2021-03-01 1204 浏览
早排收到某人訂俾小肥妹嘅半島拿破崙蛋糕,雖然小肥妹一直心念念想食既其實係瑰麗酒店butterfly patisserie既出品,而嗰個人好明顯就訂錯左😹不過拿破崙的而且確都係半島嘅招牌嚟既😌唔緊要都照殺🤪• 法式拿破崙千層酥 $488切開嗰一刻已經感受到件拿破崙有幾酥脆,同時又唔會好易切到散開飛到周圍都係😎咬落去feel到佢多重既層次感,牛油同焦糖香充斥住成個口腔,內層夾左馬達加斯加雲尼拿忌廉,質地濃厚creamy,面頭裝飾既白朱古力出奇地唔甜膩,要知道平時小肥妹唔鍾意食甜到爆既白朱古力,但依個,我可以😌唯一缺點就係要一日之內食哂佢,唔係既話酥皮就會變淋,影響口感😐

• 法式拿破崙千層酥 $488
2021-02-28 757 浏览
係聖誕節嘅朱古力禮盒🎄都幾有新年feel呀😌反正朱古力幾時食都得 而家post都未遲嘅haha😆.賞心朱古力禮盒(24件)🎁 $595 兩層式嘅禮盒一次囊括咗什錦朱古力片同埋節日限定朱古力❣️什錦巧克力片有純黑朱古力,配可可豆,配牛軋糖🍬個人比較鍾意食黑朱古力 食到濃苦嘅可可香😚加埋可可豆同牛軋糖 多咗啲口感😎而聖誕節日限定朱古力係榮獲巴黎朱古力沙龍展一等獎殊榮佳作🤩有香脆果仁,酸甜莓果同焦糖海鹽味😎果仁有兩款:開心果同榛子🌰加咗唔同嘅topping 四款唔同色賣相真係好精緻🥰每款都配咗唔同嘅內餡😝令到成個口感同味道層次更加豐富👅雜莓嗰款內餡係酸酸甜甜 焦糖朱古力嗰款入面仲加咗啲脆脆 開心果同榛子嗰兩款就應該係榛子醬🥳不過我就略嫌佢個內餡比例多咗啲 食落有啲甜🥲如果個黑朱古力外殼厚啲 多番啲濃苦味 咁就perfect🙌🏻
賞心朱古力禮盒(24件)🎁 $595

賞心朱古力禮盒(24件)
成日聽到人講半島d蛋糕有幾好食,自己又未試過,咁就訂嚟試下!今次我訂咗以下4款糕餅:紅桑子朱古力士多啤梨卷拿破崙芒果布丁紅桑子朱古力佢唔太甜,朱古力味唔太重,同紅桑子個味好夾,好balance好滑又唔黏口士多啤梨卷勁多士多啤梨做餡,個cream打得啱唔好!好滑拿破崙好實在!好脆!唔會硬!之但係我覺得Royal Garden嘅再鬆化d芒果布丁好有芒果味,但比較甜,食晒成杯其實好溜總括嚟講,呢個價錢,呢個味道係值得嘅!

今次我訂咗以下4款糕餅:

士多啤梨卷
勁多士多啤梨做餡,個cream打得啱唔好!好滑

芒果布丁
好有芒果味,但比較甜,食晒成杯其實好溜

總括嚟講,呢個價錢,呢個味道係值得嘅!
2021-02-06
$248 (宵夜)
芒果布丁
🔸馬達加斯加朱古力Chocolate Madagascar🍫朱古力迷之選🤪🍫朱古力蛋榚加埋朱古力脆脆仲有朱古力慕絲同忌廉🍫🍫最特別係最上面果仁都係朱古力🍫令人印象深刻超級香濃既朱古力蛋糕😛😛🔸士多啤梨卷Fraise Roulade🍓士多啤梨🍓好香甜,海綿蛋糕好鬆軟,但最有驚喜既係啲奶油超級香滑,唔會太甜太滯😙🔸拿破崙Mille Feuille半島酒店既招牌蛋糕😌好食就不在話下,微微焦香既鬆脆酥皮配埋雲呢拿忌廉。細既唔夠喉😩下次要買個大既再encore🤣🔸焦糖椰子Coconut Caramel 🥥鬆軟既海綿蛋糕配上滿滿椰絲🥥入面仲有啲焦糖菠蘿🍍椰香加菠蘿既蕉香令到個蛋糕更加有熱帶風味⛱🌴🔸芒果布丁 Mango Pudding🥭個人覺得普普通通啦,不過中間個脆脆就好好食。🔸栗子樹頭蛋糕🪵🌰季節限定嘅樹頭栗子蛋糕,賣相好靚😝不過個人就對栗子麻麻哋,試咗一啖留返俾屋企人食🙈

