3天前 0 浏览
大漁缸,海鮮🦞仲可以+$1有一個好豐富嘅乳豬/燒鵝/文昌雞真係唔講得笑,堅抵食今日同老豆食得豐富D~慰勞一下辛苦嘅爸爸$1「一蚊乳豬」脆皮肉唔肥,份量夠我哋仲叫埋隻新鮮龍蝦加芝士伊面足足一斤重的西澳龍蝦🦞都係$448仲有芝士🧀伊面,抵食夾大件,啖啖都係肉,鮮甜爆芝士京蔥炒牛肉~酸酸甜甜的上湯什菌浸魚肚~清甜,鮮味,又唔油膩 清清地又好豐富嘅魚肚推介燒味雙拼~叉燒任何時候都係嘅No1 choice,肥淋燶👍👍👍👍👍👍👍魚肚羹正規味道👅真材實料仲有南瓜露送~一絲一絲的南瓜,甜甜的味道,好窩心總共七送一湯,加埋新鮮龍蝦🦞連加一都係1K,真心抵食下次試埋火鍋放題先
大漁缸,海鮮🦞
仲可以+$1有一個好豐富嘅乳豬/燒鵝/文昌雞
真係唔講得笑,堅抵食
今日同老豆食得豐富D~慰勞一下辛苦嘅爸爸
$1「一蚊乳豬」
脆皮肉唔肥,份量夠
我哋仲叫埋隻新鮮龍蝦加芝士伊面
京蔥炒牛肉~酸酸甜甜的
上湯什菌浸魚肚~清甜,鮮味,又唔油膩 清清地又好豐富嘅魚肚
推介
魚肚羹
正規味道👅真材實料
仲有南瓜露送~一絲一絲的南瓜,甜甜的味道,好窩心
總共七送一湯,加埋新鮮龍蝦🦞連加一
都係1K,真心抵食
下次試埋火鍋放題
2024-09-10
  • 芝士龍蝦
  • 上湯魚肚
  • 乳豬
  • 叉燒皇
2024-09-10 0 浏览
將軍澳的半島漁港去得多,今晚和老公途經灣仔,一於試試這間分店的小菜。🥬蒜蓉炒莧菜~通常外出吃莧菜也會吃到有沙,但這裡算洗得乾淨。以蒜蓉爆炒後,亦吃不出莧菜的草青味。🥚菜甫肉菘煎蛋角~蛋煎得香脆可口,菜甫的鹹香及肉菘的嚼勁令蛋角的口感更突出。🦐香芹藕片炒蝦球~蝦球彈牙,藕片爽脆。🐷極品BB豬~酒樓現在進行一項推廣:星期一至五,燒味三選一(海南文昌雞,至尊燒鵝皇及極品BB豬)只需$1。以$1這個超級優惠價,便可吃到乳豬,我們當然不會錯過。酒樓沒有將貨就價,乳豬份量足,皮脆肉嫩,卜卜脆的乳豬皮令人食指大動!
🦐香芹藕片炒蝦球~蝦球彈牙,藕片爽脆。
2024-09-07 0 浏览
今晚約左幾個舊同事飯聚,她們最鍾意打邊爐,所以揀了灣仔半島漁港/阿翁火鍋館的無限時任飲任食火鍋,價錢實惠,選擇豐富,值得一試!首先每人送上炆鮑魚鴨掌西蘭花,色香味俱全,鮑魚和鴨掌都吸收了醬汁的精華,鮑魚爽口彈牙,鴨掌軟腍,令人垂涎欲滴,給人一種奢華的感覺。再來刺身四款,有三文鱼、帶子、虾和希靈魚,我最欣賞的是三文魚,非常厚身,肥美甘香,而附送的海鮮併盤,有蟶子、生蠔、鮮蝦、青口、墨魚、凡立貝等,用料新鮮,本地手切肥牛,油脂均勻,肉質嫩滑,牛味濃郁,十分美味,至尊水餃皇,好飽滿,皮很薄,蝦好爽,口感彈牙!自選區提供大量丸類、魷魚、豆腐、粟米…等等和不同種類的菜、響鈴、炸魚皮、公仔麵等,飲品選擇多樣化,除了有汽水、啤酒外,仲有店內每日新鮮煲既夏枯草,微甜,打邊爐後飲返杯,清熱解渴,一流。除左自選區,餐廳提供多款火鍋配料,如大魚頭、魷魚、鳝片、脆肉鯇魚、美國雪花肥牛、豬潤、羊肉、 四寶丸、鮮蝦滑、墨魚滑…..等等,可以依自己喜好,無限時任點任食,最啱一大班朋友聚會,可以慢慢享受各式各樣的美食。這裡環境寬敞,坐得舒適,食物質素高,員工服務也殷勤有禮,值得推薦。

