2024-03-04 532 浏览
可以唱歌享受仲有美食幸運宴,真系包羅萬有好享受鳳尾翅淮紅杞燉黑豚肉:🌸鳳尾翅同淮紅杞燉煮得好入味,鮮甜滋補。黑豚肉軟嫩多汁,配合啲湯汁食真系絕配!一碗飯都唔夠食啦!蜜餞金蠔煎帶子:🌸帶子煎得金黃酥脆,入口即化,加埋蜜餞金蠔,帶出咗啲海鮮嘅鮮甜味道,令人回味無窮。椒鹽鮑魚脆皮海參:🌸鮑魚脆皮煎得酥脆,內裡肉質鮮嫩,配埋椒鹽調味,味道更加香辣開胃。海參則滋補又有嚼勁鳳城酸菜煮魚:🌸呢道酸菜煮魚真系道地嘅廣東菜!鮮嫩嘅魚肉同酸菜湯底完美結合,酸菜嘅酸味同魚嘅鮮味互相融合,令味道更加豐富。加埋啲新鮮蔬菜,食落健康又開胃!東江客家鹽水雞:🌸呢款鹽水雞贊到冇話講!鹽水雞皮脆肉嫩,入口即化。肉質鮮美,滋味濃郁,一啖啖食都唔會膩口。加埋啲特製醬汁,更加提升咗味道,一定要試試!瑤柱扒田園時蔬:🌸呢個菜色清淡又健康,好適合追求健康飲食嘅人。瑤柱嘅鮮味同時蔬嘅新鮮口感完美結合,令味道更加豐富。食落爽口又有營養,真系一道平衡嘅菜式。黑松露菠蘿海皇燴絲苗🌸呢款菜絕對系高級菜色!黑松露帶出咗菜式嘅獨特香氣,同埋菠蘿同海鮮嘅結合更加豪華!絲苗爽脆,配合啲濃郁嘅醬汁,食落真系豪邁有味。蓮子紅棗茶夠滋補蓮子同紅棗煮成嘅
可以唱歌享受仲有美食
幸運宴,真系包羅萬有好享受
鳳尾翅淮紅杞燉黑豚肉:

鳳城酸菜煮魚:

東江客家鹽水雞:

瑤柱扒田園時蔬:

黑松露菠蘿海皇燴絲苗

蓮子紅棗茶夠滋補
蓮子同紅棗煮成嘅茶,香甜濃郁,一啖啖飲都令人心滿意。蓮子同紅棗嘅組合令茶湯更加滋補,滋味溫暖身心
2024-03-02 45 浏览
今晚約咗一班朋友去聚會搵咗一間私房菜,呢度嘅環境寬躺,有獨立嘅房間比客人每一間房入面都有一個獨立廁所同埋KTV~今晚一於玩返夠本!🙉今次叫咗佢哋嘅幸運宴 $800 位頭盤有蕃茄萵筍蓮藕雞腳木耳甜甜酸酸特別開胃~星級養生湯~呢個湯真係不得了好大個魚翅喺入面超好飲!好想再飲多一碗啦鳳尾翅淮紅杞燉黑豚肉豚肉嫩口配埋呢一個醬汁味道好夾蜜餞金蠔煎帶子以新鮮的帶子為主角,搭配蜜餞金蠔提供豐富的口感和風味。帶子煎至金黃酥脆,口感鮮嫩,蜜餞金蠔的甜味與帶子的鮮美相互融合,令人回味無窮。椒鹽鮑魚脆皮海參融合了椒鹽和鮑魚的經典組合,加上脆皮海參的獨特口感,給人留下深刻的印象。鮑魚鮮嫩多汁,椒鹽的味道香氣四溢,搭配脆皮海參的酥脆口感,為整道菜增添了層次感。鳳城酸菜煮魚以酸菜為主要調味料,搭配鮮嫩的魚肉,味道酸辣開胃。酸菜的酸味與魚肉的鮮甜融合,營造出一道酸中帶甜的美味。這道菜的湯汁濃郁,魚肉入味東江客家鹽水雞以東江客家鹽水雞為主角,口感鮮嫩多汁。鹽水雞是一道具有濃厚客家風味的傳統菜餚,通過醃製和煮熟的過程,融入了各種香料的味道,使得肉質更加入味。這道菜的外皮金黃酥脆,內部肉質鮮嫩,每一口都散發著濃郁的雞肉香
今晚一於玩返夠本!🙉

