不知道为什么关了,其实挺好吃的,香港真的没办法开一个实惠的辣菜店吗?其实挺好吃的,尤其香锅和午餐套餐。到处茶餐厅烧味,都快吐了。稍微好吃点的辣菜就贵出内地三倍,可惜了。

打了一天的電話訂位,一直留言信箱。無論食物多好吃,也不能忽略了服務,畢竟是餐飲行業!如果是這樣的服務,會discourage 客人去用餐,希望店主有所改善,提早服務水準!
2018-09-26
2018-08-14 524 浏览
我們第一次過來吃飯的時候菜都非常好吃,再說是我在香港吃到的比較地道的川菜。我們當時點的魚,麻婆豆腐以及牛肉都超級好吃,跟我在大陸生活的時候吃得很一樣。不過其次來吃飯的時候我們並不太滿意,除了羊肉患兒之外我們所有點的菜都很一般的。味道是挺淡的,肉的質量也沒有以前在那裡吃過飯的那麼好。到頭來我們剩下的菜是滿多的。再說,在吃飯的過程當中,我們一直在想著,廚師是否把菜弄得比較符合香港人的口味吧?總體來說這還是一個挺好的飯館兒,我們肯定會再來,就是希望下次不會跟這次一樣。

2018-07-03 451 浏览
呢間餐廳嘅set午餐真係超抵食超好食! 我每次嚟呢間餐廳都一定會點口水雞飯再配凍豆漿!價錢唔貴只需要大概$60左右。我鍾意個口水雞唔會太辣,而個濃度又啱啱好!陪個青瓜絲係底,就可以辣中帶一點淸爽👍🏼
2018-07-02
2018-05-20 458 浏览
入到去冇乜人,任坐 之後男侍應好粗魯咁放低咗餐單同筆我地其實第一次食所以都是但tick咁樣叫咗個清江魚配蒜香湯底寫完打算落單 叫咗一叫 “唔該”個男侍應完全行過冇理我地佢行過咗兩張枱 (勁遠)我地呆咗,佢先另番轉頭我心入面真係即係明明聽到唔應人啦!不過難得約到人一齊食 廢事嬲岀面嗱 老老實實啲野就幾好食既但就一肚氣咁囉 我唔洗佢好好態度做到好over既但係宜家係態度超差係個廚房救番間餐廳咋條魚好滑好好味 但係 我唔會再約朋友去囉因為我相信有其他都好味既,態度一定比呢間好
入到去冇乜人,任坐
之後男侍應好粗魯咁放低咗餐單同筆
我地其實第一次食所以都是但tick咁樣
叫咗個清江魚配蒜香湯底
寫完打算落單
叫咗一叫 “唔該”
個男侍應完全行過冇理我地
佢行過咗兩張枱 (勁遠)
我地呆咗,佢先另番轉頭
我心入面真係

即係明明聽到唔應人啦!

不過難得約到人一齊食 廢事嬲岀面

但係宜家係態度超差

係個廚房救番間餐廳咋

條魚好滑好好味

但係 我唔會再約朋友去囉

因為我相信有其他都好味既,態度一定比呢間好
2018-05-13 264 浏览
7點鐘黎到,講左電話號碼話無訂枱,對左幾次都無,最後搞一輪先安排我坐底,另一個姐姐又叫我起身,同帶我位果個講,佢坐左張枱,我呢3個點坐呀,跟住拍我,想叫我起身,搞掂好坐位,叫4次先有人比餐牌,跟住同我講話無晒魚,一心黎食無晒魚,唔係下話....9成人黎都係食烤魚,而家7點4個字,隔離枱叫左都無,好慘
2018-04-30 263 浏览
岩岩食完晚餐 食到一肚氣夜晚八點入去食點左烤江團魚麻婆豆腐青椒土豆絲響玲 魚皮土豆絲 響玲同魚皮上得最快但我點嘅係青椒土豆絲佢上嘅係清炒土豆絲咁我叫佢換 我都唔係點清炒之後俾佢收返個清炒 佢又唔收 咁我地咪食 真係好清好無味轉個頭話廚房無青椒咁我地咪話唔要之後黎左個麻婆豆腐 味道算正常 但啲汁好稀 個質地怪怪地然後 我地等到成9點鐘 係等左成個鐘 等到我返工都遲到 要打電話同老闆say sorry條魚9點鐘先出現 我地高速食 食到9點25分左右走魚唔特別好味 仲無乜配料 平時食烤魚都會有啲酸菜 腐皮 薯粉之類可以食下,依度真係得幾條芽菜同芫茜同辣椒到埋單走人仲要計埋果碟清炒土豆絲 仲講到青椒果碟貴啲 佢收返我清炒個價 好似講到平左俾我咁。知道無青椒直頭唔會叫土豆絲,而家上錯叫佢收返又唔收,夾硬要人俾錢。最慘係搞到無返工遲到,我預個幾鐘食飯,佢用左一個鐘上菜。唔會有下次😣三個人唔係食好多野都用左$618食唔飽,又趕住返工,真係慘。
岩岩食完晚餐 食到一肚氣