2024-09-04 377 浏览
尋日同老公去灣仔半島漁港食任食火鍋,呢度係無限時的可鍾意食吓唞吓都唔會趕你走,可以慢慢食慢慢嘆,唔會有一種好趕嘅感覺,我地Book左咗枱6點去到,侍應帶我哋入座入面個環境好大好闊落,坐位都舒適同埋唔迫,出邊其他火鍋店有陣時座位會比較擠迫坐得唔舒服,呢度座位夠哂闊落舒適,我覺得呢度係值得一讚,嘢食方面今次就揀咗佢個鴛鴦鍋一邊係芫荽皮蛋另一半係沙嗲,尤其係沙嗲我同我老公給予超高評價👍🏻香味濃鬱,首先會上刺身拼盤有三文魚、帶子、生蝦同希靈魚,每款都爽口彈牙新鮮嘅,絕對唔會攞啲次貨去應酬你,然後到蠔皇鮑魚扣玉掌,呢個真係炆得好腍好入味,佢腍到俾你吮就可以食到👍🏻非常推介,之後再上埋是日海鮮拼盤有蟶子、帶子、海蝦、魷魚同埋生蠔,特別要讚吓佢嘅海蝦同埋生蠔👍🏻,個生蠔真係超新鮮會有嗰種鮮味,唔會有任何臭腥味,啲海蝦送到嚟仲識得郁,應該真係啱啱喺水缸攞上嚟插竹籤送過嚟,蝦肉食落超彈牙爽口,呢兩款海鮮我覺得真係好值得推介👍🏻,如果喺肉類方面的話牛頸脊就不得不提la,如果鍾意食高質嘅牛肉就一定唔好錯過,因為佢啲脂肪分布均勻肉味好濃睇見都食慾大增😋,咁我覺得呢個牛頸脊係鍾意食牛嘅朋友一定要去試吓,跟住再嗌咗其他任食嘅食物有鱔片、脆鯇片、肥牛,出面雪櫃可自取丸類、鵝腸、牛柏葉、水魷同午餐肉等等,我自己就特別鍾意佢個脆鯇片,一啲都唔腥食落去索索聲非常之新鮮,我同老公同樣都特別喜愛每人都有一粒既水餃皇,餡有蝦肉、菇粒同埋木耳呢幾樣材料加埋味道好夾好食,呢個都係必食👍🏻,飲品方面就有汽水、啤酒同涼茶(夏枯草)任飲,服務方面呢度既侍應都好有禮貌會自己主動咁樣過嚟問你使唔使幫你換碟或者加湯,咁我自己覺得呢間半島漁港食物質素好,環境同衛生都好好,而且喺灣仔區嚟講價錢真係唔貴,唔怪得知咁多人幫襯,呢間真係值得再嚟👍🏻
2024-08-29
2024-09-03 265 浏览
🍱餐廳:半島漁港/阿翁火鍋館(灣仔)🏫地址: 灣仔軒尼詩道71-85號熙華大廈地舖及1樓我哋最鍾意係食餸唔食飯,打邊爐就啱晒啦🤣今晚揀了喺修頓球場對面的半島漁港/阿翁火鍋館嘅任食火鍋,材料新鮮,服務周到,值得推薦!~按人頭計唔使諗嘅美食*蠔皇鮑魚扣玉掌,鮑魚同鴨掌都炆得夠淋兼入味,美味😋*刺身四款,有三文魚、帶子、蝦及希靈魚,個人最喜歡三文魚同帶子,厚切三文魚夠晒肥美,帶子鮮味冇得頂🥰*海鮮併盤,有蟶子、生蠔、三文魚及青口等,全部食材夠新鮮,仍回味嗰兩隻爽口彈牙的大蝦呢❤️*至尊水餃皇上枱平平無奇,食落去會有驚喜,皆因餡料豐富,最欣賞嗰啲蝦加木耳,好爽口😍*本地手切肥牛肥牛質地柔嫩,油脂分布平均,肉汁豐富,口感嫩滑,正😁~任食配料食完以上嘅美食都飽咗八成,只叫了四寶丸、鱔片、鮮蝦滑同大魚頭,全部都在水準之上👍~自助區有菜類、丸類、魷魚、響鈴、粟米、豆腐、公仔面等等,不過太飽了,我只食了菜同粟米,生菜爽口,粟米超甜;另外仲有飲品任飲、最鍾意飲啤酒的姐夫開心到爆啦,飲咗五罐🤣,我就最鍾意飲清熱解毒的新鮮煲既夏枯草,配打邊爐一絕😆總括嚟講,呢度地方寬敞,無限時任點任食打邊爐最啱一家人或朋友聚會
🍱餐廳:半島漁港/阿翁火鍋館(灣仔)
🏫地址: 灣仔軒尼詩道71-85號熙華大廈地舖及1樓