🔸士多啤梨卷Fraise Roulade🍓

🔸拿破崙Mille Feuille

🔸焦糖椰子Coconut Caramel 🥥

🔸芒果布丁 Mango Pudding🥭
個人覺得普普通通啦,不過中間個脆脆就好好食。

🔸栗子樹頭蛋糕🪵🌰
2020-11-24 1044 浏览
The Peninsula Boutique 半島精品店Chocolate Madagascar Cake $588 (8.3/10)呢款蛋糕係半島精品店嘅best seller🏅鍾意食朱古力蛋糕嘅朋友仔絕對唔可以錯過🥰蛋糕一共有7層 有朱古力mousse、忌廉同脆脆等等😋夾埋一齊食好match 口感非常豐富😍本身好驚朱古力會甜到好膩,但食落一啲都唔會👍🏻呢個質素絕對對得住個價錢🤣.📍尖沙咀梳士巴利道22號半島酒店商場7-9號舖.💰~$600.食物:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟
The Peninsula Boutique

環境:🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
2020-11-23 701 浏览
今年秋冬主題的栗子蛋糕, 木頭造型, 賣相和味道都不錯, 不太甜。Ok。馬達加斯加朱古力蛋糕, 看上去很甜, 但原來很香濃朱古力味, 極度幼滑, 底層薄薄的一層脆脆, 盛讚! 會再吃這個。
2020-11-23
  • 馬達加斯加朱古力蛋糕
2020-10-02 1388 浏览
今天便是男友的生日了,作為「好女友」的我,當然要買個蛋糕好好和他慶祝一下大多數女生都喜歡一些賣相小巧精緻,美輪美奐的的生日蛋糕,即使味道差一點也沒關係而男人則恰恰相反,他們更注重蛋糕的味道和質素,而且更討厭甜膩的感覺,所以他今次生日我便買了這個半島酒店的拿破崙蛋糕送給他了No.1【拿破崙蛋糕】$488訂製這個蛋糕的時候,店舖會免費贈送一塊生日牌和賀卡,原以為他們是以人手親手寫上祝福賀詞,沒想到竟然只是普通打印上去而已,非常公式化之餘,亦失去了窩心的感覺,更和我們預期中有很大的落差雖然拿破崙蛋糕的賣相並不算特別精美絕倫,不過它明顯是走實力派的路線,即使只是由酥餅和吉士兩款材料製作而成,但是製作出來的味道不單止一點也不單調,更讓人陶醉其中,回味無窮由於吉士的奶油比例適中, 所以口感非常清新和輕盈, 完全嚐不到一絲甜膩的感覺之餘, 更充滿著淡淡的雲呢嗱氣息,口感細膩而綿延,最後配上酥脆香口,油而不膩的酥餅後,口感立即變得豐富而有層次,美味得讓人久久縈繞,吃在嘴裡甜在心裡美中不足的是,酥餅的質感略為堅硬了一點,即使分開了四件之後,我依然不能用叉子來慢慢享用,必須用刀再切開一件件才能品嚐得到,可

No.1【拿破崙蛋糕】$488

拿破崙蛋糕
美中不足的是,酥餅的質感略為堅硬了一點,即使分開了四件之後,我依然不能用叉子來慢慢享用,必須用刀再切開一件件才能品嚐得到,可惜那時的賣相已經變得不堪入目了,弄得周圍都是餅碎之餘,同時亦吃到狼狽不堪,所以下年可能都是轉另一款生日蛋糕算了

