厚福公館

厚福公館 (已結業)

Holy Fook Restaurant
厚福公館 (已結業)
1K
yola_wong
厚福街食蟹專門店
yola_wong
2023-10-23
关注
📸厚福公館見到厚福街呢間餐廳既招牌菜係蟹🦀️為食妹就梗係要try try😍🤍 招牌水晶蟹 $888平日好少聽到呢個品種 但佢係又好食又罕見完整一隻大約兩斤左右2個人食完全夠哂份量✅ 可自選煮法今次就試咗惹味冬蔭功蟹肉嘅鮮甜x冬蔭功嘅酸辣仲有滿滿既蟹膏 好邪惡👿🤍多國主題晚宴有成五道菜 都只係$298餐廳亦都主打四國菜客人可以自由組合配搭❀前菜炸黑松露餃|炸飯團 |葡萄醋沙律❀靚湯足料燉佛跳牆 (+$38)✅花膠鮑魚螺片樣樣齊❀頭盤泰式生蝦 shooter杯唔係講笑真係幾辣 但辣得黎又幾惹咪❀主食龍蝦汁海膽封門柳石鍋飯海膽鮮甜封門柳牛味濃郁❀甜品 特式雪糕✅海鹽/芝麻/豆腐/朱古力四選二🤍香滑白酒忌廉煮活藍青口🥃金蘋莓cocktail📍尖沙咀厚福街8號H8地舖#wwh食勻尖沙咀 #厚福公館 #厚福街 #水晶蟹 #蟹 #crab #專門店 #多國菜#中菜#西餐#日料#泰菜查看更多
+ 4
nicolefung316
意式美味蟹宴佳餚
nicolefung316
2023-09-21
关注
厚福公館 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8地舖電話:62863332雪之宴這家意大利餐廳真是讓人驚艷。他們以新鮮的原隻招牌水品蟹為基礎,為客人帶來了八道精心製作的意式佳餚。雪之戀生蠔聽起來就讓人心動。新鮮的生蠔搭配著精緻的裝飾,絕對能夠讓你愛不釋手。迷你熱情貴妃甜筒獨有芒果熱情果乳酪醬,精致小巧,甜筒肯定能夠點燃你的味蕾,帶來一絲甜蜜的滋味。金葉披蟹肉海膽多士金色的蟹肉搭配海膽,在多士上的呈現,絕對是一個視覺和味覺的享受。厚福夜明珠煙燻湯凍真是有詩意。這碗煙燻湯凍看起來像一顆寶石,厚實的湯凍給人一種濃郁的口感,絕對是一道令人驚喜的菜餚。水晶蟹芒果乳酪shooter杯迷人。這個杯子裡的組合讓人著迷,清爽的芒果乳酪搭配蟹肉,絕對能夠帶給你一種獨特的口感。芙蓉水晶龍蝦湯舒服。蓬鬆的芙蓉搭配水晶般的龍蝦湯,絕對是一道充滿著細緻味道的湯品。貴妃蟹蓋墨汁意大利飯有趣。貴妃蟹肉蓋在墨汁意大利飯上,絕對能夠帶給你一種奢華的享受。玻璃蜂巢公主豆腐雪糕玻璃蜂巢,搭配著豆腐的綿密口感,絕對能夠讓你愛不釋手。查看更多
+ 15
MKY食好啲
優秀意大利菜
MKY食好啲
2023-09-19
关注
厚福公館 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8地舖電話:62863332食滿$300 ,就可以用$10嘅價錢食到原價$58法國生蠔🦪,可以叫半打啦。我真係唔會放過佢囉,食咗$900,叫咗一打半成18隻,過足口癮,爽到飛起。「雪之宴」,呢間意大利餐廳真係令人驚艷。佢地用上原隻招牌水品蟹(約2斤)製作咗八道精緻嘅意式佳餚。首先係「雪之戀生蠔」,新鮮嘅生蠔令人欲罷不能。佢地精心裝飾每一隻生蠔,絕對能夠滿足海鮮愛好者嘅味蕾。「迷你熱情貴妃甜筒」,呢個小小嘅甜筒絕對能夠點燃你嘅味蕾。香甜嘅內餡同精緻嘅外觀,絕對係一個迷人嘅甜點選擇。「金葉披蟹肉海膽多士」,呢道菜真係高級得嚟。