~按人頭計唔使諗嘅美食
*蠔皇鮑魚扣玉掌,鮑魚同鴨掌都炆得夠淋兼入味,美味😋

*至尊水餃皇

*本地手切肥牛
肥牛質地柔嫩,油脂分布平均,肉汁豐富,口感嫩滑,正😁

~任食配料

~自助區

總括嚟講,呢度地方寬敞,無限時任點任食打邊爐最啱一家人或朋友聚會暢談,下次可以再來encore呢!

2024-08-24 364 浏览
朋友突然間過來灣仔搵我仲話搵我去打邊爐🍲😁正丫,佢仲記得我至愛,真係好開心😍😍佢話地鐵站附近就有間酒樓唔錯即刻去啦,又近又方便!打邊爐仲要係任飲任食😋!價錢又唔貴,真係唔錯👍🏻每人仲附送炆鮑魚鴨掌西蘭花海鮮併盤、刺身四款本地手切肥牛、至尊水餃皇!湯底有7款,除咗啲平時常見既湯底外,仲有重慶辣雞鍋同埋澳門豬骨鍋!自選區都有好多食物有丸、有魷魚、有豆腐、有菜、有響鈴、仲有公仔面,等等⋯⋯除左自選區,仲可以入紙order 其他肉類、丸類同海產類!飲品都係自己拎,汽水、啤酒、仲有每日新鮮煲既夏枯草!啲到地方真係好坐又舒服,傾計食飯都一流!豬骨鍋,湯底夠曬味!不論刺身、海鮮、食物都好夠新鮮!飲品又可任飲!正!
朋友突然間過來灣仔搵我
仲話搵我去打邊爐🍲
😁正丫,佢仲記得我至愛,真係好開心😍😍

佢話地鐵站附近就有間酒樓唔錯
即刻去啦,又近又方便!

打邊爐仲要係任飲任食😋!價錢又唔貴,真係唔錯👍🏻

每人仲附送炆鮑魚鴨掌西蘭花
海鮮併盤、刺身四款
本地手切肥牛、至尊水餃皇!

自選區都有好多食物
有丸、有魷魚、有豆腐、有菜、有響鈴、仲有公仔面,等等⋯⋯

除左自選區,仲可以入紙order 其他肉類、丸類同海產類!

飲品都係自己拎,汽水、啤酒、仲有每日新鮮煲既夏枯草!