蜜餞金蠔煎帶子

椒鹽鮑魚脆皮海參

鳳城酸菜煮魚

東江客家鹽水雞
以東江客家鹽水雞為主角,口感鮮嫩多汁。鹽水雞是一道具有濃厚客家風味的傳統菜餚,通過醃製和煮熟的過程,融入了各種香料的味道,使得肉質更加入味。這道菜的外皮金黃酥脆,內部肉質鮮嫩,每一口都散發著濃郁的雞肉香氣。

瑤柱扒田園時蔬
瑤柱的鮮魚味為整道菜增添了一抹豐富的風味。這道菜清淡而不失滋味
2023-12-30 77 浏览
閨密帶路今日帶我們去私人會所飯局,場地私人度過,環境裝修華麗,每房都是一台客人,獨立廁所,內有唱k玩樂,讓我們幾個傾夠!👥玩夠!🎲唱夠!🎤先走👍🏻👍🏻「江南涼菜三小碟」是冷盤一碟,鮑魚伴上萵筍片,仲有一隻雞腳,好開胃!「棗皇竹笙鳳尾翅」這個翅勁野!一排排的翅,而且雞湯味濃厚😍「鮑魚扣鵝掌北菇」濃汁炆鮑魚、鵝掌入哂味,而且好淋,正呀👍🏻「紅油水煮牛肉片」這個辣度正呀,如果配埋白飯更完美😂🤣 牛肉鮮嫩,底層仲有冰粉👍🏻「蒜蓉生炒鮮時蔬」炒返清菜也是必要的😌「南北匯富豪炒飯」富豪炒飯,外貌特意加點星意☺️「燕窩燉蛋白」飯後甜品🤓備註:🔺預早訂台是常識吧🤓🔺又有唱k,又有私人空間,是唔錯的😌

「棗皇竹笙鳳尾翅」這個翅勁野!一排排的翅,而且雞湯味濃厚😍
「蒜蓉生炒鮮時蔬」炒返清菜也是必要的😌
「南北匯富豪炒飯」富豪炒飯,外貌特意加點星意☺️
「燕窩燉蛋白」飯後甜品🤓

備註:
🔺預早訂台是常識吧🤓
🔺又有唱k,又有私人空間,是唔錯的😌
2023-12-29 84 浏览
今日朋友生日約左去尖沙咀南北匯,原來可以預早book間房,可以唱下K, 私隱度又高。可以唔洗怕羞盡情唱下歌🥰 房間乾淨, 有獨立廁所,職員都好有禮貌,服務好好。一入房大家都嘩嘩聲。趁野食未黎,點下飲歌先。 唱左幾首,就開始上菜。江南涼菜三小碟 陳醋木耳,小鮑魚,2指鳳爪每樣都一小口,唔錯,前菜都有鮑魚,果然係商務餐。棗皇竹笙鳳尾翅以為鳳尾翅普通野,點知好厚身,邊位好重膠質,好粘咀。個湯好夠熱,值得一贊。飲落好濃郁,好香棗味。鮑魚扣鵝掌北菇 一上菜,第一下係覺得。。。點解同第一道前菜咁似又係鮑魚又係掌🤣🤣食落分別就大勒🥰鮑魚明顯係大隻好多,有厚度,咬落更有鮑魚香。鵝掌炆得好林,基本上,用刀叉壓下就起到骨。北菇正常發揮,夠入味而且唔會過咸。紅油水煮牛 呢個就睇你鐘唔鐘意食辣,有牙菜底,少少寬粉,少少蓮藕,雖然辣,一路傾一路食,都食哂🤣南北匯富豪炒飯 份量唔算大,飯夠乾身,調味都唔錯,唔會過咸。就算食到尾段開鮑鮑地都食得哂。
房間乾淨, 有獨立廁所,職員都好有禮貌,服務好好。
一入房大家都嘩嘩聲。
趁野食未黎,點下飲歌先。
唱左幾首,就開始上菜。
江南涼菜三小碟
陳醋木耳,小鮑魚,2指鳳爪
每樣都一小口,唔錯,前菜都有鮑魚,果然係商務餐。

