2020-10-02 825 浏览
行下葵廣發現左有間買台灣麵線令我諗起本身計劃今年去台灣因為疫情關係就取消左個旅行無得去旅行咁就食碗台灣野當自己去左台灣加上見咁多人幫襯就係咁我就決定lunch食麵線💕我選了大腸麵線💕食落味道都ok大腸都算多但感覺食落唔似係台灣食落個種味道台灣味道應該濃郁d同埋相對感覺香港個湯汁稀左d定係我已忘了個味道要去轉台灣求證味道🤣同事選了蚵仔麵線佢都話同台灣食感覺唔同不過算多蚵仔呢個價位算係咁話la但我食完之後好快肚餓睇黎佢唔可以當正餐食會餓壞我呢個吃貨🤣
行下葵廣

睇黎佢唔可以當正餐食
會餓壞我呢個吃貨🤣

2020-09-24
2020-08-29 504 浏览
【大腸麵線 細】 HKD25.【起司火腿蛋餅】 HKD25.講到掃街,大家對葵廣應該都唔陌生🤗。見依間幾多人幫襯,又對麵線有種掛念😢,一於試試佢。大腸麵線內嘅大腸份量幾大,亦冇臭味👍🏻。麵線味道近乎台灣出名嗰間,但麵質就冇咁滑溜,冇嗰種一放入口就瀡入口嘅感覺。蛋餅🌯餅皮較厚,同茶樓食嘅中式薄餅🍕相似。自己就唔係咁鍾意,太重麵粉🙅🏻‍♂️。相比之下,會鍾意蛋餅係薄身,帶少少脆嗰種。葵廣咁多野掃😍,依間俾我嘅感覺就係試一次就算,會有其他更好嘅選擇。.📍台南皇麵線葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓36號舗🚇葵芳站D出口
【大腸麵線 細】 HKD25
【起司火腿蛋餅】 HKD25

📍台南皇麵線
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓36號舗
🚇葵芳站D出口
2020-08-27 347 浏览
事關買咗個滷肉飯加大腸$8 拎嗰陣我有問過2次有冇加到大腸佢都好肯定答我有啊因為我拎住好多野所以冇打開睇🧐之後拎到番屋企真係冇加到大腸真係有少少嬲 佢未pack之前又唔打開comfirm下🤬仲要我問左2次佢唔comfirm都仲咁肯定答我有!!最想食個大腸都冇得食!除此之外個麵線同個滷肉飯都好好食!價錢合理又好足料只係覺得佢哋嘅態度唔係幾好😩我對個大腸冇左但加左錢真係覺得好無奈有種比人呃左嘅感覺囉
事關買咗個滷肉飯加大腸$8
拎嗰陣我有問過2次有冇加到大腸
佢都好肯定答我有啊
因為我拎住好多野所以冇打開睇🧐
之後拎到番屋企真係冇加到大腸
真係有少少嬲 佢未pack之前又唔打開comfirm下🤬
仲要我問左2次
佢唔comfirm都仲咁肯定答我有!!
最想食個大腸都冇得食!

除此之外個麵線同個滷肉飯都好好食!
價錢合理又好足料
只係覺得佢哋嘅態度唔係幾好😩
我對個大腸冇左但加左錢真係覺得好無奈
有種比人呃左嘅感覺囉
外卖自取
  • 月見魯肉飯
  • 大腸麵線
2020-08-15 280 浏览
去到嘅時候略為多客,叫咗個蛋餅+黑糖冬瓜茶。等咗20分鐘先有。黑糖冬瓜茶偏甜,冬瓜味較淡😕一打開盒蛋餅,入邊勁多醬汁,搞到成個蛋餅勁淋😖,口感好似食緊淋咗嘅章魚小丸子。食落去係得啲醬嘅味道,完全蓋過咗蛋同配料嘅味..😟食到第2啖發現有條頭髮..即刻覺得勁噁心🤮🤮店員話整過份比我,我都係退返錢,廢事唔食蚵仔都屙仔🙂本身都幾期待可以食到台灣味道嘅嘢食,但你叫我30幾蚊買份咁嘅嘢,以後都唔會再幫襯了😶🤕
去到嘅時候略為多客,叫咗個蛋餅+黑糖冬瓜茶。
等咗20分鐘先有。
黑糖冬瓜茶偏甜,冬瓜味較淡😕
食落去係得啲醬嘅味道,完全蓋過咗蛋同配料嘅味..😟
食到第2啖發現有條頭髮..即刻覺得勁噁心🤮🤮
店員話整過份比我,我都係退返錢,廢事唔食蚵仔都屙仔🙂
2020-08-15
等候时间
20 分钟 (堂食)
2020-08-15 276 浏览
勁耐冇黎葵廣掃街..見到呢間有蛋餅..2話不說叫左個台式火腿芝士蛋餅佢另外仲有肉鬆芝士同鮭魚芝士口味架等左5分中左右就拎得其實有2塊(上,下)火腿加上半溶芝士配搭蛋餅,味道濃郁,鹹香惹味。面頭有好多沙律醬,酸甜開胃。份量十分足料食完好飽肚。雖然外賣拎番屋企凍左,但都係好味!!!推介!!!❤❤❤下次試埋肉鬆口味再分享
佢另外仲有肉鬆芝士同鮭魚芝士口味架

