餐厅: 南海一號
资讯:

2024-07-14 11099 浏览
好彩遇上好有熱誠的服務生👍👍食物質素喺水準之上,蝦餃鮑汁鳳爪同咕嚕肉好食到要encore,炒河粉有驚喜桃膠西米露糖水冇得彈加上無敵海景坐得舒服,食得開心,任點任食真係佢贏晒🌈🌈立刻book食埋佢個生日飯set😜😜
2024-05-17 9632 浏览
好耐無出街食梗係要食好d!今次揀左位於尖沙咀既南海一號首先係未食之前已經被靚景吸引到對今晚加分不小不過重點當然係食物叫左片皮鴨、仲有佢哋最出名嘅龍蝦湯泡飯個飯真係不得了估唔到泡飯都可以做到咁高級個湯夠熱,亦好濃味但唔係味精味 真係feel到真材實料既湯呢個泡飯 真係必須一試!片皮鴨亦做得好香仲原隻上比大家先打卡再係你面前表演切切切😂😂環境、服務態度、食物質素都好高既一間餐廳!真心覺得推薦❤️節日、慶祝也可以來🫶🏻
好耐無出街食
梗係要食好d!

今次揀左位於尖沙咀既南海一號
首先係未食之前已經被靚景吸引到
對今晚加分不小

不過重點當然係食物
叫左片皮鴨、仲有佢哋最出名嘅龍蝦湯泡飯
個飯真係不得了
估唔到泡飯都可以做到咁高級
個湯夠熱,亦好濃味
但唔係味精味 真係feel到真材實料既湯
呢個泡飯 真係必須一試!

片皮鴨亦做得好香
仲原隻上比大家先打卡
再係你面前表演切切切😂😂

環境、服務態度、食物質素都好高既一間餐廳!
真心覺得推薦❤️
節日、慶祝也可以來🫶🏻

2024-03-25 6070 浏览
服務可嘉。今晚再次到來食晚飯。選了之前無品嚐的菜式,依然美味非常。賣相吸引。特別是多次盡心盡力招呼我的Bosco,他服務真誠,親切,盡心為客人建議菜式,態度認真,讓我每一次都能享受美味,並具特色的餸菜。謝謝Bosco。I came here with my good friend to celebrate her birthday. With my past experience, I highly recommend to have dinner at 南海一號. Thanks again for Bosco’s wonderful service. Wish him good health and all the best.
2024-03-23 6205 浏览
朋友從外國回來,想找一個可以吃點心,又可以聊聊天的地方。南海一號絕對做到這一點,望着維港景色,吃着點心,聊聊天,沒有酒樓的嘈吵,很舒服!服務質素好,食物水準OK,下次會再來!
2024-02-12 7264 浏览
9個人,全單差不多2800蚊, 結果都唔知食咗啲乜,所謂任點任食,食物上得極之慢,可以選擇嘅食物已經少, 剔完第一輪嘅紙都上唔齊, 問佢佢又叫你再剔過,因為唔想浪費食物剔完又剔結果就唯有等, 結果等到last order,大部分食物都冇上,等成個鐘一粒燒賣都冇見過影,最終三吹四請,先至出一籠燒賣,9粒迫埋一籠你見過未?然後又亂出一大堆你已經食左,又再出你重覆唔想食嘅嘢。。。新年周圍無位得佢有位book到,我而家知點解,成個體驗都十分差,一定無下次!
2024-02-11
這家是本人認為性價比相不俗既食市,坐擁尖沙咀這個地段,環境及景觀都相當不錯(當然要睇埋坐到邊張枱😂)。其實我食過好幾次,有放題點心午餐及每位計的晚餐(真係我鐘意果種感覺,因為我一向都話比錢食一啲我唔多種類揀到食物既自助餐,我係情願食呢啲有八個個人份量既中餐,差不多既錢碼食到比較喜歡既食物係真的高興好多😬)。是晚正題,因友人話有段時間未睇過燈飾,所以就出尖咀搵嘢食啦(真係咁易咩),點知㩒過幾間,真係只可訂返這間南海,所以先比到機會我一向想試既貴妃飯,雖未有超級好味既感覺,但對一個唔多識分食物既吃貨黎講已經好好(一啲啲嘢啦🤪)。
貴妃泡飯
茶香雞
2023-12-24
庆祝纪念
圣诞节
  • 蝦片
2024-01-01 5169 浏览
哇嘩⭐,今日行過一間餐廳,絕對係我心目中嘅粵菜好去處!入面嘅金錢雞真係吸晒我啲眼球,每一啖都多汁到喊出嚟😭,肉質嫩滑得嚟香氣撲鼻,真係正到冇得輸!接住話嗮廣式燒鵝,酥皮脆爽甩甩地,啖啖肉香,淋啲梅子醬上去,酸甜開胃,食完個口久久都仲係噏得住,食嘅時候滿滿嘅滿足感,啱晒我呢啲嘴刁嘅食客。海鮮愛好者絕對唔可以錯過佢地嘅清蒸海斑,呢道菜真係新鮮,魚肉滑溜,清甜,梗係要食晒個汁,每一啖都有海洋嘅鮮味,飲啖酒嘅話就仲perfect!睇喺紅燒肉呢道菜,有種回到唐朝嘅feel掛🏮!肥瘦相間,軟糯嘅肉汁喺口裏化開,每一啖都係深層嘅滿足。跟住上嚟嘅會是佢地招牌嘅玫瑰豉油雞,今次食,肉質真係又滑又嫩,完美咁吸收咗每粒豉油嘅精髓,層次分明。最後,甜品就黎喇,杏仁豆腐既香甜既滑,入口即化,清新口感完美收尾!總括嚟講,今次食飯體驗,真係令我呢個“隨時隨地都諗住食嘢嘅人”好滿意,呢間餐廳,既有典雅嘅傳統,又不失創新精神👍,值得留意!