棗皇竹笙鳳尾翅

鮑魚扣鵝掌北菇
一上菜,第一下係覺得。。。
點解同第一道前菜咁似
又係鮑魚又係掌🤣🤣
食落分別就大勒🥰
鮑魚明顯係大隻好多,有厚度,咬落更有鮑魚香。
鵝掌炆得好林,基本上,用刀叉壓下就起到骨。
北菇正常發揮,夠入味而且唔會過咸。

紅油水煮牛

南北匯富豪炒飯
2023-12-27 74 浏览
老細話要搞team gathering, 想大家開開心心圍埋食餐好,我地人唔多但又想有私人空間,重點係要啱老細口味-中菜。終於搵到呢間私房菜,不單獨立包廂有獨立洗手間,重可以唱K。地方舒適寬敞,一邊係大圓枱,另一邊就係唱K區,有L型大梳化配大電視,設施好新淨,洗手間更十分乾淨。江南涼菜三小碟 - 擺盤好有詩意,入口味道唔錯,鳳爪同雲耳同樣小小酸辣,而且用萵筍絲做襯托,爽口好食。棗皇竹笙鳳尾翅 - 入口燉湯好郁濃,好清甜,再壓爛d紅棗重會再甜啲,鳳尾翅燉都好軟身,重有花膠竹笙等配料。鮑魚扣鵝掌北菇 - 鮑魚則厚肉彈牙,鮑汁是其精華所在。鵝掌炆得好冧,入晒味,超贊。紅油水煮牛肉片 - 呢個好夠麻香、小小辣,令食得勁爽,牛肉又夠滑,重有大豆芽、蓮藕、寬粉呢d配菜。蒜蓉生炒鮮時蔬 - 菜心夠嫩口,清清地中和返啱啱的水煮。南北匯富豪炒飯 - 飯炒得好夠乾身,好多蝦仁,好足料。冰花鮮奶燉燕窩 - 一打開就見到大大份既燕窩🤩而燉鮮奶內裡好滑。

蒜蓉生炒鮮時蔬 - 菜心夠嫩口,清清地中和返啱啱的水煮。

南北匯富豪炒飯 - 飯炒得好夠乾身,好多蝦仁,好足料。

• 棗皇竹笙鳳尾翅
  • 紅油水煮牛肉片
  • 鮑魚扣鵝掌北菇
2023-12-18 77 浏览
年尾特別多活動今日去左間好有privacy嘅私房菜食飯,全部都係獨立房嚟㗎,仲可以唱K🎤重點係唔駛怕會有時間限制‼️食幾耐、唱幾耐都得❤️「江南涼菜三小碟」「棗皇竹笙鳳尾翅」非常足料,有竹笙、花菇,仲有又長又完整嘅鳳尾翅真係不得了食完非常滿足,湯頭亦好清甜「鮑魚扣鵝掌」鵝掌炆得好淋,又夠入味「紅油水煮牛肉片」啱晒鍾意食川菜嘅我未食已經聞到椒味十足🌶️當中仲有芽菜、薯粉、蓮藕,啲芽菜吸哂啲辣汁,非常好食「冰花鮮奶燉燕窩」最後用呢個甜品作結‼️不過略嫌鮮奶唔夠滑,同埋奶味唔太香濃~~
年尾特別多活動