啲到地方真係好坐又舒服,傾計食飯都一流!
豬骨鍋,湯底夠曬味!不論刺身、海鮮、食物都好夠新鮮!
飲品又可任飲!正!
2024-08-24 496 浏览
起23/8,我同我親戚走左去呢度食下午茶,諗唔到佢價格的確幾扺食下。10蚊1碗粥,16.8蚊一宗飯,應該係因為下午茶有優惠比較扺。當時就叫左鷄飯同肉餅飯,亦都有黑椒牛仔骨,王子包,炒河,奶卷,紅豆沙同2碗粥。我親戚就比較鐘意王子包,造型幾得意下,餡料係紅豆,所食落甜口幾好。炒河68蚊,都幾好。我嗰邊比較鐘意炒鮮奶卷,外脆內軟有奶香味。可惜紅豆沙比較水,似未煮到喉。粥品都唔錯,口感綿滑。另外點心嘅話,排骨都算有肉香,芋頭蒸得算係幾綿密。牛仔骨都有肉味,配黑椒汁食的確ok,不過未算真係好驚豔,但都好味。不過整體唔錯,環境格局還ok正常。推薦同親友一齊食下下午茶,性格比幾扺下,同食物質數唔錯,可以同人慢慢食慢慢傾談。

2024-08-23
用餐时段
下午茶
2024-08-18 421 浏览
半島漁港/阿翁火鍋館 (灣仔)灣仔軒尼詩道71-85號熙華大廈地舖及1樓超抵任食火鍋!地點非常方便灣仔站過條馬路就到大大隻招牌 一定唔會怕搵唔到阿翁火鍋館往時走貴價火鍋路線,而家做緊超扺食任食火鍋,2百零蚊一位任食,8半後入座有8折,OT完黎食啱啱好任食啤酒汽水任飲之餘,仲有剌身水餃同高級牛肉送,食材高質,湯底足料齋食佢送嘅嘢已經值回票價鮑魚鵝掌,非常入味好好食刺身新鮮,三文魚非常厚身啖啖肉另外仲有蟶子、鮮蝦、生蠔帶子,海鮮好新鮮生蠔juicy 爆汁揀咗個冬瓜瑤柱湯,湯底煲到非常鮮甜入味瑤柱份量非常之多,超級正可以寫紙仔飲食或者出邊corner,外邊corner放得非常乾淨,選擇非常多新鮮蔬菜都有好幾款可以揀牛丸豬肉丸魚蛋腸仔都有,最鍾意嘅午餐肉一定唔可以錯過鵝腸魷魚都不錯另外有興趣可以試吓佢嘅響鈴魚皮飲品啤酒任飲,可樂汽水綠茶乜都有建議一定要試佢自家製嘅夏枯草任食火鍋唔使加錢有得飲,入口清甜舒服,打邊爐飲夏枯草清熱一流一家大細唔想食火鍋都仲有小菜可揀同樣係抵食優惠,仲有$1小菜職員非常有禮,周不時會走過來同我哋吹水會幫我哋碗污糟碟,收拾得好快服務態度一流,10個讚!
半島漁港/阿翁火鍋館 (灣仔)
灣仔軒尼詩道71-85號熙華大廈地舖及1樓

超抵任食火鍋

地點非常方便
灣仔站過條馬路就到
大大隻招牌 一定唔會怕搵唔到

阿翁火鍋館往時走貴價火鍋路線,
而家做緊超扺食任食火鍋,2百零蚊一位任食,
8半後入座有8折,OT完黎食啱啱好
齋食佢送嘅嘢已經值回票價
鮑魚鵝掌,非常入味好好食
刺身新鮮,三文魚非常厚身啖啖肉

揀咗個冬瓜瑤柱湯,湯底煲到非常鮮甜入味
瑤柱份量非常之多,超級正

可以寫紙仔飲食或者出邊corner,
外邊corner放得非常乾淨,選擇非常多
新鮮蔬菜都有好幾款可以揀
牛丸豬肉丸魚蛋腸仔都有,最鍾意嘅午餐肉一定唔可以錯過
鵝腸魷魚都不錯
另外有興趣可以試吓佢嘅響鈴魚皮