咁我地咪話唔要

之後黎左個麻婆豆腐 味道算正常 但啲汁好稀 個質地怪怪地

條魚9點鐘先出現 我地高速食 食到9點25分左右走

到埋單走人
最慘係搞到無返工遲到,我預個幾鐘食飯,佢用左一個鐘上菜。

唔會有下次😣

三個人唔係食好多野都用左$618
食唔飽,又趕住返工,真係慘。

2018-04-30
今晚同一個朋友,兩個人去叫左烤魚-「江團魚」$318一條,再加左伴魚輔菜extra dish 4碟。羊串燒一碟及啤酒。其他配料先來,但條魚都未到。大約過左廿分鐘後,條魚終於到。點知碟響鈴由一開始order 等左半個鐘都未到,一追再追。最後先來。條魚本身配料吾多,味菜又冇,芽菜得十條。又冇蘿白係底,條魚冇乜味。個湯既味落吾到條魚度😔最後埋單連加一$600,每人$300。呢個價錢同質素,可以有好多選擇。自己考慮一下,會否幫襯!

其他配料先來,但條魚都未到。大約過左廿分鐘後,條魚終於到。

最後埋單連加一$600,每人$300。

呢個價錢同質素,可以有好多選擇。

自己考慮一下,會否幫襯!
2018-03-18
2018-03-17 174 浏览
今晚一家人食餐飯,一早訂咗位,去到時我地有5個人,要我地坐4人位,其他2個人嘅,服務員都係安排4人位服務員有都嘗試叫新來嘅客人(兩位)同人搭枱,佢哋坐左唔夠幾分鐘就走咗,我地坐得好逼,佢地搬緊條熱辣辣新鮮出爐嘅魚時,無提醒我地小心,差啲燙到我屋企人背脊,我地叫得好多野,唔夠位放野食,搞到我地一直咁分晒枱產嘅食物,將3,4樣食物放係同一碟,好狼狽,人手又唔夠,未食完佢地又上野,食完嘅碟又無人收,我索性自己搬啲碗去未收拾好嘅枱,等佢地一拼收拾,食嘅過程至少俾錯3次野,而且有漏單。老實講,啲野味道係唔錯嘅,服務同環境有待改善聽講紅磡分店坐得舒服,建議你地專心向九龍新界區發展。
今晚一家人食餐飯,
一早訂咗位,去到時我地有5個人,
要我地坐4人位,
其他2個人嘅,服務員都係安排4人位
服務員有都嘗試叫新來嘅客人(兩位)同人搭枱,
佢哋坐左唔夠幾分鐘就走咗,
我地坐得好逼,
佢地搬緊條熱辣辣新鮮出爐嘅魚時,
無提醒我地小心,差啲燙到我屋企人背脊,
我地叫得好多野,唔夠位放野食,
搞到我地一直咁分晒枱產嘅食物,
將3,4樣食物放係同一碟,好狼狽,
人手又唔夠,未食完佢地又上野,
食完嘅碟又無人收,
我索性自己搬啲碗去未收拾好嘅枱,
等佢地一拼收拾,
食嘅過程至少俾錯3次野,而且有漏單。
老實講,啲野味道係唔錯嘅,
服務同環境有待改善

