餐厅: 华星冰室 (克街)
资讯:

2021-08-26 0 浏览
好似大半年都冇安静咁坐低叹下香港味道嘅早餐好想食早餐啊~~~一於搵间嚟满足下先😌😌「华星冰室」因为支付方式啱我 so⋯我拣咗佢!装饰同设计都好地道早餐、常餐、下午茶、小食menu好齐全每个时段嘢食都有几版可以揭嚟拣下🙂我拣咗哩度嘅「沙爹牛面套餐配多士炒蛋饮茶走少甜」首先系个多士炒蛋先上,然後到茶走,最後先系沙爹牛面!佢哋个多士系用特定不含防腐剂、不含牛油🧈嘅方包整㗎🙃(留意墙身有简介)留意个沙爹面系自己落调味料&麻油㗎!!done!哩餐成为$48 可以电子支付😙
好似大半年都冇安静咁坐低叹下香港味道嘅早餐
好想食早餐啊~~~
一於搵间嚟满足下先😌😌「华星冰室」
因为支付方式啱我 so⋯我拣咗佢!

装饰同设计都好地道
早餐、常餐、下午茶、小食menu好齐全
每个时段嘢食都有几版可以揭嚟拣下🙂

我拣咗哩度嘅「沙爹牛面套餐配多士炒蛋饮茶走少甜」
首先系个多士炒蛋先上,然後到茶走,最後先系沙爹牛面!

留意个沙爹面系自己落调味料&麻油㗎!!

done!
沙爹牛面

哩餐成为$48 可以电子支付😙
茶走
2021-08-10 77 浏览
柜台职员态度极差,钱连单一齐俾佢,佢自己睇唔到仲要大声夹恶问:「俾八达通定现金啊?」同佢讲俾咗出嚟,佢仲大条道理「俾咗又唔讲!」,咁嘅态度真心唔想再去帮衬间嘢!
2021-07-11 247 浏览
去到茶餐厅,唔知大家会拣咩食呢😌小编呢个咩都想食啲既人就最中意食常餐~因为咩都有啲,细细份咁,岩晒我😍呢日去到香港都出名既华星冰室,梗系要试下作地既常餐😙🍳🍞🍜☕️ 常餐 $47+$3(冻饮)叫左叉烧通粉、炒蛋火腿、牛油多士同冻奶茶呢个配搭😍一个lunch黎讲都相当够饱~炒蛋好滑😚 多士系用上厚多士,好有咬口😌略嫌佢啲叉烧太过薄啦🥺 但完全唔韧!奶茶都正常发挥😋常餐永远都系小编既至爱呀😍
去到茶餐厅,唔知大家会拣咩食呢😌
小编呢个咩都想食啲既人就最中意食常餐~
因为咩都有啲,细细份咁,岩晒我😍
呢日去到香港都出名既华星冰室,梗系要试下作地既常餐😙

🍳🍞🍜☕️ 常餐 $47+$3(冻饮)
叫左叉烧通粉、炒蛋火腿、牛油多士同冻奶茶呢个配搭😍
一个lunch黎讲都相当够饱~
炒蛋好滑😚 多士系用上厚多士,好有咬口😌
略嫌佢啲叉烧太过薄啦🥺 但完全唔韧!
奶茶都正常发挥😋
常餐

常餐永远都系小编既至爱呀😍
常餐
2021-04-15 1018 浏览
同事推介要呢间好食,於是lunch过来同一齐来时。.十二点九到,唔洗等位直接入。.🌼牛肉午餐肉通粉 $34牛肉唔算好滑,午餐肉唔太厚,而且有d霖,口感唔够厚实。通粉软熟度一般。但胜在够平,所以都ok..🌼老外套餐 $48同事食嘅呢个,佢话面包好好食。.🌼鸡扒火腿饭 $58.
同事推介要呢间好食,於是lunch过来同一齐来时。
十二点九到,唔洗等位直接入。

🌼牛肉午餐肉通粉 $34
但胜在够平,所以都ok.

