2023-12-12 432 浏览
葵廣•邪惡😈火焰🔥日式卷物講起輕食, 但又唔想食整個Set餐? 黎到葵涌廣場掃街就啱哂你.. 今次為大家推介呢間屹立喺葵涌廣場無10年都有8年嘅小店 ”卷之屋”!! 固名之意都係日式卷物, 不得不推介包括: 邪惡😈🔥”火炙芝士卷物"、"芝士厚燒玉子🍳"、“厚切🍣三文魚腩海膽手卷"當然好食既又點止咁少, 真係聽到都流口水..🤤其實最大噱頭就係即叫即做, 燒到芝士溶溶地恰到好處, 簡直入口即溶特別有口感!為食推介😋👋🏻五星🌟🌟🌟🌟🌟💵🙋🏻‍♀️人均消費$50-$100=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•卷 之 屋 (葵芳)📍地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓Top世界T21-22號舖#S☀️KS #卷之屋 #hongkong #chineserestaurant #Dimsumfood #hkCuisine #香港美食 #葵廣 #葵涌美食 #日式餐飲 #飯店 #三文魚腩 #海膽 #厚燒玉子 #火焰芝士 #happyhour #foodies #foodiesblogger #foodieshk #foodblogger #hkfoodieblogger #op
葵廣•邪惡😈火焰🔥日式卷物

💵🙋🏻‍♀️人均消費$50-$100

卷 之 屋 (葵芳)

#S☀️KS #卷之屋 #hongkong #chineserestaurant #Dimsumfood #hkCuisine #香港美食 #葵廣 #葵涌美食 #日式餐飲 #飯店 #三文魚腩 #海膽 #厚燒玉子 #火焰芝士 #happyhour #foodies #foodiesblogger #foodieshk #foodblogger #hkfoodieblogger #openrice #hongkongfood #hongkonggirl #foodpics #食好西
  • 火炙芝士三文魚反卷
  • 芝士火炙厚燒玉子
2023-10-26 275 浏览
葵廣一向都係掃街天堂, 但每一次去到 我都會上三樓食過手卷先 -卷之屋去到次次都有一條小人龍,都知佢係屬於葵廣一大人氣店嗌左三文魚腩手卷 $27三文魚腩手卷 - 一睇都知厚切 佢刺身同飯既比例 可以做到1:1咁濟一咬落去  D紫菜仲脆架 之後加埋D WASABI 豉油,啖啖肉 真係一口接一口總結:之前食過其它口味,都係三文魚最好食;但佢個價其實都算貴,因為份量唔算多 但係味道就真係一絕 好好味!! 次次去葵芳都會去幫襯~
葵廣一向都係掃街天堂, 但每一次去到
我都會上三樓食過手卷先 -卷之屋

去到次次都有一條小人龍,都知佢係屬於葵廣一大人氣店
嗌左三文魚腩手卷 $27

三文魚腩手卷 -
一睇都知厚切 佢刺身同飯既比例 可以做到1:1咁濟
一咬落去  D紫菜仲脆架

之後加埋D WASABI 豉油,啖啖肉 真係一口接一口

總結:之前食過其它口味,都係三文魚最好食;
但佢個價其實都算貴,因為份量唔算多
但係味道就真係一絕 好好味!! 次次去葵芳都會去幫襯~
2023-07-06 440 浏览
「火炙芝士三文魚手卷」.真係超推 $25 好多料(利申:唔知係咪因為食完另一間壽司店 $55 海膽手卷 所以有呢個感覺 😂.會「回食」👅..備忘錄:* 膠袋 加$1* 外賣可選自己返屋企包紫菜* 可附送䜴油、wasabi