金色嘅蟹肉同海膽,鋪喺多士上,賣相令人驚艷,味道更加濃郁。「厚福夜明珠煙燻湯凍」,呢個名字已經十分詩意。湯凍厚實,煙燻嘅風味令人愉悅,絕對係一道令人驚喜嘅菜餚。「水晶蟹芒果乳酪shooter杯」,呢個名字真係吸引人。水晶般嘅杯子裝滿蟹肉同芒果乳酪,清新嘅口感絕對能夠帶你嘅味蕾進入一個新嘅境界。「芙蓉水晶龍蝦湯」,呢碗湯聽落去已經好舒服。芙蓉綿軟同水晶般嘅龍蝦湯,質感豐富,絕對係一道細緻嘅湯品。「貴妃蟹蓋墨汁意大利飯」,呢個名字真係有趣。貴妃蟹肉蓋喺墨汁意大利飯上面,呢個組合絕對帶俾你一種奢華嘅享受。「玻璃蜂巢公主豆腐雪糕」,透明嘅蜂巢狀雪糕配上豆腐嘅綿密口感,絕對係一個令人愛不釋手嘅甜品。「焗芝士蟹肉蟹膏甲羅燒」佢以新鮮嘅蟹肉同蟹膏為主角,再加入芝士烤焗,味道濃郁。佢嘅賣相亦好吸引,芝士金黃酥脆,蟹肉蟹膏嘅鮮美味道一次過爆發,絕對係融合咗經典同創意嘅一道菜式。「經典手作特濃芒果拿破崙」呢個甜品絕對會令你回味無窮。佢由手工製作嘅酥皮同特濃芒果泥層層疊起,每一口都帶來濃郁嘅芒果風味同酥脆口感。無論係芒果愛好者定係甜品愛好者,呢個拿破崙絕對係一個絕佳嘅選擇。呢間意大利餐廳嘅菜色絕對能夠滿足你嘅味蕾需求。無論係視覺上嘅美感定係口感上嘅享受,呢啲料理都能夠帶你嘅味覺經歷到一個新嘅高度。如果你想要一次充滿驚喜同創意嘅美食之旅,「雪之宴」絕對係一個值得一試嘅選擇。查看更多
applepeggy168
厚福公館.必食極高CP值!
applepeggy168
2023-09-17
关注
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。厚福公館.必食極高CP值!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤這是朋友拉著去食的餐廳意想不到的美味出品精緻,而且有超值的感覺!  厚福公館以多國菜為主裝修中式,座位則有不同國家的風格餐牌屬西式兼具多國風格可以一次吃到不同的口味 這段時間是吃蟹的好時節厚福公館推出招牌水晶蟹晚餐在限定時間LIKE & SHARK社交平台 專頁更可減最少HKD100實在抵食豐富! 於是我點了一人餐原價$598 期間限定價$438,做埋like like只需要 $398 非常抵食! 這是一杯水,福字在身好有福氣!這是朋友的高級Dinner Se 雪之宴的前菜:雪之戀生蠔好有仙氣!又新鮮!於是我要左這份前菜來吃海膽好甜,生蠔好鮮仲有金箔,矜貴華麗,好好食  我的Dinner包括以下內容:自選前菜、主菜、湯、甜品,有5道煙三文魚沙律芝士蟹肉焗白菌法式午邑帶子龍蝦濃湯瑪格麗塔蟹肉薄餅法式特濃朱古力蛋糕  煙三文魚沙律好巨大的份量清新可口有沙律菜、有煙三文魚,大量芝士片相當好食芝士蟹肉焗白菌非常熱辣辣的上台5粒白菌包含飽滿的蟹肉與最強芝士一起焗出來的好大的香氣上層都是芝士香味入口都是多汁的菇菇 金葉披蟹肉海膽多士 (雪之宴)朋友這道菜也和我分享真心好好食!震撼量的海膽的確好鮮好甜蟹肉大量,多士夠晒脆是好睇又好食的一道菜!   法式干邑帶子龍蝦濃湯龍蝦濃味非常香滑內有大大隻帶子香甜鮮美是有水準的法式濃湯 瑪格麗塔蟹肉薄餅大量的蟹肉在面層已經夠晒吸引再加上大量的芝士薄脆的餅底好有意大利的味道又加入了蟹肉的香氣好食到一個點!  法式特濃朱古力蛋糕口感非常香軟味道濃而不膩厚厚的朱古力滿滿的特濃滋味  加點特飲:翡翠明珠賣相好,一飲就令人讚賞!班蘭椰奶氣息特濃,足料好味!好適合夏天飲 查看更多