今日去左間好有privacy嘅私房菜食飯,

全部都係獨立房嚟㗎,仲可以唱K🎤
重點係唔駛怕會有時間限制‼️
食幾耐、唱幾耐都得❤️
「江南涼菜三小碟」

「棗皇竹笙鳳尾翅」
非常足料,有竹笙、花菇,
仲有又長又完整嘅鳳尾翅真係不得了

食完非常滿足,湯頭亦好清甜

「鮑魚扣鵝掌」
鵝掌炆得好淋,又夠入味

「紅油水煮牛肉片」
啱晒鍾意食川菜嘅我

未食已經聞到椒味十足🌶️
當中仲有芽菜、薯粉、蓮藕,
啲芽菜吸哂啲辣汁,非常好食

「冰花鮮奶燉燕窩」
最後用呢個甜品作結‼️
不過略嫌鮮奶唔夠滑,同埋奶味唔太香濃~~
2023-12-16
2023-12-14 642 浏览
歌友找到了一間中式高級私房菜,最特別是餐廳分成六個房間,每個房間都有唱K系統 / 高質音響設備及獨立洗手間,而且食物用料及味道講究,獨立房間寬敞,私隱度高,所以我們這些酒鬼也可以盡情暢飲🥂最重要是不會趕人走,可以直落深夜,真是可以滿足我們食飲唱的三個願望✨🔸幸運宴 每位$800🔸品味前菜萵筍/蘿蔔/涼瓜/蓮藕/海蜇/咖喱角,款式多,開胃醒神🔸 鳳尾翅石斛燉蟲草花現在不是太多地方可以吃到魚翅,很矜貴,再配上石斛燉蟲草花也用料上乘🔸 培根卷大明蝦櫻桃芥末醬大大的鮮蝦炸到外層脆卜卜,但肉質爽彈,配芥末醬這個味道也很清新🔸 翡翠鮑魚扣鵝掌鮑魚及鵝掌入味,份量大🔸 天下毛湘水煮魚想不到這裏也有湘菜,香料味足夠及魚滑🔸 蘋果木茶香煙燻乳鴿這個煙熏味道很濃郁,再配上蘋果木菜味很清新🔸 雞頭米紅杞泡翡翠健康之菜,有茨實杞子浸翡翠🔸 生炒臘味糯米飯有懷舊風味,糯米飯做得很好不太硬🔸時令甜品及水果
🔸幸運宴 每位$800
🔸品味前菜
萵筍/蘿蔔/涼瓜/蓮藕/海蜇/咖喱角,款式多,開胃醒神
🔸 鳳尾翅石斛燉蟲草花
🔸 培根卷大明蝦櫻桃芥末醬
大大的鮮蝦炸到外層脆卜卜,但肉質爽
彈,配芥末醬這個味道也很清新
🔸 翡翠鮑魚扣鵝掌
鮑魚及鵝掌入味,份量大
🔸 天下毛湘水煮魚
想不到這裏也有湘菜,香料味足夠及魚滑
🔸 蘋果木茶香煙燻乳鴿
這個煙熏味道很濃郁,再配上蘋果木菜味很清新
🔸 雞頭米紅杞泡翡翠
健康之菜,有茨實杞子浸翡翠
🔸 生炒臘味糯米飯
有懷舊風味,糯米飯做得很好不太硬
🔸時令甜品及水果
2023-11-28
2023-12-11 57 浏览
獨立包廂 加洗手間木系配搭淺藍色系 舒服高貴的感覺空間非常寬敞 而且有唱歌系統 同時享受美食與娛樂聚會的好選擇總廚發辦前菜 咖哩角 苦瓜 蓮藕 苦瓜 海蜇酸甜入味 好開胃星級養生湯鳳尾翅石斛燉蟲草花滋補肝腎 清肝明目 健肺養肝此湯四季均可飲用 老少皆宜名廚精萃培根卷大明蝦櫻桃芥末醬櫻桃芥末醬是畫龍點睛酸酸甜甜又同時有辣味炸得金黃香脆 惹味可口翡翠鮑魚扣鵝掌鵝掌香軟入味 鮑魚新鮮彈牙天下毛湘水煮魚麻辣度十足魚肉細嫩軟滑蘋果木茶香煙燻乳鴿一上檯打開蓋已聞到好香煙燻味乳鴿皮脆肉嫩唔需要多餘調味已經好 生炒臘味糯米飯粒粒分明軟糯臘味足料夠咸香