「火炙芝士三文魚手卷」
真係超推 $25 好多料
會「回食」👅
備忘錄:
* 膠袋 加$1
* 外賣可選自己返屋企包紫菜
* 可附送䜴油、wasabi
火炙芝士三文魚手卷
2023-07-06
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
火炙芝士三文魚手卷
2023-06-16 245 浏览
呢間手卷成日都排長龍,趁今日條龍都唔算太長嘅時候去排一排先,食完之後果然名不虛傳,有好大大嘅魚生, 尤其是鍾意啲飯,唔會太硬,呢個價錢真心好抵。唔怪得咁多人都會排隊食呢間,果然名不虛傳! 👏👏👏 下次都要再過嚟試!
2023-05-19 290 浏览
店名: 卷之屋地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓Top世界3069-T21-22號舗葵芳站E出口,行2分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 3.5/5火灸芝士炸軟殼蟹反卷$33佢地嘅其他反卷同手卷之前食過,都幾好食,又大份又多料,但軟殼蟹偏咸,加埋豉油就咸上加咸🙈下次都係食翻三文魚🍣/吉列蝦🍤會好啲😬#stitchfoodie葵芳#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #香港川菜 #香港台灣菜 #珍奶 #吃貨 #hkcafe #香港越南菜
店名: 卷之屋

葵芳站E出口,行2分鐘

環境: 外賣
價錢: 4/5
味道: 3.5/5

火灸芝士炸軟殼蟹反卷

#stitchfoodie葵芳

記得之前出街要戴口罩的日子,想掃下街都唔太方便。到了2023年,依家終於可以除口罩,所以今個周末特登去葵廣掃下街先!葵廣掃街第四站,飲完野再去食壽司@卷之屋~火炙芝士蟹柳反卷 ($20)卷之屋係葵廣非常之出名,長期都有排叫野食的。星期六去的話就一定要食啦,但如果係星期日.....佢就關門的,係少數星期日唔開門的葵廣餐廳。今次叫左火炙芝士蟹柳反卷 ($20),由於即叫即做的關係,等左5分鐘左右,燒到芝士溶溶地咁食真係特別好食!蟹柳個D正正常常,因為佢只係配角,主角當然是火炙芝士啦~而佢亦有好多種唔同火炙壽司的!以下係我的評分(滿分為5分):味道:5分環境:(外賣不評)服務:(外賣不評)價錢:4分推薦程度:4.5分卷之屋網址: https://s.openrice.com/QrbS0QiW700~uKZISBA 地址: 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓Top世界3069-T21-22號舗 電話: 94596462
火炙芝士蟹柳反卷
火炙芝士蟹柳反卷 ($20)
以下係我的評分(滿分為5分):
味道:5分
環境:(外賣不評)
服務:(外賣不評)
價錢:4分
推薦程度:4.5分

卷之屋
電話: 94596462
2023-04-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
火炙芝士蟹柳反卷
*⃝̣◌︎⑅⃝︎◍︎♡︎《葵廣掃街系列》*⃝̣◌︎⑅⃝︎◍︎♡︎我相信好多人嚟葵廣掃街都一定有食過依間「卷之屋」,雖然佢搬咗新鋪之後,位置係比較隱蔽,但係人流冇因此減少到,依舊咁多人排隊,職員一直係到整冇停過手,而且見到你食完之後有時候唔多人或者係附近其他舖頭叫咗嘢食都會順手幫你收咗佢抌就算已經成日嚟食,但係每次嚟到都要諗好耐食咩好,因為每一款都好吸引啊!火炙芝士左口魚裙邊手卷 $25 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟左口魚裙邊好肥美,只要一燒過,食落去就好似肥牛咁溶化係你個口腔,不過它本身就冇咩味道,所以配上芝士一齊食,令成件事更加升華火炙芝士三文魚反卷 $27推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟因為同行人士鐘意食三文魚,所以就擇左三文魚反卷,而三文魚都算肥美,再加上表面嘅火炙芝士,食落都好夾!而且料跟飯嘅比例都剛剛好,唔會淨係食到飯吉列炸蝦反卷 $21 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟因為已經叫咗兩份有火炙芝士,所以依個就冇再加芝士,不過同樣咁好食,而且加上芥辣醬油可以增加層次感,也同時可以減少食完其他芝士嘅油膩感以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