+ 22
WongSYK
服務好,食品有水平
WongSYK
2023-09-16
关注
今午,與三兩知己在此午膳,食物質素很好,餐廳環境相當舒服,餐廳服務員服務周到,價錢也合理,值得再來。今天點了Pizza, 意大利飯及意粉,再加了2個自助沙律。且餐廳內更有不少打咭位,可與朋友拍照留念。查看更多
bearying
2023.09.10【9.10 “蟹”逅妳@尖沙咀H8 厚福公館】
bearying
2023-09-11
关注
2023.09.10【9.10  “蟹”逅妳@尖沙咀H8 厚福公館】9月就是想靜靜不想動Y小妹已成Tally的小Fans由Y小妹變身為DK小妹誠邀我陪她四處打卡 及 應援不知怎麼的一直迷失尖沙咀遊走在金巴利道,加拿芬道,金馬倫道天色都漸漸暗起來提示我們要晚餐了 剛好走到厚福街,見同名餐廳膽粗粗就試試看門面 及 裝修 應該是吃蟹看到隔壁的桌子的麵造型特別問問店員原來這個是“雪之宴”用約2斤原隻招牌水晶蟹製作八道意式佳餚期間限定優惠價之餘, 還有 社交平台減價$100 推廣所以我就選了這個雪之戀生蠔海膽味濃蟹肉鮮甜生蠔新鮮魚子脆口伴著乾冰煙霧真的很吸引人迷你熱情貴妃甜筒蟹肉滿滿結合芒果再加甜筒一個鹹甜滋味金葉披蟹肉海膽多士大金箔下面還有一大塊黃金的海膽又有蟹肉 和 蟹子全部放在脆脆多士上多種口感一次享受厚福夜明珠煙燻湯凍Jelly狀的湯凍有乾冰加持上桌蟹肉大有甜和清而味濃的湯凍完美圓融水晶蟹芒果乳酪shooter杯蘊含水晶蟹肉的芒果乳酪是為下一道菜做準備來清味蕾清新之餘還是滋味芙蓉水晶龍蝦湯 龍蝦湯內藏芙蓉蛋滑滑芙蓉蛋由濃濃龍蝦湯包裹上面還有蟹肉點綴這個湯當它是一道餸也可以黑松露水晶蟹肉飛天麵造型特別的飛天麵是我最期待的筷子懸空原來是師傅有技巧的製作黑松露菇菌,水晶蟹肉成為麵食的醬汁厚實的味道脆口的麵叫人一試難忘玻璃蜂巢公主豆腐雪糕仙氣十足糖做的玻璃蜂巢配上豆腐雪糕還有芒果粒和蟹肉特別的甜鹹品一試愛上金蘋莓名字和杯子都有點惹人遐想但其實是蘋果和荔枝果汁對於不會喝酒的我十分合適DK小妹則點了另一個餐也是有優惠價$398傳統凱撒沙律選配煙三文魚芝士蟹肉焗白菌法式干邑帶子龍蝦濃湯瑪格麗塔蟹肉薄餅法式特濃朱古力蛋糕翡翠明珠DK小妹因為這頓飯 因為 Tally 好滿足我也因為別人都笑容而快樂希望我可以快點再見他整體味道:♥♥♥♥♡環境:♥♥♥♥♡服務:♥♥♥♥♡衛生:♥♥♥♥♡抵食:♥♥♥♥♡Deliverule 溫度 ★★★態度 ★★★味道 ★★★♡厚福公館♡  ♡尖沙咀厚福街8號H8地舖♡查看更多
+ 21
Cp值高的豐富多國菜
Sammie LC
2023-09-08
关注