獨立包廂 加洗手間

唔需要多餘調味已經好

粒粒分明軟糯
臘味足料夠咸香
2023-12-03 433 浏览
今天朋友定了這家在鬧市中的私房菜,位置在尖沙咀天文臺道,認真方便!好友相聚定必要搵個好地方,呢到私隱度高,環境乾淨,空間感超大,又有地方可以三五知己邊食野唱邊唱K,冇得輸呀!一到步就上了很多前菜,款式多,款款都好好吃,我最喜愛蓮藕和蘿蔔,一開始已經醒醒胃也不錯!餐牌清晰,最令我們開心的是,這里不會趕人走,沒有時間限制,輕鬆又舒服,出菜時間也是慢慢來,和酒樓不同,有中式 fine dinning 的感覺!鳳尾翅石斛燉蟲草花,材料十足,湯味濃郁,吃得出煲湯的時間頗長!啖啖都是翅,啖啖都是蟲草花!培根捲大明蝦櫻桃芥末醬 - 大大隻明蝦,沾上櫻桃芥末醬,明蝦鮮味吊出,炸粉不多令大蝦香脆可口!翡翠鮑魚扣鵝掌 - 鮑魚大大隻但不會硬,大大鵝掌吃起上來十分多膠質,正!西生菜在底層中和味道!天下毛湘水煮魚,聽取名字也知道是以毛家湘菜方式水煮魚,這魚與川菜水煮方式別就不同,味道也有不一樣,不算太難也不算太濃味,魚肉鮮甜,吃完令人再想再吃!蘋果木茶香煙分乳鴿,上菜時煙燻味十分重,咬上一口乳鴿時,蘋果木茶香味霎時衝擊味蕾,好特別的乳鴿!雞頭紅米杞泡翡翠 - 經過上一輪比較濃味的食物,這一道菜整整調整一下味蕾

雞頭紅米杞泡翡翠 - 經過上一輪比較濃味的食物,這一道菜整整調整一下味蕾上的味道!