火炙芝士左口魚裙邊手卷 $25
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

火炙芝士三文魚反卷 $27
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

吉列炸蝦反卷 $21 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

2023-02-24 244 浏览
每次去葵芳,一定會食呢間手卷同反卷,佢既芝士三文魚卷係堅正😍😍😍,最重要三文魚腩手卷,又見肥又靚,最緊要你唔係得上果舊,係成個手卷食到尾都仲有😋😋😋咁先犀利,但有時去到就冇開門😭呢間食左好多次,通常會即買即食,然後走果時買一大底番屋企食,芝士濃而不咸,配合埋三文魚真係堅正🤪🤪🤪最重要最重要係平又抵食,出面食得果少少都成40蚊以上,呢間性價比係堅高,職員有禮貌,又唔洗等太耐,誠意推介呢間😍😍😍
2022-11-26
等候时间
2 分钟 (堂食)
2023-01-23 239 浏览
我諗呢間應該冇咩人唔識~基本上每次去葵涌廣場都會食!好抵食又好好食,完全諗唔到有咩理由可以會唔食佢😆炙燒芝士三文魚手卷、三文魚腩帶子手卷、芝士軟殼蟹反卷都係我嘅最愛每次都會好掙扎食d咩!每樣都係大大舊好足料平時食手卷成日都會遇到d 睇落好足料,但其實d餸淨係得面果層先有嘅情況。但呢間一定唔會!佢地d料係多到當你食到最尾一啖,每一啖都係又有料又有飯!不過有個少少🤏🏻嘅美中不足就係塊紫菜有時會冇咁脆~不過呢個價位呢個質素已經係超哂班!總之葵廣掃街其中一個quota一定係留俾佢地!不過葵廣真係好多人,週末想食就可能要錯開d高峰時間啦!
我諗呢間應該冇咩人唔識~
基本上每次去葵涌廣場都會食!
好抵食又好好食,完全諗唔到有咩理由可以會唔食佢😆
每次都會好掙扎食d咩!每樣都係大大舊好足料
總之葵廣掃街其中一個quota一定係留俾佢地!
不過葵廣真係好多人,週末想食就可能要錯開d高峰時間啦!
  • 火炙芝士三文魚手卷
2022-12-17 229 浏览
有冇人天氣凍都鐘意食凍嘢呢😚,難得到Sem break想搵地方同frd去fing 去食好西? 🤩或者放工想搵啲嘢嚼吓? 😋今次尼間舖頭都係唔錯嘅選擇 大家經過葵廣記住嚟試下👀火焰三文魚飯卷🔥🔥🔥今次同frd係下晝15:30去到尼到🥹本身都已經聽過呢間嘢出名火焰三文魚飯卷 😗所以決定叫佢嚟試下😋等嘅時間都幾快 幾分鐘就整好🫶🏽 食落口覺得啲芝士真係巧巧味🤤不過有少少喊😵‍💫 但整體都幾好🌊價錢:$30💰💰💰好味到指數:3.5/5 😋😋😋火焰軟殼蟹飯卷🔥🔥🔥有少少想食所以決定叫埋個火焰軟殼蟹飯卷😳個軟殼蟹畀我想像中大同脆🥺一啲都冇失望到😍價錢:$30💰💰💰好味到指數:3.5/5 😋😋😋芝士玉子燒🧈🧈🧈呢舊東東我相信都係佢嘅招牌嚟😏所以叫埋嚟試下🤓佢真係好好食😚蛋嘅甜味再加芝士嘅鹹味真係冇得彈🤪不過價錢就有少少貴🥺但係值得嘅😌價錢:$17💰💰💰好味到指數:4/5 😋😋😋