又到差唔多食蟹的季節,今次我搵到一間多國菜,最抵食有「雪之宴」共有八款蟹的主題美食,原價$1388套餐現時係優惠價$788,十分抵食~ 材料新鮮,極具創意和精緻的菜式,好味程度滿分💯「雪之宴」八道菜星級蟹宴: #雪之戀生蠔 #迷你熱情貴妃甜筒 #金葉披蟹肉海膽多士#厚福夜明珠煙燻湯凍#水晶蟹芒果乳酪SHOOTER杯#芙蓉水晶龍蝦湯 #黑松露水晶蟹肉飛天麵 #玻璃蜂巢公主豆腐雪糕 每一菜都是鮮甜可口,創意十足,味蕾的享受。金葉披蟹肉海膽多士:金葉披上的蟹肉和海膽,口感豐富,深得我心。厚福夜明珠煙燻湯凍是一道獨特的菜品,湯凍的口感與煙燻的風味結合,極具創意。水晶蟹芒果乳酪SHOOTER杯則是一道色彩繽紛的菜品,酸甜可口,讓人食欲大開。主菜的部分,芙蓉水晶龍蝦湯,湯鮮味濃郁,配以軟嫩的龍蝦,讓人賞心悅目。黑松露水晶蟹肉飛天麵,則是一道融合東西方風味的菜品,蟹肉和黑松露的味道相得益彰,令人回味無窮。最後是甜品,玻璃蜂巢公主豆腐雪糕和法式特濃朱古力蛋糕的搭配,甜而不膩,結束了這一頓豐盛的大餐。這是一次令人難以忘懷的美食體驗,每一道菜都獨具特色,充滿驚喜。我期待再次來訪,享受更多的美食佳餚。查看更多
celias C
精緻高質的fusion菜
celias C
2023-09-08
关注
約左朋友係尖沙咀見面,未決定食咩好,行到厚福街見有間招牌有隻大大的蟹岩晒鍾意食蟹的朋友。門面好設計好中式傳統藝術風格,入到去先發現有不同風格主題,多個打卡位,岩晒我地! 有驚喜,原來係食Fusion菜。 見到餐牌有好多特色菜,現在最抵食有「雪之宴」共有八款蟹的主題美食,原價$1388套餐現時係優惠價$788,正~因為朋友多,所以叫多另一個優惠套餐。 「雪之宴」八道菜星級蟹宴: 🌟雪之戀生蠔 生蠔好大隻,海水味濃郁,配上清新開胃的特色醬汁,真係鮮上加鮮!Yummy💕 🌟迷你熱情貴妃甜筒 不錯的開胃前菜,蟹肉份量多,新鮮好味! 🌟金葉披蟹肉海膽多士 多士上放滿蟹肉、海膽、金箔等等,層次勁豐富。 🌟 厚福夜明珠煙燻湯凍 透亮如水晶般的湯果凍,口感依然細嫩,帶煙燻香氣,沒有過多的裝飾與調味,將食材原味發揮至極致,打卡一流,味道十分好,好有特色!必試~ 🌟水晶蟹芒果乳酪SHOOTER杯 真係驚喜不斷,一杯飲落口,清新可口,淡淡的蟹肉,綿綿細滑的乳酪,好味配搭得咁好味。 🌟芙蓉水晶龍蝦湯 芙蓉嫩滑、蟹肉鮮香,烹煮講究火候與耐心,味道佳。 🌟黑松露水晶蟹肉飛天麵 造型很特別,水流掛的炸麵,脆口蛋香味十足,龍蝦肉爽彈鮮甜,蛋白嫩滑,蟹粉香濃,配上黑松露等優質食材入饌,炮製出味道層次豐富的美饌,再配上簡約別致的擺盤,色香味俱全。 🌟玻璃蜂巢公主豆腐雪糕 蟹肉與豆腐的搭配新鮮感強,口感層次豐富。 另一套餐: 🌟傳統凱撒沙律配三文魚 沙律好大份,非常新鮮,配上清新的檸檬汁,三文魚新鮮可口,好好食🤤🌟水晶蟹肉多士和法式干邑帶子龍蝦濃湯 蟹肉鮮甜,湯品濃郁細膩。 🌟明太子鮮蝦忌廉手作意粉 食得出食材真係好新鮮,蝦肉好爽口,鮮味十足,意粉煙韌適中,食到底都醬汁充足,食到一條不留🤤 🌟法式特濃朱古力蛋糕 必試!濃香的朱古力,口感綿密細緻,媲美五星級的甜品! 十分超值及滿足的一餐,水準十分高,價錢十分超值,擺盤吸睛,見心思!服務亦一流!驚喜,值得再來!查看更多
+ 9
eatwithbunny_
💖 Raw coconut caffe latte
eatwithbunny_
2023-08-27
关注