拿破崙蛋糕
價錢方面,拿破崙蛋糕 $488,現在很多造型蛋糕都售 $3xx ~ $1000多不等,所以這個價錢以七星級酒店來說,真的一點也不昂貴

拿破崙蛋糕
總結來說,雖然今次這個拿破崙蛋糕並沒有維妙維肖,栩栩如生的外表,但是卻充滿著濃濃的內涵,每一口都非常誘人美味,滋味無窮,簡直完美得無懈可擊,讓人一試傾心,鳳髓龍肝!
2020-09-12
$488 (其他)
庆祝纪念
生日
2020-09-30 697 浏览
一年容易又中秋!2020年 中秋節 不一樣COVID-19全球大流行!今年中秋在疫情下渡過!疫情嚴峻!經濟大受打擊!各行各業都受影響!今年中秋,一切從簡!每年中秋節,都會收到工作上長期合作伙伴的禮物籃,内有應節月餅和各式水果,今年 budget大減下,仍收到business partner送來,半島酒店迷你奶皇月餅。奶皇月餅,是具代表性的香港名物,由前嘉麟樓主廚葉師傅所創,開頭只在嘉麟樓供堂食,是極受歡迎的飯後甜品!嘉麟樓奶皇月餅,保質期只有3天,用來送禮局限性大,再推出保質期較長的半島酒店迷你奶皇月餅,1盒有8個,每個35g,口感細滑,微甜不膩,中秋食品佳之選!
一年容易又中秋!
2020年 中秋節 不一樣
COVID-19全球大流行!
今年中秋在疫情下渡過!

疫情嚴峻!經濟大受打擊!
各行各業都受影響!
今年中秋,一切從簡!

2020-08-26 1192 浏览
今年男友生日,正值遇上肺炎肆虐的時間,不但不能外出慶祝,就連買蛋糕都有點苦惱,因為很多酒店、食店和商場都爆出不少確診個案,最後想了又想,就選了半島酒店,至少暫時沒查到有疑似個案出現,相對會較安心。由於半島的蛋糕沒嘗過,所以最後我們決定分散風險,選了散件裝蛋糕,散件蛋糕價位介乎$60- 68左右,五星級酒店來說,價格可以接受,不是太貴 ,但略嫌蛋糕款式不夠多,選擇較少。今次我們選了馬達加斯加朱古力、拿破侖和藍莓芝士蛋糕。店員服務不錯,很有禮貌,而取餅過程亦不用等候太久,不錯!蛋糕賣相精緻(請忽略我那不太完美的擺盤),令人不禁期待它們的味道。馬達加斯加朱古力蛋糕整體味道不過於甜膩,可可的香醇味道很突出,不錯!不過略嫌蛋糕口感不夠豐富,它的夾心黑朱古力脆脆、牛奶朱古力慕絲和黑朱古力忌廉吃起來沒多重口感,三者的質感合起來上其實跟吃單一的慕絲蛋糕沒太大差別,如果想試層次口感豐富的蛋糕,這款大概會有點失望,但如單純衝著香醇可可味而來,這款值得一試。拿破侖酥皮酥脆,除了牛油酥香外,還帶有一股焦香味,第一口覺得挺特別,不過多吃兩口就略嫌焦苦味濃重了一點。另外雲呢拿醬和忌廉的雲呢拿味稍淡,而且甜度不夠,

馬達加斯加朱古力
蛋糕整體味道不過於甜膩,可可的香醇味道很突出,不錯!

拿破侖
酥皮酥脆,除了牛油酥香外,還帶有一股焦香味,第一口覺得挺特別,不過多吃兩口就略嫌焦苦味濃重了一點。另外雲呢拿醬和忌廉的雲呢拿味稍淡,而且甜度不夠,整體麻麻。

藍莓芝士蛋糕
藍莓很清甜,芝士餡軟滑且芝士味偏濃,不過略嫌味道稍微偏向鹹多於甜,而且少了點檸檬的清新味道,個人還是比較傾向甜的芝士蛋糕口味。

三款蛋糕中,個人覺得馬達加斯加朱古力較為特別一點,只因它的可可味較為濃厚,但礙於口感較單一,仍有改進空間;至於另外兩件蛋糕就覺得麻麻了,反而普通連鎖餅店的出品會更美味呢!(價格也便宜一倍)。

整體來說,個人對半島的蛋糕不特別有回購的衝動。但素來不愛甜點的壽星對半島的馬達加斯加朱古力蛋糕情有獨鍾,說了幾遍想再吃,所以繼西曆生日後,突然就想在他的農曆生日時偷訂一整個馬達加斯加蛋糕,給他驚喜,生日有個蛋糕,吹吹蠟燭才有氣氛。

蛋糕本需要3天前預訂,但我在生日前一天才決定訂購,其實應該來不及,但餅店職員很好,幫我加急單給師傅,並即時替我安排整個訂購流程,服務值得一讚!