生炒臘味糯米飯 - 這是我今晚最喜愛的主食!吃完一碗又一碗,糯米飯不軟不硬,剛剛好,加上臘味和花生的香味,令這個生炒糯米粉生色不少!
最後當然送上happy ending,糖水和水果!淡水是熱辣辣的杏仁蛋白糖水,超級資源及補!
2023-12-01
2023-12-02 47 浏览
心情低落,相約好友一邊吃好東西一邊唱歌發洩一下友人特意找到一家私隱度極高,有獨立房間的高級私房菜裝修高雅大方,每間房內設有獨立洗手間及卡拉OK設備以寶石綠色為主調,音響設備及隔音都做得不錯私人會所劃分成五間房間,不設大堂,適合生日派對、百日宴等幸運宴優惠價每位$800 ,品味總廚發辦前菜降六款星級養生湯鳳尾翅石斛燉蟲草花最適合踏入秋冬時節滋補一下名廚精萃培根卷大明蝦櫻桃芥末醬外脆內軟翡翠鮑魚扣鵝掌的鮑魚飽滿肥美,鵝掌肉質細膩 天下毛湘水煮魚麻辣味適中,沒有蓋過魚鮮味蘋果木茶香煙燻乳鴿上桌後掀開透明蓋子,看得見輕輕的白煙纏繞,聞得到幽幽的蘋果木煙燻香雞頭米紅杞泡翡翠湯頭甘甜,茨實有彈性帶一點嚼口主食生炒臘味糯米飯粒粒分明,臘味油分滲進飯中
心情低落,相約好友一邊吃好東西一邊唱歌發洩一下
友人特意找到一家私隱度極高,有獨立房間的高級私房菜
裝修高雅大方,每間房內設有獨立洗手間及卡拉OK設備
以寶石綠色為主調,音響設備及隔音都做得不錯
私人會所劃分成五間房間,不設大堂,適合生日派對、百日宴等
幸運宴優惠價每位$800 ,品味總廚發辦前菜降六款
星級養生湯鳳尾翅石斛燉蟲草花最適合踏入秋冬時節滋補一下
名廚精萃培根卷大明蝦櫻桃芥末醬外脆內軟
翡翠鮑魚扣鵝掌
翡翠鮑魚扣鵝掌的鮑魚飽滿肥美,鵝掌肉質細膩
天下毛湘水煮魚
天下毛湘水煮魚麻辣味適中,沒有蓋過魚鮮味
雞頭米紅杞泡翡翠
雞頭米紅杞泡翡翠湯頭甘甜,茨實有彈性帶一點嚼口
生炒臘味糯米飯
主食生炒臘味糯米飯粒粒分明,臘味油分滲進飯中
2023-11-28
生炒臘味糯米飯
今日同屋企人慶祝生日, 想要啲私人空間, 就book左南北匯既私人包廂。可以一齊食飯, 又可以一齊唱K,最重要係有獨立洗手間! 十分方便!今次我地叫左秋饌宴鳯尾魚翅燉母雞呢道菜結合了鮮美的魚翅和滑嫩的母雞,燉煮的過程令口感更加豐富,湯汁濃郁,味道鮮美。蘭花蚌蝦仁腰果鮮嫩的蚌肉和鮮甜的蝦仁為主要食材,加入香脆的腰果,口感豐富,味道鮮美,融合了多種食材的風味。黃金格蘭芝士盒外表金黃酥脆,內裡融化著濃郁的芝士香氣,口感酥脆濕潤,係一道令人垂涎的小吃。枝竹雙冬羊腩煲鮮嫩的羊腩搭配香氣撲鼻的枝竹,經過煲煮的過程,湯汁濃郁,羊肉鮮嫩,是一道滋補又美味的煲物, 餐廳仲配上生菜,生菜吸收著湯汁,份外惹味。清蒸太湖大閘蟹大閘蟹以清蒸的方式烹調,保留了蟹肉的鮮甜和蟹黃的豐盈,口感鮮嫩,飽滿多膏。生炒臘味糯米飯糯米飯與香濃的臘味一起炒煮,口感糯軟,臘味的豐富香氣使整道菜更加美味,是一道經典的粵菜佳餚。最後成家人都好滿意今餐飯同環境, 下次有機會一定再黎!

今次我地叫左秋饌宴

鳯尾魚翅燉母雞

蘭花蚌蝦仁腰果

黃金格蘭芝士盒

枝竹雙冬羊腩煲

清蒸太湖大閘蟹

生炒臘味糯米飯

最後成家人都好滿意今餐飯同環境, 下次有機會一定再黎!