2023-12-31 4423 浏览
網上訂枱已經確認,突然之間話訂枱已經滿,迫使客戶改時間,又用最底消費恐嚇客戶,好似講你公司冇錯,咁樣服務態度真係差!未食已經係咁,若然今天不能接受網上預訂,不如取消網上訂枱安排大家都好啲。由櫃面職員,到經理,不是解決問題,要迫客戶消取訂枱。才是罷休。我今次好好知道貴洒樓服務質素。經理素質,最好笑,叫客人1 小時用餐時段。你估中年放飯咩,1 小時用膳時間。你諗客戶感受如何啦,怪不得港人返國內消費。若然不懂怎樣處理,不如上下如何管埋餐飲服務課程吧!簡直係不知所為。末食都係咁服務!不懂想像
2023-12-31
2023-12-31 5274 浏览
今次家人從外地來港食午餐,遇到間好失禮嘅餐廳。同檯有香港人、內地人,體驗咗一次最差的服務。1)菜有頭髮2)點解服務員可以唔係著制服?真係忍唔住影咗相。千萬不要帶朋友家人來聚會,好失禮,以為食緊街邊攤檔,制度混亂又低級。3)我哋問toilet係邊,結果服務員諷刺:你講「洗手間」迷得咯。哇咩服務態度啊。。。4)食咗差唔多兩個鐘,冇一次係會幫手加水,係要三番四請先肯幫。到底發生咩事呢間嘢5)付款後,仍然有碟菜未上。服務員還要教育翻完我哋說所有的菜都是現煮的所以要等。大佬啊???你現煮都要有時間控制㗎嘛,講緊等咗大半個鐘啦黐線總結:垃圾食物、低級服務、低俗態度,好伏
今次家人從外地來港食午餐,遇到間好失禮嘅餐廳。

同檯有香港人、內地人,體驗咗一次最差的服務。

1)菜有頭髮

哇咩服務態度啊。。。

總結:垃圾食物、低級服務、低俗態度,好伏
2023-12-18
2023-12-26 4212 浏览
只提供1⃣️種茶1:15 到兩點催last order 2:15 催埋單十分趕如果是這樣應訂位時講清楚茶是暖再三要求熱一點也無改善以這地方這格局這是十分不合格不能接受啦!
只提供1⃣️種茶
1:15 到兩點催last order 2:15 催埋單
十分趕
如果是這樣應訂位時講清楚
茶是暖再三要求熱一點也無改善
以這地方這格局這是十分不合格不能接受啦!
十一月份點心任點有四送一優惠,加一按原價。 這個價錢,大部份食物比一般酒樓好,上菜速度快,沒有漏單,桌子距離寬闊,環境優雅。 試過大部份的點心、小菜,最喜歡的是鮮蝦炸雲吞,配甜酸醬,是懷舊點心錦鹵餛飩的變奏版,鮮蝦挺大的,外脆內軟,有層次感,好吃。 小菜鹿茸菇雲耳炒四季豆的鹿茸菇不錯,味道挺好的,口感不錯。 吃得多,話梅石榴可以清新一下。 一口核桃包是不錯的甜品,香甜的核桃餡,軟軟的核桃包,好吃,完美的休止符。