聽講紅磡分店坐得舒服,
建議你地專心向九龍新界區發展。
2018-03-17
用餐时段
2018-03-15 208 浏览
見到好多好評,一直想黎試下。在內地試過幾家烤魚,對烤魚念念不忘。今日約齊人,過黎試下有無深圳的烤魚味先!員工推介我地要食桂花魚,因為魚肉最嫩滑而且不太多魚骨,不用驚麻煩又可以安心地吃。烤魚可以揀拌菜,以火鍋形式放落啲汁度滾,識揀緊係揀最索味既配料啦!金菇、寬粉、響鈴,全部吸晒啲辣汁好好食。在一開始上枱時條魚冇咩辣味,但滾滾下開始入味啦,但條魚已所剩無機😂另外條茄子都好出色,夠腍夠熟,孜然粉落得剛好,不會過鹹。
見到好多好評,一直想黎試下。
在內地試過幾家烤魚,對烤魚念念不忘。
今日約齊人,過黎試下有無深圳的烤魚味先!

金菇、寬粉、響鈴,全部吸晒啲辣汁好好食。在

另外條茄子都好出色,夠腍夠熟,孜然粉落得剛好,不會過鹹。
  • 茄子
2018-03-12 149 浏览
說起烤魚、有到過重慶吃過最地道的也有在歐美有過意外改良過度的。這一次搜索到了看起來還不錯的就趕快來嘗試了。有注意到服務員會川渝方言似乎為地道感加分、態度也都不錯、忙中有序。餐廳不大但是佈局也不錯、裝潢不算驚艷但頗具特色。到烤魚呈現的時候心裡略微有點沈重、倒不是看起來不好只是原來烤魚湯汁這麼多的未曾見過、加上配菜原來是吃完烤魚後自己入煮的—這一點不是川渝界烤魚的平常作法。一來必須等於吃完、否則生熟混搭不乾淨;二來菜的入味自沒有那麼濃口;三來吃著魚肉偶爾想換吃一口菜就有點困難。困ったねー誠實的講、不算很地道的口味但還算好吃。

誠實的講、不算很地道的口味但還算好吃。
2018-02-20 246 浏览
對上一次食烤魚其實都係喺內地食,前排天氣變冷食完真係成個人暖笠笠! 果晚係閒日晚上,因為都有少少夜所以客人唔算多,侍應操流利普通話好似真係返左內地咁,而且態度不錯。小食方面叫左個炸牛奶,依個真係好食推薦,外皮十分脆,入面嘅牛奶熱辣辣得嚟又好滑,但係記得一定要襯熱食,凍左唔好食。烤羊肉串 ($45/3串) 個味道反而普普通通,羊味唔算太重,食落感覺只係一般羊肉加左些少孜然粉。飲品方面叫左hoegarden飲,食辣野要啤啤去先暢快! 叫左先見到佢原來有個啤酒暢飲嘅優惠,不過就得青島同藍妹,唯有下次再飲!主菜就簡左江團魚($318),因為朋友怕多骨所以食左店員介紹依款魚,味道叫左小辣。個魚嘅味道同喺內地食嘅烤魚都幾似,個辣味辣得嚟有陣麻辣香,魚肉都幾鮮嫩,同朋友另外再叫左個菜加落去之後吸收哂啲辣味,所以更加辣,而且食到最後真係會愈食愈辣。最後兩個人食哂條魚同其他食物,好飽好滿足!