等左5分中左右就拎得

其實有2塊(上,下)

❤❤❤下次試埋肉鬆口味再分享

因為唔中意食台灣阿X面線果個大腸,所以去台灣都好少食但呢間除左大腸之外,有好多選擇Order左一個赤肉羮面線,同一個細既魯肉飯個面線基本上用spoon 係"筆"唔到,要連湯一齊"筆"黎食然後啲湯好熱,又加左辣,所以食到想喊佢個赤肉羮好肉感,似肉餅咁,一般魯肉飯好食!魯肉啲油汁夠多,撈埋啲飯食,係近乎台灣味道,好食過X水堂/ 其他台灣野的魯肉飯同埋香港黎講夠平可以再encoreBtw, 佢啲職員尤其係收銀果個,禮貌又真係有點兒那個

然後啲湯好熱,又加左辣,所以食到想喊
佢個赤肉羮好肉感,似肉餅咁,一般
同埋香港黎講夠平
可以再encore

Btw, 佢啲職員尤其係收銀果個,禮貌又真係有點兒那個
2020-07-04
2020-06-06 312 浏览
十年前有間阿土麵線係㕵角晤知大家有冇食過呢?佢汁左之後再好難搵到間replace 到佢直到我預到葵廣呢間麵缐,佢開鋪禁耐我食足禁耐,由於疫情關係,我自己都小左去街,好怕小店會汁笠,如果無左真係晤知係邊到再揾去到葵廣指定動作食麵線 去到頂樓點解無左架即刻好傷心 之後望下另一邊有咩好食啦,架彩原來只係搬左位,係生果汁隔離照舊食返大腸麵線小辣牙晤該$25(小)味道依然,麵線晤會水汪汪,大腸份量都算多,配料有啲蒜汁,菜甫,乾蔥so ,醋,莞茜,辣油混合一齊一個字 正係台灣嘅味道,而家多左有啲飯,飲品,如果經過葵廣,我大力推介大腸麵線小辣

去到葵廣指定動作食麵線 去到頂樓點解無左架

照舊食返大腸麵線小辣牙晤該$25(小)

混合一齊一個字 正

2020-06-05
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 大腸麵線
係冇得去旅行嘅情況之下,小編決定下星期再拜訪一下佢😍其實呢間野係小編朋友推介我嘅,佢試過一次之後就愛上左!而小編都係一樣,佢個綜合魯肉飯真係冇得輸🤤👍🏻(不過呢次其實係小編差唔多大半年前嘅一個記錄,今日拎返出嚟同大家分享,希望下次去食嘅時候佢水準都係同當時一樣啦😎).一睇相就見到成碗飯既面頭係滿滿嘅魯肉汁!完全夠撈晒成碗飯啖啖都會有魯肉🥰以佢嘅魯肉汁係偏甜嘅,所以對於偏好甜食嘅小編黎講,就非常之啱胃口!😋但放心佢唔係甜得來好奇怪,我相信個個人都會接受到😉加上佢啲魯肉唔係好肥嘟嘟,油林林嗰啲,所以小編都係好鐘意!而且配埋佢隻滷蛋、滷豆腐同滷水雞翼,作為一餐真係超滿足🥳 飽足感仲要係💯 大家經過真係可以試吓,睇吓你哋同小編嘅口味一唔一致😉.🏆 「豬」味指數:8/10📌 溫馨提示:由於真係有好多魯肉,食晒成碗係會有啲膩,所以對於女仔黎講叫個細既都一定夠價有餘!男仔嘅話食碗大嘅都一定會飽啦🙈🙊
係冇得去旅行嘅情況之下,小編決定下星期再拜訪一下佢😍
但放心佢唔係甜得來好奇怪,我相信個個人都會接受到😉
🏆 「豬」味指數:8/10
2020-03-28 697 浏览
我係好鍾意食台式麵線,但喺香港唔係咁容易食到。呢間皇麵線算係我食過最有台灣風味嘅一間。價錢唔貴,廿零蚊就有一碗,配料ok, 味道正宗,湯底唔係淨係得個咸字,麵線軟硬適中,比起一般喺台式餐廳食嘅麵線真係好食好多。仲有蘿蔔蓉同辣菜甫,配埋一齊真係好惹味!好有台灣夜市嘅味道!配料有好多唔同選擇,唔係淨係得蚵仔同大腸咁單調。一般都係叫一個細麵線,食完仲有quota掃其他小食,正!見到仲有魯肉飯同擔仔麵,下次可以再試。
我係好鍾意食台式麵線,但喺香港唔係咁容易食到。
見到仲有魯肉飯同擔仔麵,下次可以再試。
  • 蚵仔麵線
2020-02-13 428 浏览
本身搬左去近扶手電梯應該更加好生意先係,依家係正手作(雪糕)對面。月見滷肉飯$26(小)今次食滷蛋😋 味道唔錯,頗油,同埋但今日d飯硬左d😕同埋大家依家開餐都係隔1-2個馬位🐴🐴,小心為上!下次都係食返擔仔麵/麵線算lu...