飲品啤酒任飲,可樂汽水綠茶乜都有
建議一定要試佢自家製嘅夏枯草
任食火鍋唔使加錢有得飲,
入口清甜舒服,打邊爐飲夏枯草清熱一流

一家大細唔想食火鍋都仲有小菜可揀
同樣係抵食優惠,仲有$1小菜

職員非常有禮,周不時會走過來同我哋吹水
會幫我哋碗污糟碟,收拾得好快
服務態度一流,10個讚!
同屋企人去會展睇完展覽,係灣仔經過見到有間酒樓做緊晚市$1優惠,可以揀燒鵝皇、文昌雞或者BB豬,加上小菜同海鮮種類都幾多,就同屋企人試試🥢至尊燒鵝皇 $12-4位會供應1/4隻燒鵝,如果8人以上就有1隻,真係好抵食👍🏻燒鵝會有燭台小火keep warm,食完尾都仲熱熱地,另外就算1/4隻size都唔會太小,肉質比較軟腍,脂肪比例平均,食落唔會太油膩清蒸沙巴龍躉仔(約1斤) $168沙巴仔蒸得火喉啱啱好,魚肉嫩滑口水雞 $68口水醬汁惹味微辣,適合大眾口味,雞肉都尚算嫩滑,冇雪味金銀蛋浸莧菜 $138莧菜份量超多,啱晒成日出街食飯少食菜嘅朋友😆莧菜煮得剛好,冇渣唔會太硬晚餐尾聲店員仲送上杞子桂花糕,甜度適中,桂花清香,為晚餐寫下完美句號

