩嘅香气随着忌廉破口溢出,小编随即忍唔住食咁啖。好!柔!滑!因为忌廉嘅关系,咖哩乌冬更添加咗一份奶香及顺滑!而且忌廉并不如肉眼睇到般厚重,入口其实好轻盈,呢个租合实在太完美啦(赞)🥩🍜吉列牛忌廉乌冬专门店 (弥敦道) (旺角店)地址:旺角弥敦道726号17楼营业时间:12:00-22:30售价:$78🥩 🍜吉列牛忌廉乌冬专门店 (百乐中心) (铜锣湾)地址:铜锣湾耀华街3号百乐中心22楼营业时间:12:00-22:00#香港食好西 #咖喱 #乌冬 #吉列牛 #香港 #野生代言人

🥩🍜吉列牛忌廉乌冬专门店 (弥敦道) (旺角店)
地址:旺角弥敦道726号17楼
营业时间:12:00-22:30
售价:$78

🥩 🍜吉列牛忌廉乌冬专门店 (百乐中心) (铜锣湾)
地址:铜锣湾耀华街3号百乐中心22楼
营业时间:12:00-22:00

《高质吉列牛忌廉乌冬🐮》———————————————-呢间吉列牛忌廉乌冬专门店已经嚟食过唔止一次,食过返寻味😋-吉列牛定食都几大份,定食包括胡麻酱豆腐、白饭配饭素、面豉汤、酱油及芥末沙律酱等~-牛扒外皮香脆,透出粉嫩嘅肉💕自助式将牛肉放上烧热嘅石板上,可以自己按喜好调节中意嘅熟度,十几秒就食得,牛味好出,口感有层次,又好食又好玩😚-香辣忌廉鸡肉炒面都几惊喜,一上台就见到成碗都系cream,劲邪恶😈同底下嘅炒面捞埋,食落一啲都唔腻,韩式炒面偏辣,但加埋忌廉食落啱啱好balance返,富奶香又厚滑,够哂creamy😎-单骨鸡翼布满芝士粉,十分芝味🧀嘢饮就叫咗两杯soda特饮,Citrus Ocean同Rose Garden卖相一流,啱哂打卡,味道冰凉清爽😉-⭐️价钱参考:吉列牛定食: $148香辣忌廉鸡肉炒面: $78滋味单骨鸡翼: $65Citrus Ocean: $38Rose Garden: $38🍌抵deal 指数:8/10💰人均消费:$200
《高质吉列牛忌廉乌冬🐮》
———————————————-
呢间吉列牛忌廉乌冬专门店已经嚟食过唔止一次,食过返寻味😋
⭐️价钱参考:
Rose Garden: $38
🍌抵deal 指数:8/10
💰人均消费:$200
2021-07-15