回去立即打開蛋糕,完整無缺,不過不貼心的是蛋糕底部卡紙跟盒子間黏得太牢,花了好一段時間才可以把兩者分開拿出來,在分開的過程中,因為卡紙不是太硬,外圍慕絲有點斷裂,還好不是太嚴重,但這點還是改善一下吧!

另外今次特別備註要寫日語字句,事先電郵了文字給餅房,他們也依要求做到了,不過就不是師傅手寫出來的,而是用了一張紙印出來後貼上白朱古力牌上,其實我明白師傅用意,怕寫得不好或寫錯,所以印出來不是問題,不過取蛋糕時其實店員可以溫馨提示一下,朱古力牌上貼的是紙卡,因為我快看了一下內容沒錯,它又是白色,就沒再仔細留意表層是紙來,當然吃的時候放進口,也知道不能吃,但感覺多提示一句,不是多餘,反而更顯貼心。

馬達加斯加朱古力蛋糕

說回蛋糕,蛋糕從橫切面看,層次分明,介紹說有朱古力海綿蛋糕、夾心黑朱古力脆脆、牛奶朱古力、雲呢拿慕絲及黑朱古力忌廉,讓人更期待它的味道會否比小件裝的更優勝。

蛋糕面放有一個巨型裝飾,令蛋糕看起來很“架勢”很吸睛。好奇的拿起這個玩具,它摸起來很光滑很硬身,拿上手一段時間都沒絲毫溶化,感覺好像硬塑膠裝飾,但又心想沒可能一個貴價蛋糕,就只放這些感覺不夠高貴的假模型裝飾吧?最後發現原來整個都是可食用的空心的朱古力殼,看似很硬,但吃起來其實很脆,都不用費力去咬,而且一個裝飾用上白朱古力和黑朱古力等不同朱古力製作而成,每款朱古力都不死甜,質素不錯喔!光是朱古力裝飾都這麽高質素,心裡都開始對蛋糕體有了期待。

可惜,蛋糕體味道不似預期,整體很甜膩,朱古力脆脆味道太像金莎朱古力,所以味道有點普通,而且它太甜,以致其他分層的味道和質感未能充分突顯出來,每一口都是金莎朱古力味,有點失望。

嘗試分開逐層吃,反而較能吃出各層味道和質感。海綿蛋糕鬆軟,慕絲的朱古力味和雲呢拿味尚算明顯,不過略嫌質感未夠軟滑;忌廉軟滑度則正常發揮,亦有黑朱古力的香醇味道。不過始終不能做到一口就吃到蛋糕多種口感和味道,所以整體就一般般吧!

如果問我會不會再回購,我想不會了!縱使那個朱古力裝飾多美味,蛋糕味道本身都是有點普通而且偏甜,以定價$588來說,是有點失望,感覺普通連鎖餅店的出品,在口感和味道上表現都更平均。

不過想試半島出品的願望,總算被滿足了!

午餐
典雅高貴的 ,歷久不衰,開業至今90年,依然是五星級酒店界的翹楚🥳! 旗下十間酒店獲《福布斯旅遊指南》評獲五星評級,延續「遠東貴婦」傳奇,推出的產品深受歡迎,是最有體面的送禮佳品。星廚賞月禮盒 $1888中秋將至,人月兩團圓🌕。高雅豪華的半島月餅,是慶祝佳節的不二之選!富麗堂煌的玫瑰金禮盒🌟,氣派非凡,每盒有 4件合桃奶黃月餅、4件桂圓奶黃月餅、1 罐半島中式名茶茶葉、1套限量版骨瓷盖碗與 和 1對茶杯,精緻高雅,❤️設計貼心。由米芝蓮星級大廚鄧志強師傅構思的月餅,十分有特色,在半島經典奶黃月餅的基礎上,加入合桃、桂圓,增加口感,層次豐富,奶香味濃🤤,再配上一杯好茶,非常完滿呀!▫▫▫▫▫🔻 落單資訊:客人可在酒店或官網購買產品,送貨和提貨日期由即日起至10月1日。而購物滿$2000,更可享全港九新界免費送貨服務。▫▫▫▫▫