同大家分享一間私房菜會所嘅美食體驗。呢度係一個私密度高嘅地方,專為追求高品質食物嘅人而設。喜歡三五知己一大班人聚舊, 呢間會所式嘅餐館, 環境非常寬敞,由於店內有卡拉ok服務提供, 如果鍾意唱下歌仔,吹水食嘢, 這間私房菜可以話係不二之選。呢度主要係食高級中菜,先品嚐下廚師發板既前菜, 有鮮青瓜、腐皮、酸甜蕃茄、炸角仔和天然海草, 入口清新爽甜, 香脆淋滑,非常醒胃。蘭花蚌蝦仁腰果, 西芹和紅椒炒得好香口 ,蘭花蚌嘅鮮嫩同蝦仁嘅彈牙,再加上腰果嘅香脆,令味道更加層次分明,再點少少瑤柱XO醬嚟食,正。枝竹雙冬羊腩煲係一道秋冬季節嘅經典菜式。 真係要講講呢度嘅師傅嘅烹調技巧功夫真係好 出眾, 而且呢度嘅羊腩汁炆得非常之入味豐富,羊腩嘅肉質鮮嫩多汁,同枝竹同冬菇嘅香味完美結合, 簡單放上爽口生菜伴隨食用,而且湯汁濃郁,味道不會過搶過濁,亦不會帶過份既羊騷味,恰到好處,獨特嘅風味唔係其他地方可以食到。如果叫多碗白飯嚟餸食,真係可以話非常之滿足,好溫暖,冇得輸。當然唔少得主角清蒸太湖大閘蟹,搭配上鮮嫩嘅蟹肉同濃郁嘅蟹黃膏,味道鮮美無比。而且我哋今次食到公蟹, 點少少紅醋薑絲來食,清甜厚實,蟹膏濃

當然唔少得主角清蒸太湖大閘蟹,搭配上鮮嫩嘅蟹肉同濃郁嘅蟹黃膏,味道鮮美無比。而且我哋今次食到公蟹, 點少少紅醋薑絲來食,清甜厚實,蟹膏濃厚細膩,令人回味無窮。 最後店員更送上薑茶解寒,好貼心。

時令甜品又係非常出色,名貴冰花鮮奶燉燕窩加埋合時生果係一道奢華嘅甜品,健康養生嘅感覺, 呢個秋饌宴做得好出色,真係不用錯過,值得推介。
2023-11-13 55 浏览
今天我去試了南北匯私房菜的午市商務套餐,整體來說,這是一個讓我非常滿意的用餐體驗。人均消費價格為568元,但以這樣的價格來說,提供的菜品絕對物超所值。午餐套餐以江南涼菜三小碟作為開胃菜,這些涼菜都非常清爽,味道非常開胃,讓我胃口大開。棗皇竹笙鳳尾翅和鮑魚扣鵝掌北菇。這兩道菜的味道非常鮮美,鳳尾翅的口感軟嫩,搭北菇的鮮甜,味道更加豐富。鮑魚扣鵝掌則是鮑魚的鮮美與鵝掌的軟嫩完美結合,每一口都讓人回味無窮。紅油水煮牛肉片是這道菜單中的亮點之一。牛肉片經過紅油水煮的處理,肉質鮮嫩多汁,搭配上微辣的紅油,味道更加香辣可口。這道菜讓我回味無窮,絕對是辣味愛好者的最愛。蒜蓉生炒鮮時蔬提供了菜單中的清脆口感,蔬菜的新鮮度很高,蒜蓉的香氣也讓整道菜更加美味。這道菜是一個很好的平衡,讓我在享受肉類美食的同時也能攝取到蔬菜的營養。午餐套餐的最後是南北匯富豪炒飯和冰花鮮奶燉燕窩。炒飯的米粒鬆軟,每一口都帶有獨特的香氣,而燉燕窩則是甜品愛好者的極致享受,奶香濃郁,燕窩的口感滑嫩,絕對是一道完美的結尾。南北匯私房菜的午市商務套餐給我留下了深刻的印象。菜品的味道精彩,質量高,而且份量十足。服務也很周到,讓我感到宾至

南北匯私房菜的午市商務套餐給我留下了深刻的印象。菜品的味道精彩,質量高,而且份量十足。服務也很周到,讓我感到宾至如歸。如果你想品嚐精緻的私房菜,南北匯絕對是一個值得推薦的選擇。