📍 @hau.fook.hotpot_holy.fook in Tsim Sha TsuiFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price: 💰 $400Favorite:💖 Raw coconut caffe latte ------------------------------✅ Located at Hau Fook street, only take 3 minutes walk from Tsim Sha Tsui MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering food. Incredibly varied menu.✅ Everything is prepared fresh and comes nicely presented.✅ Authentic and excellent✅ Portions are generous and value for money ✅ All fresh ingredients✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend it to anyone looking for somewhere to chill with friends or family gathering.✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance✅ Overall the food quality was outstanding ✅ Very nice food as usual. I would highly recommend this place for its food and drink.✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite------------------------------𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny✨ #globaleats #eatwithfoodiez查看更多
+ 5
fattyfoodie.k
不能錯過的🦀花雕蛋白水晶蟹🦀
fattyfoodie.k
2023-08-13
关注
上次去厚福街H8食野,見到係地鋪開左哩間新野,驟眼睇以為係普通小菜館,但竟然係度比我食到超正既水晶蟹🦀店內裝修幾靚,座位寬敞,係外面真係無哩個期待,所以入到去係有d驚喜。雞油花雕蛋白蒸水晶蟹伴烏冬底 $888隻蟹標明兩斤重,上枱就知無花假! 好大隻好好肉,d腳肉都好粗壯,蟹肉超鮮味😋烏冬底撈埋蟹膏,蟹汁,蛋白同埋突出既花雕香,係我近期食過最好食既蟹💯多國主題晚宴 $298 又係估你唔到,多國菜餐自己配搭,仲有我地偏愛既泰國菜。前菜+湯招牌炸黑松露餃+迷你炸飯糰+葡萄醋沙律+足料燉佛跳牆賣相精緻,炸餃同飯糰都係一口size,滋味唔會heavy! +$38 upgrade佛跳牆,落足料好鮮甜😋泰式生蝦用shooter杯浸住海鮮汁,每隻仲加埋金箔,擺盤已經攞哂分。生蝦汁夠酸夠辣好有泰國風味,生蝦鮮味☑️鵝肝雞肉串馬莎文咖喱飯泰式咖哩甜中帶辣,香料味出眾☑️雞肉串燒肉大大粒咬落啖啖肉,表面焦香肉口感嫩👍🏻仲有件鵝肝係飯面,鵝油滲左d落飯度,食起上黎超香💯仲有甜品Cream Brûlée,最中意層焦糖脆卜卜😋飽到超滿足❤️哩間真係好有驚喜,就咁行過都唔會知係咁正!查看更多
吃貨情侶