星廚賞月禮盒 $1888

▫▫▫▫▫
🔻 落單資訊:
▫▫▫▫▫
2020-08-08
2020-07-12 1136 浏览
今次又係外賣拿破侖,我只需要坐係度等食就可以,但當我打開個蛋糕盒,見到topping分佈係盒的四周,好難想像五星級餅房的蛋糕會變左樣。果一刻好像有隻烏鴉係頭頂飛過嚟,仲要呀⋯⋯呀⋯⋯咁叫。咁我好努力放番topping上去,但點整都無左個神韻。可能係外賣關係,烈日下走過幾分鐘,焦糖千層酥軟了一點,但無損整件餅的味道,焦糖味依然十分突出,中間的雲呢拿忌廉就好輕好滑,可以清楚見到粒粒雲呢拿,十分合我口味。下次食餅還是在酒店入面好。

咁我好努力放番topping上去,但點整都無左個神韻。

下次食餅還是在酒店入面好。

2020-06-19
下午茶
半島精品店 #尖沙咀❗️喺屋企都嘆到五星級半島酒店下午茶❗️細細個已經好想喺半島酒店嘆番個下午茶☕️而家佢哋有網上購買糕餅服務,可以揀自己鍾意嘅蛋糕鬆餅朱古力茶等等,係屋企都可以試到!下午茶及鬆餅🥠$108最經典一定係半島英式鬆餅配afternoon tea,加士多啤梨果醬、自家製奶油☺️鬆餅有原味同埋提子乾,口感算鬆軟,但略嫌牛油味唔夠香🧐不過欣賞佢提子乾香而多汁,而且自家製嘅奶油香而不膩,反而有啲泡沫嘅感覺。不過最愛嘅英式鬆餅都仲係k11 musea入面嘅gontran cherrier🙈。另外仲有兩包afternoon tea茶葉俾你喺屋企嘆番杯。味道: 3.6/5性價比: 3.5/5天作之合💖$65超精緻嘅心形蛋糕,成個味道口感都好豐富,係我咁多款入面最鍾意😚用朱古力製作嘅心形味道香濃唔會太甜,內裏夾住紅莓醬、開心果海綿蛋糕,表面加上玫瑰花茶朱古力醬,酸酸甜甜非常豐富,真係又睇得又食得。味道: 4.5/5性價比: 4/5洋甘菊🌼$68超可愛花花造型蛋糕😍內層分別有濃縮嘅洋甘菊啫喱、雲呢拿青檸蘋果蓉和白朱古力慕絲。蘋果爽口清甜,整體味道清新有驚喜💕!味道: 4.2/5性價比: 4/5拿破
半島精品店 #尖沙咀

味道: 4.5/5

洋甘菊🌼$68
味道: 4.2/5

拿破崙🍰$60
酥皮味道超香,表面加上焦糖,甜甜地不過容易變淋,所以建議買咗當日即刻食❗️內裏包着馬達加斯加雲呢拿忌廉、大溪地雲呢拿醬,質地濃厚,夠曬smooth👍🏻。
味道: 4.2/5
性價比: 4/5

整體質素的確唔錯,特別推薦蛋糕🥰每件都非常精緻,而且味道獨特、口感豐富!呢個價錢可以食到五星級酒店嘅糕餅性價比都算唔錯,大家都可以網上挑選啱心水嘅蛋糕訂番個!

提提大家要喺兩日前預訂,而且要自己親身去半島酒店攞先唔使加運費🙈而運費都成$200起,同埋酒店冇提供冰種,的確有少少唔方便。
下午茶及鬆餅
2020-05-03 1440 浏览
半島酒店入面嘅西餅店<半島精品店>,耐吾使會有新款西餅推出,今日下午有時間,便和朋友買幾件西餅,一齊品嘗一下,來個品味Afternoon Tea。我買左兩件cake, 加一個芒果布丁,單睇個西餅盒,已經包裝得非常豪華!!~紫色心形係開心果餅抵加 raspberry cream moose 係入面,外面包住紫色既朱古力,感覺好浪漫,好lady, 入口酸酸甜甜,食完覺得好sweet。芒果布丁味道其實比較普通,不過佢係平凡既芒果抵入面,加左少少脆脆地既小餅仔同朱古力,而且仲有新鮮芒果蓉,為平凡嘅芒果布甸加入咗一點特別的色彩。菊花放蛋糕面既係洋甘菊蘋果餡料moose多層西餅,入面有吾同層次既青蘋果蓉,同蘋果蓉餡料,入口感覺先酸後甜,感覺既清新又特別,味道多層次,三種甜品入面,呢件係最好味既!!~