🌼老外套餐 $48
同事食嘅呢个,佢话面包好好食。

🌼鸡扒火腿饭 $58
2021-03-25
2021-02-22 920 浏览
午膳於华星冰室,因食客众多,少不免需要在门外排队轮候,人齐方可入座,并要接受搭枱安排。餐厅食品选择不多,大部分人也是点选常餐。厚多士烘成微焦,脆中带点松软。火腿无乜特别。炒蛋够蛋香,但滑度不算特别突出。叉烧通粉叉烧过瘦,一般。通粉富弹性,有咬口。冻奶茶茶底稍涩,OK喇!      如果你是哥哥的忠粉,那你一定要打卡湾仔的华星冰室。在这里你可以看到哥哥的稀有照片、珍藏版黑胶唱片和影像,因为这家店就是“华星唱片”的高层开的。店内以黑白色为主,一面白板上写满了名人的签名。华星冰室的菜单上写着“用心做好炒蛋、奶茶”,这绝对是招牌哦!不得不承认,这里的炒蛋确实鲜嫩多汁,据说炒蛋用的牛奶都是从北海道引进的,口感松软香甜又分量十足,配上刚烤好的、边缘香脆的吐司,即使没有明星光环也确实是好吃的。临近吃完之际,已有店员不继收拾餐具。相隔一两分钟,更放下下手的清水餐具。当大家在饮餐饮之时,店员已叫下一回的客人在我们枱旁等候,效率之高!

[厚多士、火腿及炒蛋]

[叉烧通粉]

[冻奶茶]

2021-01-26 780 浏览
多年前很多人赞赏的华星冰室,今日终於可以第一次去试了。今日下午经过湾仔,见到华星冰室内不算太多人,於是进入里面试试店内的下午茶。睇睇餐牌内种类繁多,而价钱一般。今次叫了炸鸡翼薯条及冻奶茶。只是稍等5分钟冻奶茶便先到,冻奶茶是用保温杯载着,茶味浓郁,胜在够冻味道唔错再等10分钟後主角炸鸡翼薯条也来了。热辣辣,是新鲜即炸,味道唔错,但不算太特别。服务也不错,价钱和品质也算合理,整体这店是值得再次光顾的地方
多年前很多人赞赏的华星冰室,今日终於可以第一次去试了。

味道唔错

冻奶茶

炸鸡翼薯条

2021-01-26
冻奶茶
炸鸡翼薯条
2020-12-09 882 浏览
今天往湾仔买口罩,午餐要医肚,疫情前去过华声,今日再想去吓地方依然都汗净,因为要减肥,所以想吃鸡扒,要了个鸡🐥扒米粉加太阳蛋🥚服务好,因为枱不是附设柜桶餐具那style, 服务员(有肉地但不是肥棕色发哥哥)特别送上餐刀,平常茶记除非餐具柜桶有,否则一般都是只给叉和匙羹,真是很贴心,而且味道不错还想吃一点,叫了一份占多,因它相比其它款多士较低卡路里,wow 超好味,最重要是可以用刀叉品尝
今天往湾仔买口罩,午餐要医肚,疫情前去过华声,今日再想去吓
地方依然都汗净,因为要减肥,
所以想吃鸡扒,要了个鸡🐥扒米粉加太阳蛋🥚

很贴心,而且味道不错

超好味,最重要是可以用刀叉品尝
2020-12-09
2020-10-28 872 浏览
Never bored of egg sando but this particular one surprised me🤩 the scrambled egg was silky smooth and creamy (guessing milk was added). Especially liked the bread that was so thick, fluffy and nicely toasted
炒蛋三文治
冰室自选套饭(鸡扒+红肠)
炒蛋三文治
冰室自选套饭(鸡扒+红肠)
2020-10-24 591 浏览
嚟到冇食炒蛋,可能真系一个错误嘅决定。去到门口,突然想食沙嗲牛肉出前一叮。咪试吓啲冷门野罗!索价$39完全唔平!就系想试吓有几神奇。一试就知,真系其他地方未试过。出前一叮滚水上,出到嚟食嘢,梗系唔会好似屋企咁对待自己煲埋汤底啦!能够自己动手加调味料,贵一贵都抵!健康在我手喎!老老实实,斋食一碗面,真系好唔够。於是叫个卤水炸鸡翼。道听途说,炸鸡翼系一定要卤过先好食。但系呢一度,啲卤水真系唔得,唔够味。炸,亦都唔系炸得香口嗰只。最神奇嘅系,经过咁多步骤,竟然只鸡翼上枱嘅时间系见红嘅!哗!!薯条新鲜炸起,冇味。。冇嘢好讲。最後讲返,$25一杯冻柠茶。相信大家觉得一定系值得嘅!星巴克饮咖啡都要30几蚊一杯啦!呢度又有装修,又有情怀,仲要有应有嘅服务态度,点会唔系呢一个价啫!

