餐厅: 华星冰室 (京瑞广场)
资讯:

2021-04-12 72 浏览
之前一直向旺角个间食开,见哩到开左间就谂住食下啦,但系劲失望同好嬲罗!侍应质素:华星向我心目中啲伙记算系甘多间有名气既食店有礼貌既(对比澳牛,9记个啲),但石门哩间真系麻麻。条女粗声粗气,串串共甘😓食物质素 : 差!个牛肉蛋饼得蛋同好少既咸牛肉,而且劲油,个重口讲汤底明显偷工减料,稀到爆!难食!体验 : 直情系燥底,厨房大大声喺度播赛马直播,第一次俾我个公仔面,系生既,食到面入面系未煮熟,同佢讲叫佢煮耐少少🤏,因为未熟,佢够胆死第二次比份发哂水既公仔面我,食左一啖,我火都黎埋,又淡又发水,你唔系甘样都好意思攞岀黎啊!同个侍应讲,佢成班都笠哂水,话问厨房,厨房梗系无岀声,总之唔想点唔伏就千祈唔好入去食😑

2020-11-02 561 浏览
沙田硕门开咗间华星冰室,每次去都会吃他们的常餐,因为快靓正,赶时间最啱呀!装修好有感觉因为放了很多儿时玩具好有儿时回忆。常餐系叉烧意粉、火腿炒滑蛋加多士多士非常香脆,炒滑蛋很幼滑蛋味够浓夹上火腿一起吃真的绝配。叉烧汤意粉,叉烧份量颇多而意粉烟韧有咬口,汤底味浓郁。餐饮热柠檬茶,茶底很浓厚茶味香加埋柠檬很醒胃。花生酱西多,西多很厚身香脆又大件,中间内里加上花生酱做馅料,口感更加丰富好味。热奶茶,茶味浓奶幼滑又香甜。

装修好有感觉因为放了很多儿时玩具好有儿时回忆。

常餐系叉烧意粉、火腿炒滑蛋加多士

多士非常香脆,炒滑蛋很幼滑蛋味够浓夹上火腿一起吃真的绝配。

叉烧汤意粉,叉烧份量颇多而意粉烟韧有咬口,汤底味浓郁。

餐饮热柠檬茶,茶底很浓厚茶味香加埋柠檬很醒胃。
热奶茶,茶味浓奶幼滑又香甜。

2020-09-19 424 浏览
好多年食过铜锣湾果间嘅「常餐」觉得麻麻地。今日经过见到都谂左阵先决定试多次,谂住咁多年点都有啲改善挂。点知今次更失望。我都系食「常餐」。但问题如下:多士:算系成个餐最好食,但无乜牛油香味,作为厚多士,厨房搽牛油唔搽啲「角位」。但我地食厚多士第一口必定由多士的「角位」开始食。睇得出整包嘅有啲求其。但低处未算低....火腿炒蛋:一望啲炒蛋,散晒好似烂晒咁,见到已经唔开胃。一食落去全部都系油,系油浸蛋多过炒蛋。炒蛋身为重点嘅食物最令人失望。叉烧意粉:意粉好硬,明显煮得唔够熟。叉烧仲系有阵雪味,仲有肥膏痴住,食两口已经唔想食。完全无叉烧嘅香味。总结:比好多年前更加难食。完全无heart去做。而仲要收48蚊唔平,我情愿坐车出去食澳牛仲觉得值得。唔会再食华星。

我都系食「常餐」。但问题如下:

2020-09-19