月見滷肉飯$26(小)
今次食滷蛋😋 味道唔錯,頗油,同埋但今日d飯硬左d😕
月見魯肉飯(小)
月見魯肉飯(小)

同埋大家依家開餐都係隔1-2個馬位🐴🐴,小心為上!

下次都係食返擔仔麵/麵線算lu...
2019-12-22 262 浏览
上次食過大腸麵線(細),係正宗台灣風味,個湯用左鰹魚做底,就算細碗都好多滷豬腸!順帶一提,靚女問你加唔加辣果陣要注意啦,因為個辣菜甫就算加少少都好辣下!但每次都嘴賤嗌少辣😂今次試個擔仔麵都好出色,拍得住杜小月性價比高!月見魯肉飯即係魯肉飯加蛋,可以揀滷蛋或者溫泉蛋,個魯肉唔算太肥太油,甜甜地帶濃厚五香粉味,不過不失!I will be back

今次試個擔仔麵都好出色,拍得住杜小月
性價比高!
月見魯肉飯、擔仔麵

I will be back

月見魯肉飯、擔仔麵
  • 擔仔麵
Kwai Chung Plaza. Always something different. On this day, boyfriend wanted to try out King Mensen. What they serve is Taiwanese oyster vermicelli.Menu is in Chinese only. There is no 10% service charge. Basically, you choose a regular or large size bowl and whatitems you want in it. And how spicy.Everything is then put together before you.Boyfriend ordered a regular bowl ($25)  and a little bit spicy.  But it was very spicy even for him. There were a few baby oysters in it and  a lot of parsley

Boyfriend ordered a regular bowl ($25)  and a little bit spicy.  But it was very spicy even for him. There were a few baby oysters in it and  a lot of parsley. It was ok. A bit on the sour spicy side. But not much else.

2019-10-24
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2019-10-13 425 浏览
每次去到台灣夜市必定會食碗麵線,以前旺角都會一間好正,可惜已經執咗。終於等到香港再有一間麵線店,台南皇麵線嘅味道同台灣夜市好相近,其實我都支持左接近一年了,怇地嘅質素一直都幾好。不過今次食,味道雖然keep到,但麵線份量就少咗。以前食一個細碗麵線都會飽,今次好似淨係飲咗碗湯咁。麵線嘅配料由以前嘅筍絲,今次變咗做脆嘅一條條,我自己就比較鍾意荀絲。不過辣菜甫依然有水準,辣辣地好過癮。如果你揀咗要辣,佢哋每一碗都會落少少辣油。但我自己覺得落咗辣油風味同台灣有啲唔同,所以我每次都叫佢走辣油。
花枝丸麵線
外卖自取
花枝丸麵線
2019-10-11 297 浏览
#月見魯肉飯(小) $26次次去到葵廣都會經過依間舖佢主打係麵線 不過小編今次就試佢嘅魯肉飯🤣落單嘅時候可以揀溫泉蛋定係滷水蛋小編揀咗溫泉蛋 貪佢可以撈飯食😆雖然小編叫咗個細嘅飯 不過份量都幾大有一半肉燥一半肥肉 撈飯食唔係好油膩魯肉汁唔會太咸 而且有好好好輕微嘅辣個汁撈飯食好惹味 食唔停口🤤評分:7/10
#月見魯肉飯(小) $26
魯肉汁唔會太咸 而且有好好好輕微嘅辣
個汁撈飯食好惹味 食唔停口🤤
評分:7/10
2019-09-08 356 浏览
於2019年9 月8日中午買外賣, 下單時大陸口音亞姐態度極差, 湯和肉燥根本不是以電爐加熱, 居然是加入紙碗用微波爐加熱, 我即問會否不夠熱, 鄉音亞姐即反駁說碗湯出曬煙有咩問題呀, 我即答我明明看到你們大部份食材根本只用爐加熱, 會否有衛生問題? 店內2個亞姐即支晤以對 (他們以為我沒看到微波爐)結果, 回家發現, 湯完全是酸的, 我上網查過擔仔面湯底應是一般是豬骨湯, 此碗即是已變壞一碗 HKD33 的面, 只有少量極多油沒味道肉燥 + 一隻浸至死白的蝦 + 少量芽菜 + 油面結果全部掉去, 不敢再食,  從今以後不會光顧!
結果全部掉去, 不敢再食,  從今以後不會光顧!
2019-09-08
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
  • 沒有