火焰三文魚飯卷🔥🔥🔥

好味到指數:4/5 😋😋😋
2022-12-16
  • 火炙芝士三文魚反卷
2022-12-07 160 浏览
葵廣嘅卷之屋🐟🍣 ,每次嚟都必食,雖然佢搬咗上3樓比較隱蔽嘅地方,但依然都冇阻大家要去食佢,我嘅愛一定係三文魚反卷同三文魚手卷🍣,但胃就得一個,每次都選擇困難,每次都唔知食邊樣好,今次就食咗三文魚反卷,員工好快手,基本上一俾錢1分鐘內就會有,一份係六舊,上面有滿滿沙律醬,雖然細細舊,但係佢三文魚好肥美,油脂好足,入口即溶,配合埋沙律醬,一啖接一啖好快就食晒六舊,嗌完之後,見到其他人食火炙芝士都好似好吸引,下次等我試吓先
三文魚反卷
三文魚反卷
  • 三文魚手卷
2022-11-29 118 浏览
呢間店係葵廣都好多年歷史由以前舊鋪到而家三樓新鋪都有一直買嚟食所有手卷都好新鮮 紫菜都脆三文魚新鮮 無根 炸軟殼蟹都新鮮炸起 又熱又脆 同埋都算大件最方便係佢地提供埋芥末豉油
呢間店係葵廣都好多年歷史
由以前舊鋪到而家三樓新鋪都有一直買嚟食
所有手卷都好新鮮 紫菜都脆
三文魚新鮮 無根
炸軟殼蟹都新鮮炸起 又熱又脆 同埋都算大件
最方便係佢地提供埋芥末豉油
Intro: 又到葵廣掃街系列,講起食反卷好多人一定會諗起呢間,而反卷嘅選擇都有好多,真係會令人有選擇困難症阿! ___________________🍽 火炙芝士鰻魚反卷 ⭐️8/10💰 30/6件✍🏻 鰻魚佔反卷嘅分例多,不過反卷算細件✍🏻 火炙芝士蓋滿反卷,芝士鹹香味夠哂重✍🏻 熱嘅芝士再加上凍嘅反卷感覺少少怪✍🏻 整體味道好夾,一口一舊都係5蚊件___________________🏠 卷之屋📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01D ⭐️ 8/10___________________
🍽 火炙芝士鰻魚反卷 ⭐️8/10
💰 30/6件
✍🏻 鰻魚佔反卷嘅分例多,不過反卷算細件
✍🏻 火炙芝士蓋滿反卷,芝士鹹香味夠哂重
✍🏻 熱嘅芝士再加上凍嘅反卷感覺少少怪
✍🏻 整體味道好夾,一口一舊都係5蚊件
🏠 卷之屋
📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓B01D
⭐️ 8/10
2022-08-02 355 浏览
平時要係居酒屋先食到既反卷,葵廣可以單買實在太好,一盒6件$26, 可以買黎做lunch最鍾意係火炙芝士三文魚反卷,一係就火炙芝士鰻魚反卷,火炙芝士係好好味,現場食會比較好,熱辣辣
2022-07-25 238 浏览
唔明點解有咁多好評😂用foodpanda Total 叫左3樣軟殼蟹反卷,火炙芝士瀨尿蝦手卷,吉列炸蝦反卷瀨尿蝦手卷正常,味道唔錯但2個反卷真係爭啲D飯真係太厚太厚,料得少少,飯同料既比例大概1:2.5圖片已証明一齊🥹我明白或者價錢上已經反映個質素?但或者下次唔洗落咁多飯,咁會好睇啲,亦都好食d而家似食飯多過食壽司最後有3分2既飯都冇食,淨係食左料就算😂我都唔想咁浪費,但真係食唔落希望佢哋會有改善
唔明點解有咁多好評😂

用foodpanda Total 叫左3樣
軟殼蟹反卷,火炙芝士瀨尿蝦手卷,吉列炸蝦反卷
瀨尿蝦手卷正常,味道唔錯
但2個反卷真係爭啲

D飯真係太厚太厚,料得少少,飯同料既比例大概1:2.5
圖片已証明一齊🥹
我明白或者價錢上已經反映個質素?
但或者下次唔洗落咁多飯,咁會好睇啲,亦都好食d
而家似食飯多過食壽司
最後有3分2既飯都冇食,淨係食左料就算😂
我都唔想咁浪費,但真係食唔落

希望佢哋會有改善
軟殼蟹反卷