十一月份點心任點有四送一優惠,加一按原價。

小菜鹿茸菇雲耳炒四季豆的鹿茸菇不錯,味道挺好的,口感不錯。

吃得多,話梅石榴可以清新一下。

蟹子燒賣

鮮蝦炸雲吞

鹿茸菇雲耳炒四季豆

話梅石榴

一口核桃包

鮮蝦炸雲吞
一口核桃包
2023-10-18 3995 浏览
不止一次來這裡了,喜歡這裡的海鮮,海景!坐在床邊位置,維港海景一覽無遺。叫上幾樣海鮮,道道出品驚艷!和朋友品嚐過美味後,到室外的小酒吧坐坐,望著ifc小酌2杯,真的很享受!
食物一般,服務態度與餐廳定位不符。由坐下用餐開始,侍應一直用一種不友善的眼神觀察著我們,好像要檢視用餐進度似的。還未到十時,我們枱上的食物還有大半,便詢問我們是否已經吃完。我們以為是餐廳差不多要關門了,便禮貌詢問餐廳的結業時間,侍應則表示「因為我們還有蛋糕,怕我們來不及吃」⋯⋯⋯之後,我們想取外賣盒打包剩餘食物,他們未有提供袋子,我們欲向其索取時,侍應態度不友善地告知「紙袋欲收取五元」,我們便表示不要緊,我們不需要了。這時一位坐在我們旁邊的桌子,正和同事吃飯喝酒的「貌似」經理女士,竟然面露不悅且大聲地說「俾佢哋囉,俾啦。」(一些員工正坐在我們旁邊吃飯舉杯喝酒,當時還是在營業時間⋯⋯)我們已對當時員工的態度感到非常不適,便再三表示不需要了,怎料此時竟然有一位員工追到電梯口,說「俾你哋呀!」真的讓人非常無奈⋯⋯只好說這個價格,大家有更多更好的選擇。
食物一般,服務態度與餐廳定位不符。

只好說這個價格,大家有更多更好的選擇。
2023-10-02 4373 浏览
老公生日選間好d,一行六人食左個生日餐,叫你生日,我請客😆生日嗰位唔駛錢,人頭每位$580+10%,我地六個人實收五位價錢,整體個餐好飽,我地6:00pm到,天未黑外面景靚,本來話有限時,最後都無,睇埋夜景,值得一試
老公生日選間好d,一行六人食左個生日餐,
2023-07-21
庆祝纪念
生日
🎈推荐指數: 🧡🧡🧡🤍🤍|✏️環境: 8/10|✏️位置: 7/10|✏️服務: 8/10|✏️味道: 8/10|✏️選擇性: 8/10|✏️返尋味: 8/10|✏️Time: Dinner Time|✏️Through: reservation|✏️Price: Around $1,000/person|✏️Pay Attention:  they have private rooms upstair, nice view, nice service|✏️Recommend:  🚗 🚗🚗___呠呠車停泊:  isquare 少位, 而且比較麻煩D, 附近既停車場會較方便《 我覺得 》: 👴📢 南海一號 - 粵菜 (廣東) -  尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場30-31樓3001及3101號舖作為一位食評家,我一直在尋找那些能夠為食客帶來難忘味覺體驗的餐廳。南海一號,位於尖沙咀的一顆璀璨明珠,是一家極致的粵菜餐廳,提供了令人難以忘懷的精緻粤式佳餚。 南海一號的菜品以其深邃的味道和豐富的口感而著稱。無論是烤鴨的酥脆皮膚還是清蒸鱸魚的鮮美,每一口都是一場味蕾的盛宴。食物的風味平衡得恰到好處,讓人回味無
🎈推荐指數: 🧡🧡🧡🤍🤍

|✏️環境: 8/10|✏️位置: 7/10

|✏️服務: 8/10|✏️味道: 8/10

|✏️選擇性: 8/10|✏️返尋味: 8/10

|✏️Recommend:

《 我覺得 》: 👴📢

南海一號的菜品以其深邃的味道和豐富的口感而著稱。無論是烤鴨的酥脆皮膚還是清蒸鱸魚的鮮美,每一口都是一場味蕾的盛宴。食物的風味平衡得恰到好處,讓人回味無窮。

食材的品質是南海一號的巔峰之作。他們嚴選最新鮮的食材,從海鮮到蔬菜,每一道菜都散發出食材的自然風味。這種對食材的關注和尊重使每一道菜都獨具特色。

南海一號在保持粤菜傳統的同時,也注入了創新和獨特性。他們的翅展示了廚師的精湛技藝,並呈現出一種獨特的風味,這是我在其他地方難以找到的。

每一道菜都經過精心設計,味道平衡和食材調和得天衣無縫。這種平衡創造了一種令人愉悅的口感,使人愛不釋手。

南海一號的食物不僅在味道上令人驚艷,在視覺上也令人嘆為觀止。每一道菜的擺盤都充滿藝術感,色彩繽紛,猶如一幅畫作,為用餐體驗增色不少。

餐廳的服務質量無可挑剔。服務員熱情有禮,始終關注客人的需求。用餐環境寬敞而舒適,適合舉辦各種場合,從浪漫晚餐到商務宴會。

南海一號的價格相對高昂,但它確實物有所值。在這裡,你不僅享受到了一頓美味的晚餐,更是一次難忘的粤式美食之旅。

南海一號的菜品完美地體現了廣東的烹飪傳統和文化特色。從烤鴨到點心,每一道菜都是一場對粤菜藝術的敬意。

南海一號提供了各種選擇,無論你是素食者還是追求低卡路里的飲食者,都能找到合適的選擇。

總的來說,南海一號是一家極致的粤菜餐廳,提供了一場無與倫比的粤式美食體驗。如果你想要品味最好的廣東菜,無論是舉辦特別場合還是純粹的美食之旅,南海一號都是一個極佳的選擇。這裡的每一道菜都是一次對粤菜藝術的探索,絕對值得一試。