雞油花雕蒸水晶蟹
吃貨情侶
2023-08-10
关注
厚福公館 (尖沙咀).尖沙咀要搵食,厚福街絕對係好選擇日本野麻辣菜中菜小食甜品應有盡有,今次呢個係愛蟹人士必到女朋友咁鍾意食蟹,就帶佢黎試下水晶蟹!!.一黎就叫左個雞油花雕蒸水晶蟹先,原來唔係單純重兩斤重嘅蟹,個底仲有主食呢個係配烏冬,蟹蓋有蟹膏,蟹籽再加上雞油花雕,味道較濃,食到夠皮淋上烏冬.另外再叫左個$58海膽魚子茶碗蒸以及白汁藍青口。因為個蟹連烏冬已經係好夠嘅主食,茶碗蒸蛋好滑溜,海膽鮮甜仲有咬落脆口嘅魚子白汁藍青口比一般青口細隻,入味,沾上白汁非好食!.叫左個蘑菇湯同帶子龍蝦湯各一,蘑菇湯充滿菇粒,少量忌廉唔算好rich。龍蝦湯有大大粒帶子!.厚福公館 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8地舖查看更多
+ 5
cream25
一次過吃盡多國菜美食
cream25
2023-08-10
关注
昨日同好友到尖沙咀逛街,lunch時去到厚福街搵吓有咩好食又想食嘅餐廳。行行吓見到一間餐廳門外貼上好多介紹美食嘅餐牌,菜式內容都好豐富,最重要可以一次享受多國美食,值得推介。進入餐廳已經覺得好特別,裝修風格好多,以中、西、日、泰為主題,同菜式都一樣  ;  店內帶有民族風、時尚型格、日式和風等,設計新穎,感覺氣氛更融洽!看看餐牌先,有多國主題既Lunch Set,我哋點咗兩個西式及泰式午餐。另外,單點食物種類選擇都好豐富,餐廳招牌菜有足料燉佛跳牆、海膽刺身三文魚籽夜光杯、龍蝦蟹肉帶子脆米龍蝦湯泡飯、法式帶子龍蝦湯沙律等等,款式真係好特別。平日中午12:00-下午3時只需點一個餐加$38就可享用自助沙律吧。水牛芝士釀大啡菇黑松露意粉   $98全碟都有菌菇香氣,除咗面層既水牛芝士釀大啡菇之外,菇味特濃,另有磨菇、香菇,仲攦上滿滿芝士融入意粉同菇類當中,意粉彈牙爽滑,散發黑松露味,香噴噴,美味可口。泰式酸辣酥炸雞扒飯    $78賣相精緻,食品也出色。酥脆既雞扒,炸至外脆內嫩,充滿肉汁,配搭酸甜醬汁,感受了泰式風味。招牌足料燉佛跳牆    (推廣價加$28升級)依個佛跳牆真係好足料又豐富,有鮑魚、花膠、螺片、冬菇和金華火腿,材料口感煙煙韌韌,有咬口,味道香濃,湯底清甜,好滋潤。炸黑松露餃招牌小食,追加推介$18兩隻。擺設精美,炸得脆脆既餃子,包著濃厚黑松露饀料,外脆內軟,沾上蛋黃醬,味道層次更提升。翡翠明珠   Lunch & Tea 特飲半價 $24。呢杯特飲好靚,色澤粉綠色,以斑蘭加椰奶混合而成,口感清新,淡淡斑蘭味,配合濃郁椰奶,清香幼滑,飮飲吓有粒粒珠,口感豐富。碼頭古力    Lunch & Tea 特飲半價 $24。特飲看落去好吸引,濃濃朱古力味道,面層嘅幼滑忌廉以及蛋卷,香甜可口。查看更多
+ 7
尖沙咀厚福街的厚福公館性價比很高
miyako_0209
2023-08-05
关注