炸鮮奶
烤羊肉

最後兩個人食哂條魚同其他食物,好飽好滿足!
2018-01-27 194 浏览
最近天氣寒冷,同老公心思思想吃魚鍋。 因為之前係深圳吃完探魚,一直心思思想去香港搵D同類型試下, 經過一番搜索後,找到了呢間。 晚上6點到達餐廳, 我們係第二圍客人, 環境不錯,有很多卡位我們叫了麻辣味魚鍋, 烤羊肉串, 烤茄子和慾望酸梅汁。 如果和深圳探魚比呢,味道上還是有一段距離。 感覺魚要煮很久才開始有味, 否則都偏淡。 特飲一般, 本人覺得普通汽水比較好。 烤茄子, 孜然和蒜味都不夠。 我覺得味道上還可以再進步點。 環境服務都不錯
2018-01-20
2018-01-09 4219 浏览
過去曾經在廣州吃過一次烤魚,鮮甜魚香和惹味的香料讓我對這道料理一無法忘懷,這天來到銅鑼灣看朋友的球賽後,竟然在天后附近發現到這家隱世烤魚店,當然進去緬懷一番!光是菜單,魚類就有4款可選,我就點了平時在家中也很喜歡吃的桂花魚,因其肉質鮮美,嫩滑非常,而且魚刺相當少,很適合我這重怕挑骨的人。過去在廣州吃過的,就是麻辣味,它的美味至今亦久久在我腦海中未散,當我甫踏入這家「十二味不只是烤魚」,麻香便席卷而來,這正正就是我最憧憬的。「烤魚」還可以點伴菜,以類似火鍋的形式將食材放到鍋中,充份地吸收麻辣香魚鮮味,我點了牛脊肉,牛腱肉和土豆片 。吸取了上次在廣州吃烤魚的教訓後,這次我先把爐內的辣椒先移走,不然會慢慢變得愈來愈辣。剛上枱時,是烤魚最為好吃的時候,皆因魚皮最香脆,魚肉也最為鮮嫩,麻辣湯的麻香也在發揮作用,魚肉伴隨著鮮、嫩、甜、麻的美味,色香味俱全,吃過一口後,馬上點來一碗白飯好好的細味品嚐。配菜中我最喜愛這牛脊肉,肉質軟嫩肉味豐富,又不會有肥牛那種肥膩感,而且肉質和麻辣湯非常的匹配,伴著飯一起吃簡直是一流。而牛腱肉則是肉味更為濃郁,肉質也較為結實,使它沒能多大的沾上麻辣香,可是勝在肉味香濃

而牛腱肉則是肉味更為濃郁,肉質也較為結實,使它沒能多大的沾上麻辣香,可是勝在肉味香濃。鵝腸也算是難入味的代表,經過表面沾上的麻辣香,爽脆的口感卻愈嚼愈有味。

反之土豆片則安排得不太好,店家預先把土豆片放到爐內,一起煮的確是令土豆味更能吸收湯底的香氣,可是藏在魚身下,當找到它的時候,早已煮得有點糊,而且過於入味變得辣了點,其實土豆只需很短時間就熟透,個人覺得可以獨立上菜,讓客人以火鍋的方式慢慢將土豆片放到爐中煮,也更方便食用了。

吃著如此惹味的料理,當然會怕上火,為此我也點了清熱飲「加多寶」,邊大口大口的吃著好味的爐鍋,邊大口大口地喝,真是爽快非常。

店家亦有提供貼心的服務,免費租借充電器給客人,只需預繳按金就可以使用呢,離去前歸還充電器就能取回按金。

這餐痛痛快快的吃了我日思夜想的「烤魚」大餐,不只是湯料和伴菜,鮮魚是絕對有保證的香鮮嫩滑,看來我又會再期待下一次的與「烤魚」相遇了。
2018-01-06 208 浏览
呢間十二味餐廳,開左好多唔同食材為主題嘅餐廳!十二味不只是烤魚位於天后,烤魚係主打,去過幾次都無食過,今次就試下烤魚啦😝見到有四款魚揀,唔知食邊款好?🤔,不如叫個侍應介紹下先!我: 你好,我地想食烤魚,四款魚有咩唔同?可以介紹下嘛?侍應:四款都係魚囉⋯⋯,我: 🙄咁有咩分別?(心諗:難道我唔識字嘅咩,我夠知係魚啦⋯⋯) ,侍應: 吳郭魚,清江魚,江團魚,桂花魚囉⋯⋯揀完魚揀味道,有幾款味道,蒜香,麻辣......,我男人終於忍唔住就話:我地識字架,想你介紹下d魚有咩唔同,例如有無話邊款魚滑身d,實肉d,邊d多骨,少骨d ......,侍應態度已經勁差)無分別,隻隻魚都一樣囉....,我: 經理係邊?侍應:佢今日放假啊,我: 得啦,唔洗你介紹....,之前黎食過水煮魚,經理都好有心機介紹水煮桂花魚會好滑身,無咩骨,真心覺得好好食於是我地就是但揀左江團魚,香辣味嘅小辣,江團魚肉質算滑,不過無桂花魚咁滑,唔算多骨,越食越辣😋,我地再加左個寬粉,同生菜
江團魚
2018-01-03