2025-03-24
爸爸雖然放長假,但檸茶要返學做個乖寶寶。趁檸茶返學,媽媽陪爸爸行下屯門周圍打龍,經過見到新開左間餐廳“南海美食”,又有麵食又有糖水就試下啦。🌈紅燒牛肉手工麵紅燒牛肉肥廋適中,口感軟腍,湯底牛味濃郁。🌈海南特色糟粕醋系列我揀左綜合海鮮,有鮮蝦,蜆,是令海鮮一款,當日係魚片,湯底好清甜,配菜有翠玉瓜,雞髀菇,生菜,非常健康。🌈招牌鹽酥雞新鮮即炸,脆卜卜。🌈甜乳紅豆雪花冰甜品係以牛乳冰底 ,上面有蜜糖紅豆煉乳,再配埋雲呢拿雪糕,真係好邪惡。 🌈芒果四重奏最鐘意食芒果,入面除左有芒果西米露,仲有 芒果雪糕,鮮芒,小丸子,非常足料。📍南海美食(香港)📌香港香港屯門青海圍2號萬寶商場地下3及37號舖#台灣菜 #置樂 #屯門 #香港食好嘢 #屯門餐廳 #屯門食好嘢 #屯門必食 #屯門好去處 #屯門美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記 #hkkol #blogger #親子好去處 #kol #親子日常 #萌娃 #親子 #全職媽媽 #育兒日記 #寶寶日記 #成長記錄 #凍檸茶
🌈紅燒牛肉手工麵
紅燒牛肉肥廋適中,口感軟腍,湯底牛味濃郁。
紅燒牛肉手工麵
🌈海南特色糟粕醋系列
海南特色糟粕醋系列
🌈招牌鹽酥雞
新鮮即炸,脆卜卜。
招牌鹽酥雞
🌈甜乳紅豆雪花冰
🌈芒果四重奏
芒果四重奏 & 甜乳紅豆雪花冰
📍南海美食(香港)
📌香港香港屯門青海圍2號萬寶商場地下3及37號舖