同朋友喺尖沙咀行街行到唔知時間,lunch time都過咗,諗住搵間餐廳嘆個下午茶,經過見個呢間餐牌都幾吸引就揀咗呢間,餐廳內裡裝修好靚,好有特色,好多打卡位,下午茶真係好抵食,加少少錢仲可以升級招牌足料燉佛跳牆同追加小食,姬松茸烏雞燉湯,呢個係跟餐嘅靚湯,估唔到餐湯都咁足料,有姬松茸﹑蟲草花同烏雞肉,味道足,不會過鹹,正!招牌足料燉佛跳牆呢個加$28就可以升級為招牌足料燉佛跳牆,有鮑魚﹑冬菇﹑花膠同金華火腿,燉得好清,但味道好濃,不會一味死鹹,花膠亦好大塊,個人認為呢個係必點!小食招牌炸黑松露餃跟餐追加$18有小食招牌炸黑松露餃,炸得很香脆,內裡黑松露味道濃郁,熱檸水煥然一新午餐或下午茶餐可以半價叫特飲,所以叫咗呢杯煥然一新都只係要加$34,佢係青瓜&薄荷,感覺好fresh好清新,小事如杯墊都係好靚好有特色,雞油花雕蛋白蒸大頭蝦海鮮拌烏冬呢個海鮮拌烏冬係招牌推介,大頭蝦好大隻,而且蝦肉鮮甜彈牙,滑溜嘅蛋白配上雞油同花雕嘅香,再撈埋烏冬一齊食,整道菜味道非常夾,而且仲有蜆肉同青口,好豐富,香煎北海道帆立貝墨魚汁意大利飯北海道帆立貝好厚身,勁大粒,輕輕煎至金黃色,非常鮮甜,墨魚汁意大利飯軟硬適中,不會太濃味,不會過鹹,而且份量很足,好抵食,椰汁桂花糕呢個自家製甜品,賣相超級精緻,一上枱已經聞到好香嘅桂花香味,上面嘅金箔隨風飄動,打卡一流,桂花糕內裏藏著椰汁糕,晶瑩剔透,清香不會過甜,為呢一餐下午茶畫上一個完美嘅句號。查看更多
+ 25
花雕水晶蟹烏冬必食✨
ay87food
2023-08-04
关注
厚福公館 (尖沙咀).呢排好感動,食親嘅餐廳都令我難以忘懷🥹今次呢個有中有西有泰仲有甜品,服務好環境正又好食.▪️雞油花雕蒸水晶蟹▪️$888.呢個真係要重點介紹,水晶蟹其實有四種煮法,中西泰shabu shabu,但店員都係力推頭兩個,分別就係雞油花雕蒸同埋白忌廉配麵包我地就梗係揀咗第一個第一個好特別,除咗蒸隻蟹之外,下面仲有主食—烏冬。 蟹足兩斤重,蟹膏香,係蟹蓋內有蟹籽同花雕酒,蟹肉勁鮮甜,仲有啲蛋白有花雕香!.▪️海膽魚子茶碗蒸▪️$58.平時出面食茶碗蒸可能都$38,呢到$58有海膽加魚子🤩 魚子海膽都鮮甜到不得了.▪️泰式蝦柚沙律▪️$78.想叫個開胃菜,有泰國菜柚子沙律,夠酸又夠凍,蝦爽實.▪️金蘋梅▪️.呢到好多唔同類型特飲,呢個蘋果加荔枝,如果想出去加成有酒精就補$20(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️椰汁椰皇燕▪️.呢度連甜品嘅選擇都好多,印象中有焦糖燉蛋,仲有呢個椰汁椰皇燉雪燕,清得黎又好味.📌 厚福公館 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8地舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️查看更多
+ 7
tessand298
全部冇味
tessand298
2023-07-30
关注
下午茶諗住搵小小嘢食下見到佢有咁多唔同野食就入咗去試吓點知原來我係全場唯一嘅客人今日仲要係星期日都已經開驚驚地叫左佛跳牆湯同佢哋推介嘅招牌菜雞油花雕蒸蛋白大頭蝦海鮮烏冬佛跳牆好快黍到完全冇味!睇落去好多料但完全冇味㗎跟住我加咗好多鹽勉強飲左跟住惡夢開始個烏冬黎左睇落去好多料我食蝦先又係冇落調味料!淨係有小小花雕味蝦肉好梅⋯大頭蝦d膏苦!烏冬又係冇味就有小小花雕味⋯結果我真係食唔落就咁就賣單走咗我終於明白,點解依間嘢舞客查看更多
你咁叫做 下午茶食少少嘢😅😅
2023-08-29
因為真係每様食咗一啖
2023-08-30
去啲嘢食質素,真係狗都唔食
2023-08-30