系咪估唔到咁日式既餐竟然系首尔出名?系4年前就香港开第1间分店直到今日都相当人气既过江龙店日韩菜,最主打系忌廉乌冬和吉列牛定食咁我地一於试下佢啦雪如既忌廉,底层系咖哩汤乌冬面食之前将2者拌匀,香甜既咖哩加上厚滑既忌廉口感嫩滑多一丝香气每条乌冬都好弹牙又吸满咖哩汤汁外层炸得香口,用美国牛肩肉肉嫩味浓,炸粉薄香脆,加上特制酱汁食味道更丰富,美国牛肉炸约60秒另外有个热炉让我们自己决定熟度成个套餐包埋饭同汤,前菜,相当丰盛唔讲你知,仲以为佢其实系日本餐厅牛肉份量亦比得相当多,足200克食完好满足好饱!沙律酱,前菜小碟牛肉放热石锅上煎至5成熟最好食小吃可试蜜糖鸡翼,炸得脆身挂上特制酱汁食落唔错平均消费约$150一个人上菜速度也快
系咪估唔到咁日式既餐竟然系首尔出名?
系4年前就香港开第1间分店
直到今日都相当人气既过江龙店
日韩菜,最主打系忌廉乌冬和吉列牛定食
咁我地一於试下佢啦
雪如既忌廉,底层系咖哩汤乌冬面
食之前将2者拌匀,香甜既咖哩加上厚滑既忌廉
口感嫩滑多一丝香气
每条乌冬都好弹牙又吸满咖哩汤汁
外层炸得香口,用美国牛肩肉
肉嫩味浓,炸粉薄香脆,加上特制酱汁食
味道更丰富,美国牛肉炸约60秒
另外有个热炉让我们自己决定熟度
成个套餐包埋饭同汤,前菜,相当丰盛
唔讲你知,仲以为佢其实系日本餐厅
牛肉份量亦比得相当多,足200克
食完好满足好饱!
沙律酱,前菜小碟
牛肉放热石锅上煎至5成熟最好食
小吃可试蜜糖鸡翼,炸得脆身挂上特制酱汁
食落唔错
平均消费约$150一个人
上菜速度也快
2021-07-14 0 浏览
今次已经系第三次光临呢间餐厅,餐厅地理位置非常之方便,喺正旺角中心地段!记得第一次嚟食嘅时候真系好多人排队,真系大概等咗两个钟!今次好好彩中午尾声时段,唔系特别多人!吉列牛定食 ($148)每次嚟呢度必食吉列牛,佢除咗个牛之外都有啲冷盘小菜,例如芝麻酱冻豆腐…牛记肉质非常嫩身,好有肉汁!个炉嘅火都够大,唔会要每烧两旧都要加次火!看似唔多但食落去真系好饱好正!香辣忌廉鸡肉炒面($78)呢个辣鸡面系韩国品牌好出名好辣嘅公仔面,虽然平时我都好食得辣,但系唔敢睇小呢个辣酱。好彩系佢沟咗忌廉成个面好易入口,基本唔会好辣,非常之开胃,而且棉质唔会过淋,忌廉好滑身,不错!Kobekyu 牛油蜜糖单骨鸡翼($65)鸡翼炸得非常之香脆,皮薄有肉汁,可惜唔系好食得出牛油味,只有好甜嘅蜜糖味。如果你系蚂蚁人嘅话,咁呢一个鸡翼一定好啱你胃口啦!虽然餐厅唔算特别平但系食物质素系有保证每一次食完我都非常之满足期望下一次会再嚟啦!