評分:★★★★★
2023-11-11 57 浏览
公司聚會,同事訂咗南北滙一齊食飯team building,餐廳有獨立包廂,可以唱K加食飯,最適合不過,包廂同有隔音設備,十分貼心, 唔會騷擾到其他食客我地今次撰左秋饌宴鳳尾魚翅燉母雞:燉湯好鮮甜, 十分足料,有兩大塊魚翅, 所有雞肉同魚翅既精華都注入湯裏面蘭花蚌蝦仁腰果: 蚌雖然細細隻但好彈牙,蝦仁肥美啖啖肉,再加上腰果,口感滿分枝竹雙冬羊腩煲: 羊腩肥瘦雙間,炆得好淋,好入味, 枝竹亦吸收哂羊腩料, 有同事唔食羊既都食到, 一啲都唔騷, 做得好好!羊腩煲仲配上生菜, 可以解膩清蒸太湖大閘蟹: 大閘蟹肥美多膏,蟹膏呈橙黃色,啖啖都係膏,今次呢隻係公,蟹膏質地軟綿,齒頰留香👍🏻雞頭米紅杞浸時蔬: 大量雞頭米同杞子,非常健康生炒臘味糯米飯:師傅將糯米飯炒得好乾身完全唔會油淋淋,臘味的香味係主角!灑上葱花同蛋絲,整體又靚又好食食物, 環境,同娛樂都做得好好!

我地今次撰左秋饌宴

雞頭米紅杞浸時蔬: 大量雞頭米同杞子,非常健康

食物, 環境,同娛樂都做得好好!
有位嚴尖朋友介紹南北匯的私房菜,話食材高質不時不吃,而家係大閘蟹季節一於試下。Highlight 幾碟最難忘的菜式鳳尾魚翅燉母雞-湯頭清甜,完全冇油膩感-魚翅啖啖肉唔會碎濕濕,食得出係有質素的翅-好岩秋冬,滋補養生黃金格蘭芝士盒-蝦餅中間心有芝士,炸得十分酥脆-食到鮮蝦的彈牙👍🏻枝竹雙冬羊腩煲-非常有驚喜的一煲!從食材到湯汁都好欣賞!-大量枝竹,吸收羊腩煲汁精華後好惹味-羊腩十分入味,但完全唔會過熟,每一塊都肥瘦適中-湯汁唔會過濃過辣或過胡椒感,恰到好處👍🏻清蒸太湖大閘蟹-四隻蟹都十分多膏多肉!大大隻絕對唔係食完膏就冇肉食-蟹膏金黃粉嫩,非常香濃的蟹味-食完有薑茶送上,解寒雞頭米紅杞浸時蔬-雞頭米即係茨實,健脾補腎,加埋養生杞子整個菠菜即刻升級左!另外有獨立廁所,寬敞乾淨

Highlight 幾碟最難忘的菜式

鳳尾魚翅燉母雞
-湯頭清甜,完全冇油膩感
-魚翅啖啖肉唔會碎濕濕,食得出係有質素的翅
-好岩秋冬,滋補養生

黃金格蘭芝士盒
-蝦餅中間心有芝士,炸得十分酥脆
-食到鮮蝦的彈牙👍🏻

枝竹雙冬羊腩煲
-非常有驚喜的一煲!從食材到湯汁都好欣賞!
-大量枝竹,吸收羊腩煲汁精華後好惹味
-羊腩十分入味,但完全唔會過熟,每一塊都肥瘦適中
-湯汁唔會過濃過辣或過胡椒感,恰到好處👍🏻

清蒸太湖大閘蟹
-四隻蟹都十分多膏多肉!大大隻絕對唔係食完膏就冇肉食
-蟹膏金黃粉嫩,非常香濃的蟹味
-食完有薑茶送上,解寒

雞頭米紅杞浸時蔬

另外有獨立廁所,寬敞乾淨