下午茶
2020-02-23 1660 浏览
今日喺尖沙咀,突然之間心思思想食好靚嘅蛋糕,但係又未至於想食tea set咁full, 咁不如我買散裝靚靚蛋糕返屋企食啦! 突然諗起半島嘅士多啤梨卷好出名, 咁就去望下啦, 去到見到有幾款蛋糕排得好靚, 除咗買士多啤梨卷,我仲想買個鬆餅呀, 但係鬆餅唔設散買,咁我就揀多件馬達加斯加朱古力蛋糕! 店員用咗個好靚嘅盒同好靚嘅紙袋同我入起兩件蛋糕, 每件蛋糕盛惠60蚊,價錢合理。 攞到返去始終都幾個字車程,馬達加斯加朱古力蛋糕好不幸地跌低咗, 所以張相影得唔算太好睇。 士多啤梨卷比較淡味,所以我食咗佢先。 拎上手非常之大件,都幾好食,忌廉軟滑輕盈,士多啤梨都算甜,完全唔酸,蛋糕都算鬆軟,不過我覺得如果蛋糕再鬆軟啲多啲蛋味、忌廉可以再輕盈多一啲、同埋士多啤梨再甜啲,就完美喇! 反而個馬達加斯加朱古力蛋糕令我非常之有驚喜, 佢嗰隻朱古力真係好食到好緊要! 仲要入口即溶非常正! 令我有種唔捨得食曬佢嘅感覺! 再加埋啲慕絲、忌廉同埋一啲脆脆, 完全係perfect match! 如果下次再嚟幫襯,我會想再食呢個馬達加斯加朱古力蛋糕。

馬達加斯加朱古力蛋糕

如果下次再嚟幫襯,我會想再食呢個馬達加斯加朱古力蛋糕。
2020-01-03
2020-01-28 1281 浏览
👉🏻Chocolate Madagascar Cake💲588🔸BEST SELLER🔸One for chocolate lovers, this sweet delight is made with the finest cocoa beans. Expect a riot of textures, including a dark chocolate praline crunch, milk chocolate and vanilla mousse, and an intense dark chocolate cream, all served on a chocolate sponge base. Belated Happy Birthday to me🥳又係一年一度女強人時間(自己生日蛋糕自買🙂)日日都要食朱古力嘅我表示決定睇下呢個best seller到底值唔值$600🤨呢個蛋糕實物靚過網照!真係好好食🥰有七層架 每層嘅朱古力濃度都唔同 第一層係dark chocolate之後係milk chocolate 兩層夾埋感覺唔會太甜 但同時都食到朱古力嘅濃郁😌chocolate
🔸BEST SELLER🔸
Belated Happy Birthday to me🥳又係一年一度女強人時間(自己生日蛋糕自買🙂)日日都要食朱古力嘅我表示決定睇下呢個best seller到底值唔值$600🤨呢個蛋糕實物靚過網照!真係好好食🥰有七層架 每層嘅朱古力濃度都唔同 第一層係dark chocolate之後係milk chocolate 兩層夾埋感覺唔會太甜 但同時都食到朱古力嘅濃郁😌chocolate mousse綿得嚟好滑 唔會好似jelly咁落好多魚膠粉 個vanilla cream冇乜味 但可以中和下朱古力嘅甜味 喜出望外嘅係佢有一層脆脆🤩有返啲口感😹不過佢蛋糕嗰層有啲薄 mousse layer可以薄返啲 因為佢個外圍已經係一層好厚嘅mousse 個裝飾係白朱古力 都好食但甜咗啲 同埋有一點敗筆係蛋糕切切下會分開兩層😟不過整體真係好食👍🏻但係未必會再食多次 可能買件細嘅就算😹(呢個同文華酒店比我覺得雖然文華嗰個朱古力冇咁濃郁但抵食好多)
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
半島精品店 (尖沙咀)
📍尖沙咀梳士巴利道22號半島酒店商場7-9號舖
🔗#7eating尖沙咀#7eating甜品#7eatinghotel