至尊燒鵝皇

至尊燒鵝皇 $1

清蒸沙巴龍躉仔(約1斤) $168
沙巴仔蒸得火喉啱啱好,魚肉嫩滑

口水雞 $68
口水醬汁惹味微辣,適合大眾口味,雞肉都尚算嫩滑,冇雪味

金銀蛋浸莧菜 $138

至尊燒鵝皇
2024-08-18 373 浏览
今晚約左朋友到灣仔既半島漁港食晚餐,我地睇到有個優惠三寶晚餐,就直接叫左個個餐,分別有原個菠蘿咕嚕肉,白汁明蝦球(例牌)同埋清蒸富貴斑。然後加一蚊雞叫左極品BB豬,在叫咗一碟腐乳通菜。先介紹一下個菠蘿咕嚕肉,用鮮菠蘿及青椒🫑做調味,咕嚕肉炸得好脆,而且份量夠塞得滿半個菠蘿;另外要讚下白汁明蝦球,我同我朋友最鍾意食,每一舊一舊,好快就食晒,最鍾意師傅呢調味個個白汁,酸酸甜甜清蒸富貴斑,因為之前食得太多,上到富貴斑時已有飽意,由於條魚都大條約1斤重,竟然食吾晒,建議其他師兄留肚食好野。加$1乳豬都好食,皮好脆。到通菜上時已經飽上心口,份量異常地多,浪費了咁多食物,食完酒店經理想送糖水俾我地,我哋都有禮貌地婉拒了。我會推薦朋友們去食,份量多,價錢合理,近地鐵站。
我會推薦朋友們去食,份量多,價錢合理,近地鐵站。
2024-08-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 明汁蝦球
2024-08-15 304 浏览
今日去咗灣仔阿翁火鍋館(半島漁港)食無限時任飲任食火鍋🍲~~~重慶辣雞鍋🐓雞隻非常入味,而且算幾嫩,出面食嘅雞煲,通常都好嚡,唔好食😕但呢度嘅雞煲真心唔錯👍🏻~~~另外,雖然佢係辣雞鍋🌶️但唔算好辣,適合啲鍾意食辣,但又唔太食得辣嘅人,比如我🤣~~~食完雞煲,因為想轉個湯底,所以就加咗$30,換咗個豬骨湯😆不過胡椒味重咗啲,所以唔太食到豬骨嘅味道~~~雖然佢係食火鍋,但套餐包咗好多除咗打邊爐以外嘅食品,比如海鮮盤、刺身拼盤、本地手切肥牛,同每人一客鮑魚鵝掌同水餃皇,而且味道真係唔錯👍🏻~~~二人份量嘅本地手切肥牛,非常厚身,烚完後都好有牛肉嘅味道同口感,而且保持肉質彈牙,肥牛同平時嘅肥牛好唔同👍🏻其實我食完已經好飽🤣🤣🤣~~~佢嘅水餃王又大隻,所以食晒定量食品後,我已經食唔到其他任食嘅配料🥲~~~值得一提嘅係,呢度嘅店員個個笑笑口,成日幫我哋換碟,見到火鍋仲有一半水,就主動幫我哋加水,辛苦晒~🙏🏻❤️~~~任飲任食無限時火鍋星期一至四$298一位星期五六日公眾假期及前夕$328一位晚上8:30後入座仲有八折
今日去咗灣仔阿翁火鍋館(半島漁港)食無限時任飲任食火鍋🍲
重慶辣雞鍋🐓
任飲任食無限時火鍋
星期一至四$298一位
星期五六日公眾假期及前夕$328一位
晚上8:30後入座仲有八折
2024-07-17 513 浏览
今晚,我同遠方回來的家人去到嗰間酒樓吃晚飯,食物質素還可以,不過我哋兩圍,共18個人°其中一圍叫咗半席圍餐出嚟張單仍收18位茶位,後來同佢爭議,為何已經叫了半席,仍收18位茶位,後來才修正為12位茶位。之後再發現竟然還修多了三支沒有叫過的啤酒,再跟他爭議其中一位男侍應堅持我們有飲過,但我們卻從來沒叫過這款啤酒!已經叫他看閉路電視,那位員工沒有再說了。走開了,之後我們再叫經理來討論這件事,經理說:「不好意思。」本人覺得這間店的員工服務態度極差,還冤枉我們。

2024-07-17
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
信用卡優惠
  • 中菜
2024-06-20 937 浏览
好耐未試過飲茶咁難食,樣樣野都差過出面出點心鋪,特別個鮑汁鳳爪,完全唔係鮑汁嚟㗎,根本就係豉油汁。啲蘿蔔糕又好似變咗質。碗燒鵝瀨有冇味道,好垃圾。以後不會再光顧。笑死。
笑死。
2024-05-11 1708 浏览
今天下午,與爸爸媽媽和我三人再到位於湾仔半岛渔港饮茶。叉烧蛋饭真的不错,好软滑吓,好食,好腍吓。苋菜虾饺都不错,不是翻蒸又翻蒸令菜黄晒,是青绿色的。烧鹅濑,通常鹅是贵啲,但佢都比几多下,舍得俾人食,算抵食,唔错啲鹅肉。烧汁酿茄子,這不太好,个茄子就细小小,同埋个价钱就唔系咁合理,同埋唔系咁好食咯,总括嚟讲算不错,会再去食。
今天下午,與爸爸媽媽和我三人再到位於湾仔半岛渔港饮茶。

叉烧蛋饭真的不错,好软滑吓,好食,好腍吓。

苋菜虾饺都不错,不是翻蒸又翻蒸令菜黄晒,是青绿色的。

2024-05-04 664 浏览
半岛渔港午餐爸爸,媽媽和我三人到位於灣仔半岛渔港吃午餐。我們點了幾道我們必食點心:反沙芋头,炸得金黃酥脆的外皮包裹著軟綿綿的芋頭,每一口咬下,都能感受到芋頭的香甜。黃金四季豆,炒得香氣四溢,口感酥脆。最後是什菌炆伊面,面條不錯。总括嚟讲,质素,味道相当不错。不是下午茶价钱,相对嚟讲就稍微贵少少,但比較其他酒楼,都不算贵。
半岛渔港午餐