吉列牛

吉列牛定食 ($148)

香辣忌廉鸡肉炒面

香辣忌廉鸡肉炒面($78)

Kobekyu牛油蜜糖单骨鸡翼

Kobekyu 牛油蜜糖单骨鸡翼($65)

• 吉列牛定食
  • 香辣忌廉鸡肉拉面
2021-07-13 0 浏览
同朋友系旺角行街 行到肚饿 去左726搵食见到呢间食吉列牛既韩国餐厅以为日本餐厅先有得食吉列牛就入左去 坐底见到menu 仲有咖喱忌廉乌冬 咁得意 就嗌左当然仲有吉列牛定食 仲加多左个小食 蜜糖牛油单骨鸡翼 好香口嗌左热情果梳打水解渴 竟然有新鲜薄荷叶 仲要吾止一块 有即刻觉得好fresh之後乌冬到 满满既忌廉 一夹开系有牛肉 忌廉同咖哩好夹 仲有d蔬菜 吾腻之後定食都到了 吉列牛可以烧到自己想要既生熟程度 配饭酱料有 wasabi 加左沙律酱既wasabi酱 同埋豉油小食系胡麻车厘茄同豆腐 浓浓既面豉汤 大满足

同朋友系旺角行街 行到肚饿 去左726搵食
酱料有 wasabi 加左沙律酱既wasabi酱 同埋豉油
小食系胡麻车厘茄同豆腐 浓浓既面豉汤
大满足
2021-07-09 0 浏览
同朋友两个人叫咗一个吉列牛定食、一个牛肉咖喱忌廉乌冬、一份牛油蜜糖鸡翼、一杯热蜂蜜菊花蜜同一杯cutris ocean,以为分量唔会太多点知食到好饱!吉列牛定食🥩吉列牛定食都几大份,牛扒切开有十几块。出面吉列外层仲系脆卜卜唔会稔晒,入面系鲜嫩嘅粉红色。食嗰阵先逐块牛肉摆上个石炉上面烧,可以慢慢食但系又唔会摊冻晒,好正!牛嘅肉质都唔错,啱啱烧到出面变咗色嗰阵食,食落就好松软。而且吉列外层嘅调味唔会抢咗本身牛嘅味,几夹。牛肉咖喱忌廉乌冬🍜最锺意佢啲乌冬非常弹牙!食落口感好好!加埋忌廉食落好滑!咖喱系偏甜嘅咖喱,原来同忌廉咁夹。一碗份量都几多,而且牛肉亦都好多,食完非常满足。牛油蜜糖鸡翼🍯估佢唔到竟然好重蒜香味,非常惹味香口。蜜糖唔会太甜,同埋切咗半骨食落好方便,系一个会食停口嘅小食。热蜂蜜菊花蜜唔算好甜,蜜糖几清香,菊花味都好出,系养生之选。citrus ocean饮落系柚子蜜梳打,蓝色嘅梳打加埋柠檬同叶真系好靓,好啱打卡!

吉列牛定食🥩

牛肉咖喱忌廉乌冬🍜

牛油蜜糖鸡翼🍯

热蜂蜜菊花蜜
唔算好甜,蜜糖几清香,菊花味都好出,系养生之选。

citrus ocean
2021-07-07 0 浏览
第一次嚟旺角分店嘅吉列牛忌廉乌冬专门店,餐厅座位都几多,不过系有啲迫,我哋坐嗰个位仲要冇隔板。店员服务态度麻麻地,下次都系去返铜锣湾分店嗰间好啲🙈 吉列牛定食$148个餐跟面豉汤同埋白饭,两种酱汁,仲有芝麻酱豆腐同蕃茄仔。吉列牛份量都几多,轻轻煎几秒就食得,牛肉味香浓,颇有口感。咖喱忌廉牛肉乌冬$78呢个系我最锺意食😍 软滑嘅忌廉乌冬,乌冬好有弹性😃 可以拣鸡肉或者牛肉,我哋拣咗牛肉。里面嘅牛肉系半熟,所以食落口感几软嫩😋韩式甜辣酱单骨鸡翼$68单骨鸡翼食落好方便,甜甜辣辣好惹味😋Passion Punch $38 呢杯系热情果特饮,甜甜地又爽喉。卖相几靓几有心思,渐变色好靓呀❤️

吉列牛定食$148

咖喱忌廉牛肉乌冬$78

韩式甜辣酱单骨鸡翼$68
单骨鸡翼食落好方便,甜甜辣辣好惹味😋

Passion Punch $38
2021-07-07 0 浏览
顾名思意,吉列牛是出名而受欢迎的,不过我却因为那雪白无争、平凡得出众的咖哩忌廉乌冬而前来,当然也顺道一尝吉列牛吧。 咖哩忌廉牛肉乌冬 $78。看人家打卡,好像食甜品cream似的,忌廉清纯温柔,内藏黄黄咖哩,不正是外柔内刚吗?我点选了牛肉作点缀,但我猜没有任何餸也是一个好东西!咖哩味香甜而不辣,就是日式咖哩的味道,忌廉确是淡淡的,轻盈的,吃下去没有违和感! 出名的东西,没理由不试,而且看到每一张枱都有一座黑色的石炉加持,我知道点它并不会错!纵使石炉在面前,热到汗流浃背,然後看着侍应背後夹着一把手提风扇⋯⋯😂  吃吧~ 吉列牛定食 $148。我喜欢把吉列牛煎得带点红,这才像我在京都吃过的吉列牛,外边点点脆脆,内边软软的,就是最佳的口感。 Kobekyu 牛油蜜糖单骨鸡翼 $65。就像是韩式的蜜糖炸鸡,蜜糖配炸物实在是绝配。 绿茶 Latte $45。没失望,也够冻😂 韩国柚子蜜 $28。很多果肉的柚子蜜,没欺场

绿茶 Latte $45。没失望,也够冻😂

韩国柚子蜜 $28。很多果肉的柚子蜜,没欺场