薯条新鲜炸起,冇味。。冇嘢好讲。

炸鸡翼
沙嗲牛肉出前一丁
炸薯条
2020-09-01 979 浏览
好多年无黎华星冰室啦,想当年佢啱啱开,同啲同学仔黎食,成日想见到明星,但梗系见唔到😂😂当时啲茶餐厅仲未盛行呢啲炒蛋厚多士,宜家已经卖到周围都系。讲返个早餐先😋⭐️早餐⭐️炒蛋·厚多士·火腿通粉炒蛋又香又滑,多士烘底,口感一流!最正系佢嘅通粉,一望已经知佢嘅通粉同一般茶记唔同,好有咬口,好烟韧!一啲都唔会淋呀!而佢嘅火腿系金妹牌架!好味😋评分:8/10👍🏻价钱:$40⭐️老外套餐⭐️炒蛋·厚多士·烟肉·炸鱼·茄汁焗豆炒蛋厚多士都系咁正!其他系正常水准。俾我都系拣早餐/常餐😂评分:7/10👌🏻价钱:$48

讲返个早餐先😋

⭐️早餐⭐️
炒蛋·厚多士·火腿通粉
早餐

炒蛋又香又滑,多士烘底,口感一流!

评分:8/10👍🏻
价钱:$40

⭐️老外套餐⭐️
炒蛋·厚多士·烟肉·炸鱼·茄汁焗豆
老外套餐

炒蛋厚多士都系咁正!其他系正常水准。
俾我都系拣早餐/常餐😂

评分:7/10👌🏻
价钱:$48
老外套餐
  • 炒蛋多士
  • 火腿通粉
2020-08-30 595 浏览
其实如果冇明星效应,华星好可能只系一间普通嘅茶记。。。本身只系想去食下午茶,咁啱路过所以试一试,入边好多嘢食都同一般茶记无异,好彩价钱都冇特别贵。唯独是校长多士都算佢哋嘅主打,所以叫嚟试试。究竟同谭咏麟有咩关系,定系纯粹攞佢个名话比大家知咁多士系keep住$25 🤔,实在无从稽考,亦有请佢好锺意食呢款多士。如果系後者,我觉得未免太㗎,虽然话系黑松露芝士多士,但黑松露味其实唔出,亦有可能因为烘得太燶,不论味觉定嗅觉都感受唔到黑松露。。。其他嘢食,就不过不失啦,但系唔会系一间令人好想再帮衬嘅餐厅。
其实如果冇明星效应,华星好可能只系一间普通嘅茶记。。。

2020-08-16 527 浏览
从来都唔会特登写食评,不过真系忍唔住,希望大家小心!同埋呢间铺头要注意下卫生!饮左几啖发现左只虫,成个常餐即刻无心机再食!炒蛋个质素都下降左!曾经都会间唔中帮衬下,依家真心唔会再有下次祝大家好运!
祝大家好运!
2020-08-16
10 分钟 (外卖自取)
  • 叉烧通粉
2020-06-19 996 浏览
难得假期的上午,当然就要去特别的地方去食一个好食的早餐。於是一早便出门去港岛,一如以往香港人多车多,塞了一阵才到达湾仔。餐厅座落横街,但都容易认出。由於平日过了上班时间,无需等位就可以入座。餐牌上有港式和外国早餐,但由於之後去做运动,我就点了一份公司三文治,另外一个朋友就点了港式早餐。上餐速度奇快,基本上一叫到入单就已经上菜。公司三文治入面有滑蛋咸牛肉、番茄、青瓜、火腿同芝士等。味道有层次,而且口感不错,我最欣赏滑蛋咸牛肉加入三文治後令到口感提升。而朋友的港式早餐也很不错,通粉味道可,而滑蛋都很出色。整体而言质素可以,值得一试。不过公司三文二治不是套餐,没有餐饮附送。

2020-06-19
$45 (早餐)
2020-06-01 725 浏览
这间明星效应店, 想试好耐了,今日就试试佢,叫了一份「常餐」,内在有腿蛋多士 (可拣炒蛋)过程中突然来了并炒蛋,当我告示来错了,职员乐意的为我更换,叉烧通粉 (可拣意大利粉),通粉有点未熟,需要我再浸熟一点,冻柠檬茶,。再另柯打了「公司三文治」,色彩缤纷,而且每层均等,这个三文治特别在於加了酸瓜, 好少三文治会加这个,味道也相当唔错 ,而且内里还有免治牛肉,值得尝试备注: 在结帐时,店员温馨提示有否储分,我说没有,他主动的给我
这间明星效应店
,叉烧通粉 (可拣意大利粉),通粉有点未熟
,需要我再浸熟一点
,冻柠檬茶,

再另柯打了「公司三文治」,色彩缤纷,而且每层均等
,而且内里还有免治牛肉,值得尝试

2020-05-04 652 浏览
成日觉得明星去得个d通常名过其实,但呢间真系好好食,外卖嘅速度简直系光速,两秒有得拎个外卖,多士牛油香,炒蛋滑,通粉唔水,杯奶茶亦系水准之上,仲有85折,recommend!
2020-05-04
1 分钟 (外卖自取)
$35 (早餐)
  • 早餐